Sparta Wrocław - Stal Gorzów
Sparta Wrocław @1,32 Betclic
Gusts powyżej 1,5 pkt. @1,82 Betclic
Miśkowiak poniżej 4,5 pkt. @2,25 Betclic
Trudne spotkanie do typowania dziś we Wrocławiu. Ja jednak znalazłem trzy opcje na których warto się oprzeć. Wszystkie gram w
betclicu, gdzie gramy bez podatku.
Na start zwycięstwo Sparty na które spodziewałem się jakiegoś 1,10, gdzieś tam du dubla tripla można wrzucić. Nie wyobrażam sobie, aby wrocławianie po wygranej w Gorzowie aż tak spalili się na swoim torze, aby aby nie wygrać, meczu, tym bardziej, że goście borykają się z dużymi problemami może nie kadrowymi, ale na pewno dyspozycyjnymi. Pod formą znajduje się na pewno Woźniak, Vaculik również nie jest tak pewnym liderem gorzowian, jak w latach poprzednich, występ Fajfera stał w ogóle pod znakiem zapytania, a Miśkowiak, jak to Miśkowiak raz lepiej, trzy razy gorzej. Samym Thomsenem się meczu nie wygra. Co do Miśka typuję również tu jego under, choć linia niska. Kurs jednak na tyle wysoki, że według mnie warto, tym bardziej, że nawet na juniorach punktów przed biegiem nie można Kubie dopisać w ciemno. Tor na Stadionie Olimpijskim nigdy nie był łaskawy dla młodego seniora Stali. Dziś przy takiej stawce daję mu do złapania tylko jakieś pojedyncze oczka i nawet te cztery myślę, byłyby niezłym wynikiem, choć i tego nie byłbym pewien, tym bardziej, że Paluch przy dobrym starcie w biegu juniorskim będzie czekał na kolejne starty.
Ostatni bet leci w kierunku overu Gustsa, bo nie skreślałbym młodego żużlowca, a trzeba pamiętać, że sztab szkoleniowy będzie miał w głowie ewentualny finał, gdzie Francis może być potrzebny, więc przy dobrym wyniku jestem przekonany, iż będzie dostawał dziś swoje szanse nawet trochę na siłę. Łotysz w tym sezonie zdobywa średnio 1,857 punktu na mecz, dziś co prawda stawka wysoka, jednak biorąc pod uwagę okoliczności i fakt, że moim zdaniem trenerzy nie będą go odsuwać od biegów te 2-3 oczka uda się zdobyć. Poza tym lubię takie typy, kiedy czasem po pierwszym starcie zakład można rozliczyć jako wygrany, mam nadzieję, że w tym przypadku będzie podobnie.