Barcelona win @2.9
Nareszcie! Przyszedł w końcu czas na ten mecz.Wręcz brakuje przymiotników by określić starcia Realu z Barceloną.Są to mecze które potrafią zadowolić nawet największych piłkarskich malkontentów.Gdybym miał za zadanie przekonać kogoś do piłki nożnej to pokazałbym mu kawał historii pojedynków między obiema drużynami.''Gran Derbi'' bo tak przeważnie mówi się w naszym kraju na te spotkania to gratka dla fanów kopanej z całego świata.Kibice czekali na ten mecz tygodniami, ba pewnie nawet miesiącami więc apetyt na piłkarską ucztę jest naprawdę wielki.Kto wie, być może ujrzymy najlepszy mecz w tym sezonie w Europie.Oby! Papiery po obu stronach na pewno są.Barcelona w końcu zaczęła grać na zero z tyłu, ostatnie 3 spotkania bez straty gola.Z meczu na mecz bryluje duet Suarez-Neymar, zwłaszcza ten drugi imponuje genialną formą (kasta z Villarreal, wow czapki z głów! #Ronaldinho ) Cieszy fakt, że pod nieobecność Leo, Barca nie traciła punktów (jedynie porażka z Sevillą) i z meczu na mecz ich styl się poprawiał.Drużyna Enrique ma jeszcze trochę mankamentów ale coraz śmielej można mówić, że ''Blaugrana'' wraca powoli do swojej topowej formy no i jak wróci Messi.. właśnie tu też jest ważny aspekt tego meczu.Czy Argentyńczyk zagra? To pytanie chodzi po głowach wielu ale to wyjaśni się pewnie dopiero w sobotę.Wg mnie jeśli jest już na ileś % przygotowany to meczu z odwiecznym rywalem nie odpuści.Może 45minut? może końcowe 15, 20? Nie ma co gdybać, Barcelona bez Messiego a Barcelona z nim to zupełnie dwie inne drużyny i to jest fakt ale wspomniany wcześniej duet ma na tą chwile taką siłę rażenia, że nawet bez Leo mogą tu z powodzeniem ''bić się'' o 3 punkty.Real pod wodzą Beniteza od początku sezonu pokazuje minimalistyczny futbol i przeważnie kończyło się to dla nich pozytywnie.Wielką zasługę odgrywa bramkarz ''Królewskich'' Keylor Navas, dzięki niemu Real większość spotkań w tym sezonie kończył na zero z tyłu.Inne jasny punkty gospodarzy? Na pewno James, ledwo wrócił po kontuzji a już zdążył strzelić gola z Sevillą.Wg mnie Kolumbijczyk to na ten moment najgroźniejszy zawodnik Realu, z nim ta drużyna staje się szalenie kreatywna.CR póki co przechodzi obok sezonu to samo Bale.Benzema raczej zmienia fach i stawia na branże filmową ???? Ogólnie atmosfera w Realu zdaje się być dość gęsta, te ciągłe ''zagrywki'' Cristiano, afera z Karimem no i trener też chyba nie ma najlepszych stosunków z piłkarzami.Też jestem zdania, że Real pod wodzą Beniteza więcej straci niż zyska ale to wyjdzie w praniu.Trzeba brać poprawkę na to kto zagra/kogo zabraknie.W obu ekipach od początku sezonu niezły szpital.Co do sędziego to poznamy go jutro.Bety z automatu na te spotkania to przeważnie kartki+rożne+gole.O ile goli wg mnie nie zabraknie z obu stron, tak szczególnie co do kartek bym uważał, zresztą trzeba poczekać na linie i kursy.Zresztą tutaj przeważnie najbardziej satysfakcjonujące okazuje się właśnie kombo: over+btts+rożne+kartki.Co do tego jak widzę ten mecz (1x2) posłużę się cytatem Cesca Fabregasa, który zapytany o nadchodzące ''
El Clasico'' odpowiedział:
''Trzeba zaczekać na to, czy Leo zagra lub nie, zobaczyć, jak wyjdzie na mecz Real Madryt, bo Barcelona w końcu zagra 4-3-3 i będzie mieć piłkę. Mają atakujący styl, posiadają piłkę. Przy Realu Madryt jest więcej wątpliwości co do tego, jak zagra. Faworyt? Barcelona, myślę, że są lepsi..'' Oczywiście jako oddany fan Barcy moja wypowiedz nie może być do końca subiektywna, jednak starałem się ocenić obiektywnie na tyle ile mogłem
Wg mnie na ten moment goście mają więcej atutów w rękawie, choć mam świadomość tego jaki potencjał ma Real i że tam jeden zryw Ronaldo, Jamesa czy kogoś innego może zrobić przewagę.Na koniec zalecę frazesem; mecz z gatunku takich gdzie zdarzyć się może wszystko, Ja jednak stawiam i to dość grubo na Barcelone, raz, że kursy nie są fifty-fifty więc logika podpowiada by iść w stronę większego kursu.Dwa, że jakby nie patrzeć Barcelona na ten moment ma więcej argumentów po swojej stronie no i trzy, serce nie sługa
Vamooooooos Barca!
P.S W ofercie brak jeszcze betów na DW, ale jak tylko się pojawią pogram for fun jak zwykle dla jeszcze lepszego oglądania ????