Dyscyplina: Hokej na lodzie -
Czechy, Extraliga
Godzina: 18:00
Spotkanie: Rytiři Kladno - BK Mladá Bolesla
Typ: 1
Kurs: 2,47
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Początek sezonu hokejowego w Czechah i 1 kolejka. Zespół gospodarzy przeszedł gruntowną przebudowę przed sezonem i jego szereg zasiliło aż 15-20 nowych graczy ! Spora liczba i z pewnością w drużynie tej potrzeba jeszcze sporo czasu aby nowi zawodnicy się ze sobą zgrali, jednak na papierze wygląda to wszystko bardzo ciekawie i ja tutaj dzisiaj zaryzykuję na ich wygraną. Oczywiście ostrzegam przed graniem na ten typ za jakieś wielkie stawki i proponuję jakieś skromniejsze kwoty ale obok tego meczu nie można przejść obojętnie

Kladno ma nowego właściciela od 30 stycznia pana Tomasa Drastila, który objął pełną kontrolę w klubie z rąk Jaromira Jagra. Rozpoczął przed tym sezonem wielką przebudowę zespołu nie szczędząc pieniędzy na nowych graczy. Wprawdzie do końca nie wiadomo za jakie kwoty przyszli nowi hokeiści, gdyż klub nie publikował otwarcie takich danych ale liczba nowych zawodników robi wrażenie. Do klubu przyszli między innymi napastnik Niko Ojamako ze szwajcarskiego Kloten (59 meczy rozegranych w tamtym sezonie, 17 goli i 19 asyst na koncie), napastnik Jakub Konecny z Komety Brno (71 meczy rozegranych w tamtym sezinie, 6 goli i 6 asyst na koncie), napastnik Daniel Audette ze szwajcarskiego Kloten (58 meczy rozegranych w tamtym sezonie, 8 goli i 23 asysty na koncie), napastnik Julius Junttila sprowadzony z ich dzisiejszego rywala Mlady Boleslav (60 spotkań rozegranych w tamtym sezonie, 13 goli i 25 asyst na koncie), czy napastnik Miroslav Forman ze Sparty Praga, który był jej wieloletnim kapitanem (53 mecze rozegrane w tamtym sezonie, 7 goli i 10 asyst na koncie) i jeszcze wielu innych. Przed sezonem wyniki sparingów najlepsze nie były co jest zrozumiałe przy takich dużych zmianach kadrowych. Rytiŕi Kladno poniósł porażkę chociażby z ich dzisiejszym rywalem aż 1-6 ale to dzisiejsze spotkanie to już będzie całkiem inny mecz. Na koniec przygotowań Kladno wygrało już z dwoma mocnymi szwajcarskimi zespołami z Davos 3-2 i z Lugano 3-1. Napewno za gośćmi przemawia lepsze zgranie ze sobą i stabilizacja w zespole, bo u nich tak wielkich zmian nie było i zagrają prawie w takim samym zestawieniu co w tamtym sezonie z pewnymi tylko zmianami w zespole. Ja jednak tutaj dzisiaj spróbuję pograć na gospodarzy. Tak jak wspomniałem ze stawką bym tutaj nie ryzykował ale kusi mnie na nich pograć i po prostu muszę to zrobić

Kadrowo bardzo się wzmocnili, no zgrani jeszcze ze sobą napewno nie będą tak jakby się chciało ale myślę, że są w stanie tutaj dzisiaj wygrać. Na początek sezonu zespół taki jak Mlada Boleslav to moim zdaniem dobry rywal na inaugurację sezonu, nie jest to jakiś top tej ligi ale też nie jest to najslabszy zespół więc dobre przetarcie ze solidnym rywalem ze środka. W sparingu dostali bęcki ale dzisiaj będzie to całkiem inny mecz i próbuję na Kladno.
❌️
1-2