Wiadomo, że zagramy z jednym zespołem z "naszego" kosza i z dwoma z drugiego, trzeciego i czwartego, w zależności kto awansuje. Myślę, że Serbowie na początku turnieju mogą być niesamowicie mocni, ale jeśli z grupy nie wyjdą na pierwszym miejscu to wtedy zaczną się nerwy i myślę, że w drugiej fazie ewentualnie spokojnie ich pykniemy.
Ciekaw jestem jak spiszą się na tym turnieju Skandynawowie, ale myślę, że może być nie najlepiej po tym dość udanym turnieju na swoim terenie. Wbrew pozorom, Węgrzy mogą być dość groźni. Nie znam się, ale chyba miasta, gdzie grać będą zespoły z Bałkanów, są blisko granic z tymi państwami, więc na pewno Bałkany będą grały jak u siebie. Węgrzy na pewno postawią trudne warunki, ale jeżeli miałbym wybierać z którym zespołem lepiej zagrać w I fazie grupowe pomiędzy Węgrami a Serbią, to wybrałbym tych pierwszych mimo wszystko
Dokładnie, zobaczymy jaka będzie forma drużyny, oby wszystko jak to się mówi zagrało, a być może wtedy arytmetyka znajdzie zastosowanie w praktyce, tj.:
2006 - 10 miejsce
2008 - 7 miejsce
2010 - 4 miejsce
2012 - dopiszcie sobie sami
Szkoda, że Karol nie wróci do kadry (chociaż sam nie wiem), ale można liczyć na Jurkiewicza, bo jest w chłopaku przyszłość, ostatni sezon był dobry, przyszły? Oby był gwiazdą w Serbii.