Już przedwczoraj zaznajomiłem się z wtorkową ofertą na mecze eliminacyjne i wybrałem trzy zdarzenia, który będę raczej grał za większą stawkę niż zazwyczaj.
Rosja (-1.5) - Azerbejdżan
Betsafe 1.35
Rosjanie grający na własnym terenie, w bardzo mocnym składzie, lekceważyć rywala nie powinni. Jak na razie wygrali wszystkie trzy spotkania eliminacyjne 2-0 z
Irlandia Płn, 4-0 z Izraelem i 1-0 z Portugalią w piątek. Mówi się o tym, że Azerowie przyjadą na wojnę do Rosji i zrobią wszystko by tego meczu nie przegrać, ale ja wolałbym odsunąć aspekty polityczne i skupić się tylko i wyłącznie na tych piłkarskich. Dwa lata temu w eliminacjach do MŚ w RPA Rosjanie na własnym terenie pokonali Azerów 2-0, takiego wyniku, a nawet wyższego spodziewam się we wtorkowym pojedynku, a kurs 1.35 nie jest aż taki słaby jaki mógłby się wydawać.
Belgia -
Szkocja
Betsafe 1.32
Belgowie mają na przestrzeni ostatnich lat coraz ciekawszy skład i teraz powoli zaczynają to udowadniać. W tych eliminacjach zremisowali 1-1 u siebie z Chorwacją, wygrali 2-0 na wyjeździe z Walią i w piątek pokonali aż 3-0 na wyjeździe Serbów, a jak wiadomo każdemu Bałkany do najłatwiejszych wypraw nie należą. Szkoci zremisowali na własnym terenie 0-0 z Serbią i 1-1 ze słabą Macedonią, a w piątkowym spotkaniu ulegli na wyjeździe 2-1 Walii, mimo prowadzenia w ostatnim kwadransie pogrążył ich grający w ataku Bale. Jak widać Szkoci nie radzą już sobie z takimi ekipami, strasznie chimeryczna drużyna dlatego też obstawiam, że Belgowie ich rozbiją.
Bośnia (-1.5) -
Litwa
Betsafe 1.65
A tutaj kurs dnia, który znajdzie się na głównym kuponie. Bośniacy do tej pory wygrali 8-1 z Liechtensteinem na wyjeździe, pokonali u siebie Łotyszów 4-1 (
Łotwa moim zdaniem jest drużyną pokroju Litwy) i w piątek wywieźli dobry bezbramkowy remis z Grecji. W ataku Dzeko z Ibiseviciem, więc jeśli będą dogodne sytuacje powinny być wykorzystane bez problemu. Pjanic w Grecji przesiedział całe spotkanie na ławce, nie wiem jak będzie w spotkaniu z Litwinami. Nie będę się tutaj rozpisywał, po prostu powiem, że takie zdarzenie, po takim kursie muszę zagrać.
---
Powyższe trzy zdarzenia w Betsafe dają ako 2.94 i osobiście zagram je dość mocno.
Poza tym złoże kupon w stylu: Chorwacja 1.29,
Serbia DNB 1.36,
Estonia prowadzi do przerwy 1.57, Mołdawia do przerwy 1.55,
Łotwa do przerwy 1.55 (jeśli kurs na zdarzenie HT/FT 1/1 jest wyższy to pobieram ten). ako 7.17 bodajże, można dorzucić jeszcze
Portugalia wygra do zera 1.47.