>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Eliminacje do ME piłkarzy ręcznych Serbia 2012

Status
Zamknięty.
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP

Mistrzostwa Europy w piłce ręcznej mężczyzn Serbia 2012

W dniu 27.10.2010 rozpoczynają się eliminacje do ME w piłce ręcznej mężczyzn. Mistrzostwa Europy w 2012 organizuje Serbia. Tytułu mistrzowskiego broni Francja, która razem z gospodarzami nie bierze udziału w kwalifikacjach. Jesteśmy po fazie preeliminacji, z których do kwalifikacji głównych awansowały reprezentacje: Estonii, Łotwy i Izraela. Do turnieju w Serbii awansuje 14 najlepszych druzyn z kwalifikacji, które zajmą dwa pierwsze miejsca w swoich grupach. Reprezentacja Polski trafiła do grupy 3., gdzie zmierzy się ze Słowenią, Portugalią i Ukrainą.

Oficjalna strona mistrzostw przygotowana przez EHF

http://www.ehf-euro.com/Singe-News.1147.0.html?&amp;tx_ttnews[tt_news]=3447&amp;cHash=735663ad5c]Plan transmisji w europejskich stacjach telewzyjnych[/url]

Podział grup i terminarz spotkań

Pierwsze dwa mecze reprezentacja Polski rozegra z reprezentacjami Ukrainy i Portugalii. Skład kadry Polski na mecze eliminacji Mistrzostw Europy z Ukrainą i Portugalią: Mariusz Jurasik, Michał Jurecki, Tomasz Rosiński, Patryk Kuchczyński, Piotr Grabarczyk, Mateusz Jachlewski (wszyscy Vive Targi Kielce), Piotr Wyszomirski (Azoty Puławy), Robert Orzechowski (MMTS Kwidzyn), Bartłomiej Tomczak (Zagłębie Lubin), Kamil Syprzak (Orlen Wisła Płock), Sławomir Szmal, Karol Bielecki, Grzegorz Tkaczyk (wszyscy Rhein-Neckar Löwen), Krzyszof Lijewski, Marcin Lijewski (obaj HSV Hamburg), Tomasz Tłuczyński, Artur Siódmiak (obaj TuS N-Lübbecke), Bartosz Jurecki (SC Magdeburg), Bartłomiej Jaszka (Fushe Berlin), Mariusz Jurkiewicz (Renovalia Ciudad Real)

Więcej informacji:
http://www.eurohandball.com/ech/men/2012/round/2/Qualification+2

Zapraszam pisania analiz i przemyśleń​

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Jutro kolejne spotkania Eliminacji ME w piłce ręcznej.
Faworyci głównie swoje spotkania będą rozgrywali na wyjeździe, a kursy na nich w niektórych przypadkach są bardzo bardzo zacne. Wg mnie prawdziwymi perełkami są kursy na Polskę i Norwegię, które spotkania będą rozgrywały na południu Europy - odpowiednio Portugalii i Grecji. Dobre również kursy bukmacherzy wystawili na spotkanie Holendrów z Czechami. Dysproporcje w umiejętnościach pomiędzy faworytami są naprawdę ogromne. Portugalia, Grecja, Holandia to zespoły, które swoich kadr do turniejów nie mogą wystawić, gdyż nie są w stanie od dłuższego czasu zakwalifikować się. Kadra Portugalii to głównie zespół Porto-Vitalis, który w ostatnich czasach mierzył się z Mistrzem Polski Vive. Portugalczycy w tej konfrontacji polegli sromotnie. Nie mam zamiaru czarować, nie znam zbyt dobrze tego zespołu. W pamięć zapadł mi lewoskrzydłowy, ale nazwiska nie pamiętam. To chyba tyle jeśli chodzi o Portugalię. Polacy jadą na Półwysep Iberyjski po zwycięstwo. W naszym zespole zabraknie Karola Bieleckiego, ale szczerze mówiąc, to dla mnie jedynym osłabieniem , które by zespół odczuwał wyraźniej, byłby brak Sławka Szmala w bramce. Bohater z Sandomierza ma na swojej pozycji sporą alternatywę- jest Jurecki, może Tkaczyk, jest i Jurkiewicz. Holendrzy to od wielu wielu lat słaby przeciętniak europejskiego handballa. Największa gwiazda zespołu to Bartek Konitz, którego nie chciano w klubie Vive Targi. Czesi w Holandii zagrają w najmocniejszym składzie, z Jichą i Filipem na czele. Pierwszy mecz w wykonaniu Czechów był piorunujący i wygrana z zespołem Grecji na pewno podbudowała morale naszych sąsiadów. Norwegowie jadą na dalekie południe, do kraju gdzie wszyscy w dupie mają taki sport jak handball. Atmosfery na trybunach, atutu hali więc po swojej stronie Grecy mieć nie będą. Norwegowie grają w nieco słabszym składzie niż ma to miejsce na co dzień, aczkolwiek pewna wygrana z Holandią zdaje się potwierdzać, że decyzja trenera o zabraniu paru zawodników z ligi norweskiej, czy z dawnej kadry B była dobra, bo rywal, na tle którego mogą zaprezentować się, nie przewyższa ich umiejętnościami.
Polska @ 1.5 Tobet ⛔ 27:27
Czechy @ 1.35 Tobet ✅ 33:25
Norwegia @ 1.45 Tobet ✅ 32:25

Otrzymane punkty reputacji: +11
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
W dniach 9.03.2011, 10.03.2011 i 13.03.2011 odbędą się mecz eliminacji do mistrzostw Europy rozgrywanych w Serbii w 2012 roku. Polską reprezentacją czeka dwumecz ze Słowenią. W najbliższych kolejkach dojdzie do wielu wyrównanych spotkań, więc oferta bukmacherów powinna być ciekawa dla typujących.
Kursy na najbliższe mecze

Bogdan Wenta powołał na najbliższe mecze następujących zawodników:
Kadra:
1. Rosiński Tomasz - KS Vive Targi Kielce
2. Kuchczyński Patryk - KS Vive Targi Kielce
3. Grabarczyk Piotr - KS Vive Targi Kielce
4. Żółtak Daniel - KS Vive Targi Kielce
5. Orzechowski Robert - MMTS Kwidzyn
6. Malcher Adam - MKS Zagłębie Lubin
7. Tomczak Bartłomiej - MKS Zagłębie Lubin
8. Wyszomirski Piotr - KS Azoty Puławy
9. Chrapkowski Piotr - SPR Wisła Płock SA
10. Jurkiewicz Mariusz - Renovalia Ciudad Real
11. Tkaczyk Grzegorz - Rhein-Neckar Löwen
12. Lijewski Marcin - HSV Hamburg
13. Lijewski Krzysztof - HSV Hamburg
14. Tłuczyński Tomasz - TuS N-Lübbecke GmbH
15. Jurecki Bartosz - S.C. Magdeburg
16. Jaszka Bartłomiej - Füsche Berlin
Zawodnicy pozostający w rezerwie:
1. Bielecki Karol - Rhein-Neckar Löwen
2. Siódmiak Artur - TuS N-Lübbecke GmbH
3. Jurasik Mariusz - KS Vive Targi Kielce
4. Jurecki Michał - KS Vive Targi Kielce
5. Zaremba Mateusz - KS Vive Targi Kielce
6. Gliński Rafał - KS Vive Targi Kielce
7. Jachlewski Mateusz - KS Vive Targi Kielce
8. Syprzak Kamil - SPR Wisła Płock SA
9. Twardo Adam - SPR Wisła Płock SA
10. Wichary Marcin - SPR Wisła Płock SA
11. Kostrzewa Damian - MMTS Kwidzyn
12. Janyst Łukasz - SPR BRW Stal Mielec
www.sportowefakty.pl

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
vs

Rosja - Dania
Spotkanie, w którym to goście mogą zapewnić sobie awans do przyszłorocznych Mistrzostw Europy, które rozegrane zostaną w styczniu w Serbii. Rosjanie jak do tej pory mają za sobą dwa trudne mecze (na Białorusi - 39:32) oraz u siebie ze Szwajcarią (36:34), natomiast Duńczycy bardzo wyraźnie pokonali dość solidne ekipy Białorusi (41:33) oraz Szwajcarii (36:25), a teraz czeka ich prawdopodobnie najtrudniejszy mecz w tych eliminacjach. Wiadomo jednak, że reprezentacja Rosji nie stanowi już takiego kolektywu jak przed kilkoma laty. Wiemy wszyscy, że Dania na ostatnim turnieju w sąsiedzkiej Szwecji spisała się rewelacyjnie. Po 2 słabszych latach w swoim wykonaniu, Duńczycy wracają na właściwe tory. Wydawało się, że gdy przeminie pokolenie Christiansena i Hvidta, handball w Danii zacznie pikować w dół. Ale nie! Młode talenty jak Hansen czy Landin pozwalają wierzyć, że Dania wciąż będzie potęgą. Rosjanie padają ofiarami swojej własnej broni. Czechowskie Niedzwiedzie, czyli tak naprawdę reprezentacja Rosji (poza Koksharowem i Igropulo) niby spisują się nieźle w LM, ale nie przekłada się to na dobrą grę kadry. Podobno w drużynie Maksimowa są swego rodzaju tarcia, niesnaski itp. Potencjał tej drużyny jest duży, ale słaba psychika jest ich największym mankamentem. Dania potrafi grać przeciwko Rosji, przegrała w ostatnim 10-leciu ze Sborną tylko 2 razy- w meczu o siódme miejsce na olimpiadzie w Pekinie, i w Mistrzostwach Europy roku 2003.
Wiadomo, że kurs na Danię to value, ale też nie są 100%-owym faworytem. Takich nie ma ;) Ale na pewno dziwne są problemy z kadrą Danii. Gracze Flensburga, tj. Andreas Eggert, Lasse Svan i Soren Rasmussen, nie uzyskali wiz na wjazd do Rosji i w jutrzejszym spotkaniu nie zagrają. Ja jednak uważam, ze podopieczni Ulrika Vilbeka pokażą się z dobrej strony i udowodnią, że zasłużyli na srebro ostatniego Mundialu.
Typ: Dania @ 1.85 Interwetten ⛔ 31:27
vs

Słowacja - Szwecja Pojedynek dwóch niepokonanych zespołów w Grupie 4. Słowacy co może troszkę dziwić, są liderem po dwóch kolejkach. Faworytem i to wyraźnym jest Szwecja, która w tym przypadku będzie w zdecydowanie lepszym składzie personalnym. Składu Danii nie potrafiłem zdobyć, ale wygląda na to, że zabraknie tylko graczy Flensburga, natomiast skład Szwecji wygląda tak:
Bramka: Johan Sjöstrand
Mattias Andersson
Andreas Palicka
Lewe skrzydło:
Jonas Källman
Fredrik Petersen
Koło:
Andreas Nilsson
Robert Arrhenius
Tobias Karlsson
Magnus Jernemyr
Prawe skrzydło:
Niclas Ekberg
Mattias Zachrisson
Lewe rozegranie:
Jonas Larholm
Kim Ekdahl Du Rietz
Środek rozegrania:
Dalibor Doder
Fredrik Larsson
Prawe rozegranie:
Johan Jakobsson
Kristian Svensson
W porównaniu z Mistrzostwami brakuje Kima Anderssona i Oscara Carlena. Ja jednak nie widzę większych problemów, bowiem zarówno Jakobsson jak i Svensson będą potrafili ich zastąpić.
Słowacja zajęła 17 miejsce w MŚ, natomiast Szwecja zajęła miejsce 4. Słowacja w &quot;naszej&quot; grupie zdołała zdobyć zaledwie jeden punkt, by później pokonać w meczach o miejsca Austrię i Rumunię. Szwecja potrafiła pokonać mocne ekipy Polski, Chorwacji i Serbii, tylko jednym golem ulegając Hiszpanii!
Reprezentacja Słowacji to zespół, który w czerwcu z Mistrzostw Świata wyeliminował Ukrainę, ale to tak naprawdę jedyny sukces zespołu zza południowej granicy w ostatnich latach. Szwecja zwycięstwem w tym meczu może zapewnić sobie awans do ME, i ja wierzę, że tak właśnie będzie.
Szwecja to bardzo mocny zespół, który podobnie jak Dania, jest ostatnio na fali. Dobra atmosfera w zespole i duży potencjał to wystarczająco duże atuty, by pokonać słabą reprezentację Słowacji.
Typ: Szwecja @ 1.6 Tobet ⛔ 23:21

Jutro też inne spotkania, ale tu nie widzę zbyt ciekawych typów, więc nie będę się rozpisywał, a jeśli już to jutro coś napiszę.
Pozdrawiam i jednocześnie...
Zachęcam i zapraszam do dyskusji, analiz i przemyśleń!

unicaja 15,6K

unicaja

Użytkownik
Rosjanie jak do tej pory mają za sobą dwa trudne mecze (na Białorusi - 39:32) oraz u siebie ze Szwajcarią (36:34)
Ja dodam tylko niejako w sprostowaniu tej informacji iż mecz Rosjan ze Szwajcarią zostanie powtórzony o czym więcej możemy poczyta ć tutaj:
&lt;&lt;klik&gt;&gt;
Pozdrawiam.

W 54

wesoly1991-69239

Użytkownik
Czechy-Norwegia
Bardzo kuszący kurs na Norwegow.Czesi co prawda grają u siebie pełnym składem, jednak dawno nie grali takim zestawieniem i mogą mieć problemy z ograniem.Norwedzy dobrze zgrani po MŚ mogą dziś pokusić się o zwyciestwo_Ostatnie mecze Norwegow na MŚ były bardzo dobre.Stawiam na Norwegów po ciekawym kursie.

Norwegia 2,90 ⛔ 29:26

Islandia-Niemcy
Duży kurs na Niemców, ktorzy ostatnio na MŚ pokonali Islandczykow.Myśle że Niemcy wracają do fromy i bedą dzis chcieli to udowodnic.
Niemcy 2,85 ⛔ 36:31

A 220

andrzej78

Użytkownik
Jak dla mnie to obecnie Islandia [✅ 36:31] jest mocniejsza na tę chwilę od Niemców i kurs ok 1,5 warty do jakiegoś dubelka- może np. z Hiszpanią ok 1,45, która powinna wykorzystać własny parkiet w potyczce z Chorwacją
A co do naszych piłkarzy to będzie nam cholernie ciężko w Słowenii o punkty. Czeka nas małe piekiełko ( z tego co można wyczytać to na mecz wybiera się 13500 kibiców),
a pewnie sędziowie też raczej nie będą nam sprzyjać ;) Przewiduje w dwumeczu remis, my wygramy u siebie, a w Słowenii wygrają jednak Słoweńcy.
Jak dla mnie kurs ~2-2,15 to value, spodziewałem się coś w stylu 1,7-1,8
Nie byłbym też takim optymistą co do Duńczyków i Szwedów, myślę że w przynajmniej jednym z tych meczy będzie niespodzianka.

korazz34 21

korazz34

Użytkownik
Spotkanie: Litwa - Rumunia
Typ: Rumunia -2,5
kurs 2,00

Litwa raczej nie liczy się w tej dyscyplinie, co potwierdzają statystyki ponieważ na ME wystąpiła tylko raz w roku 1998 i zajęła wtedy 9 miejsce. Rumunia na ostatnich MŚ według mnie grała całkiem dobrze lecz miała silna grupę co uniemożliwiło jej awans do nastopnej fazy. Myślę że dzisiaj Rumunia wygra co najmniej 3 bramkami i potwierdzi wyższość nad Litwą.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Estonia - Bośnia i Hercegowina
Jeden z najciekawszych pojedynków. Z jednej strony Estonia gra u siebie, w składzie bardzo dobry Patrail. Do zespołu wrócił Janar Mägi. Wielu graczy z niższych lig niemieckich. Trener mówi, że zespół teraz jest dużo mocniejszy niż na początku eliminacji. BiH to oczywiście lepszy zespół, ale na wyjazdach bardzo dużo traci. Gry w kadrze odmówili podstawowi gracze: Terzić, Doborac i Toromanović. Bez treningów do zespółu dołączyli w trakcie podróży: Vladislav Veselinov, Vukašin Stojanović i Deni Velić. BiH ma dwóch świetnych bramkarzy: Saric i Tahirović. Mimo braków w ataku, zespół ma nadal wielu dobrych graczy. Ciężko wskazać faworyta w tym meczu.
Czechy - Norwegia
Kurs na Czechów mocno spadł, ale ten zespół powinien byc faworytem w meczu. W składzie jeden z najlepszych rozgrywających na świecie Jicha, w obronie bardzo dobry Kubes, dwóch niezłych bramkarzy Stochl i Galia. Nieobecni są kontuzjowani Sobol i Horak. Norwegia bez najlepszego w ataku Kjellinga, oraz Stranda, Loke, nie wiadomo, czy zagra Borge Lund, który ma problemy zdrowotne. W składzie wielu młodych graczy. Według mnie Czechy powinny wygrać ten mecz.
Ciekawy według mnie może być mecz Szwajcaria - Białoruś. Szwajcaria zrobiła w ostatnich latach duży postęp. Białoruś w składzie ma kilku dobrych zawodników, nieźle prezentowało się Dinamo Minsk w Lidze Mistrzów. W innych meczach równiez nie powinno zabraknąć emocji. W tej rundzie większość meczów będzie decydowała o miejscu w grupie. Polskę czeka na pewno trudne zadanie w meczu ze Słowenią.

korazz34 21

korazz34

Użytkownik
Natomiast na dzisiaj również polecam typy:
Rosja - Dania -2,5 2 bwin 2,25 ⛔

Dania grała bardzo dobrze zarówno na eliminacjach (wyniki spotkań poniżej) na MŚ jej świetnej gry chyba nie trzeba opisywać. Jeżeli Hansen zagra bardzo dobrze to myślę że przewaga może wynieść ponad 6 bramek.

Denmark
vs Belarus
41 : 33
Switzerland vs Denmark
25 : 36
Russiavs Switzerland
36:34 Belarus vs Russia
32:39
oraz
Macedonia- Węgry -.2,5 bwin 1.80 ✅

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
vs

Słowenia - Polska Pojedynek o pierwszą pozycję w grupie. To Polska musi tu urwać przynajmniej punkt by myśleć o awansie do europejskiego czempionatu w Serbii z pierwszej pozycji, a co za tym idzie o uzyskaniu miejsca w najprawdopodobniej pierwszym koszyku w Losowaniu Grup na Mistrzostwach.
Ja jednak nie podejmuję się typowania zwycięzcy w tym spotkaniu, ponieważ z jednej strony mamy bardzo trudny teren jakim z pewnością będzie 13.5 tysięczna hala w słoweńskiej stolicy Ljubljanie i kiepską bądź co bądź formą naszej drużyny a kontrargumenty dla zwycięstwa Słowenii to kolejna przebudowa i chęć odmłodzenia reprezentacji przez Borisa Denicia oraz ogromna, wielka żądza poprawy względem turnieju w Szwecji.
W porównaniu z ostatnim meczem (Styczeń &#39;10 Austria - 30:30) w obu drużynach doszło do wielu zmian. Ta najważniejsza to zmiana trenera w bałkańskiej drużynie. Zvonimira &quot;Nokę&quot; Serdarusicia zastąpił Boris Denić. Wraz z Noką z gry w drużynie zrezygnowali Vid Kavticnik, Ales Pajovic i Renato Vugrinec (zresztą w roku 2008 dwóch ostatnich zrezygnowało z gry w kadrze, by wrócić na życzenie Serdarusicia). Oprócz wspomnianej trójki, w porównaniu z ostatnim turniejem zabraknie Luki i Mihi Zviżejów, a oprócz nich podstawowego goalkeepera Gorazda Skofa.
W reprezentacji Polski w porównaniu z Euro 2010 zabraknie: Sławomira Szmala, Mateusza Jachlewskiego, Karola Bieleckiego, Michała Jureckiego, Mariusza Jurasika oraz Artura Siódmiaka.
Widać, że to właśnie defensywa cierpi najbardziej, bowiem dobrzy obrońcy i bramkarze nie są tak częstym &quot;zjawiskiem&quot; jak piłkarze z drugiej linii na przykład. I tak, brak Pajovicia, M. Zvizeja i Skofa oraz brak Szmala i Siódmiaka będzie bardzo ciężkim do zastąpienia. Obawiam się bardzo tego, że Piotrek Wyszomirski nie pokaże się dziś z najlepszej strony, bowiem będzie to dla niego pierwsze starcie o punkty, z tak dużym ciężarem gatunkowym w reprezentacji.
I tak, w dzisiejszym spotkaniu spodziewam się bardzo wielu bramek, ponieważ obrona obu drużyn nie jest w zbyt dobrej kondycji, a liczba bramek w ostatnich meczach tych ekip, które pamiętam (30:30 Austria &#39;10, 33:27 Norwegia &#39;08, 38:27 Niemcy &#39;07 oraz 29:33 Szwajcaria &#39;06) jest naprawdę duża.
Spodziewam się dziś szybkiej gry w ataku Słoweńców i próby tym samym zamęczenia naszych zawodników oraz próby wyprowadzania dużej liczby kontr ze strony podopiecznych Borisa Denicia i niezbyt wielkiej skuteczności bramkarzy.
Typ: Over 58.5 @ 1.8 Unibet ⛔ 58 [30:28, spory pech ]
Remis @ 9.6 Tobet ⛔

Krzysiek Lijewski po raz pierwszy od 14 miesięcy założy biało-czerwoną koszulkę...​
Dodatkowo proponuję Austrię ✅ [25:28], która naprawdę potrafi grać w piłkę ręczną. Wygrana z Islandią i remis w Niemczech to dotychczasowe wyniki Wilczyńskiego i spółki. Jak więc wyglądałyby te rezultaty, gdyby przegrali na Łotwie? Nie potrafię sobie wyobrazić straty punktów ze strony bardzo mocnej Austrii, która pokazała się z dobrej strony w swoich domowych Mistrzostwach Europy oraz rozegrała naprawdę świetne spotkanie przeciwko Brazylii na styczniowym Mundialu w Szwecji.
Oprócz tego, Węgry ✅ [22:29], które zagrają w Macedonii. Tak naprawdę, gdyby nie absencja Kiryła Lazarowa, to bym mecz ten omijał szerokim łukiem. Kiryła jednak dziś zabraknie, a to 40-50% siły ofensywnej zespołu z Bałkanów. Węgry to siódma drużyna świata oraz lider Grupy 1. Wygrana dziś oznaczać będzie w praktyce awans do serbskiego turnieju.
Islandia ✅ [36:31] by zachować szanse na awans, musi wygrać dziś z Niemcami. Niemcy wiadomo jak bardzo skompromitowały się na turnieju w Szwecji. Islandia zajęła co prawda tylko 6-te miejsce w Szwecji, ale pokazała się naprawdę świetnie. Minimalna porażka z Chorwacją, przy czym świetna gra w I Fazie Grupowej pozwalała mi myśleć o Islandczykach jako o tych, którzy pokazali się w Szwecji dobrze. Dochodzi do tego własny teren, i lepszy personalnie skład.
Zachęcam i zapraszam do dyskusji, analiz i przemyśleń!

Otrzymane punkty reputacji: +4
A 220

andrzej78

Użytkownik
Jak dla mnie to obecnie Islandia [✅ 36:31] jest mocniejsza na tę chwilę od Niemców i kurs ok 1,5 warty do jakiegoś dubelka- może np. z Hiszpanią ok 1,45, która powinna wykorzystać własny parkiet w potyczce z Chorwacją
A co do naszych piłkarzy to będzie nam cholernie ciężko w Słowenii o punkty. Czeka nas małe piekiełko ( z tego co można wyczytać to na mecz wybiera się 13500 kibiców),
a pewnie sędziowie też raczej nie będą nam sprzyjać ;) Przewiduje w dwumeczu remis, my wygramy u siebie, a w Słowenii wygrają jednak Słoweńcy.
Jak dla mnie kurs ~2-2,15 to value, spodziewałem się coś w stylu 1,7-1,8
Nie byłbym też takim optymistą co do Duńczyków i Szwedów, myślę że w przynajmniej jednym z tych meczy będzie niespodzianka.
Dzień typersko idealnie mi wyszedł, mam nadzieje że ktoś jeszcze skorzystał z moich wynurzeń ????
Islandia-Niemcy 36:31
Słowenia-Polska 30:28
Słowacja-Szwecja 23:21
Rosja-Dania 31:27
Szczególnie kursy na Rosje i Słowacje były świetne. Co do naszego meczu to po prostu czułem w kościach że przy wyniku na styku w końcówce któryś z naszych młodych się spali i trafiło na Orzechowskiego który przy -1 z czystej pozycji obił bramkarza, a później to już poszło. No, ale rewanż będzie nasz, myślę ????
Co do jutra to podtrzymuje typ na Hiszpanie, ewentualnie za drobne można remis spróbować. W dzisiejszych meczach nie było remisu to statystycznie jutro może się zdarzyć w którymś meczu ;)

nbd 485

nbd

Użytkownik
Polska v Slowenia (+3.5) @1.95 Expekt ⛔ 32:27

Kolejna dawka meczow eliminacyjnych przed przyszlorocznymi Mistrzostwami Europy. Ze wszystkich rozgrywanych meczow najbardziej wpadl mi w oko ten. W srode nasza reprezentacja przegrala na wyjezdzie 28:30. Teraz czas na rewanz na wlasnym terenie. Niestety, w moich oczach wyglada to jednak dosc kiepsko. Szczegolnie w pamiec zapadla mi koncowka tamtego meczu, kiedy to Polacy w posiadaniu pilki przy stanie 28:28 zaczeli popelniac proste bledy w ataku i sami zafundowali sobie przegrana. Watpie, aby w ciagu tych 3 dni nagle wszyscy zaczeli grac lepiej, tylko dlatego, ze mecz rozgrywany jest w Polsce. Szczegolnie, ze bardzo slabo wyglada nasza bramka. Pod nieobecnosc Slawomira Szmala ani Wyszomirski, ani tym bardziej Malcher nie potrafia stanac na wysokosci zadania i bronia po prostu slabo. Ogolnie naszym zawodnikom cos w grze &#39;nie trybi&#39;. Jednak nie mozna wykluczyc, ze Polacy jutro wygraja. Ale nawet jesli tak, to czy az czterema bramkami? Biorac pod uwage ich ostatnie wystepy - nie sadze, a +3.5 na Slowenie wyglada niezwykle interesujaco i nie zawaham sie tego zagrac.

Zaryzykuje stwierdzenie, ze to nie Polska ten mecz wygrala, a Slowenia przegrala. Fatalna gra naszych rywali w ciagu ostatnich 10 minut zawazyla o naszym zwyciestwie. Ostatecznie dobrze, ze Polakom udalo sie wygrac, ale styl reprezentacji nadal pozostawia wiele do zyczenia...

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Z jednej strony zgadzam się z nbd, natomiast z drugiej niekoniecznie. Moim zdaniem Piotrek Wyszomirski w Ljubljanie bronił w miarę ok. Zmiana jego na Malchera około 40 minuty, dwie akcje po tym jak Piotrek odbił przysłowiową &quot;setkę&quot; była moim zdaniem BŁĘDEM Wenty. Umiejętności Adasia w tym kraju zna już chyba każdy, poza nim samym i trenerem Wentą. Do bramki wszedł Malcher, zszedł z niej po 5 minutach ze skutecznością 0/6, a dwie piłki które wpuścił to była po prostu tragedia. Niemniej, uważam, że Piotrek bronił w miarę OK, natomiast dyspozycja Malchera to tragedia i uważam, że czas się pożegnać z tym goalkeeperem.
Co do typu, również niestety zgadzam się. Słowenia będzie walczyć w ZG do ostatniego tchu, ma prawdziwego lidera w osobie Urosa, Polsce kogoś takiego brakuje. Wieczne zrzucanie odpowiedzialności. OK, w wypowiedziach zawodnicy podkreślają, że są drużyną, jeden za wszystkich itp. Ale tak naprawdę uważam, że Grzesiek Tkaczyk po tej 2-letniej reprezentacyjnej przerwie nie gra w zespole narodowym tak dobrze. Potrafi błysnąć kapitalnym wejściem w strefę, świetnym przechwytem czy znakomitym rzutem z wyskoku. Wykorzystywanie go na połówce w kadrze moim zdaniem trochę go ogranicza, bowiem przynajmniej dla mnie to on powinien być liderem i grać na środku przy czym pod nieobecność Karola i Michała, na połówkę przestawiłbym Tomka Rosińskiego, a nie Grześka. Gra Marcina Lijewskiego w kadrze to niestety spory mankament i ogromne niewykorzystanie jego potencjału. Liczę tu na jego brata Krzyśka. W osobach skrzydlowych nie widzę lidera dla zespołu. Jeśli zaś mówimy o Jaszce i Rosińskim, dla mnie obaj powinni być w tym zespole zawodnikami z pozycji 8-10, czyli tzw. pierwszymi rezerwowymi. Długofalowa gra z nimi w składzie przynajmniej w mojej ocenie nie jest jakimś wybitnym rozwiązaniem.
Mecz trzeba wygrać, żeby zachować choćby cień szansy na pierwsze miejsce w grupie i na to liczę, aczkolwiek spodziewam się bardzo wyrównanego starcia.
Kursy na najbliższe spotkania.
By Betsafe No cóż, tak naprawdę to nie widzę jakichś nazbyt ciekawych typów. Na razie, w oko wpadła mi Austria z handi. Jeżeli na wyjeździe cały mecz prowadzili 5-6 bramkami, to czemu u siebie nie mieliby wygrać minimum ośmioma? Dania powinna wziąć rewanż za wyjazdową porażkę, podobnie powinni uczynić Szwedzi. Hity czyli starcia w Niemczech i Chorwacji to dla mnie jedne wielkie chodzące no - bety, a reszta typów po kiepskich kursach a tym samym dość wysokie handi średnio się w mojej ocenie kalkulują.​

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Przed nami ostatnie mecze kwalifikacji do ME 2012 w Serbii. Polska zmierzy na wyjeździe z Ukrainą i u siebie z Portugalią.

Kursy na najbliższe mecze

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

coolmen7 8,8K

coolmen7

Użytkownik
Najciekawszy mecz dziś chyba Austria - Niemcy.
To grupa 5, w której Austria ma 7 pkt, Niemcy 5 i Islandia 4 pkt.
Austria w przypadku wygranej ma pewny awans, ale wtedy Niemcy praktycznie tracą szansę na awans bo dziś Islandia wygrywa, wyprzedza wtedy Niemców i w ostatniej kolejce ma Austrię u siebie więc wygrana murowana i nasi sąsiedzi odpadają.
Stąd też ciekawy typ na dziś to WIN Niemców. Ciekawi mnie tylko jakie powołania są na ten mecz.
Co do meczu Polaków to powinni to wygrać ( patrząc jaki skład został powołany ), prawda taka, że dziś wiele ekip może sobie zapewnić już awans, ale większość ma w ostatniej kolejce łatwe mecze u siebie, które wygrywają i też mają awans. Także niespodzianki mnie nie zdziwią.

A 220

andrzej78

Użytkownik
Ukraina(+4,5)-Polska 1

Ten typ chodził mi po głowie od poniedziałku. Nasi gladatiorzy często lubią sprawiać sobie kłopoty i mecze które powinni zdecydowanie wygrywać często rozstrzygają się dopiero w końcówkach. Dziś nastawiam się na kolejny horror. Ukraincy nie są słabym zespołem i na pewno tanio skóry nie sprzedadzą szczególnie u siebie. Pierwszy mecz wygraliśmy 8golami ale tę różnice zawdzięczamy głównie fenomenalnej postawie Szmala który w pewnym momencie 2 połowy miał nawet 70%

Bardzo ciekawie będzie w meczu Austria-Niemcy. Niemcy są pod ścianą i muszą wygrać bo inaczej moim zdaniem pożegnają się z ME. Jak dziś Austria wygra to pewna swego będzie mogła odpuścić mecz Islandii w ostatniej kolejce

diuq85 354

diuq85

Użytkownik
Mam podobne przekonania co do typu o którym napisał andrzej78. Nasza drużyna nie należy do wybitnie dobrze grających w spotkaniach wyjazdowych, tym bardziej że Ukraina nie jest słabą drużyną. Typ jak najbardziej popieram

Od siebie zaproponuje spotkania w grupach, gdzie jeszcze sprawa awansu nie jest znana. Taką grupą jest choćby 6, w której walczą Czesi oraz Norwegowie. Z takim samym bilansem 3-0-1 rozgrywają dzisiaj spotkania wyjazdowe z najsłabszymi drużynami. Faworyci muszą wygrać, aby dotrzymać sobie kroku. Co do przeciwników, odstają poziomem przynajmniej o 1 klasę.

Skład Czechów na spotkania eliminacyjne wygląda następująco:

Nominace RD mužů na VT + kvalifikaci proti GRE a NED:
brankáři: Tomáš Mrkva (Ahlen GER), Petr Štochl (Füchse Berlin)
křídla: Jiří Motl (Lovosice), Karel Nocar (Chámbery FRA), Jan Filip (K.Schaffhausen SUI), Jan Sobol (Prešov SVK)
pivoti: David Juříček (Montpellier FRA), Kamil Piskač (Dukla Praha GER)
spojky: Filip Jícha (Kiel GER), Alois Mráz (Wetzlar GER), Jan Stehlík (St.Raphael FRA), Jiří Vítek (Bergischer GER), Pavel Horák (Göppingen GER), Tomáš Sklenák (Eisenach GER), Daniel Kubeš (Kiel GER), Jiří Hynek (Ahlener GER)
Uważam że to silny skład, oparty na najlepszych zawodnikach grających w Bundeslidze, nie powinni mieć problemów z pokonaniem Greków.

Skład Norwegów, również silny i oparty na graczach z ligi niemieckiej, duńskiej i norweskiej.

Steinar Ege (AG København), Lars Erik Bjørnsen (Team Tvis Hosltebro), Bjarte Myrhol (Rhein -Neckar Löwen), Børge Lund (Rhein -Neckar Löwen), Erlend Mamelund (Haslum HK), Ole Erevik (Koldig IF), Christoffer Rambo (Cuatro Rayas BM Valladolid), Espen Lie Hansen (Bjerringbro-Silkeborg), Magnus Jøndal (Follo HK), Vegard Samdahl (Wisla Plock), Andrè Lindboe (Elverum Håndball), Einar Sand Koren (Haslum HK), Steffen Stegavik (Elverum Håndball), Sondre Paulsen (ØIF Arendal), Joakim Hykkerud (Bjerringbro-Silkeborg), Harald Reinkind (Fyllingen Bergen)
Dorzucam jeszcze typ na reprezentację Danii - w meczu z Białorusią. Duńczycy wiodą wyrównany bój w grupie 7 z reprezentacją Rosji, dzisiaj muszą wygrać, jeśli nie tracą lidera grupy.

Propozycja kuponu:
Grecja - Czechy | 1,4 ⛔ kpina, farsa, groteska...
Holandia - Norwegia | 1,25
Białoruś - Dania | 1,11

AKO 1,94

Betclic

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Liga, Data i godzina: Pilka Reczna kwalifikacje do ME,8.06.2011 17-30
Spotkanie: Grecja-Czechy
Typ: -3,5 bramki Czechy
Kurs: 1.90
Bukmacher: Expekt

Analiza
Dziś w spotkaniu piatej kolejki fazy grupowej kwalifikacji do mistrzostw europy pilkarzy recznych Grecja na wlasnym parkiecie podejmie zespol naszych poludniowych sasiadow- reprezentantow Republiki Czeskiej. Po czterech rozegranych do tej pory spotkaniach w tej grupie sytuacja obydwu tych druzyn jest zgola odmienna. Grecy zajmuja aktualnie trzecia pozycje, z niewielkimi szansami na awans do mistrzostw Europy( awans uzyskuja dwie pierwsze druzyny). Czesi natomiast lideruja tabeli i na dobra sprawe remis w dzisiejszym spotkaniu dalby im awans do mistrzostw starego kontynentu. Grecy w tej grupie zdobywali tylko punkty ze zdecydowanie najslabsza ekipa w tej grupie- Holandia. Grecja przegrala rowniez siedmioma bramkami z Norwegia oraz na wyjezdzie z Czechami roznica az dwunastu bramek. To spotkanie pokazalo ile klas dzieli obydwa zespoly.W Grecji pilka reczna traktowana jest jako zlo konieczne. Grecja nie ma zadnych sukcesow w szczypiorniaku, przynajmniej w ostatnich latach. Czesi rowniez nie sa jakos utytulowana druzyna w pilce recznej, jednak regularnie wystepuja na mistrzostwach europy czy swiata. Kilku zawodnikow w reprezentacji Czech naprawde gra na wysokim poziomie. Ponadto zwyciestwo Czechom przydaloby sie dzis bardzo, gdyz zapewnili oni by sobie udzial w mistrzostwach europy juz przed szosta kolejka. Czesi w styczniu zmierzyli sie z Polakami w meczu towarzyskim. Przegrali zaledwie jedna bramka. To pokazuje jak Czesi potrafia byc grozni. Nie sadze by goscie mieli dzis jakiekolwiek problemy z odniesieniem wysokiego zwyciestwa.

Hopkirk. Zdecydowanie przesada. http://pl.wikipedia.org/wiki/Reprezentacja_Grecji_w_piłce_ręcznej_mężczyzn

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom