>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje nt. angielskiej piłki nożnej

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Piłkarz reprezentacji Ekwadoru Christian Benitez podpisał kontrakt z Birmingham City. Anglicy zapłacili za 23-letniego napastnika 7,7 mln funtów (12,5 mln dolarów). To najwyższy transfer w historii beniaminka Premier League.
Przez ostatnie dwa sezony Benitez grał w meksykańskim Santosie Laguna Torreon. W barwach tego klubu strzelił 31 bramek w 58 meczach.
onet.pl

Gabriel Obertan jest już oficjalnie zawodnikiem Manchesteru United. Utalentowany pomocnik, który na Old Trafford trafił z Girondins Bordeaux, podpisał czteroletni kontrakt z Czerwonymi Diabłami.
anglia.goal.pl

kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
&quot;Liverpool have beaten Arsenal for France Under 18 international Chris Mavinga.
The defender, who had also been watched by Arsenal scout Gilles Grimandi, moved to Anfield from Paris Saint-Germain on a three-year deal, according to France Football.
The 18-year-old follows in the footsteps of striker David Ngog, who joined Liverpool from PSG for &amp;pound;1.5million last summer.
He can play at centre-back or full-back and is seen as one of the country&#39;s brightest prospects.&quot;
tribalfootball.com
Dodam, że Fabio Aurelio ponoć znowu kontuzjowany (tym razem kolano, podczas gry z dziećmi) i najprawdopodobniej nawet przez 6 miesięcy nie będzie trenował...
www.lfc.pl

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Steven Gerrard o cztery lata przedłużył kontrakt z Liverpoolem. Według angielskiej prasy zawodnik ma zarobić w tym czasie 30 milionów euro.
---------------------------------------------------------
Obrońca Arsenalu Anton Blackwood podpisał roczny kontrakt z innym londyńskim klubem - Tottenhamem Hotspur.
-----------------------------------

kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
&quot;Zakłady bukmacherskie Sky Bet zmniejszyły stawkę dotyczącą ewentualnego transferu Francka Ribery&#39;ego na Anfield z 66/1 do 8/13. Podobne wydarzenie miało miejsce przed transferem Michaela Owena do Manchesteru United, więc media podchwyciły temat i piszą o sensacyjnym zwrocie akcji.
Sky Bet zmniejszyło wartość zakładu tylko dlatego, że straty firmy po przenosinach Owena na Old Trafford były ogromne. Zakłady nie mają żadnych tajnych informacji na temat transferu Ribery&#39;ego. - Wiemy, że to bardzo niska stawka, ale wolimy dmuchać na zimne - powiedzieli.&quot;
www.lfc.pl

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Brazylijczyk Jo został oficjalnie wypożyczony na kolejny sezon z Manchesteru City do Evertonu. Klub z Goodison Park ma również prawo do definitywnego transferu napastnika, który występował już w zespole Davida Moyes&#39;a w drugiej połowie ostatniego sezonu.
Jo już wcześniej trenował z zespołem Evertonu, finalizacji wypożyczenia była tylko kwestią czasu.
Brazylijczyk w zespole Manchesteru City nie mógłby liczyć na regularne występy. W Evertonie potwierdził natomiast wysokie umiejętności i nie krył chęci pozostania w tej drużynie na kolejny sezon.
źródło: anglia.goal.pl

M 0

mufc1878

Użytkownik
Oficjalnie:Campbell w Sunderlandzie

Fraizer Campbell od przyszłego sezonu będzie reprezentował barwy Sunderlandu - poinformowała oficjalna strona klubu. Napastnik Manchesteru United jest pierwszym zawodnikiem sprowadzonym na Stadium of Light przez Steve&#39;a Bruce&#39;a. &quot;Czerwone Diabły&quot; otrzymały za 21-latka 3,5 miliona funtów.
Kwota transferu za Campbella może wynieść nawet 6 milionów funtów, w zależności od rozegranych spotkań. Wychowanek Manchesteru United przeszedł w sobotę testy medyczne i podpisał umowę, na mocy której spędzi w Sunderlandzie najbliższe cztery sezony.

Ubiegły sezon 21-latek spędził na wypożyczeniu w Tottenhamie Hotspur. Rok wcześniej na takiej samej zasadzie występował w Hull City, wówczas drużynie grającej w Championship. Campbell zdobył dla &quot;Tygrysów&quot; 15 bramek, pomagając ekipie z KC Stadium awansować do Premier League. Niedawno brał udział w mistrzostwach Europy do lat 21, gdzie razem z reprezentacją doszedł do finału imprezy.

Mufc.pl

Szkoda chłopaka ale i tak raczej nie pograł by sobie w pierwszym składzie.

kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
&quot;Rafa Benitez i jego drużyna polecą dziś do Szwajcarii by rozpocząć przygotowania do nowego sezonu. Liverpoolfc.tv będzie tam razem z zawodnikami The Reds prezentując Państwu ekskluzywne wywiady i transmisje z dwóch spotkań na kontynencie.
Czerwoni odwiedzą Bad Ragaz na sześc dni intensywnego treningu przed sezonem 2009-10.
W środę rozegrają pierwsze spotkanie towarzyskie z drużyną St. Gallen przed przekroczeniem granicy z Austrią i potyczką z Rapidem.
Oficjalna strona klubu jest jedynym miejscem, które transmitować będzie te dwa spotkania&quot;
www lfc pl

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Carlos Tevez podpisał pięcioletni kontrakt z Manchesterem City - poinformowano na oficjalnej stronie internetowej angielskiego klubu.

takos85 145

takos85

Użytkownik
Carlos Tevez podpisał pięcioletni kontrakt z Manchesterem City - poinformowano na oficjalnej stronie internetowej angielskiego klubu.
I bardzo dobrze zrobił moim zdaniem, bo zostając w MenU nie miał by miejsca w podstawowej 11 a grając MenC będzie się ogrywał i mam nadzieje że bedziemy go oglądać bo nie wiem jak Waam ale mnie się ten zawodnik podoba NIE brakuje mu waleczności i tej cenionej zażartości do której przyzwyczaił kibiców..

Naucz się chociaż poprawnie nazwy klubów i miast pisać. Manchester. // Miko_MU

magiki 42

magiki

Użytkownik
waleczności i ogólnie miana dobrego zawodnika nikt mu nie obierze, to fakt... ale moim zdaniem zachował się po chamsku. Bezpardonowo przeszedł sobie na drugą stronę barykady, do wroga.. zachowanie nie jest godne naśladowania... no chyba, że tylko MC było zainteresowane osoba Carlosa? ;|

camillo 9

camillo

Użytkownik
To koniec - Taki powinien być przekaz dla Manchesteru City od Petera Kenyona, który dziś potwierdził, że John Terry w żadnym wypadku nie odejdzie z klubu.
Dyrektor wykonawczy Chelsea jasno ogłosił, iż 28-letni obrońca nie jest na sprzedaż za żadne pieniądze, co popiera trener londyńczyków, Carlo Ancelotti.
Jeszcze niedawno sam Mark Hughes, menadżer City zachęcał reprezentanta Anglii do zmiany otoczenia i podjęcia nowych wyzwań, ale Peter Kenyon mówi jasno w wywiadzie dla The Independent:
- Terry nie zostanie sprzedany, choćby nie wiem za jakie pieniądze.
- Dostał 3-letni kontrakt i zakomunikował, że nie chce odchodzić, my chcemy tego samego. Koniec historii.

Tak więc ta cała denna saga o transferze John&#39;a do City definitywnie dobiegła końca.
A co do Tevez&#39;a, to dodam tylko, że jego zachowanie jest o tyle niewłaściwe, ponieważ nie tak dawno komunikował, że zerwał negocjacje z Liverpool&#39;em ze względu na wielki szacunek do kibiców United. A tu pach i transfer do lokalnego rywala.

takos85 145

takos85

Użytkownik
waleczności i ogólnie miana dobrego zawodnika nikt mu nie obierze, to fakt... ale moim zdaniem zachował się po chamsku. Bezpardonowo przeszedł sobie na drugą stronę barykady, do wroga.. zachowanie nie jest godne naśladowania... no chyba, że tylko MC było zainteresowane osoba Carlosa? ;|
Szczerze mówiąc nie wiem czy jeszcze jakieś kluby były zainteresowane Carlosem, ale wiem jedno że był w Menu niedoceniany i już nie jedno krotnie chodziły pogłoski że ma odejść lub zostać wypożyczony do innego klubu..
Skoro odszedł do MenC to widocznie jest mu dobrze na wyspach :jezora:

camillo 9

camillo

Użytkownik
Szczerze mówiąc nie wiem czy jeszcze jakieś kluby były zainteresowane Carlosem, ale wiem jedno że był w Menu niedoceniany i już nie jedno krotnie chodziły pogłoski że ma odejść lub zostać wypożyczony do innego klubu..
Skoro odszedł do MenC to widocznie jest mu dobrze na wyspach :jezora:
Interesowały się nim takie drużyny jak Chelsea i Liverpool. Tych drugich odrzucił z przyczyny, którą podałem wyżej. A dlaczego nie dołączył do Chelsea? Moim zdaniem ze względu na rodzinę, bo podobno ta była przeciwna przeprowadzce do stolicy Anglii.

kombajn 283,5K

kombajn

Użytkownik
&quot;Jak donosi Sky Sports News Stewart Downing jest gotowy do podpisania kontraktu z Aston Villą. Middlesbrough zgodziło się zaakceptować ofertę wartą 12 milionów funtów. Skrzydłowym zainteresowany był także Rafael Benitez.
Reprezentant Anglii wcześniej czy później opuściłby Riverside z powodu spadku do Championship. Teraz zawodnik jest gotowy by dołączyć do drużyny Martina O’Neilla po tym jak oba kluby doszły do porozumienia.
Downing ma złamane kości stopy – kontuzji doznał ironicznie w spotkaniu z Aston Villą. Zawodnik przez całe lato będzie poddawany rehabilitacji.
Zawodnikiem interesował się takze Tottenham i Liverpool, lecz to zainteresowanie nigdy nie zostało oficjalnie potwierdzone.&quot;
www;)lfc;)pl

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
ston Villa kupiła Stewarta Downinga z Middlesbrough. Zespół z Villa Park zapłacił za skrzydłowego reprezentacji Anglii około dwunastu milionów funtów - poinformowała oficjalna strona klubu. Wielkim zwolennikiem sprowadzenia Downinga na Villa Park był menedżer drużyny Martin O&#39;Neill, nawet pomimo faktu, iż piłkarz jest obecnie kontuzjowany. O&#39;Neill zdecydował się na zakup piłkarza już teraz, aby wyprzedzić oferty transferowe z innych klubów, które z pewnością by napłynęły do Middlesbrough, kiedy piłkarz byłby już w pełni zdrowia.
Kontuzji zawodnik nabawił się w starciu z piłkarzem... Aston Villi - Stilianem Petrowem, w przedostatnim spotkaniu poprzedniego sezonu Premiership. Middlesbrough nie zdołało utrzymać się w lidze i odejście Downinga stało się niemal pewne. O piłkarza nieskutecznie wcześniej starał się Tottenham Londyn.

Oficjalnie już.

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Transfery: Tottenham kupi Negredo z Realu

Klub angielskiej Premier League - Tottenham Hotspur jest gotowy wydać 15 milionów euro na sprowadzenie napastnika Realu Madryt - Alvaro Negredo. Według hiszpańskiej prasy negocjacje są bardzo zaawansowane i do transakcji powinno dojść w poniedziałek.

Negredo, który przez ostatnie dwa sezony był wypożyczony do Almerii rozmawiał z kilkoma klubami angielskimi, a jego agent zapewniał, że na 95% piłkarz będzie grał w drużynie z pierwszej piątki.

Trener Tottenhamu był zainteresowany także innym piłkarzem Realu - Klaasem Janem Huntelaarem, ale Holender najprawdopodobniej wybierze ofertę z VfB Stuttgart.

Negredo w trakcie dwóch lat spędzonych w Almerii, strzelił dla tej drużyny 32 bramki, z czego aż 19 w ostatnim sezonie.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Jak poinformował sam Sir Alex Ferguson, nowym nabytkiem klubu został 21-letni senegalski napastnik grający dotychczas w norweskim Molde.
Menedżer Czerwonych diabłów nie poinformował jednak mediów o personaliach nowego nabytku, mówiąc tylko, iż zakupił czarnoskórego napastnika, który oczekuje na pozwolenie o pracę, a grać dla United będzie dopiero od stycznia. Bowiem na razie ma być wypożyczony do Molde.
Osobą, która rozwiązała wątpliwości był sam piłkarz Mame Biram Diouf. Poinformował on na swojej oficjalnej stronie internetowej podpisaniu kontraktu z mistrzem Anglii.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Adebayor w City!​

Po przejściu testów medycznych dotychczasowy napastnik Arsenalu Londyn Emmanuel Adebayor podpisał w końcu umowę z Manchesterem City wiążącą go z klubem z Eastlands przez cztery lata. O tym transferze pisało się już od pewnego czasu, ale nie wszystko było pewne. Teraz już wiadomo, że Togijczyk od przyszłego sezonu będzie reprezentował barwy Manchesteru City. Przed siedzibą City of Manchester Stadium ustawiło się około 300 kibiców City by powitać nowego napastnika. Adebayor był mocno zaskoczony tak ciepłym przyjęciem na Eastlands.

&quot;Czuję, że zostałem dobrze powitany na Eastlands i nie mogę się doczekać by zagrać dla kibiców City i pokazać na co mnie stać&quot;- powiedział nowy nabytek City po podpisaniu umowy.

&quot;Urodziłem się po to by grać w piłkę nożną i to jest to co chcę robić. Przychodzę tu by zrobić coś wielkiego dla klubu i dla jego fanów. Powiedzieli mi to i manager i szef klubu dlatego nie mogę doczekać się tego kiedy zacznę grać&quot;- powiedział napastnik.

W nowym sezonie Adebayor zagra z numerem 25.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Lee Chung-yong podpisze kontrakt z Boltonem, poinformowała oficjalna strona internetowa jego obecnego klubu - FC Seul.
Co warte podkreślenia, zawodnik jest kluczowy dla gry zespołu w lidze koreańskiej oraz rozgrywkach Azjatyckiej Ligi Mistrzów. Klub prowadzi jednak politykę, wedle której pozwala na transfer zawsze, jeśli tylko propozycja pozwala na spełnienie marzeń zawodnika oraz przyczynia się do poprawy poziomu piłki nożnej w kraju. &quot;Pomimo tego, że jesteśmy w środku sezonu, zdecydowaliśmy się zaakceptować transfer piłkarza dla jego własnego dobra&quot; - głosi komunikat.
21-letni skrzydłowy jest reprezentantem Korei Południowej. W jej barwach zaliczył już 15 występów. Angielski klub, według mediów w Seulu, wyłoży nań 2,1 miliona funtów.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom