Awans: Zagłębie Lubin
Kurs: 4.20
Bukmacher: Bet365
Szczerze? Wszyscy w tymże wątku spodziewają się wygranej Zagłębia. I ja też się takowej spodziewam. Milczałem w poprzednim wątku o meczu Zagłębie Lubin - Sonderyjske. Coś czułem, że może być ta niespodzianka. Dlaczego niespodzianka? Dlatego, że Zagłębie "tak ma". Ma tak, że dla mnie to potencjałem jeden z najlepszych zespołów w
Ekstraklasie. Ale dlaczego zajął tylko 3 miejsce. Właśnie przez głupie błędy o których pisałem wcześniej. I te głupie błędy właśnie wyszły. A głupie błędy w ich przypadku = głupie porażki. Są bardzo ogarniętym zespołem, ale potrafią o jedną sekundę więcej być zahibernowani co skrzętnie potrafi wykorzystać rywal. I Zagłębie właśnie myśląc w tenże sposób, że "a co nam tam, pokonaliśmy Partizan, to nie pokonamy jakiejś drużyny która była nierozstawiona z współczynnikiem 2,500 (gorszym od nas na starcie?). I właśnie, fatalna nieuwaga, dwie bramki no i oczywiście trochę Zagłębie miało pecha bo remis powinien być w pierwszym meczu co najmniej. Ale liczyłem też na porażkę właśnie w tamtym meczu co jak się okazało dobrze policzyłem kumulując pewne fakty.
Dlaczego warto poprzeć ten typ? Warto, ponieważ gra Zagłębia na wyjeździe jest bardzo dobra. Ostatnie wyniki w meczach na wyjeździe o stawkę w tym roku: 0:0, 1:0, 0:2, 0:1, 1:3, 1:0, 1:1, 0:2, 0:2, 1:2, 0:0
Co daje nam: 6 zwycięstw, 3 remisy, 2 porażki (z czego porażka ze Slavią zupełnie niezasłużona z przebiegu gry). Więc można powiedzieć, że mogą jak najbardziej powalczyć o wygraną. A nawet powinni, bo myślę że bramkarz nie będzie miał już drugi raz z rzędu tak szczęśliwego dnia jakiego miał tydzień wcześniej. No i też oczywiście Zagłębie Lubin w pełni NIE ZASŁUGUJE na odpadnięcie w tak wczesnej fazie rozgrywek. Jeszcze zostanie im jedna runda i w pełni poważnie mogą powalczyć o awans w grupie (patrząc jak im w
Ekstraklasie idzie wchodzę o jeden schodek wyżej jakim jest awans w grupie - przed startem
Ekstraklasy mówiłem im, że stać ich na fazę grupową
LE)