>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eliminacje LE: FK Metalurgs Liepaja - Legia Warszawa 19.07.2012

Status
Zamknięty.
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP

VS

Legia Warszawa wybierze się w czwartek na Łotwę i mecz z Metalurgiem Lipawa. Metalurg to taki coroczny bywalec w Europejskich rozgrywkach więc Legioniści spacerku nie powinni mieć. W Pierwszej rundzie Łotysze bez większych problemów rozprawili się z drużyną z San Marino aplikując im w sumie 6 bramek. Fakt , faktem że La Fiorita to zespół amatorski. Faworytem w dwumeczu jest niewątpliwie Legia , ale mecz wyjazdowy zapewne łatwy nie będzie tak jak wskazują to bukmacherzy.

Bet-At-Home

Zachęcam do dyskusji ;)

W 8

wojtek_kazik

Użytkownik
Myślę że kurs na Legię jest warty zagrania, postaram się opisać jak ja na ten mecz patrzę:
Ljepaja w tym sezonie po zagranych 16 meczach jest na 4 miejscu (2 mecze mniej od reszty, a od lidera 3 mecze mniej) jest to zespół który nawet w swojej lidze strzela mało bramek, rok temu widzieliśmy jak zagrała Wisła z mistrzem Łotwy, dwumecz pod maksymalną kontrolą i 0 problemów. Jak już wyżej zostało napisane, zespół z Łotwy bardzo łatwo ograł La Fiorita, jednak ogranie amatorskiego zespołu nie jest wielkim sukcesem.
Przewagą Łotyszy będzie to że są w trakcie sezonu, grają u siebie na małym kameralnym obiekcie (5k miejsc).
Legia, wielce się nie wzmocniła, aktualnie do drużyny przybył Marek Saganowski i Marko Suler, teoretycznie ten pierwszy miał nie zagrać ale jak się okazało z nogą już jest wszystko w porządku, ważną rzeczą jest to że Legia się nie osłabiła, a mówi się jeszcze o przyjściu Nowaka i prowadzone są rozmowy z Salinasem, jednak ci gracze w czwartek i tak nie zagrają (raczej). Legia ma ciężki okres przygotowawczy, dopiero wraca świeżość, wyniki sparingów nie są zbyt dobre, jednak ze sparingu na sparing Legia wygląda coraz lepiej, a 4:0 ze Spartą to jest porażka na którą Legia nie zasłużyła, Sparta oddała chyba 5 strzałów w meczu, Legia prowadziła grę, atakowała, ale bramki strzelała Sparta. Kolejną ważną rzeczą przy sparingach jest to że Legia grała głównie młodzieżą.
W Czwartek zabraknie Vrdoljaka, Wolskiego i Ljubo, jednak patrząc na różnice w klasie, Legia nie powinna mieć problemów, nie zdziwił bym się gdyby Legia wygrała różnicą 2 bramek.

Y 1

yaneiro

Użytkownik
Jeśli będzie, to na pewno nie w TVP.
Wczoraj w Metalurgsu zadebiutował bramkarz Pavels Dorosevs. Solidny golkiper, który ostatnio grał w FK Qebele w Azerbejdżanie.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Legia cieszy się z losowania, mogło być zdecydowanie gorzej. Jak widać po kursach jakie wystawili bukmacherzy to bardziej wierzą w Wojskowych niż w Kolejorza w Azerbejdżanie. Nie wiem czym jest to spowodowane, być może tym że Lech nie zachwycił w 1 rundzie.
Czy zatem warto postawić na &quot;dwójkę&quot; w spotkaniu w Lipawie? Trudno jednoznacznie powiedzieć. Kurs nie jest zbyt obfity, aby w ciemno dawać na Legionistów. Nie można zapomnieć, że rywal Legii jest w trakcie ligowego sezonu. Choć w nim formą nie zachwyca, co cieszy z pewnością działaczy Legii. To, że strzelił 6 goli w dwumeczu z outsiderami z San Marino nie ma większego znaczenia.. To kelnerzy, którzy nie mają zbyt dużo autów, aby sprostać profesjonalnej drużynie.W ostatniej kolejce Metalurgs przeżywał katusze w meczu z ostatnim w lidze FK Jelgava. Najpierw przegrywał, a zwycięstwo zapewnił sobie na 5 minut przed końcem. Wprawdzie wszystko wskazuje na to, że w Lipawie nie zagrają Vrdoljak i Ljuboja, ale ma być gotowy Saganowski. Poza tym, z Legii latem nie odszedł żaden z kluczowych graczy. Zespół jest (teoretycznie) zgrany, co będzie atutem ekipy z Łazienkowskiej. Choć dopóki nie zobaczymy to nie osądzajmy. Wicemistrz Łotwy gra pierwszy mecz u siebie, więc zdają sobie sprawę, że w Polsce będą mieli ciężko o zdobycz punktową, dlatego zaatakują Legię od początku spotkania i nie będą odstawiać nogi.
Znalazłem w internecie wywiad z trenerem Legii, który nie obawia się rywala w Europejskich pucharach..
Może ktoś z chęcią poczyta..

Stadion gospodarzy wygląda jak boisko treningowe w Polsce, może pomieścić maksymalnie aż 5 tys. kibiców!

Legia nie wiadomo do końca jaki football pokaże. Czy zobaczymy w tym meczu spokojną wyrafinowaną piłkę i minimalistyczne zwycięstwo, a może nieporadność, dużo bałaganu w grze i wiele niedokładnych podań... bo na pogrom Legii jakoś nie liczę. To pierwszy ich oficjalny mecz w tym sezonie, szaleństwa nie zobaczymy raczej. Niby trzon drużyny ten sam, ale brak Vrdoljaka i Ljuboja może być widoczny. Typ na mecz to under bramkowy. Argument? Legia nie jest w stanie strzelić 4 gole na wyjeździe Metalurgowi Lipawa. Nie na początku sezonu, nie bez Danijela Ljuboji w składzie. Jednego można się spodziewać - Legia będzie starała się nie stracić bramki, mając w zanadrzu mecz na Pepsi Arenie. A taka gra sprzyja mojemu typowi.
FK Metalurgs Liepaja - Legia Warszawa 2:2

Typ: under 3,5 gola
Kurs: 1.34

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, II runda el. Ligi Europejskiej

FK Metalurgs Liepaja - Legia Warszawa

Typ: Legia Warszawa
Kurs: 1,60
bet-at-home
Dzisiaj kolejny dzień zmagań w europejskich pucharach tym razem czas na Ligę Europejską. Ja zdecydowałem się postawić na Legię Warszawa w spotkaniu wyjazdowym z Łotewskim Metalurgiem Lipawa. Jak pokazują zmagania naszych &quot;eksportowych&quot; drużyn niema dla nich łatwych rywali ale sądzę że Legioniści powinni wywieźć korzystny wynik z nadmorskiego miasta. Legia wręcz fatalnie wypadała w meczach sparingowych. Wygrała tylko z rumuńskim Universitatea Craiova. Kolejno przegrywała z Lokomotiwem Płowdiw jeden do dwóch, Spartą Praga aż zero do czterech i ukraińskim Metalistem Charków jeden do czterech. Mimo to ja liczę na komplet punktów. W pierwszej rundzie Metalurg wyeliminował ekipę z San Marino SP La Fiorita aplikując im sześc goli. Atutem gości będzie doping przyjezdnych fanatyków gdyż gospodarze nie mają takowych ponieważ futbol w tym kraju nie jest traktowany jako sport narodowy. Po prostu wstyd było by ponieść porażkę z taką ekipą jak Metalurg Lipawa. Atutem gospodarzy może być to że są w trakcie sezonu ale czy to wystarczy ?

O 1

obywatelpp

Użytkownik
Powiem Wam szczerze, to co odpierniczyla wczoraj legia to sie w pale nie miesci. Zagralem grubo na nia ( czysta 2) i wszystko przebiegało pomyślnie. Nawet jeden Łotysz wyleciał z boiska, prowadzenie, lepiej nie trzeba.. i yep.
Jakimi trzeba być piłkarskimi analfabetami, zeby dac sobie wyrwać prowadzenie, na kilka minut przed końcem, grając dodatkowo z przewagą jednego zawodnika??? Tu już nie chodzi o mnie i te moje pare złotych, jestem po prostu rozczarowany i zdegustowany. Poziom polskiej piłki jest na poziomie piłki krajów, gdzie popularniejszy jest wypas kóz.

W 606

wanderlei

Użytkownik
Jak wiadomo jeśli przejdziemy Łotyszy prawdopodobnie czeka nas wyjazd do Austrii.
Wiem po poprzednim sezonie że kibice organizowali czartery na mecze wyjazdowe.Może jest tutaj ktoś z kim mógłbym nawiązac kontakt i który przybliży mi wiecej o tym.Co jak gdzie załatwiać.Jeśli jest ktoś taki z kibiców Legii prosze o kontakt na PW.

G 72

gwiazda2010

Użytkownik
A co się dziwicie że nie potrafimy ograć amatorów ?? Jak u nas piłkarzyki mają taką mentalność bo będzie jeszcze gorzej . Liga rusza pod koniec Sierpnia a wtedy najczęściej wszyscy już żegnają się z pucharami .
Skoro od kilku lat zaliczamy wtopy z amatorami to w tym roku nie będzie inaczej i ktoś polegnie lada chwila .

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom