Indianerna vs Masarna (+10)
1,90
Masarna to rewelacja ligi, choc ostatnio nieco spuscili z tonu. Dzisiaj licze przede wszystkim na druga linie gosci, ktorzy sa zdecydowanie rowniejsi.
Zengota vs Miedziński (+3)
1,72
Miedzinski 5-6 biegow. Zengi majac w skladzie Puka I Antona nie powinien pojechac wiecej niz 4 razy. Do tego ostatnio wyrazny spadek formy. Miedziak w Szwecji przyzwoicie.
M. Jablonski vs Lambert (-1)
1,72
Rzut oka na tabele biegowa I nie bardzo wiem gdzie Mirek mialby obronic ten handi. Co prawda na swoim torze jedzie niezle, ale to juz nie sa biegi rezerowwych.
Iversen - powyżej 10
2,10
PUK ostatnio jedzie swietnie. Przede wszystkim jest b. szybki na trasie czym nadrabia nieco gorsze starty. Wsrod gosci brakuje wyraznych liderow, ktorzy odbieraliby mu punkty.
Przemyslaw Pawlicki poniżej 10
1,75
Przemek ostatnio zdecydowanie slabiej. Nawet jesli pojedzie dzisiaj 6 biegow to tam jest z kim przegrywac by nie doczolgac sie nawet do 10 punktow. Inna sprawa, ze wcale nie jest powiedziane ze w ogole pojedzie w 15.biegu.
* * *
Rosspigarna (-20) vs Lejonen
1,83
Lwy bez Nickiego wiec w zasadzie pozostaje jedna strzelba - Holder. Nie widze ich kompletnie w tym meczu I jesli tylko rezerwowi gospodarzy nie odjada kaszany to powinien byc pogrom.
Fricke (-3) vs P. Karlsson
1,90
Mlody Kangur u siebie potrafi robic pod komplet. Co prawda ostatnio slabiej, ale to wciaz roznica klas. Dodatkowo nie mam pewnosci czy PK pojedzie 4 biegi.
Holder - powyżej 9
1,66
6 biegow jak w banku, wiec chyba uciula? Jak nie to bedzie jednak troche wstyd. Byle uniknal literek, a bedzie dobrze.
Doyle powyżej 11
2,10
Jason w wielkiej formie. Wczoraj niby slabiej, ale to jednak byla
Anglia. Jedyne czego sie obawiam to element zmeczenia, bo jednak ostatnio jest niezla orka w jego wykonaniu. Jesli pojedzie 5 biegow to znowu zakreci sie kolo kompletu.
* * *
Smedarna vs Dackarna (-2)
1,83
Dackarna ma wyrazniejszych liderow I lepszych rezerwowych. Duzers znowu powinien zrobic show I poprowadzic druzyne do sukcesu.
Lebedev vs Holta
1,72
Holta jezdzi falowo. Ostatnio chyba znowu troche slabiej. Andrzej u siebie, licze na to ze pojedzie o dwa biegi wiecej niz Rysiek. A wtedy nie ma mowy by byl gorszy.
Zagar - powyżej 10
1,66
Tak jak wyzej - ide w strone gosci I przewiduje 6 taktyczne u gospodarzy. Wtedy Matej powinien byc jednym z pierwszych wyborow. Jesli sie tak ulozy to powinien przekroczyc granice 10.punktow.
Ljung poniżej 6
2,45
Dzisiaj w nowej roli bo wskoczyl na numer 5. Nie bedzie mu latwo, tym bardziej, ze pierwsze 3 biegi wcale nie sa takie latwej I raczej nic z tego nie wygra. Do tego powinien gdzies dojechac 3, a w czwartym starcie nawet czwarty. Nie wiem co by sie musialo stac zeby to przekroczyl.
* * *
Vetlanda (-4) vs Piraterna
1,95
Takiej wpadki jak pare tygodni temu juz raczej nie bedzie. Tajski-Bartek-Artiom-Toffik I reszta powinni dac rade.
T. Musielak (-3) vs J. Davidsson
2,37
Toffik u siebie potrafi jechac naprawde dobrze. Davidsson to bardzo chimeryczny zawodni k I raczej wlasnego toru. Nie bardzo widze go w dzisiejszym meczu I kto wie czy nie skonczy na 2-3 biegach.
THJ (+4) vs Miskowiak
1,57
Chyba troche zwartiowali z tym handi? Ja wiem ze THJ nie robi szalu, ale bez przesady. Nawet jesli bedzie 1 bieg roznicy na korzysc Miskowiaka to I tak nie powinien az tak odstawic Tomka.
Artiom Laguta - ponizej 10
1,66
Argumenty sa proste: 4 biegi, taktyczne na niego, w Szwecji raczej nie robi az tak rewelacyjnych wynikow.