Na początek dla kolegów wyżej..różnica spowodowana jest, jak kolega galgan zauważył, ilością branych startów pod uwagę. Nie wiem jak liczy totolotek ale inne naziemne typu
fortuna czy sts liczą tylko 4 pierwsze starty. Biorąc pod uwagę linię na Bartka w Totolotku czyli 9,5 śmiem twierdzić, ze biorą 4 starty.
Teraz do typu:
Mecz: Vetlanda(-10.5) - Masarna
Typ: 1
Kurs: 1.95 Fortuna
Wynik: 54-36
Edit: do trzech razy sztuka jak to mówią ????
Skusiłem się na mecz lidera (Vetlanda) z wiceliderem (Masarna Avesta) szwedzkiej
Elitserien. W pierwszym meczu padł wynik 49:41 dla dziesiejszych gości.Głównym czynnikiem grania przeze mnie tego typu jest absencja w drużynie gości ich lidera Tai'a Woffinden'a. Mam podejrzenia, że
Fortuna o tym jeszcze nie wie bo Woffinden wisi w zdobyczach punktowych. Pewnie będzie za niego zastępstwo zawodnika ale czterech zastępujących go kolegów nie będzie w stanie moim zdaniem zrobić tylu punktów co zrobiłyby Brytyjczyk. Woffinden ma najwyższą średnią biegopunktową w drużynie, a na wyjazadach najwyższą w całej lidzie (2,4pkt/bieg). Reszta zawodników nie dobija do dwóch punktów na mecz co świadczy o tym jak ważny jest to zawodnik.
Po drugiej stronie mamy lidera
Elitserien, który ma 3 punkty przewagi na dziesiejszym rywalem. Liderem gospodarzy będzie pewnie znajdujący się w znakomitej formie Bartosz Zmarzlik wspomagany Jarkiem Hampelem i Martinem Vaculikiem powinni sobie poradzić z osłabioną druzyną gości. Jarek wczoraj strasznie cieniował w Gdańsku podczas IMME ale myślę, że był to wypadek przy pracy i dziś pokaże formę z wcześniejszej fazy sezonu. Szymon Woźniak czyli jakby nie patrzeć indywidualny mistrz Poski z tego roku też potrafi wyrywać u siebie biegi więc jest warością dodaną.
Na koniec przedstawię tegoroczne wyniki drużyny Vetlandy z tego sezonu na własnym torze (od pierwszej kolejki):
Elit Vetlanda - Indianerna Kumla 52 : 38
Elit Vetlanda - Piraterna Motala 51 : 39
Elit Vetlanda - Dackarna Malilla 53 : 37
Elit Vetlanda - Smederna Eskilstuna 53 : 37
Elit Vetlanda - Lejonen Gislaved 59 : 31
Elit Vetlanda - Rospiggarna Hallstavik 61 : 28
Jak widać najmniesza wygrana to 12 punktów i mam nadzieję, że osłabioną drużynę wicelidera też pokonają co najmniej 12 pkt.