Dodam i ja cos od siebie.
Ktos z Was widze tutaj pisal o braku na LO. Dlaczego ? Jak dla mnie to oczywista jest gra na tej pozycji Jedrzejczyka. Owszem , moze i od dwoch,trzech kolejek nie dostaje miejsca w podstawowym skladzie w Krasnodarze ale jest wg mnie nr jeden na pozycje lewego obroncy w kadrze i to bez dwoch zdan.
Co do bramkarza rowniez widze tu na ten moment tylko Fabianskiego. Gra regularnie co kolejke w Swensea , weszli w sezon bardzo udanie , Lukasz jest chwalony na tle calej ligi. Co do Wojtka Szczesnego , to oczywiscie jak wiemy zaczyna od samego poczatku swojej gry w Romie blyszczec , co kolejka to lepsza parada ale jednak Szczesny zagral dopiero dwa mecze i uczy sie gry w
Serie A. Na tle calego poprzedniego sezonu Fabianski zagral po prostu duzo duzo wiecej meczy. Przyjdzie czas i na Szczesnego , jesli dalej bedzie tak bronil w Romie to kto wie moze zagra na Euro 2016 jako podstawowowy GK
Ja widzialbym taki sklad:
Fabianski - Piszczek - Glik - Szukala (Pazdan) - Jedrzejczyk - Krychowiak - Jodlowiec (Maczynski) - Grosicki (Blaszczykowski) - Rybus - Milik - Lewandowski
Obecnie chyba lepiej na ŚO lepiej w parze z Glikiem wygladalby Pazdan ale chyba jednak nie bedzie on gotowy na mecz z Niemcami z powodu tej kontuzji łokcia. Zostaje wiec Szukala , ktory jednak w lidze tureckiej jeszcze nie zdazyl zagrac.
Obok Krychowiaka wydaje sie dobrym wyjsciem ustawienie Maczynskiego. W Niemczech zapewne na srodku zagra Kroos a wiec rowniez szczuply i zwinny zawodnik. Jodlowiec bardziej pasuje mi do gry ze Szkotami i Irlandczykami gdzie potrzebna jest sila fizyczna.
No i kwestia skrzydlowych. Kuba zmienil klub , ostatnio przez kontuzje w Dortmundzie bardzo malo gral. Jednak w kadrze wiemy dobrze potrafi sie zawsze odnalezc. Zobaczymy jaka decyzje podejmie Nawalka jesli chodzi i skrzydla.
Teraz krotko o druzynie Niemiec.
Loew zapowiada zwyciestwo nad Polakami. Jest pewny siebie ale to zrozumiale kiedy jestes trenerem mistrzow swiata chcesz wygrywac ze wszystkimi. My pokazalismy ze mozna wygrac z Niemcami. Zasluzone 2:0. Teraz jednak gramy we Frankfurcie i to
Niemcy chca pokazac ze to byla wpadka a my podejdziemy do tego meczu nieco spokojniej . Bardzo cieszylbym sie z remisu i cennego dla nas 1pkt.
Sklad Niemiec wg mnie:
Neuer - Mustafi - Boateng - Hummels - Hector - Schweinsteiger - Kroos - Belarabi - Ozil - Gotze - Muller.
Brakuje mi snajpera , lowcy goli jakim bezwatpienia jak dla mnie byl zarowno i Miro Klose jak i Mario Gomez. Klose zakonczyl niestety juz kariere w reprezentacji a Gomez wciaz szuka formy. Cale szczescie dla Niemcow ze maja tak uniwersalnego i wszechstronnego pilkarza jak Muller ktory moze zagrac na skrzydle , na "dziesiatce" jak i na szpicy.
To tyle ode mnie moich przemyslen. Wynik i zwyciezce meczu jest bardzo trudno przewidziec dlatego opcje ktora proponuje to
ponizej 3.5 gola w meczu - @1.50 - Bet365
????