>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

El Clasico, Barcelona - Real Madryt Hit 31 Kolejki [2 Kwiecień 2016]

Status
Zamknięty.
ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
20:30 Barcelona - Real Madryt
Typ: 1/1
Kurs: 2.33
buk: unibet

Wynik:

Jutro wieczorem przed nami piłkarskie święto, bo tak można nazwać pojedynek Barcelony z Realem Madryt. W temacie zostało już dużo napisane, ale i ja dopisze swoje trzy grosze. Goście przyjeżdżają na Camp Nou z jedną myślą &#39;&#39;WYGRAĆ&#39;&#39;, jeśli dalej chcą brać u dział w walce o mistrzostwo. Jednak to na Królewskich będzie ciążyła presja, bo to nie Barcelona ma stratę kilku oczek, lecz Real. Jutro zapewne zobaczymy pierwszy skład, bo wątpię w to żeby Zidane miał jaja i zaryzykował rotacją w składzie. Dlatego też w bramce zapewne będzie to Navas, obrona Danilo, Pepe, Ramos i Marcelo. Środek pomocy będzie należał do Kroosa i Modrić, i teraz pytanie kto trzeci?. James? Casemiro?. Ciężko wybór, ja jednak postawiłbym na tego drugiego, ze względu na to, że ma lepszy przegląd pola i potrafi utrzymać piłkę, a to jutro będzie potrzebne Królewskim. Atak to już wiadomo, bez zmian BBC. W Barcelonie nastroje są doskonałe przed jutrzejszym meczem. Anderson wspomniał wyżej, że ze składu wypadł Mathieu i Alba. Tak ten pierwszy będzie pauzował od 6-8 tygodni, a Alba wczoraj normalnie trenował z resztą drużyny. Także rajdy Bale będą ukrócone. Podczas spotkań reprezentacyjnych wspomniałeś, że Benzema i Bale zostali w Madrycie. Dodam, że Busquets, Iniesta i Rakitic też zostali w Barcelonie. A po pierwszych spotkaniach reprezentacyjnych do Katalonii wrócili Neymar i Bravo. Enrique jutro zapewne nie będzie rotował składem bo niema takiej potrzeby. To nie Barcelona musi gonić wynik, a remisem zapewne też się zadowoli.
Co do samego przebiegu meczu to mam dwa scenariusze. Albo zobaczymy nudny i pełen szachów mecz, ale obie drużyny zagrają w otwarte karty i ujrzymy piękne widowisko. Co do samego typu podanego wyżej, to Barcelona rzadko w tym sezonie strzelała gole mocnym rywalom w pierwszej połowie. Jednak jeśli stworzą sobie klarowne sytuacje i będzie skuteczna to Królewskim nie daję większych szans, ani w pierwszej połowie, ani na koniec meczu.

Kolejnymi typami na jutrzejsze spotkanie są żółte kartki. I tu w ciemno można brać kartki dla:

Ramos po kursie 1.72 Wynik:
Pepe po kursie 2.15 Wynik:
Alba po kursie 3.00 Wynik:
(kursy z unibet)

Pierwszej dwójki nie trzeba nikomu przedstawiać. Ramos jak i Pepe są pierwszymi zawodnikami, którym puszczają nerwy i w Gran Derbi często łapią kartoniki. Alba jutro będzie miał ciężkie zadanie i nie raz będzie musiał się wspomóc faulem żeby zatrzymać Bale.

Na koniec chce napisać, że życzę wam jak i sobie świetnego widowiska, o którym mam nadzieje, że będziemy pisać jeszcze przez kolejny tydzień.

Vamos Barca!

K 620

karawan225

Użytkownik
Czy pojawiła się informacja na temat tego kto sędziuje jutrzejsze spotkanie? Macie typy co do kartek ? Wpadł mi w oko under 8.5 po kursie 1.66 e bet365.

daimonfreyy 114

daimonfreyy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna – Primera Division
Godzina: 20:30
Spotkanie: FC Barcelona – Real Madryt
Typ: Real over 1.5 gola
Kurs: 2.30
Bukmacher: Expect
Analiza:
Przed nami mecz, na który wszyscy czekają, mowa tu oczywiście o Gran Derbi, El Classico czy starciu Barcelony z Realem Madryt. Spodziewam się tutaj masówki w stronę gospodarzy, wywodów w jakie to oni nie są obecnie dyspozycji, od jakiego czasu nie są pokonani itd. Ja pójdę tutaj pod prąd i postawię over 1.5 gola gości. Dlaczego? Klasyki jak wszyscy wiedzą żądzą się swoimi prawami. Na jesieni mieliśmy pokaz siły Katalończyków. Czemu padł taki a nie inny wynik? Odpowiedź jest prosta, Rafa (całkowite nieporozumienie na ławce takiego klubu jak Real) wystawił to co miał najdroższego i z największym potencjałem strzeleckim. Popełnił dokładnie ten sam błąd co kilka lat temu Mou, rezultaty podobne. Od stycznia stery nad Blancos przejął Zizu, jeden z Galaktycznych Realu. Wszyscy wpadli w hura optymizm bo spodziewali się cudów, czyli tego że Francus z dnia na dzień odmieni grę zespołu i w ciągu kilku kolejek przeskoczą lub znacznie zbliżą się do Barcelony w tabeli ligowej. Tak się oczywiście nie stało, co prawda Real wygrywał wysoko jak choćby 5:0 z La Caruna, 5:1 Gijon, 6:0 Espanyol i 7:1 z Celta, ale zdarzały się też słabe mecze i małe wpadki w postaci remisów (Betis i Malaga). W ostatnim czasie z mojego punktu widzenia coś drgnęło. Stało się to za sprawą młodziutkiego i wielce utalentowanego Casemiro, który zaczął dzielić i rządzić w szeregach defensywnych Realu. W końcu nastała harmonia między graniem do przodu i do tyłu. Kros z Modriciem w końcu mogą się skupić na kreowaniu gry i pchaniu piłki do przodu, nie muszą ciągle myśleć, że zaraz pójdzie kontra, a ich nie będzie z tyłu żeby wspomóc obrońców. Co do samego meczu… Real, praktycznie bez żadnych osłabień, niby dochodzą do nas jakieś tam słuchy o kontuzji pleców Ramosa ale sądzę, że „Cesarz” wystąpi w tym meczu. Co do Barcelony, tutaj trochę gorzej. Kilku zawodników z Katalonii zmaga się z urazami bądź kontuzjami: Busquets, Alba, Rakitic, Douglas, Adriano, Mathieu. Dwaj ostatni odpadają całkiem jeśli chodzi o ten mecz, nie wiadomo jeszcze z Albą. Kolejny aspekt, za nami 2 tygodniowa przerwa reprezentacyjna, często bywa, że po niej wyniki ligowe są nieco inne niż można byłoby się spodziewać na pierwszy rzut oka. Ponadto to zawodnicy Barcelony zagrali więcej minut w przeciągu tych ostatnich dwóch tygodni. Warto także wspomnieć, że Blaugrana we wtorek ma przed sobą bardzo ważny mecz w Lidze Mistrzów przeciwko Atletico, również na własnym stadionie. Nie spodziewam się, że wyjdą w sobotę jakimś dziwnym składem ale gdzieś z tyłu głowy ten fakt może się obijać zawodnikom i trenerowi, przez co może nie zaangażują się w Debry Europy na 100% nie chcąc się wypompować lub złapać jakiejś głupiej kontuzji, zwłaszcza, że ligę na 90% mają już wygraną. Real oczywiście też czeka mecz w LM ale w środę i z zespołem przynajmniej o klasę niższym niż ekipa Simeone, w dodatku będą mieli w zapasie rewanż na Bernabeu. Na koniec jeszcze malutki smaczek… po wspomnianej wyżej Manicie Real zremisował 1:1 na Bernabeu z Barceloną, historia lubi się powtarzać? :cool: Przed nami starcie dwóch maksymalnie ofensywnych tercetów MSN vs BBC. Jedni jak i drudzy są maszynami do zdobywania bramek. Jak pokazało ostatnie spotkanie Barcelony z Villarealem, podopieczni Enrique wcale nie tacy straszni jak się ich maluje. Myślę, że Zidane wraz ze sztabem są w stanie poukładać zespół żeby powalczyli jak równy z równym na Camp Nou. Nie popadałbym tutaj w mega optymizm i stawiał czyste zwycięstwo Realu, ale po otwartym spotkaniu, bogatym w akcje remis 2:2 całkiem możliwy. Oby tylko kolejne błędy hiszpańskich arbitrów po raz kolejny nie wypaczyły tego meczu.

✅✅✅✅

Pewniaczek:
Casemiro kartka @2.00 Uni ⛔

&quot;Pewniaczek&quot; jak to pewniaczek nie wszedł ale główny typ idealnie :cool:

matu67 188

matu67

Użytkownik
Czy pojawiła się informacja na temat tego kto sędziuje jutrzejsze spotkanie? Macie typy co do kartek ? Wpadł mi w oko under 8.5 po kursie 1.66 e bet365.
Sedziuje Alejandro Hernández Hernández, jego średnia kartek na mecz w tym sezonie to 5,67. W I połowie pokazuje podobna ilość kartek co w II. Myślę, że nie ma co tutaj szukać underów, każdy wie jak wyglądają derby. Ja bym szukał linii 6,5 jeśli spadnie na live. Warto zastanowić się także na brakiem kartki do 20:00, Alejandro w 15 meczach tego sezonu 9 razy pokazał kartkę przed minutą 20, także jest to sędzia, który woli utemperować ostre wejścia na samym początku meczu.

mediapunta 141

mediapunta

Użytkownik
El Clásico powinno być jeszcze bardziej otwarte, niż nas do tego przyzwyczaiło. Tercet MSN, choć w całości rozjechał się w zeszłym tygodniu po świecie, to ma raczej stabilną formę i trudno spodziewać się, że zatną się akurat jutro. Zwłaszcza, że obrona Realu to nie monolit, dzisiaj wypadł Varane, więc para stoperów jaką ujrzymy to Ramos-Pepe. Swego czasu (moim zdaniem) najlepsza para stoperów na świecie, teraz jednak ich forma daleka jest od stabilnej. Ramos skończył parę dni temu 30-stkę i na Camp Nou rozgrywał już wielkie mecze, ale w starciach z Barceloną to gracz, któremu pokazano najwięcej czerwonych kartek z obecnej drużyny (3), więc może być różnie. To samo dotyczy Pepe, który świetne występy przeplata poważnymi błędami. Na bokach zagrają Marcelo, którego wkład w defensywę jest znikomy i Danilo, dla którego to pierwsza wizyta w Barcelonie.

Z przodu Real dysponuje ogromną jakością. Benzema jest w najlepszej formie w życiu, Bale po kontuzji wygląda coraz lepiej a Cristiano to Cristiano, wiele można mówić o jego spadku formy, ale bez wątpienia jest w stanie rozegrać wielki mecz. Barcelona w obronie ma elektrycznego Piqué i niskiego Mascherano, a biorąc pod uwagę, że Real to najlepiej grająca w powietrzu drużyna w lidze, można w nim upatrywać słabego punktu. Na prawej stronie zagra Alves, na lewej niewiadomą jest Alba, miał go zastąpić Mathieu, ale wypadł do końca sezonu. Może Alba wróci, może zastąpi go Sergi Roberto.

Real Zidane&#39;a gra różnie, ale moim zdaniem czynnikiem decydującym jest motywacja lub jej brak. Królewscy odpadli z walki o mistrzostwo, więc spinają się wyłącznie na mecze Ligi Mistrzów. Starcie z Barceloną to jednak co innego, tutaj nikt nie odstawi nogi i nie przestanie walczyć choćby przez chwilę. W pierwszym spotkaniu, przegranym przez Real 0-4 zabrakło balansu w drużynie, Benítez ewidentnie się pomylił. Zidane prawie na pewno wyjdzie jutro z Casemiro w środku pola i powalczy o piłkę tej strefie. Słowem - jakość piłkarzy Realu, pomysł Zidane&#39;a na zespół i motywacja towarzysząca derbom powinny obudzić najlepsze cechy graczy gości, których stać na dwukrotne trafienie do siatki Claudio Bravo. Dodatkowo typ na rożne, które przy ofensywnej grze Realu, jakiej się spodziewam, oraz chęci wykorzystaniu atutu gry w powietrzu, wydają się być formalnością.

Real over 1 @ 2.37 ✅
Real strzeli w obu połowach @ 3.75 ⛔
Real over 4.5 rzutu rożnego @ 1.83
⛔

bet365
Kapitalna druga połowa Realu!

januszobstawia 16

januszobstawia

Użytkownik
Typ: Real Madryt
Kurs: 5.09
Bukmacher: STS

W TYM MECZU NIE MA FAWORTYA.
Takie mecze zawsze trzeba opierać wyłącznie na INTUICJI. Mi intuicja mówi, że będziemy świadkami drugiej porażki Barcelony w tym sezonie.

Gdyby nie fakt, że Barcelona gra we wtorek o wiele cięższy mecz w Lidze Mistrzów z Atletico Madrid niż Real na wyjeździe ze słabym Wolfsburgiem, to w ogóle bym tego meczu nie obstawiał.

Nie chcę się rozpisywać na temat tego meczu i wypisywać oczywiste fakty, takie jak że spotykają się dwie najlepsze drużyny na świecie. Nie zamierzam pisać truizmów. Nie ulega wątpliwości, że Barcelona jest po prostu najlepszą drużyną na świecie ze względu na swoje umiejętności i inteligencję.

Ale jeżeli ktoś myśli, że Barcelona jest niezniszczalna i niezwyciężona, to jest w ogromnym błędzie. Skłonię się nawet ku stwierdzeniu, że w ostatnich ich meczach dostrzegłem zalążek spadku formy, zwłaszcza w obronie (np. strata dwóch bramek z Villarrealem), podczas gdy Real w wygranym meczu z Sevillą (4-0) pokazał i udowodnił, że jest jeszcze nadzieja na przywrócenie dawnej świetności tej drużynie. Kiedy jak nie teraz?

Takie mecze rządzą się swoimi prawami. Zaznaczę jeszcze raz - nie ma faworyta w tym meczu i nikogo nie faworyzuję. Wybrałem większy kurs, bo jest atrakcyjniejszy, ale tylko na podstawie pewnych przesłanek, które wskazują na to, że Real ten mecz potraktuje poważniej niż Barcelona (biorąc pod uwagę przegraną na swoim stadionie z Barcą 0-4 i mecz Barcy w Lidze Mistrzów z Atletico Madrid).

Otrzymane punkty reputacji: +8
N 291

nalogowiec-108173

Użytkownik
20:30 Barcelona - Real Madryt
Kolejnymi typami na jutrzejsze spotkanie są żółte kartki. I tu w ciemno można brać kartki dla:
Ramos po kursie 1.72 Wynik:
Pepe po kursie 2.15 Wynik:
Alba po kursie 3.00 Wynik:
(kursy z unibet)
Pierwszej dwójki nie trzeba nikomu przedstawiać. Ramos jak i Pepe są pierwszymi zawodnikami, którym puszczają nerwy i w Gran Derbi często łapią kartoniki.

Przestań gadać głupoty, nie będę negował stwierdzenia o Ramosie bo się zgodzę, lubi złapać kartę ale Pepe?
Chyba zatrzymałeś się w czasie(i w sumie już tutaj mógłbym zakończyć mój post). Po odejściu Mourinho, dla przypomnienia powiem Ci że to było ponad 4 lata temu, Pepe nie złapał ani jednej czerwonej kartki ;) Brutalny zawodnik, prawda? W poprzednim sezonie z analizy dziennika Marca(w połowie sezonu) jasno wynika że Pepe to najczyściej grający zawodnik w lidze, wystąpił w 12 na 15 możliwych spotkań i wiesz ile razy faulował przez 1080 minut? Całe 5 razy, a wiesz ile złapał kartek? 0..no popatrz, faktycznie głowa mu wysiada ;) Już więcej fauli i kartek łapali tacy zawodnicy jak Pique czy Mascherano. Ale może spójrzmy jak to wygląda w tym sezonie, może &quot;brutal&quot; znowu się pokazuje w jego skórze?
Pepe - 5 zolta,0 czerwonych - 2026 minut
Pique - 12 zolta: 1 czerwona - 3328 minut
Mascherano - 10 zolta, 1 czerwona - 3418 minut
Nawet nie będę pisał częstotliwości co ile który łapie, wszystko widać jak na tacy..
Pepe w ostatnich 11 meczach w GD złapał 4 żółte kartki /dla przykładu - Pique - 5 zoltych nie że uważam Pique za brutala, podaje po prostu przykład z drużyny Barcelony na odpowiadającej pozycji/ jak trzeba to będzie faulował, ale gadanie że mu wysiada głowa to jest coś czego nie potrafię pojąć. Naprawdę nie wiem co trzeba mieć w głowie aby takie rzeczy pisać, to że człowiek kiedyś źle się zachowywał, to nie znaczy że ciągle tak robi...i tak się zastanawiam, czy jedyny mecz w którym obserwujecie Pepe to dwa razy do roku GD, czy zatrzymaliście się na pamiętnym spotkaniu z 2009 roku i Wam to zapadło w pamięć?
Pozdrawiam ;)

Otrzymane punkty reputacji: +9
S 32,1K

sobolekk

Użytkownik
Ja rozumiem ze Barcelona w gazie, ze Barcelona moze i lepsza na chwile obecna od Realu, ale Real to wciaz Real, i nie ma jakiejs zlej passy zeby dawac im kurs 6... To nie sa jakies ogorki, nawet z remisem mozna zlapac niewiele ponizej 3.. moze nie wejdzie ale jak widze te kursy to nie da sie nie zagrac

santimina 14

santimina

Użytkownik
Ja zaszalałem i zagralem, że Casemiro dostanie kartkę ???? Def. pomocnik, ktory chce udowodnic ze z nim poprzednie El Classico nie było by takim blamażem, jest srednio zwrotny i przy tych malych spryciarzach z Barcy bedzie miał sporo pracy, chłopak jest ambitny nogi nie odstawi, moze czasem nie zdązy za akcją (vide faul taktyczny).. licze na kartonik po kursie 2.0 (Uni)

medium0 48

medium0

Użytkownik
Widzę że wielu z Was w swoich analizach pomija bardzo ważną a nawet najważniejszą rzecz który wydarzyła się 24 marca - śmierć Johana Cruyffa. Wszyscy, dosłownie wszyscy w Barcelonie są zgodni co do tego że trzeba upamiętnić to wydarzenie w jakiś wyjątkowy sposób. Być może nazwać stadion jego imieniem. Dziś na Camp Nou powstanie wielka mozaika a piłkarze zgodnie wypowiadają się że wygrana będzie najlepszym hołdem dla twórcy obecnej Barcelony. Szczerze mówiąc spodziewam się wręcz wściekłej i żądnej krwi Blaugrany. Paradoksalnie gdyby nie odejście Johana to rzeczywiście mecz mógłby się różnie potoczyć ale to wydarzenie sprawia że nikt w Barcelonie nie ma już żadnych wątpliwości co trzeba dziś zrobić. Tyle tylko chciałem od siebie dodać. Dziś wieczorem wszystko się wyjaśni.

pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Barcelona vs Real. Panowie, Real gra na wyjezdzie padake. Z Las Palmas, gdyby nie rzuty rozne, Real dostalby w ciryyyy.. Barca gra u siebiee !!! Myslicie, ze Real powalczy?? Ja proponuje w tym meczu zagrac :
1. Real under 1.5 gola w calym meczu po kursie 1.50 Bet-at-home
2. Real under 0.5 gola w pierwszej połowie 1.65 Bet-at-home
Nie wierze w to, ze Real wbije 2 gole na Camp Nou.. Owszem Villarreal huknal 2 gole, ale pamietajmy, ze to byl wyjazd a wyjazdy sa ciezsze.. Barca bedzie kontrolowac mecz podajac sobie pileczke, a real liczyl na jakies kontry i wrzutki z roznych.. Barca to lepsza ekipa, najlepsza obecnie na swiecie, patrzac na gre Realu na wyjazdach, prawdopodobne jest, ze nie strzela az dwoch goli Barcelonie, ba mysle, ze nawet jednej dzis Real bramki nie wbije, lecz poszedlem w asekuracje i biore, ze Real nie strzeli w 1-wszej polowie.. Jak dla mnie typy, ktore sa dzis mozliwe do wejscia, wszyscy skanduja, ze to bedzie mecz typu: cios za cios.. Mysle, ze poczatek meczu bedzie spokojniejszy i wynik 1:0 dla Barcy lub 0:0.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom