>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

el. MŚ 2014: Polska - Czarnogóra 06.09.2013, Warszawa

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Przyszła pora na końcowe, najważniejsze odcinki tych eliminacji. Mamy jeszcze szansę, choć może to wzbudzać śmiech – pamiętajcie nadzieja nie umiera nigdy! Czarnogórcy to owszem silny piłkarsko mały kraj z Bałkanów; lider naszej grupy. Nie mają mocniejszego składu, ale mają kolektyw. Jeśli dobrze pamiętam to byli losowani nawet z wyższego koszyka. Niemniej jednak gramy w stolicy, pełny stadion, doping, nawet gwizdy, nasi mają mobilizację. Przegrana to będzie dla kadrowiczów dramat, bo spowoduje w reprezentacji „trzęsienie ziemi”. Boniek będzie zmuszony wyrzucić Fornalika, WF odejdzie w niesławie, a po obecnością na meczy TVN-Politycy facet przegrała sobie sprawy w środowisku dziennikarzy sportowych. Weszło i Borek szykują już amunicję. Jak będzie? Tak może być: Czarnogóra wygrywa, ma minimum baraże. Polska przegra i zaczynamy nowy rozdział w Polskie piłce. Jak waszym zdaniem będzie?

Zapraszam do dyskusji.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Polska v Czarnogóra
Czarnogóra (+0,5) kurs: 1,925 buk: bet365 ✅ (edit po meczu: byłem pod takim wrażeniem gry Polaków w I poł, że niestety skontrowałem na nich.Tak się kończy jak się ufa polskiej drużynie)
Remis kurs: 3,40 buk: bet365 ✅ (edit po meczu: tak jak pisałem: Czarnogóra nie chciała, a Polska nie mogła i mamy remis...)
No mam zaszczyt jako pierwszy zaproponować typy na to gorące medialne i bliskie nam wszystkim wydarzenie. Niezależnie od podanych typów życzę polskiej reprezentacji narodowej wygrania tego meczu. Tyle tytułem wstępu.
W poprzednim meczu reprezentacji - towarzyskim z Danią grałem jako jeden z nielicznych na Polskę. Dzięki temu zdobyłem troszkę punktów reputacji, za co wszystkim serdecznie dziękuję. O ile w meczu o pietruszkę z bardzo ostatnio słabą Danią zaryzykowałem na naszych kopaczy, o tyle dzisiaj w meczu o stawkę tego nie zrobię. Wiem, że Polacy zrobią wszystko żeby wygrać, ale uważam, że obecnie to drużyna słabsza niż ta, która zremisowała 2:2 w pierwszym meczu. Nawet w tym wygranym meczu z Danią widać było niezgranie i niezrozumienie pomiędzy piłkarzami. Lewy nie może się wciąż przełamać itd, itd, itd. Z kolei Czarnogóra, zajmująca obecnie 1 miejsce w grupie, po totalnym laniu 0:4 z Ukrainą i to u siebie, będzie chciała utrzymać prowadzenie i nie dać się wyprzedzić Anglii. W moim odczuciu nie pozwoli sobie na przegraną. Uważam, że mecz zakończy się remisem. Polskie dążenie do wygranej zostanie zneutralizowane przez poziom przeciwnika i w rezultacie będzie to co wcześniej.
edit
powyżej 2,25 gola kurs: 2,00 buk: Bet365 ⛔ 1/2 ZWROT (edit po meczu: no mogłem się trzymać swojego typu lub jednak wsiąść BTS, bo to jednak czasami robi różnicę)
Ten typ mi chodził po głowie od początku, ale pod wpływem innych typerów, którzy zagrali BTS lub pow 2,5 gola, mój typ wydaje się pewnym kompromisem. Od BTSu do wejścia tego typu jest już mały kroczek. Zawsze kiedy jest to uzasadnione, a kursy w miarę równe wybieram właśnie zamiast BTSu pow 2,25 gola. Jeśli ma paść BTS na poziomie 1:1 to stracę połowę stawki, choć tu stawiam na remis więc nie będzie źle. Jeśli oprócz BTS będzie jeszcze jedna bramka więcej to typ wejdzie. Ubezpieczam się jednak na wypadek, gdyby jedna lub 2 drużyna chciała zdominować rywala i strzelić z kilka bramek. Życzę tego Polsce, ale niestety bardziej realny jest odwrotny scenariusz czyli wysoka przegrana Polski.

Otrzymane punkty reputacji: +2
flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Kibicował będę Polakom, to oczywiste. Jednak pieniądze zamierzam zainwestować w stronę gości. Gra naszej kadry wciąż wygląda przeciętnie i nie zmieni tego dobry wynik w meczu towarzyskim z Danią. Problemem jest brak zdecydowania Fornalika, który notorycznie robi zmiany w składzie. Ktoś powie, że od tego jest selekcjoner. Zgoda, ale gdzie tu potem znaleźć zrozumienie na boisku lub wytrenować jakiś schemat gry. Było to dobrze parę razy widać w meczu z Duńczykami gdzie nasi piłkarze gdzie indziej podawali a gdzie indziej biegli. Zagramy w Warszawie, przed własną publicznością więc to na pewno na plus. Z drugiej strony na Euro też była publika a sił starczało na I połowę. Jestem zdania, że Czarnogóra będzie w stanie przynajmniej zremisować w Warszawie i tym samym przekreśli nam matematyczne szanse na awans, w który wierzą już chyba najwięksi optymiści. Jedynym pozytywem końca marzeń będzie ruch ze strony Bońka, który zapowiedział swego czasu, że trener Fornalik może być spokojny o pracę dopóki reprezentacja ma szansę na awans.
Moja propozycja:
Czarnogóra lub remis

Otrzymane punkty reputacji: +1
pilkarskipoker 13

pilkarskipoker

Użytkownik
Paweł Brożek awaryjnie powołany do reprezentacji! Panie selekcjonerze już wystarczy tej kompromitacji. Pańskiej drużynie już od dawna brakuje jakości, skuteczności i wyników. Nie wykorzystał Pan swojej szansy, dość pozorowania i udawania. Przegraliśmy eliminacje o Mundial po meczu z Mołdawią. Drużyna gra bez pomysłu i męczy się z każdym rywalem. Piłkarska rzeczywistość wygląda tak, że nie potrafimy wygrać z Ukrainą, Irlandią i Mołdawią, wygrywamy z San Marino, wcześniej tylko z RPA i Liechtensteinem. Oczywiście wpadki zdarzają się nawet najlepszym drużynom, jednak tej zdarzają się za często. Cały rok pracy Fornalika z drużyną jest beznadziejny, a kolejne decyzje selekcjonera tylko to potwierdzają. Panuje chaos, brak stylu i jakości. Sytuacja wymaga konkretnych działań, a wygląda na to, że również Boniek bał się ich podjąć. To co proponuje Fornalik nie działało i nie działa. Czekamy na dymisję!
Polska - Czarnogóra x2

Otrzymane punkty reputacji: +2
B 2,2K

barichello

Użytkownik
Polska Czarnogóra
kwestie czy Fornalik dalej powinien być dalej selekcjonerem były już poruszane. Znowu kontrowersje jeżeli chodzi o powołanie/powołania. Jak z reguły gra Polska reprezentacja każdy wie, jeden skowronek wiosny nie czyni - to odnośnie wygranej z Danią, która notabene przechodzi ostatnio kryzysik. Ogólnie chaos i jedna wielka niepewność
Dostrzegam nie konsekwentność u bukmacherów. W pierwszym meczu kursy średnio rozkładały się następująco:
2.36 3.17 3.01
Polska nie pokonała wówczas Czarnogóry, która obecnie jest liderem naszej grupy, a kursy prezentują się następująco
1.95 3.32 3.86
Nielogicznym jest dla mnie, że Polska wyrasta na dość zdecydowanego faworyta w tym meczu. Kursy powinny być bardziej wyrównane. Jak dla mnie value w stronę gości

Czarnogóra x2

catalona 704

catalona

Użytkownik
Polska - Czarnogóra powyżej 2.5 bramek @ 2.25 Bet365 ⛔
Wyjątkowo zdziwił mnie kurs na bramki w tym spotkaniu. Mecz o wszystko dla nas, przyjeżdża lider grupy. Mecz z Danią dał mi trochę wiary w to, że bez &#39;trójki&#39; z Dortmundu można grać na poziomie i że ma kto strzelać. Dziwią mnie trochę powołania do kadry...Zieliński, Pawłowski, Salamon. Najmniej konfliktowym wyborem jest tu jeszcze Zieliński. Zawodnicy utalentowani, ale nie grający w klubach, będący teraz bardziej przydatni młodzieżówce, ale wierzę w jakąś koncepcję trenera, więc czekam na rezultaty. Brak Milika nie jest wg mnie jakimś osłabieniem ofensywnym reprezentacji. Czarnogórcy dobrze spełniają się jako czarny koń tej grupy, chociaż bolą oddane 3 pkt w spotkaniu w Podgoricy, gdzie byliśmy wyjątkowo bliscy. Bolesna porażka z Ukraina zapewne podziałała jak kubeł zimnej wody i tylko podwoi czujność drużyny w meczu z Polakami. Ciężko sądzić, że będzie to spokojne spotkanie o pietruszkę. Możliwe, że od tego spotkania zależy również prowadzenie drużyny po eliminacjach mistrzostw świata przez Waldemara Fornalika. Nóż na gardle i ważne spotkania wyzwalały czasami w reprezentacji lepszą grę. Typuję tu kilka bramek, z nadzieja, że my ich strzelimy więcej...

@Piłkarski poker
Z jednej strony się zgadzam a z drugiej po przeczytaniu Twojej wypowiedzi w całości brzmi to jak &#39;lament przeciętnego Polaczka&#39;, który narzeka na rząd, sytuacje polityczną, reprezentacje i co się da. Nie uznaj tego za pocisk, tylko w Twoim typie jest więcej goryczy, niż obiektywnego interpretowania spotkania. Ciężko przejść obok tego meczu bez emocji, ale &#39;dopóki piłka w grze&#39;. Wiadomo, że reprezentacja przezywa kryzys. Nie wiem, co kryje się pod konkretnym działaniem, bo w trakcie eliminacji, w kluczowym ich momencie zabawy w zmiany trenerskie to jeszcze gorszy błąd. Zakładając, że Fornalik zostanie zdimisjonowany i przyjdzie nowy trener...Co się zmieni prócz trenera? Kadra? Kadrę mamy taką jaką mamy. Nowe twarze? Ciekawi ligowcy? Zmiany najlepiej zacząć od samego podejścia kibiców i dziennikarzy, również piłkarzy oczywiście. Ja też jestem zły na sytuacje w polskiej piłce reprezentacyjnej i klubowej. Też brakuje mi niektórych powołań a niektóre podnoszą mi ciśnienie. Fabiański, Boenisch, Perquis czy Brożek powinni byc juz reprezentacyjną historią a jednak...Patrząc z innej strony, powołany został zawodnik, który bramki w reprezentacji strzelał nie grając w klubie. Ma pewne obycie w reprezentacji. Patrząc na naszych ligowych napastników trochę się nie dziwię...Buzała, Jankowski czy Piech to nie zawodnicy na reprezentację. To nie mecz na wprowadzanie nowych twarzy. Nie ma co ukrywać, nie ma z czego wybierać. Jeśli robi się wielkie halo z nieobecności Milika, który nie gra w klubie, to Brożek który ma swoje lata, gra gorzej...chociaż gra, ma ogranie z piłką przez 90min co tydzień...Sam nowy trener niewiele może tu wnieść. Lewy i Szczęsny zaczęli gwiazdorzyć i obrażać się na kibiców a potrzebny jest kolektyw. Belgia tez długo miała reprezentacje w podobnej sytuacji. Wystarczyło kilka nowych twarzy, zniesienie odpowiedzialności z pojedynczych zawodników na zespół i gra się klei. A u nas jest &#39;trójka z BvB&#39; i reszta. Dlatego tez nie obwiniałbym w pełni trenera, ale nawet bardziej samych zawodników. W porównaniu do wyborów Smudy, wybory Fornalika lepsze, ale Polska to taki kraj, w którym każdy narzuca trenerowi kim ma grać. Zgadzam się, że kursy przeceniają Polaków, ale to nie powód do wylewania żali. Idąc taka drogą zawsze będzie tak samo. Obiektywnie też nie widzę tego spotkania w kolorowych barwach, ale kibicować naszym będę tak samo.

pilkarskipoker 13

pilkarskipoker

Użytkownik
Mamy paru dobrych zawodników, ale nie mamy drużyny. Od czasu do czasu widzimy indywidualne umiejętności graczy, ale nie widzimy zgranych schematów w grze zespołu. Trudno zrozumieć dlaczego człowiek, który strzela 4 gole Realowi Madryt w półfinale Ligii Mistrzów, nie potrafi strzelić gola Mołdawii. Tęsknię za drużyną, która wychodzi na boisko, jest świadoma i robi to, co do niej należy. Dość pozorowania, udawania, dość tłumaczeń o budowie czy przebudowie, ta drużyna nie robiła postępu.
Robert Lewandowski, czyli jej najlepszy napastnik nie strzelił gola z akcji od 1141 minut, czyli od 19 godzin! Rezygnacja z Obraniaka była błędem, gole ze stałych fragmentów gry nie padają. Nie sztuką jest tylko poprawnie prowadzić drużynę, dobry trener potrafi wykorzystać potencjał piłkarzy. Powiem więcej dobry trener to taki, który zbuduje drużynę lepszą niż wskazywałby pierwotny potencjał zawodników. U Fornalika jest na odwrót, piłkarzy mamy lepszych niż wyniki tej reprezentacji.

catalona 704

catalona

Użytkownik
Mamy paru dobrych zawodników, ale nie mamy drużyny. Od czasu do czasu widzimy indywidualne umiejętności graczy, ale nie widzimy zgranych schematów w grze zespołu. Trudno zrozumieć dlaczego człowiek, który strzela 4 gole Realowi Madryt w półfinale Ligii Mistrzów, nie potrafi strzelić gola Mołdawii. Tęsknię za drużyną, która wychodzi na boisko, jest świadoma i robi to, co do niej należy. Dość pozorowania, udawania, dość tłumaczeń o budowie czy przebudowie, ta drużyna nie robiła postępu.
Robert Lewandowski, czyli jej najlepszy napastnik nie strzelił gola z akcji od 1141 minut, czyli od 19 godzin! Rezygnacja z Obraniaka była błędem, gole ze stałych fragmentów gry nie padają. Nie sztuką jest tylko poprawnie prowadzić drużynę, dobry trener potrafi wykorzystać potencjał piłkarzy. Powiem więcej dobry trener to taki, który zbuduje drużynę lepszą niż wskazywałby pierwotny potencjał zawodników. U Fornalika jest na odwrót, piłkarzy mamy lepszych niż wyniki tej reprezentacji.
Cztery bramki Lewego z Realem to inna bajka, inny poziom gry i ukształtowania drużyny. To bierze się tez z tego, że zawodnicy są bardziej zgrani z klubowymi kolegami, bo częściej wspólnie grają. Gdybym miał hipotetycznie budować drużynę zrezygnowałbym z usług graczy u których nie widać przyszłości w reprezentacji...Matuszczyk, który jest tłem na boisku, czasami nie widać go przez 20 min bo szybko oddaje piłkę, nie idzie w tempie akcji. Perquis ciagle kontuzjowany, popełniający dużo błedów. Co do Obraniaka to nie pamiętam kiedy rozegrał dobre spotkanie. Na Euro miał jeden z najmniejszych współczynników podań celnych do przodu, nie strzelał, nie asystował. Nie pasowało mu siedzenie na ławce, co powinno go bardziej zmotywowac do wysiłku w reprezentacji. Zgadzam się , że reprezentacja ma spory potencjał, ale on musi dojrzeć, a nie byc szkalowany po każdym spotkaniu. Furman, Kosecki, Pawłowski, Salamon, Zieliński, Łukasik, Milik to zawodnicy do wychowania i ukształtowania piłkarskiego. Jak każdy mam swoje zdanie o reprezentacji. Jeśli szukać trenera w Polsce to Miśkiewicz, Probierz. Oprócz tych dwóch nie widzę lepszego kandydata od Fornalika, który widać lekko się pogubił w swoich założeniach (np dwóch napastników), ale czekam na mecz z Czarnogórą.

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Oprócz tych dwóch nie widzę lepszego kandydata od Fornalika, który widać lekko się pogubił
...Ja juz pisalem moje zdanie na ten temat. Trener moim zdaniem jest najwazniejsza czescia zespolu. Jesli masz dobrych grajkow i slabego trenera to nic nie osiagniesz. Pilkarze, nawet najlepsi na swiecie ktorzy mieli slabych trenerow nigdzie nie zachodzili. Jesli natomiast masz przecietnych pilkarzy ale swietnego trenera to masz szanse na sukcesy. Przykladow obu tych sytuacji jest mnostwo. Nam potrzebyn jest swietny trener. I ja rozumiem cie catalona, ze jako patriota chcesz Polaka na tym stanowisku (Miskiewicz, Probierz...Fornalik trzeci najlepszy :p widac po wynikach) ale nasi treneiro pewnego pulapu nie przeskocza. Nam potrzebny jest trener a nie blady, niewyrazny i schowany pod spodnica PZPN frajer ktory popelnia blad za bledem i nie ma odwagi sie do tego przyznac. Nie mialem duzo wiary w Fornalika jak zostal powolany. Do tej pory nie wiem za co dostal to powolanie. Po slabych wystepach w eliminacjach do MS mialem jeszcze mniej wiary w jego mozliwosci. Jednak powolanie zawodnika ktory slabo prezentuje sie w &quot;Ekstra&quot;klasie, ktory w ostatnim meczu oddychal rekawami od 60 minuty bo nie przepracowal okresu przygotowawczego z zadna ekipa, o ktorym Smuda mowi, ze ma braki kondycyjne i, ze wie, ze Brozek &quot;cos tam cwiczyl w domu&quot; jest po prostu totalnym brakiem profesjonalizmu ze setrony treneiro Fornalika i jego smiesznego sztabu szkoleniowego. I powiem ci, ze pomimo tego, ze mnie to powolanie denerwuje to najbardziej denerwuja mnie ludzie tacy jak treneiro Fornalik, ktory gdy przychodzil do repy zapowiadal wszedzie, ze zawodnikow ktorzy nie graja na stale w swoich klubach nie bedzie powolywal a tutaj prosze...Dla mnie czlowiek ktory rzuca slowa na wiatr w taki sposob jak treneiro Fornali jest po prostu amatorem i tyle.
Moj typ:
Polska vs Czarnogora DW: 2:1 @ 9,5 ⛔ bylo blisko
Polska vs Czarnogora: gol Lewandowskiego (jedyny napastnik wiec mysle, ze zagra przez 90 min) @ 2,05 ✅

catalona 704

catalona

Użytkownik
@Calanau
Pamiętam te słowa i wiem, że Brożek ani trochę nie jest zawodnikiem na reprezentację. Pisałem już o tym, że mimo braków kondycyjnych ma jakieś ogranie w kadrze. Wówczas też nie grał w klubie a w kadrze strzelał. Patrzyłem dziś na napastników naszej SmutnejKlasy i ciężko, na serio ciężko znaleźć kogoś kto by się nadawał. Co do kondycji i motoryki, Milik ani Sobiech nie grali by w pierwszej &#39;11&#39;, a jeśli nawet trener by ich wprowadził na jakieś max 20 min. Brożek zapewne jeśli dostanie szansę gry to na dystansie jeszcze krótszym. Kontrowersyjne powołanie, ale powołując jednego z wczesniej wymienianych przeze mnie byłaby taka sama burza. Nie ma u nas alternatywy na Lewandowskiego i ewentualnie Sobiecha.
Zgadzam się, że trener to podstawa, trzon drużyny. Podałem przykłady polskich trenerów nadających się na selekcjonera. Nie podałem zagranicznych, bo z tych wybór byłby ogromny a nie będę rzucał nazwiskami, bo w trenerstwie reprezentacyjnym jest inny niż w klubowej piłce wybór na stanowisko trenera. Fornalik jest faktycznie trenerem słabo doświadczonym w takiej płaszczyźnie, nie bronie go przed krytyką. Staram się jedynie naprostować racje osób piszących żale, że było źle, jest źle i będzie źle. Na pewno potrzeba trenera z &#39;jajami&#39;, który narzuci okreslone reguły...albo gramy młodymi i idziemy w tym kierunku, albo zostajemy przy starej gwardii i męczymy się z Boenischami, Matuszczykami i innymi Perquisami bez szans na progres. Zgadzam się też, że potrzeba trenera, który nie jest wykonawca polecen PZPN. Od siebie dodaje mój typ na strzelca bramki. Widzi mi się karny w tym meczu, wykonawca - Kuba. Potrafi wejść dobrze na pozycję, więc jesli ma strzelic to typuje jego.

Błaszczykowski strzeli @ 3.6 ⛔ 94min...

G 0

gosztu

Użytkownik
Spójrzmy prawdzie w oczy. Polacy grają na takim poziomie, na jakim są sklasyfikowani w rankingu FIFA. Musimy w końcu przełknąć te gorzką pigułkę i zdać sobie sprawę, że w Brazylii naszym nie pokibicujemy.

kuba77 114

kuba77

Użytkownik
Po pamiętnym laniu z Ukrainą, a tym bardziej po dużej wtopie z Mołdawią w awans nie wierzę, podobnie nie wierzę w kadrę pod przywództwem Fornalika. Zgadzam się z Calanau, żaden trener z Polski pewnego poziomu nie przeskoczy, no i równie mocno irytujące dla mnie jest to, jak niekonsekwentny w wypowiedziach i wyborach personalnych jest nasz selekcjoner. Praktycznie każdy mecz graliśmy w innym ustawieniu obrony, co przy naszej niezbyt dobrej defensywie z jednej strony jest szukaniem optymalnego składu, z drugiej zaś: czy po jednym spotkaniu można oceniać tą formację? Zresztą podobnie wygląda sytuacja w ofensywie, poza Kubą i Robertem nikt nie ma pewnego miejsca w składzie. Zamiast wychodzić po zwycięstwo, każdy gra asekuracyjnie, by nie popełniać błędów, co da mu następne powołania i miejsce w składzie, zrobią 3-4 straty i pewność znika, grają &#39;na alibi&#39;. Strata 2 bramek z Duńczykami nie wróży dobrze, porównując ich ofensywę z Czarnogórcami, którzy zagrają o punkty a nie sparing. Prowadzą oni w naszej grupie eliminacyjnej, i są całkiem blisko bezpośredniego awansu. Przeglądając statystyki przed meczem można zauważyć że Polacy w 8/10 meczach (oprócz San Marino oraz Liechtensteinu, oba u siebie) tracili minimum jedną bramkę, łącznie 14. Czarnogórcy natomiast, także w ostatnich 10 spotkaniach, tylko w jednym nie strzelili ani jednej bramki - blamaż u siebie z Ukrainą 0:4. W pozostałych 9 strzelili za to aż 19 goli.

Polska zachowa czyste konto - NIE @1,57 9/10 ✅
Czarnogóra over 1,5 @3,75 2/10 ⛔

kursy bet365

A 7

arthur071

Użytkownik
...Ja juz pisalem moje zdanie na ten temat. Trener moim zdaniem jest najwazniejsza czescia zespolu. Jesli masz dobrych grajkow i slabego trenera to nic nie osiagniesz. Pilkarze, nawet najlepsi na swiecie ktorzy mieli slabych trenerow nigdzie nie zachodzili. Jesli natomiast masz przecietnych pilkarzy ale swietnego trenera to masz szanse na sukcesy. Przykladow obu tych sytuacji jest mnostwo. Nam potrzebyn jest swietny trener. I ja rozumiem cie catalona, ze jako patriota chcesz Polaka na tym stanowisku (Miskiewicz, Probierz...Fornalik trzeci najlepszy :p widac po wynikach) ale nasi treneiro pewnego pulapu nie przeskocza. Nam potrzebny jest trener a nie blady, niewyrazny i schowany pod spodnica PZPN frajer ktory popelnia blad za bledem i nie ma odwagi sie do tego przyznac. Nie mialem duzo wiary w Fornalika jak zostal powolany. Do tej pory nie wiem za co dostal to powolanie. Po slabych wystepach w eliminacjach do MS mialem jeszcze mniej wiary w jego mozliwosci. Jednak powolanie zawodnika ktory slabo prezentuje sie w &quot;Ekstra&quot;klasie, ktory w ostatnim meczu oddychal rekawami od 60 minuty bo nie przepracowal okresu przygotowawczego z zadna ekipa, o ktorym Smuda mowi, ze ma braki kondycyjne i, ze wie, ze Brozek &quot;cos tam cwiczyl w domu&quot; jest po prostu totalnym brakiem profesjonalizmu ze setrony treneiro Fornalika i jego smiesznego sztabu szkoleniowego. I powiem ci, ze pomimo tego, ze mnie to powolanie denerwuje to najbardziej denerwuja mnie ludzie tacy jak treneiro Fornalik, ktory gdy przychodzil do repy zapowiadal wszedzie, ze zawodnikow ktorzy nie graja na stale w swoich klubach nie bedzie powolywal a tutaj prosze...Dla mnie czlowiek ktory rzuca slowa na wiatr w taki sposob jak treneiro Fornali jest po prostu amatorem i tyle.
Moj typ:
Polska vs Czarnogora DW: 2:1 @ 9,5
Polska vs Czarnogora: gol Lewandowskiego (jedyny napastnik wiec mysle, ze zagra przez 90 min) @ 2,05
Pod takim kursie grać na gola Robercika ???? ? Może strzelić, Wawrzyniak też może.
Generalnie w piątek późnym wieczorem koniec tej pseudoreprezentacji, pseudoselekcjonera(zapraszam z powrotem do naszej ligi, bo tu jest potrzebny i tylko do klubów się nadaje), pseudopropagandy, koniec pseudomarzeń. Dostaniemy soczysty wpierdol, nie tylko przegramy, możemy dostać kilkoma bramkami. Wydaje mi się, że zawodnicy już nie wierzą, Fornalik chwycił się za brzytwę powołując Brożka, kradnąc Dornie Pawłowskiego, Wszołka i Milika, który już pojechał... to wygląda na osateczny krach tego wszystkiego i przygotowania do wywieszenia białej flagi. Nasza obrona nie istnieje, prawdopodobnie wyjdą chłopcy w składzie Jędrzejczyk - Szukała - Glik - Wawrzyniak vs sami Vucinic z Joveticiem ????. Kabaret ???? Zero kreatywności, gwiazda Borussi przyjedzie gwiazdorzyć(liczę na gwizdy), tego wózka nie pociągnie sam Błaszczu i może Sobota. Jeśli Czarnogóra zagra na serio, a zagra, bo na wyjazdach rządzi, a mega sukces blisko... Szkoda, że to nie my, bo potencjał podobny, ale cóż...
VALUJEWY:
Czarnogóra @ 3.95
Czarnogóra DNB @ 2.85
Czarnogóra -1 @ 7.5
over 2.5 @ 2.25
Czarnogóra i over 2.5 @ 7

seba75 32

seba75

Użytkownik
BTS @ 2.00 Bet365 ✅✅✅
Tak jak napisał kolega wyżej Polska w ostatnich 10 meczach bramki nie straciła jedynie z San Marino i Liechtensteinem co pokazuje jak wygląda nasza gra w obronie.Czarnogórcy mają realne szanse na awans więc na pewno będą mocno zmotywowani aby sięgnąć po 3 pkt w tym meczu i biorąc też pod uwagę ostatnią,dotkliwą porażkę z Ukrainą.Fornalik ciągle zmienia ustawienie obrony i ta spisuję się bardzo słabo a Czarnogórcy mają kim postraszyć więc strata bramki wydaję się w tym meczu nieunikniona ale i ze strzeleniem nie powinniśmy mieć problemów chcąc wygrać w tym meczu.Do tego typu przekonuje także wynik pierwszego spotkania 2:2 i kurs zachęca do grania. ????

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Szukam jakiś punktów na korzyść naszej repry i znaleźć nie mogę. Same zapowiedzi piłkarzy mi się przejadły bo ile razy słyszymy to samo a potem na boisku ... szkoda gadać. Jednak tym razem znowu można przeczytać wypowiedź naszego reprezentanta: &quot;
Mecz z Czarnogórą traktujemy, jakby to był dla nas finał&quot;. Osobiście staram się wierzyć, że faktycznie w piątek Polacy będą gryźć murawę.
Patrząc na powołania zwróciłem uwagę na pewnie niepokojący fakt. W śród tych zawodników jest tylko 3 grających w polskiej lidze i w dodatku wszyscy z Legii Warszawa. Celowo tutaj pomijam Pawła Brożka ponieważ on nie znalazł się początkowo wśród awizowanych na zgrupowanie. Sam ten fakt potwierdza tylko jak nasza rodzima piłka jest słaba. Z drugiej strony mamy zawodników którzy jednak grają w lepszych klubach, w silniejszych ligach. Może również stąd bierze się brak motywacji do gry w kadrze? W końcu już &quot;nie musi się pokazać&quot;?
Trener Fornalik narobił sobie bigosu i musi teraz sam jakoś to &quot;ugryźć&quot;. Może wystawić ponownie tych zawodników którzy zawodzą a może postawić wszystko na jedną kartę i ułożyć 11 której mało kto z nas by się spodziewał. Osobiście szukałbym następującego rozwiązania: Boruc - Rzeźniczak, Boenisch, Celeban, Szukała - Błaszczykowski, Zieliński, Mierzejewski, Sobota - Lewandowski (na tej pozycji innej możliwości brak, Brożek nie wytrzyma większej części meczu)

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Osobiście szukałbym następującego rozwiązania: Boruc - Rzeźniczak, Boenisch, Celeban, Szukała - Błaszczykowski, Zieliński, Mierzejewski, Sobota - Lewandowski
...a gdzie 11sty zawodnik? ???? I rozumiem, ze nie podajesz ustawienia wzgledem pozycji. Dla przykladu obrona z Lewej Rzezniczak jeszcze ujdzie ale prawie dwumetrowy Szukala z prawej strony juz tak logicznym wyjsciem nie jest ???? . Choc mysle, ze moze miales na mysli Szukala w zamian za Boenischa ktory gralby z prawej ale sam juz nie wiem :p

V 256

vernix

Użytkownik
Typ: Czarnogóra (+0.5) @ 1.90 Pinnacle Sports
Dla Czarnogóry jest to mecz szczególnej wagi. W tabeli zajmują obecnie pierwsze miejsce z przewagą dwóch punktów nad Anglią i trzech nad Ukrainą, jednak mają rozegrany o jeden mecz więcej niż rywale do awansu. Co więcej Czarnogórcom przyjdzie się również zmierzyć na wyjeździe z Anglią, gdzie o zdobycie choćby punktu będzie niezwykle trudno. Na koniec zagrają u siebie z Mołdawią, która nie powinna sprawić im zbyt wielu problemów. Anglia terminarzu łatwego również nie ma, ale ma tę przewagę, że 3 z 4 meczy gra u siebie. Ukrainie natomiast można już dopisać do tabeli 6 punktów za oba mecze z San Marino, a do tego mecze z Anglią i Polską zagrają u siebie.
Dla reprezentacji Polski też jest to mecz szczególny, podobno nawet mecz o wszystko. Ale trzeba sobie w tym miejscu powiedzieć, że ta reprezentacja przegrała eliminacje po blamażu z Ukrainą i późniejszej kompromitacji z Mołdawią. Co więcej nie zawaham się napisać, że te eliminacje Polska przegrała już w momencie wyboru W. Fornalika na trenera. Na konferencjach sprawia wrażenie drętwego, znudzonego, zmęczonego i jeśli na treningach tak samo podchodzi do piłkarzy to nie dziwmy się, że jest jak jest. Wracając jednak do wyjątkowości tego spotkania to śmiem twierdzić, że będzie on jedynie wyjątkowy w kontekście obecnego i przyszłego trenera reprezentacji i od jutra będziemy mogli zacząć spekulować kto będzie następcą Fornalika.
Teraz już konkretnie o Czarnogórze. Ofensywnie wygląda to pozytywnie - jest Vucinić, Jovetić, a ewentualnie za niego dobrze zapowiadający się 19-latek Dordević. Pomoc i obrona nie wyglądają co prawda zbyt kolorowo (brak jest Volkova i Pavisevicia), ale na naszych grajków powinno to wystarczyć. W bramce ujrzymy Poleksicia, a do pomocy wraca Drinić.
U nas natomiast bez większych zmian - każda piłka będzie leciała w stronę osamotnionego w ataku Lewandowskiego, którego zapewne będzie pilnować dwóch defensorów przeciwnika i na tym będą się kończyć wszystkie akcje. Jedyna nadzieja tak naprawdę w Sobocie i Błaszczykowskim, ale czy we dwóch będą w stanie pociągnąć pozostałych? O obronie to tylko napiszę dwa nazwiska - Wawrzyniak, Jędrzejczyk. Pierwszy pewnie od początku zagra, ale jak drugi również to już do przerwy Czarnogórcy będą prowadzić.
Nie widzę tu żadnych większych atutów przemawiających na korzyść naszej reprezentacji, nawet tego w postaci własnej publiki, która pewnie niejednokrotnie da jutro wyraz dezaprobaty dla poczynań naszych kadrowiczów na boisku. Ze stawką jednak nie szaleję, w końcu to Polska ????
Kończąc zacytuję W. Fornalika:
Powołałem Brożka, bo liczę na jego doświadczenie.
Szkoda, że nie Rasiaka ten to ma dopiero doświadczenie ????

groven 2,2K

groven

Forum VIP

Polskiej reprezentacji do rozegrania pozostały cztery mecze w ramach eliminacji do Mundialu w Brazylii. Kluczowym meczem będzie piątkowe starcie na Stadionie Narodowym z Czarnogórą, obecnym liderem grupy, bowiem jeżeli podopieczni Waldemara Fornalika nie wygrają, zaprzepaszczą swoją ostatnią szansę. Widać, że Czernogóra nie obawia się meczu z Polską. Co nas nie dziwi.. Są bojowo nastawieni, tak samo zresztą jak Biało-czerwoni. To wróży jedno - BTS. Jak przystało na lidera naszej grupy nie mogą wyjść defensywnie nastawieni. To oni a nie My celują w mundial. A my z racji, że walczymy teoretycznie do końca.. pokażemy się z jak najlepszej strony. Tak zawsze gra reprezentacja Polski. Zawodzi w najważniejszych momentach, a w meczach &quot;o nic&quot; gra rewelacyjnie. Tak też będzie i jutro. Mecz ma bardzo wiele podtekstów.. Rewolucyjne głosy - zmienić kapitana, odstawić Lewandowskiego selekcjoner Waldemar Fornalik wpuszcza lewym uchem, by wypuścić prawym. Wydaje mi się, że będzie dalej trzymał się swoich zasad. Czy to się opłaci? Zobaczymy już jutro..
Wynik: 1:1 ✅
Typ: obie strzelą? - TAK
Kurs: 2.00

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom