>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ekstraliga 2017 - Zakłady specjalne

Status
Zamknięty.
H 1K

horosz

Użytkownik
Leon Madsen jak dla mnie nigdy nie będzie liderem z prawdziwego zdarzenia a tym bardziej na takim owalu jak w Częstochowie. Zresztą w karierze objechał tam 5 spotkań notując średnią 1.3 pkt/bieg. To nie jest przypadek - on wirtuozem żużla nie jest. I jeżeli nie będzie miał wyraźnego atutu torowego (jak w Tarnowie) to liderem nie będzie. Chociaż wiadomo, że w skali zespołu będzie jednym z lepiej punktujących ale na realia Ekstra ligowe to będzie moim zdaniem zbyt mało.
Jednak walka Włókniarza z ROW-em będzie ciekawa. Jedni i drudzy mają zawodników, którzy mają coś do udowodnienia. Jestem bardzo ciekawy postawy szwedów. Jonsson na takim torze jak w Częstochowie może się odrodzić i tutaj upatrywałbym nadzieje. Z drugiej strony czarnym koniem dla mnie będzie Lindgren w Rybniku. To jest bardzo ciekawy transfer i czuje, że na rybnickim torze będzie ciągnął wynik razem z Łagutą.
Sezon już blisko ! ????

stanior 1,8K

stanior

Użytkownik
Lindgren to może być czarny koń ale nie musi ponieważ on zawsze stawiał GP ponad lige i to było widać nawet w Nice PLŻ kiedy po GP przyjeżdżał i robił sporo wpadek. Jonsson musi odżyć brak GP , brak UK to musi przynieść jakąś wartość dodaną. Holta to wiadomo +10 do skilla we Włókniarzu. Madsen i Zagar przyjeżdzają i muszą wybocić nasz tor , zresztą Kędziora bedzie kładł duży nacisk na te terningi przedsezonowe szczególnie u siebie. Nie uważam żebyśmy byli słabsi od Rybnika jak pokazują to kursy ????

X 283

xpiccolox

Użytkownik
Typowanie kto będzie wyżej ROW czy Włókniarz to czysta loteria. Jedyne co można powiedzieć to tyle że Włókniarz ma lepszy terminarz - i to wszystko.
Patrząc na poprzedni sezon to wygląda to tak
Czewa:
Zagar - 1,7
Holta - 1,7
Madsen - 1,8
Jonsson - 1,5
Ułamek - 2,12 (1 liga)
Polis - 1,5 (1 liga)
Rybnik:
Laguta - 2,2
Lindgren - 2,12 (1 liga)
Fricke - 1,7
Musielak - 1,33
Baliński - 1,06
Woryna - 1,3
Chmiel - 0,7
Rybnik ma lidera i juniorów. Czewa ma za to równą czwórkę seniorów. Ułamek według mnie się nie nadaje na ekstraligę, on już tylko odcina kupony. Zagar, Jonsson oni nic wielkiego nie jechali w poprzednim sezonie. A Holta stał się zawodnikiem jednego toru. Nie można też pominąć opcji pozasportowych a mianowicie kasy. Zagar, Madsen to największe złotówy, nie dostaną kasy na czas to nie przyjadą na mecz. We Włókniarzu mówią że wszystko jest ok, kasa jest, no ale właśnie to tylko słowa. Sezon to pokaże. A Rybnik ma jeszcze tego Szombierskiego, co zbiera truskawki w Niemczech, przyjeżdża do PL i z marszu robi świetny wynik w ekstralidze.
I ja wam powiem że Czewa nie będzie miała łatwo z tym Rybnikiem w pierwszym meczu tak jak się wszystko wydaje i na Olsztyńskiej świetną robotę może zrobić Musielak który od X lat końćzy zawody w Czewie z dwucyfrówką na koncie. Ja się sam dziwię Swiącikowi że wziął emeryta Ułamka zamiast powalczyć o Musielaka.
I ostatni aspekt to majowe okienko transferowe i tutaj do wzięcia będzie prawdopodobnie .... Pedersen. W Lesznie z nim podpisali bo musieli. Miał ważny kontrakt a zrywając go musieli by mu płacić duże odszkodowanie. Nie mniej chcą go wypożyczyć w maju. Na domiar tego tydzień/dwa tygodnie temu palił się Polccoper. Wiadomo jakiś hajs Rusiecki zgarnie z odszkodowania ale teraz ogląda każdą złotówkę dwa razy zanim ją wyda, a to on finansował w głównej mierze kontrakt Nickiego. No i też ani zawodnicy ani Baron go nie chcą. Dojście Pedersena np. do Rybnika zupełnie zmienia siłę rażenia tej drużyny. Więc z typowaniem za hajs ja bym się wstrzymał conajmniej do czerwca, bo ten temat jest bardzo złożony, a jeszcze nie wspomniałem o kontuzjach które w tym sporcie bardzo wypaczają wynik.

H 1K

horosz

Użytkownik
Fortuna wystawiła ofertę na Ekstraligę:

Unia Leszno - 2.5
Stal Gorzów - 3.3
Falubaz Zielona Góra - 6.0
Sparta Wrocław - 8.5
Apator Toruń - 10.0
GKM - 30
ROW - 100
Włókniarz Częstochowa - 150

Wiadomo, że przedsezonowe rozdawanie medali często mija się z celem, szczególnie w tym sporcie. Kursy w miarę rozsądnie dobrane. Jakbym miał próbować i uderzać to na Spartę Wrocław bądź Falubaz :razz: Spodziewałem się wyższego kursu na Grudziądz. Gorzów przeceniony - dałbym 4.0-4.5.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom