20:30 Cracovia - Wisła
2. powyżej 5.5 żółtej kartki @ 1.95 liczba kartek (ŻK=1, 2xŻK=3, bezpośrednia CZK=2)
3. powyżej 32.5 fauli @ 1.60
etoto
Derby Krakowa to bardzo prestiżowe spotkanie dla obu ekip i pokazanie kto rządzi w mieście. Ostatnie derby skończyły się z z ilością dziewięciu żółtych kartek. Piłkarze w sumie faulowali siebie aż 37 razy. W ostatnich spotkaniach fauli padało: 39,34,30,30. Gorzej było z kartkami bo ciężko było przekroczyć linię 4-5 kartek na mecz. Wisła dzisiaj z nowym trenerem, a więc jestem zdania, że każdy z piłkarzy w pierwszej jedenastce zostawi serce i z pewnością będzie chciał się tutaj pokazać aby przyciągnąć swoją uwagę. O trenerze Probierzu dużo nie trzeba pisać bo on w takich spotkaniach żyje przy linii bocznej boiska. Sędzią będzie Daniel Stefański, który w sześciu spotkaniach wyciągnął 25 żółty kartonik co daje nam średnią czterech kartek na mecz. Obie ekipy sąsiadują w ligowej tabeli, a więc mam forma oby drużyn jest podobna - to moja opinia. Pozostaje nam czekać do wieczora i zobaczymy co zaoferują nam piłkarze.