Chcesz powiedzieć, że Sevilla będzie słaba w tym sezonie?
Fakt, paru odeszło. Ale dzięki temu stworzyli sobie bardzo ciekawy, wyrównany skład, którym można grać na kilku frontach. Ławka piekielnie mocna, właściwie ciężko stwierdzić kto będzie grał, a kto siedział.
Jeżeli chodzi o transfery w obecnym oknie to minus dla mnie na chwilę obecną Granada, Leganes, Eibar. Te drużyny będą miały ciężko z utrzymaniem w lidze.
Dobrze wypadają Villarreal (jeśli nie oddadzą Mussachio), Malaga mi się podoba, Betis nawet niezłe transfery. Ale Atletico wypada najlepiej. Choć nie wiem czy dokładnie szukali takiego napastnika jak Gameiro, to na pewno jest w stanie zrobić on sporo szumu. Jest bardzo szybki, a przy kreatywnych pomocnikach da sporo radości. Jest szansa na zwycięstwo w
La Liga. Obrona bez zmian + wzmocnienie prawej defensywy Vrsaljko. Ofensywa wzmocniona nie tylko Gameiro, ale też Gaitanem i Jotą, co wreszcie umożliwia Simeone grę skrzydłami, bo wcześniej typowym skrzydłowym był jedynie Carassco, a często grywał też Koke, czy Saul, którzy są uniwersalni, ale lepiej czują się w środku pomocy.