>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ekstraklasa 2008/2009 - opinie/komentarze

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Kolejny sezon - moim zdaniem najdziwniejszej ligi świata ???? Jak wiadomo nie zobaczymy już Widzewa, Zagłębia L. - korupcja. Plusem jest to że będzie to jeden z najciekawszych sezonów pod względem kibicowskim ???? doszły Arka, Lechia, Piast - w każdej kolejce znakomite meczyki ???? Dalej nie wiadomo co z Groclinem- najprawdopodobniej Drzymała zatrzyma się w Wa-wie i Polonia będzie grała w Ekstraklasie. Polonia Bytom zostaje w Ekstraklasie ????

Transfery- wielki plus dla Lecha i Legii . Kolejorz wzmocnił się Arboledą, Lewandowskim, Stiliciem, Peszko- Legia- Rocki, Kumbev, &quot;Tito&quot;, Iwański. A Wisła ? A Wisła chyba nie będzie wstanie w tym sezonie wygrać ligi. Odeszli Dudka, Kokoszka, wciąż nie wiadomo co z Baszczyńskim.
Sezon mam nadzieję już bez korupcji, z wieloma emocjonującymi meczami, no i walką do końca o fotel Mistrza Polski. Niech wygra lepszy !!!

Proponuję przykleić ????

piecia999 0

piecia999

Użytkownik
Ja tam myśle że w tym sezonie może nas zaskoczyć na plus Jagiellonia Białystok. Po takich transferach jakie przeprowadzili myśle że mogą nawet zająć miejsce w pierwszej szóstce. Przyszli: Arifovic, Szczot, Lewczuk, Król, Matuszczyk( obaj real madryt), Lech, Skerla, Stano, Pacan, Gikiewicz, Hermes, Everton, Zawistowski. A to jeszcze nie koniec ???? Problemem może być czy nowi zawodnicy wystarczająco się zgrają ze starymi graczami.
A zaskoczy na minus pewnie ŁKS który sprzedaje najlepszych graczy: Szczot, Arifovic, Madej, Kłos. I ma spore problemy finansowe.
Pierwsza trójka: Lech, Wisła, Legia. Miejsca spadkowe i baraze: ŁKS, Piast, Polonia Bytom.

P 0

pavlospl

Użytkownik
Ja myślę że Legia z Lechem będzie walczyła o Mistrza. Lechia, Arka czy Śląsk będą też ciężkimi rywalami. Wisła jeśli się nie wzmocni to nie ma szans na pierwszą czwórkę. Dyskobolia/Polonia też sporo namiesza w lidze. Zapowiada się bardzo ciekawy sezon i myślę że w każdej kolejce będą jakieś niespodzianki. AVE

sutek 79

sutek

Forum VIP
Plusem jest to że będzie to jeden z najciekawszych sezonów pod względem kibicowskim ???? doszły Arka, Lechia, Piast - w każdej kolejce znakomite meczyki
Nie zgodzę z tym zdaniem. Arka pewnie będzie dużo ludzi na trybunach, Lechia full, Piast Gliwice pod względem kibicowskim absolutnie nie zasługuję na grę w Ekstraklasie. Ja naliczyłem sześc drużyn które kibiców mają przeciętnych. Uważam że będzie brakowało kibiców Widzewa mówiąc obiektywnie ponieważ to Widzew wraz z Lechem zdecydowanie panowali na wyjazdach w oprawach i dopingu.

Sezon moim zdaniem opuści ktoś z tej czwórki: Polonia Bytom, ŁKS Łódź, Piast Gliwice, Odra Wodzisław Ślaski
Pierwsza trójka: Lech Poznań, Wisła Kraków, Legia Warszawa
Czarny koń: Jagiellonia Białystok
Dodam że nadal nie wiadomo dokładnego składu ligi ????

duda 380

duda

Użytkownik
W Lidze Polskiej po gruntownej przebudowie utworzyła nam się paczka która będzie grać w Ekstraklasie. I tak, Lech i Legia po bardzo dobrych transferach powinni walczyć w tym sezonie o czołowe miejsca.
O mistrza powalczą: Wisła K., Lech, Legia, być może Arka i Śląsk.
Jak wiemy Drzymała sprzedał Groclin i nazwa została zmieniona na Polonia Warszawa. Szkoda bo drużyna z Grodziska w ostatnim sezonie prezentowała się bardzo dobrze.
Tak czy inaczej sezon może być ciekawy jeśli tylko drużyny które stać na dobrą grę będą prezentować się na miarę swoich możliwości i oby kibice dopisali ????

sutek 79

sutek

Forum VIP
Arka, Śląsk o Mistrza ? Nie żartujmy naprawdę. Arka dostała się do ligi na farcie widziałem ten zespół w drugiej lidze nic specjalnego, Michniewicz to dobry trener ale myślę że jak zajmą miejsce 5 to będzie olbrzymi sukces choc też im będzie cieżko
Śląsk czyni niezłe transfery ale bez przesady. Utrzymac spokojnie się utrzymają bo kilka zespołów na tą chwilę jest do spadku ale środek tabeli to będzie sukces

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Arka? Nie żartujmy naprawdę. Arka dostała się do ligi na farcie widziałem ten zespół w drugiej lidze nic specjalnego, Michniewicz to dobry trener ale myślę że jak zajmą miejsce 5 to będzie olbrzymi sukces choc też im będzie cieżko
Hmm na majstra na pewno nie o miejsca 5-8 - powalczą . Nic szczególnego nie pokazywali? na którym meczu byłeś?
Szczęście sprzyja lepszym, bo Arka w zasadzie gdyby nie ujemne punkty byłaby na drugim miejscu, zaraz za Lechią, bodajże 1-2 pkt straty. Bilans z Lechią - 1 wygrana, 1 remis - więc korzystny i nie mów że są słabi.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Ja nie powiedziałem że Arka jest słaba. Widziałem ich na żywo w meczu z Pelikanem który okazał się najsłabszym zespołem w lidze i to Pelikan był zespołem lepszym. Poźniej oglądałem jeszcze bodajże dwa mecze Arki i także mi niczym nie zaimponowali a ludzi do gry na drugoligowym poziomie mieli mnóstwo. Zobaczymy jak poskłada to Michniewicz, zapewne przeprowadzą jeszcze jakiś transfer ale utrzymanie na pewno sobie zapewnia a które dokładnie zajmą miejsce to nie wiem ale myślę że środek tabeli

grzes1ek 0

grzes1ek

Użytkownik
a ja jako kibic Górnika Zabrze wierzę w moją drużynę że powalczy o 3-4 miejsce, na 1 i 2 przewiduję legię i lecha, zobaczymy a i kolega który napisał że Piast to dobra ekipa kibicowska to się pomylił, mieszkam w Gliwicach i kibicuję Górnikowi jest to czymś spowodowane... i nie jest to gra Piasta bo moge iść na każdy mecz nogi

celahim 4

celahim

Użytkownik
Podobnie jak Sutek nie uwazam, zeby Arka powalczyla o cos wiecej niz utrzymanie. Lubie ten zespol, ale obiektywnie trzeba stwierdzic, ze ciezko bedzie zrobic z tymi pilkarzami cos lepszego, niz 10 miejsce w tabeli. Slask podobnie raczej w drugiej polowie tabeli.
O majstra powalczy jak zwykle Legia z Wisla, ale moze namieszac Lech.
Ciekawy jestem tez gry Jagiellonii, ktora wymienila prawie caly sklad. Na papierze nazwiska wygladaja calkiem przyzwoicie, ale czy ci pilkarze sworza druzyne, ktora bedzie w stanie powalczyc o gorna czesc tabeli? Jakos nie chce mi sie w to wierzyc, ale zobaczymy.
Mojej Polonii Bytom bedzie sie ciezej utzrymac niz w zeszlym sezonie, ale nie takie rzeczy zdarzaly sie w Bytomiu w ostatnich latach. Martwi przede wszystkim stracony czas i ponad miesiac niepewnosci przez perypetie z licencja. Jakos Marek Motyka tez mnie nie przekonuje, a rywale nas lekceazyc juz nie beda. Ale w Bytomiu zawsze najwazniejsza byla atmosfera i to, ze grala druzyna, a nie 11 zawodnikow. Jesli tak bedzie kolejny sezon, to jestem o utzrymanie spokojny.
Jesli chodzi o poruszane tutaj wzgledy kibicowskie, to z pewnoescia dobrze sie stalo, ze awansowaly takie druzyny jak Arka, Lechia czy WKS. Jesli chodzi o Piasta, to dajmy im troche czasu. Na druga lige chodzilo tam w zeszlym sezonie po 3-4 tysiace ludzi. A koledze grzes1ek chcialbym przypomniec ile na jego Gornika chodzilo osob jeszcze 3 lata temu. Ale skad Ty to mozesz wiedziec, jesli byles na 3 meczach z Wisla, Legia i Lechem tylko w zeszlym sezonie, czyz nie? Poza tym Piast jeszcze nigdy nie gral w ekstraklasie, zawsze paletal sie po nizszych ligach, wiec nie dziw sie, ze zwykle pikniki wybieraja jezdzenie na Gornik. A w obrebie 20 kilometrow od Gliwic jest jeszcze Bytom, Chorzow, Katowice, troche dalej Sosnowiec i Jastrzebie. Jest komu kibicowac, a pomimo tego troche tych ludzi na Piast przychodzi. Tak wiec moim zdaniem troche na wyrost jest swierdzenie, ze kibice na pierwsza lige nie zasluguja. Pozyjemy, zobaczymy.
pozdrawiam

ronaldo-9 0

ronaldo-9

Użytkownik
O mistrza powalczą Legia ,Lech i Wisła mimo wszystko obstawał bym przy tym ze Wisła obroni tytuł ale walka będzie do samego końca!

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
dokladnie jak ronaldo o tytul powalczy trzy druzyny tj WISŁA legia i Lech. Wisla gdy zrobi jakies ciekawe transfery to nie bedzie miala sobie rownych podobnie jak w tym sezonie i na kilka kolejek przed koncem bedzie miala tytul... Wislacy zle zrobili ze sprzedali Dudke bo to byl jeden z pewniejszych punktow Krakowian, odnosnie Lecha , bedzie to glowny rywal Wisly w walce o tytul. Kolejorz ma wielkie aspiracje i najlepszych kibicow ???? Legia ?? hmmm tu ciezo cos powidziec bo oni sa nie przewidywalni moga zagrac wspanialy sezon ale i nie najlepszy ...z Legi prawdopodobnie odejdzie ich czarodziej Roger co bedzie sporym oslabieniem.
Tak wiec JAAAZDA JAAAAZDA JAAAAAAZDA BIALAAAAA GWIAZDAAA ???? ???? ???? ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
z Legii prawdopodobnie odejdzie ich czarodziej Roger co bedzie sporym oslabieniem.
wątpię w to.
Wisla gdy zrobi jakies ciekawe transfery to nie bedzie miala sobie rownych podobnie jak w tym sezonie i na kilka kolejek przed koncem bedzie miala tytul...\
jakieś? widać ???? W Wiśle już widzieliśmy Kluvierta, Kallon&#39;a, Krzynówka . Nie będzie miała sobie równych? Za dużo tv oglądasz.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
wątpię w to.

jakieś? widać ???? W Wiśle już widzieliśmy Kluvierta, Kallon&#39;a, Krzynówka . Nie będzie miała sobie równych? Za dużo tv oglądasz.
A ty za dużo kaczek dziennikarskich czytasz

W Wiśle transfery potrzebne są w perspektywie europejskich pucharów nie Polskiej Ligi :spokodfhgfh:
Jedynym plusem dla rywali jest neutralny teren na którym B.G będzie musiała rozgrywać mecze

Mało wiesz na temat Wisły twierdząc że Dudka i Kokoszka to spore osłabienie jeden był zmiennikiem drugi połowe sezonu nie grał z powodu kontuzji

Co do nowych nabytków Lecha czy Legii zobaczymy jak poradzą sobie w nowych drużynach oby nie jak Giza w Legii czy Dolha w Lechu :-D

PS: jeszcze sporo wiosen minie nim u boku Wisły pojawi sie drużyna która w każdym sezonie trzyma równy wysoki poziom ????

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
W Wiśle transfery potrzebne są w perspektywie europejskich pucharów nie Polskiej Ligi :spokodfhgfh:
Jedynym plusem dla rywali jest neutralny teren na którym B.G będzie musiała rozgrywać mecze
W perspektywie europejskich pucharów? ???? Jakoś władze klubu powiedziały jasno, jak się nie uda trudno - Mistrz Polski to nasz priorytet (tak więc władze klubu nie widzą szans aby dostać się gdzieś dalej w LM). ????
http://sport.onet.pl/0,1248711,1786156,,wisla_juz_wywiesza_biala_flage_w_walce_o_lm,wiadomosc.html

Owszem czytam gazety, ale nie typu Fakt. A informacje o &quot;spekulacjach&quot; transferowych były wszędzie (od pilkanozna.pl po PS).

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
rozmawiamy o podziale sił w naszej lidze i tłumacze że na krajowe podwórko kadra jest wystarczająca, brak transferów które wytykasz to osobny temat (Wisła w lidze nie będzie grała wszystkich meczy u siebie)
W perspektywie pucharów sytuacja optymistyczna nie jest, jednak podejście działaczów mi się podoba przynajmniej presji w zespole nie ma ????

Z 0

zork123

Użytkownik
Nie zgadzam się z przedmówcą. Uważam, że Wisła nie robiąc transferów stoi w miejscu a może nawet się cofa, podczas gdy inni się wzmacniają. Mówienie, że kadra Wisły spokojnie wystarczy na naszą ligę nie jest do końca uzasadnione. W Wiśle nie mają już 2 wartościowych zawodników na każdą pozycję i w sytuacji kontuzji i pauzowania za żółte kartki niektóre pozycje będą słabsze. Ponadto uważam, że niektórzy zawodnicy Wisły w poprzednim sezonie grali na poziomie, który niekoniecznie będą reprezentować w nadchodzących rozgrywkach (np. Sobolewski 32 l. )
Sytuacja w Polskiej lidze zaczyna się krystalizować i o tytuł z roku na rok będzie walczyć coraz mniej zespołów.

Wisła powalczy ale czy będzie poraz drugi mistrzem ?? Nie będzie tak łatwo jak rok temu

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Wisła się cofa ! Ubyło trzech grajków i zaraz nie ma 2 na każdą pozycje ktoś złapie kontuzje i będzie problem ????
Lech i Legia kupili po jednym zawodniku (dobrymi jak na Polskie warunki) i już zrobią miazge w lidze pewnie jeszcze w pucharach :spokodfhgfh:
Czy nowe nabytki transferowe nie są podatne na kontuzje czy kartki?? kto wtedy będzie za nich grał ??

Transfery transferami liczy sie przygotowanie oraz w miare równa forma przez cały sezon czego za kadencji Smudy Lech raczej nie doświadczy Tradycją w tej ekipie jest słaba gra na obcym terenie jak i tradycją jest że
Smuda im dlużej na jednym fotelu tym w drużynie więcej monotinii a sam Arboleda tego nie zmieni chyba tylko zmiana trenera.
Myśle że Legia w tym sezonie da z siebie więcej niż w poprzednim, co do Lecha to daje im góra 1 runde dobrej gry.

Rozumiem znużenie spowodowane 10 letnią dominacją Wisły jednak troche obiektywizmu niektórym brakuje.

Owszem walka będzie ale pomiędzy Wisłą a Legią wygra ją drużyna lepiej przygotowana do sezonu.

Do góry Bottom