Dokładnie tak. Jednak wcale mnie to nie dziwi. Sędzią tego spotkania był Pan David Fernandez Borbalan, który na co dzień sędziuje w
La Liga.
Analiza szybka i prosta.
Białoruś to obecnie jedna z najsłabszych ekip tej grupy. Ostatni porażka z Luksemburgiem tylko to potwierdziło. Gospodarze nie mają już szans na awans i tak naprawdę grają już o przysłowiową pietruszkę. Goście po ostatniej porażce 3:2 z Bułgarią skomplikowali sobie trochę swoją sytuację w grupie i dziś potrzebują zwycięstwa bowiem po piętach depcze im ostatni rywal - Bułgaria oraz
Holandia.
Szwecja powinna wygrać ten mecz bezstresowo ponieważ jest zespołem o klasę lepszą i pomimo budowy nowego składu dalej jest to zespół z górnej półki. Na koniec chcę dodać, gdy spojrzymy na H2H to
Szwecja w każdym spotkaniu wygrywała z Białorusią
Holendrzy nawet nie powalczyli w meczu wyjazdowym z Francją, gdzie odnieśli srogą porażkę 4:0, a wynik mógł być dużo, dużo wyższy. Holandii w odzyskaniu blasku mają pomóc Robben, Snejider czy też Van Persie. Zastanawiam się czy cała
trójka pomoże holendrom czy bardziej zaszkodzi młodym chłopakom. Dobrze wiemy, że w kadrze Holandii zawsze było sporo sporów czy kłótni i to właśnie za sprawą wyżej wymienionych gwiazd. Jeśli przejdziemy do gości, to ostatnie Zwycięstwo sprawia, że Bułgaria może powalczyć o drugie miejsce, bo do Szwedów traci tylko punkt. To kluczowe spotkanie dla obu drużyn, a biorąc pod uwagę problemy defensywne Holendrów Bułgarzy powinni w nim powalczyć. Oranje jest zespołem, który jest w budowie co było widać w meczu z Francją. Wybieram na to spotkanie BTS, który wydaje się być tutaj bardzo prawdopodobny.
Dziś idę w stronę faworytów. Belgii tak naprawdę wystarczy remis aby zapewnić sobie awans do MŚ, lecz wątpię w to żeby grali na granicy błędu z nieobliczalną Grecją.
Portugalia natomiast potrzebuje trzech punktów aby dalej dotrzymać kroku Szwajcarii, która jest na pierwszym spotkaniu. Strata punktów w tym spotkaniu spisała by Portugalią na walkę o drugie miejsce w grupie. Węgry niestety raczej już bez szans na awans czy zajęcie drugiego miejsca.