Legia Warszawa (Pol) - Zrinjski (Bih) @ 1,42
Dzisiejszego wieczoru Legia o awans do kolejnej rundy eliminacji Ligi Mistrzów powalczy Legia Warszawa, której rywalem będzie Zrinjski. Przynajmniej dla mnie faworytem tego spotkania na pewno są Wojskowi. Owszem Legia jeszcze w tym sezonie nie zanotowała wygranej, ale czas chyba najwyższy się przełamać i sięgnąć po zwycięstwo. Można mieć sporo zarzutów do dyspozycji Wojskowych na pewno nie grają na swoim poziomie. Jednak pod względem potencjału na pewno są mocniejszym zespołem od rywali. Mam nadzieję, że zagrają dobrze w ofensywie, a na pewno stać ich na takie osiągnięcie, bowiem w ofensywie mają tak naprawdę dobrych piłkarzy jak Nikolić, Guillherme, Prijović czy Kucharczyk. Każdy z nich posiada bardzo duże umiejętności, a zdecydowanym liderem jest ten pierwszy, który w poprzednim sezonie poprowadził Legię do Mistrzostwa. Węgier umie odnaleźć się w polu karnym rywala, strzelenie bramek przychodzi mu z wielką łatwością i mam nadzieję, że to potwierdzi podczas tego pojedynku. Wszystko wskazuje, że szanse od pierwszej minuty powinien dostać Moulin, który wyrasta na gwiazdę tej ligi. W każdym ze spotkań strzelali bramki i wierzę, że tutja powinni równiez strzelić bramkę. Tym bardziej, że rywale muszę tak naprawdę się otworzyć, bowiem mają niekorzystny wynik. A to wszystko sprawia, że Legia powinna mieć więcej miejsca z przodu. Chociaż z drugiej strony defensywa gospodarzy tego spotkania nie wygląda za dobrze, bowiem Wojskowi do tej pory w każdym ze spotkań stracili bramki. Chociaż trzeba przyznać, że do składu powraca Pazdan, który według mnie powinien dać większy spokój w defensywie. A od pierwszej minuty powinno jeszcze zagra Broź, Lewczuk, Hlousek , który umie w dodatku podłączyć się w akcje ofensywne. Tuż przed nimi powinien zagrać Jodłowiec, który nie tylko pracuje w defensywie, ale również i często podłącza się pod akcje ofensywne. O rywalach nie można nic tak naprawdę powiedzieć, jest to znacznie słabsza drużyna pod każdym względem. Grając u siebie zaprezentowali się słabo, więc nie daję im większych szans na dobrą grę w tym meczu.
Mój typ 2-0
Malarz - Hlousek, Lewczuk, Pazdan, Broź - Kucharczyk, Jodłowiec, Projovic, Muolin, Guilherme - Nikolic
Baric - Jakovlejvic, Katanec , Stojkic - Peko, Tomic, Biblija, Petrak, Todorović - Mesanović