>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

el. MŚ 2014: Mołdawia - Polska 07.06.2013, Kiszyniów

Status
Zamknięty.
sc@ner 164

sc@ner

Użytkownik
Największym nieporozumieniem naszej reprezentacji jest przede wszystkim trener, Waldemar Fornalik. Nie dlatego, że nie ma umiejętności, nie dlatego, że to go przerasta, ale dlatego, że go kibice i TV namaściła na następcę Smudy. On właściwie pod taką presją nie miał wyboru...
Miałem ogromną nadzieję, że Polacy przegrają ten mecz i stało by się właśnie dobrze. Może doszło by do zmiany trenera, bo ktokolwiek z Polski nie zapanuje nad tym burdelem. Tak to na dwoje babka wróżyła i nawet Euro 2016 stoi pod znakiem zapytania.
Mamy świetnych zawodników, zarówno wyrobione nazwiska(Boruc, Błaszczu, Piszczu, Lewy, Krychowiak, Szczęsny) a i takie, które dopiero wchodzą na salony europejskie(Milik, Zieliński, Salamon). Swoją drogą nie mogę zrozumieć dlaczego Bereszyński nie grał od początku na prawej obronie, może Liechtenstein nie jest wielkim rywalem, ale pokazał, że może świetnie zastąpić Piszczka na jego pozycji, w dodatku był swojego czasu skrzydłowym co pozwala twierdzić, że jest równie dobry w ofensywie co w defensywie(patrząc na mecze w Legii).
Prawdę powiedziawszy, że obok trenera, który ma problem do pogonienia batem zawodników i ustawienia taktyki są również... media. Wyobraźmy sobie, że reprezentacja Polski przegrywa z Niemcami 2:4 po wyrównanym meczu, gdzie zadecydowały błędy w obronie. W Polsce byłyby mieszane uczucia, chwalenie za wbicie 2 bramek i wspomnienie o straconych 4. Natomiast niemiecka prasa by tak opier#^$$%#ła niemiecką reprezentację za te dwie wpuszczone bramki, że następny mecz zakończyłby się do 0 albo nawet sam trener podałby się do dymisji, tak wygląda piłka w Niemczech i tak wyglądało po zwycięstwie na Euro z Grecją.
Podsumowując: dopóki trenerem reprezentacji Polski jest Fornalik... warto grać w drugą stronę, ew. z podpórką. Może ktoś inny zapanuje nad tym chaosem, ale na pewno nie on.

adhemar 374

adhemar

Użytkownik
Ma ktoś linka do jakiegoś dobrego, obszernego skrótu meczu? Znalazłem tylko taki 5 minutowy z pierwszej połowy, z drugiej jeszcze nic a nic.
To dobry skrót znalazłeś,w drugiej połowie nie działo się NIC,aczkolwiek ciężko w to uwierzyć po całkiem dobrej pierwszej(sam nieomal nieobstawiłem wygranej Polski w przerwie,ale kurs 1,57 był dla mnie ciut za niski).

Problemem nie są niedostatki kadrowe,takiego potencjału nie mieliśmy od połowy lat 90tych.
Problemem też (przynajmniej nie głównym) nie jest trener o 3 klasy lepszy (ale posiadający zdeycydowanie mniej szczęścia) od poprzedniego.

Problemem jest mentalność ludzi urodzonych w ostatnich oparach PRLu,lub już w latach 90tych.I nie dotyczy to tylko piłkarzy.
Konsumpcyjna i roszczeniowa postawa - Nam się należy - bo tak,a jak nie jest jak chcemy to idziemy.
Nie podoba się trener,kibice za słabo dopingują,rodzina dostaje za mało biletów.
Gdybym był trenerem naszych &quot;orłów&quot; puszczałbym im do znudzenia ostatnie 5 minut każdego meczu Turcji na ME 2008,i jeszcze raz i jeszcze raz dopóki nie zrozumieją pewnych rzeczy.
Pamiętam z meczu Turków bardzo znamienny obrazek,około 88 minuty któryś Turek strzela nerwowo z 30 metrów - podbiega do niego zadaje sie Nihat Kaveci i spokojnie ale sugestywnie pokazuje mu &quot;nic na siłe,spokojnie,mamy jeszcze czas na rozegranie akcji,bez nerwów&quot; po czym jakąś minute później sam strzela bramkę.
Wczoraj po podobnym strzale Salamona,Lewandowski kręci spuszczoną głową i tak mu juz zostaje do ostatniego gwizdka.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Przecież im się wczoraj grać nie chciało, przynajmniej w całej drugiej połowie i już końcówce pierwszej.Każda akcja była konstruowana na stojąco bez wychodzenia na pozycje dzięki czemu Mołdawia w dosyć banalny sposób przejmowała nam piłkę, nie wiem nawet czy była jakaś wymiana pozycji, a jeśli nawet to chyba na jakimś poziomie A klasy.
Przecież jak była walka o piłkę w powietrzu czy to wykopywanie/odbijanie na chaos to w zdecydowanej większości te piłki lądowały na nogach Mołdawian.Ja na prawdę jestem pod wrażeniem jak można atakować całą drużyną w ten sposób że nawet wychodząc na połowę rywala pod 20 pola karnego człowiek odnosi wrażenie że atakuje ich nie wiem z 4 zawodników, a gdy Mołdawia przejmowała piłkę i wychodziła z kontrą w 2-3 zawodników to naszych w defensywie była podobna liczba, co wtedy ta reszta robi na boisku?
Po tym co widziałem po paru grajkach to ja mam wrażenie że każdy z nich ma w dupie ta reprezentacje, jedni gwiazdorzy którzy już się chyba za bardzo zachłysnęli sukcesem i gdzie tam mają mieć ambicje na zbieranie batów na jakimś mundialu czy ryzykowania urazu, i reszta pajaców w nich zapatrzonych co mogą max dupę na boisku pokazać, w lidze jakoś jeszcze potrafią utrzymać poziom.Przecież w reprezentacji takiej Mołdawii to grają kopacze pozimu naszej drugiej ligi, nawet tam chyba gra jakiś były kopacz Cracovii.

lewandowski 127

lewandowski

Użytkownik
Po prostu zawodnicy nie wiedzą co to znaczy grać z Orzełkiem na piersi !!! I dopiero jak to zrozumieją nasze gwiazdeczki to może coś zaczniemy grać , bo teraz jako &quot;zespół&quot; jesteśmy ogórkami i nasze miejsce w rankingu FIFA i tak jest za wysokie , okey mamy kilka indywidualności , ale tutaj jest potrzebna DRUŻYNA !! A na razie dla wielu najważniejsze jest żeby HAJ$$$ się zgadzał ????

Po tym co widziałem po paru grajkach to ja mam wrażenie że każdy z nich ma w dupie ta reprezentacje, jedni gwiazdorzy którzy już się chyba za bardzo zachłysnęli sukcesem i gdzie tam mają mieć ambicje na zbieranie batów na jakimś mundialu czy ryzykowania urazu, i reszta pajaców w nich zapatrzonych co mogą max dupę na boisku pokazać, w lidze jakoś jeszcze potrafią utrzymać poziom.
:browar565: Całe sedno tej naszej Reprezentacji ..

marfi 629

marfi

Użytkownik
Czyli wg. Ciebie mamy szanse pokonać Ukraińców w Kijowie i zremisować na Wembley? ???? No fucking way niestety z obecnym trenerem, obecnymi piłkarzami i atmosferą w drużynie i w społeczeństwie. Jedyna szansa w tej chwili to zagraniczny trener, który zna się na piłce nawet na średnim europejskim poziomie. Marzeniem był by np. Jup Heynces (nie wiem czy dobrze napisałem). Jedyna szansa w młodzieży, która obowiązkowo musi się szkolić za granicą. Czemu? Bo polska myśl szkoleniowa jest do dupy. Nie ma i długo nie będzie dobrego polskiego trenera. Ostatni dobry szkoleniowiec w naszej kadrze do Leo Benchaker, a dobry polski trener to Antoni Piechinczek i Kazimierz Górski. Dlatego nawet największe talenty kopiące w Polsce nie mają perspektyw. Wystarczy porównać młodzież z polskiej ligi do wychowanych piłkarsko we Włoszech Salomona czy Zielińskiego. Takie talenty jak Łukasik, Żyro, Kosecki, Jędrzejczyk, Sobota, Stępiński, Bereszyński i wielu innych powinny szukać klubów nawet w drugich ligach niemieckich, hiszpańskich czy włoskich i tam uczyć się piłki, a nie tu. Tyle w temacie. Najbliższe realne szanse na wygranie meczu o punkty w piłkę nożna z rywalem w miarę poważnym określam na rok około 2017-18. Warto zaznaczyć, że ostatnie realne zwycięstwo naszych piłkarzy to rok... 2009 i wygrana 2:1 z Czechami w eliminacjach do RPA. Czyli dno, dno i jeszcze raz dno. Ale i tak piłka nożna jest i powinna pozostać sportem narodowym bo Polacy ją kochają i chociaż sobie pooglądają Ligę Mistrzów z kilkoma rodakami bo niestety, ale reprezentacji dosłownie nie mamy.

bizziss 1,7K

bizziss

Użytkownik
HMM,Czegos nie rozumiem-to forum BUKMACHERSKIE czy nie?Kazdy wie,ze nasi graja do d..y to czemu nie stawiacie w druga strone?Ja tak robie od lat i nie narzekam...Dla mnie reprezentacja to zyla zlota,a wy se dalej gdybajcie,ze ten,ze tamten,ze trener...Najbardziej lubie mecze,jak nasi graja na wyjazdach z jakas &quot;potega&quot; futbolu-dla mnie pewniak 1X w zaleznosci jakiej rangi mecz.Zamiast sie podniecac,pomyslcie-Mozna dobrze zarobic(Czasem mysle,ze nasi pilkarze,tez niezle stawiaja u bukow...)DLA NAIWNYCH-Wierzcie dalej w naszych kopaczy-dla REALISTOW-moze byc niezly zysk.
PZDR

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom