>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje nt. angielskiej piłki nożnej

Status
Zamknięty.
other 60

other

Użytkownik
Ok. Zacznę od tego, iż ten temat nosi nazwę &quot;Dyskusje nt. angielskiej piłki nożnej&quot;. Jednak zdążyłem zauważyć, iż są tu same informacje o transferach, czy ostatni odosobniony post Kuby86 o losowaniu w FA.
Otóż ja chciałem napisać coś merytorycznego w tym temacie, coś co odnosi się choć trochę do nazwy...
Jakobym chcę poruszyć kwestię ostatniej słabszej formy Kanonierów. Czym może to być spowodowane? Odpadnięcie z LM, porażka w FA i CP, to nie wpływa zbyt dobrze na morale w zespole. Dokąd zmierza teraz Arsenal Wengera? Czy uda im się wydrzeć mistrzostwo United? Czerwone Diabły są w stanie przeciwstawić się naporowi ze strony rywala? Szczerze, to nie sądzę, piłkarze z Emirates zdeterminowani do tego by ugrać choć jeden zwycięski puchar w tym sezonie, gotowi na wszystko by temu podołać, być może to ostatni sezon Fabregasa i Van Persiego w drużynie z Emirates. Możliwe też, że historia współczesnego Arsenalu, Arsene pożegna się z klubem. Jak się żegnać to z wysokiego C, jak Małysz. Zwycięstwo w PL to priorytet priorytetów Arsenalu na dany moment i nikt nie powie że jest inaczej. A może, spróbujmy pokonwersować inteligenci z forum(tu liczę na udział tuz zajmujących się tym działem, czy ich inteligencja i wiedza na temat brytyjskiego futbolu jest adekwatna do zajmowanego stanowiska). :razz: Spokojnie ja nie gryzę. Jeżeli ten post jest za bardzo rozbudowany, albo za głupi, proszę o konkretne argumenty przy odbieraniu mi dostępu do kolejnego działu na forum ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Jeżeli ten post jest za bardzo rozbudowany, albo za głupi, proszę o konkretne argumenty przy odbieraniu mi dostępu do kolejnego działu na forum
Przede wszystkim za długi , a po drugie za głupi ???? nie no daj spokój , odpowiedni post w odpowiednim temacie. Dyskusje to dyskusje , ja tam z chęcią mogę dyskutować.
Dział ten ma 3 modów , dwóch to fani MU , jeden Arsenalu ;) Wiadomo co każdy by chciał , ale ja postaram się być , a właściwie nie być jakoś rażąco stronniczy.
Do Arsenalu przylgnęło określenie &quot; za młodzi na sukcesy&quot; , i jak czytam niektóre komentarze różnych kibiców ( na stronach fanklubu) to jakoś nikt nie bierze na poważnie kandydatury Kanonierów do mistrzostwa. Ja traktuje ich jako jedyny i bardzo poważny rywal dla Diabłów. Przecież mają jeszcze zaległy mecz na Emirates , choć od lat wiadomo , że mistrzostwo w Anglii zdobywa się z teoretycznie słabszymi drużynami. Wiem , że czeka nas świetny finisz, coś na wzór tego z poprzedniego roku. Kto wygra ? Wiadomo. Bardzo chcę , żeby to był Manchester , ale wiem , że Arsenal , któremu została tylko liga i aż liga w tym sezonie będzie bardzo groźny na finiszu.

fanabujaka 0

fanabujaka

Użytkownik
AFC pokazało dobitnie jak bardzo zależy im na zdobyciu jakiegokolwiek trofeum w tym sezonie grając wczoraj na Old Trafford z Man United którego druga linia składała się z takich grajków jak: Fabio, O&#39;Shea, Gibson i Rafael.
Other nie pij XD

other 60

other

Użytkownik
Dział ten ma 3 modów , dwóch to fani MU , jeden Arsenalu ;) Wiadomo co każdy by chciał , ale ja postaram się być , a właściwie nie być jakoś rażąco stronniczy.
Okej. To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że na tym forum po prostu jakakolwiek logika i dyskusja nie mogą mieć miejsca;)
Other nie pij XD
Nigdy. Abstynenci mają do siebie to, że nie piją:razz:

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Okej. To mnie tylko utwierdziło w przekonaniu, że na tym forum po prostu jakakolwiek logika i dyskusja nie mogą mieć miejsca
Akurat to miało być ironią. Chciałeś , żeby modzi się wypowiedzieli to Cie uprzedziłem co możesz otrzymać w zamian.
AFC pokazało dobitnie jak bardzo zależy im na zdobyciu jakiegokolwiek trofeum w tym sezonie grając wczoraj na Old Trafford z Man United którego druga linia składała się z takich grajków jak: Fabio, O&#39;Shea, Gibson i Rafael.
Na OT MU już nie raz , nie dwa w tym sezonie pokazywało , że nikt im nie straszny , z kwitkiem odjechał Liverpool 2x , Arsenal , Tottenham czy Man City. MU również pokazało , jak potrafi grać na wyjazdach , a przypominam , że bezpośredni mecz będzie właśnie na Emirates.
Jedno jest pewne , że emocje będą gwarantowane , zapowiada się świetne 9 kolejek ;)
edit niżej (do othera) // aż szkoda odpowiadać ;| czytania ze zrozumieniem brak
Other nie pij XD
zapewne wszystko jasne :|

other 60

other

Użytkownik
Akurat to miało być ironią. Chciałeś , żeby modzi się wypowiedzieli to Cie uprzedziłem co możesz otrzymać w zamian.
Ok. Czyli wg Ciebie moderator jest stronniczy i tylko stronniczy? Moderator powinien być jedyną obiektywną osobą, by móc radzić sobie w trudnych sytuacjach, tudzież konfliktach. Ty zaś postawiłeś modera w bardzo złym świetle, nie powinieneś tego nigdy robić. Jak dla mnie i dla większości renomowanych forum powinieneś zostać odwołany z zajmowanego stanowiska, ponieważ naraziłeś swą bezmyślnością resztę moderatorów... w twoich oczach to osoby stronnicze, a tak być nie powinno. Nie na takim forum...ogólnopolskim, ogólnopoglądowym.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Człowieku przecież Ciebie nikt nie będzie lubił. W HP ciskasz jakimiś psychoanalizami z których i tak wszyscy się tam śmieją, tutaj wlazłeś powodować konflikty... po co Ci to?

Abstynent? Na HP niedawno pisałeś, że z jakiegoś tam powodu sam musisz łoić browary

Bez odbioru najlepiej

Ja się wypowiem o Arsenalu jako obiektywna osoba. Nie mam żadnych upodobań cd angielskich zespołów więc stronniczy powinienem być.
1.Arsenal często trapią liczne kontuzje. Właściwie to ja do końca niewiem, jak dokładnie wygląda ich najczęstsza jedenastka, bo ciągle ktoś coś łapie i jest zastępowany przez kogoś.
2.Arsenal to ekipa potrafiąca stwarzać sobie wiele sytuacji. Jednak często zawodzi skuteczność.
3.Arsenal ma bardzo niepewną obronę. Nie ma wcale dużo straconych goli, ale zauważyłem, że lubią je tracić, jak grają ze słabszymi zespołami. Stąd czasami wpadki, także na Emirates

Wg mnie w zespole nic więcej strasznego się nie dzieje. Gdyby nie było połowy zbędnych wpadek, to pewnie mieliby kilka punktów przewagi nad United.

Ostatnio faktycznie kilka wyników było gorszych. Jednak Arsenal to mimo młodego składu jest wielkim zespołem i myślę, że będzie się zacięcie ścigał o mistrzostwo z Manchesterem. Następne mecze nie będą łatwe. Wyjazd na WBA, u siebie Blackburn i wyjazd do Blackpool. Mimo wszystko prognozuje 7 punktów dla Arsenalu. Manchester 2 razy będzie gospodarzem w następnych 3 meczach i spotkania z Boltonem i Fulham powinien wygrać. Także zamienić się miejscami zespoły mogą, ale raczej później, gdy zaczną się trudniejsze spotkania jak bezpośrednie starcie Arsenal - ManU na Emirates, ManU - Chelsea, Arsenal - Liverpool. Tyle narazie

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Arsenal i szanse na Mistrza? Szczerze bardziej boję się Chelsea niż AFC, teraz jak jeszcze wypadł do końca sezonu Djourou, do tego Cesc gra tak,że po części to Barcelona grała w 12-nastu nie licząc pomocy sędziego w rewanżu. Ten klub nie ma mentalności zwycięzców, jak odejdzie od nich Robin to leżą i kwiczą a Wenger zaś kogoś promować będzie, wszystko ładnie i fajnie ale chyba nie polega na tym to aby lansować zawodników a klub nie osiągał nic.
Manchester United ma dwie opcje:
1. Mistrz EPL
2. Frajer EPL
Jeżeli nie będzie mistrzostwa to nie dlatego,ze ktoś grał tak świetnie ale dlatego bo my zagramy tragicznie, ale w obliczu powrotu Valencii, bliskiego powrotu Ji, Rio i Evansa oraz Andersona w United będzie na tyle możliwości,ze zmieciemy wszystko!
Mój cel jaki założyłem przed sezonem to EPL i FAC, CL owszem fajnie ale to może być jako ukoronowanie ekipy SAFa.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Ostatnio faktycznie kilka wyników było gorszych. Jednak Arsenal to mimo młodego składu jest wielkim zespołem i myślę, że będzie się zacięcie ścigał o mistrzostwo z Manchesterem. Następne mecze nie będą łatwe. Wyjazd na WBA, u siebie Blackburn i wyjazd do Blackpool. Mimo wszystko prognozuje 7 punktów dla Arsenalu. Manchester 2 razy będzie gospodarzem w następnych 3 meczach i spotkania z Boltonem i Fulham powinien wygrać. Także zamienić się miejscami zespoły mogą, ale raczej później, gdy zaczną się trudniejsze spotkania jak bezpośrednie starcie Arsenal - ManU na Emirates, ManU - Chelsea, Arsenal - Liverpool. Tyle narazie
Wszystko ładnie i fajnie ale pamiętaj,ze WBA wypożyczyło od nich C.Vela który ratował już dupę ekipie Roya, więc gryzienia trawy tam nie przewiduje i pewnie wygra AFC
Wymieniasz główne starcia a nie wymieniłaś Chelsea-City?!
Ps. Pisząc o Manchesterze United ManU obrażasz klub, poległych w Monachium, Edwardsa i kibiców tego klubu. Manchester United ma wiele skrótów: Man Utd, MUFC, MU, United... podawanie ManU nie jest na miejscu i to skrót obraźliwy. Jeżeli chciałaś obrazić MUFC to spoko, jeżeli nie to nie pisz tak więcej...
MUFC OUR RELIGION!

typer36 456

typer36

Użytkownik
Wszystko ładnie i fajnie ale pamiętaj,ze WBA wypożyczyło od nich C.Vela który ratował już dupę ekipie Roya, więc gryzienia trawy tam nie przewiduje i pewnie wygra AFC

Wymieniasz główne starcia a nie wymieniłaś Chelsea-City?!

Ps. Pisząc o Manchesterze United ManU obrażasz klub, poległych w Monachium, Edwardsa i kibiców tego klubu. Manchester United ma wiele skrótów: Man Utd, MUFC, MU, United... podawanie ManU nie jest na miejscu i to skrót obraźliwy. Jeżeli chciałaś obrazić MUFC to spoko, jeżeli nie to nie pisz tak więcej...

MUFC OUR RELIGION!
1.Nie napisałem, że będzie łatwo
2.Wymieniłem nie wszystkie główne starcia, tylko te w najbliższym czasie i tylko te dotyczące bezpośrednio Arsenalu i Manchesteru
3.Absolutnie nie chciałem ich obrazić, szczerze nie przywiązywałem do tego specjalnej wagi. Jak kogoś to uraziło to przepraszam. Niech będzie MU
4.To na samym dole to objaw choroby, jeżeli piszesz poważnie

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
2.Wymieniłem nie wszystkie główne starcia, tylko te w najbliższym czasie i tylko te dotyczące bezpośrednio Arsenalu i Manchesteru
to dziwne,ze nie wymieniłeś pojedynku derbowego z Tottenhamem który będzie 3 dni po potyczce z Liverpoolem :p
3.Absolutnie nie chciałem ich obrazić, szczerze nie przywiązywałem do tego specjalnej wagi. Jak kogoś to uraziło to przepraszam. Niech będzie MU
jeżeli dla Ciebie nie przywiązywanie wagi do użycia skrótu ManU,które ma swoją geneze przy przejściu Duncana z WBA do MU, które przyczyniło się do tego,że wrogie ekipy Leeds i inni, wykorzystywali to aby kpić z United &quot;manure&quot; gnój, obornik ;) a oni skracali tak nazwę klubu to nic to spoko, skoro dla Ciebie to nic a w &quot;wojnie stulecia&quot; poprzez używanie tego przez Milwall co w efekcie doprowadziło kiedyś do zadymy na kilkanaście tysięcy ludzi! Skoro używanie tego po tragedii monachijskiej to nic to nie mamy o czym gadać... to nie jest mój wymysł, tak mówi historia i tak ma być! To tak w ramach wyjaśnienia czemu się oburzyłem ;)
4.To na samym dole to objaw choroby, jeżeli piszesz poważnie
To nie choroba to Manchester United!

typer36 456

typer36

Użytkownik
to dziwne,ze nie wymieniłeś pojedynku derbowego z Tottenhamem który będzie 3 dni po potyczce z Liverpoolem :p

jeżeli dla Ciebie nie przywiązywanie wagi do użycia skrótu ManU,które ma swoją geneze przy przejściu Duncana z WBA do MU, które przyczyniło się do tego,że wrogie ekipy Leeds i inni, wykorzystywali to aby kpić z United &quot;manure&quot; gnój, obornik ;) a oni skracali tak nazwę klubu to nic to spoko, skoro dla Ciebie to nic a w &quot;wojnie stulecia&quot; poprzez używanie tego przez Milwall co w efekcie doprowadziło kiedyś do zadymy na kilkanaście tysięcy ludzi! Skoro używanie tego po tragedii monachijskiej to nic to nie mamy o czym gadać... to nie jest mój wymysł, tak mówi historia i tak ma być! To tak w ramach wyjaśnienia czemu się oburzyłem ;)

To nie choroba to Manchester United!
1.Mogłem jakiś mecz ominąć. Tottenham dla mnie nie jest wielkim zespołem swoją drogą
2.Nie znam historii angielskich klubów, bo mnie ona g obchodzi. Przeprosiłem za niewiedzę, napewno wystarczy. Oburzać się możesz ile dusza pragnie
3.Zostaje przy chorobie

Koniec OT z mojej strony

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Takiego oborotu sprawy nie spodziewalem sie. Myslalem ze juz szybciej jakiegos mlodego bramkarza wypozycza a tu byly gracz Arsenalu ktory juz buty na kolku powiesil? Jezeli to nie jest kaczka dziennikarska to czy takie posuniecie ma sens? Wątpie.
Oczywscie ze ma sens. Potrzebny jest bramkarz na tu i teraz a nie mlokos ktory moze okazac sie dobry ale rowie dobrze moze nie zniesc presji czy miec problemy z aklimatyzacja. Nigdy fanem Niemca nie bylem ale zna ta lige i ta druzyne, problemow z aklimatyzacja by nie bylo.

qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Oczywscie ze ma sens. Potrzebny jest bramkarz na tu i teraz a nie mlokos ktory moze okazac sie dobry ale rowie dobrze moze nie zniesc presji czy miec problemy z aklimatyzacja. Nigdy fanem Niemca nie bylem ale zna ta lige i ta druzyne, problemow z aklimatyzacja by nie bylo.
Mnie kolega, fan Arsenalu wspominał, że Niemiec trenuje kanonierską młodzież i jest w świetnej dyspozycji fizyczne także moim zdaniem dobre posunięcie jest jego awaryjne zatrudnienie.Trzeba wziąć pod uwagę, że on ma nie bronić,a być tylko opcją awaryjną, tylko w przypadku kontuzji Almunii.

Jak jesteśmy przy Arsenalu - od kilku lat dwóch, trzech ciągle słyszy się o kontuzjach w Arsenalu, dzis mamy środek marca, wypadli Polacy, nie ma Djouru, Rvp się leczył, czy leczy, Song też miał kontuzję. Permanentnie jest szpital.I stąd moje pytanie - czy Wenger i szefostwo Arsenalu zastanawiało się nad tym problemem ? Czy może problemem jest słabe zaplecze medyczne ? Czy po prostu wytłumaczeniem jest to, że Wasi piłkarze są kontuzjogenni ?

Pytam bo sezon wkracza w decydującą fazę, były szanse na kilka pucharów, a nie dość, że skład się sypie to wyników nie ma, szkoda, że Arsenal tak długo walczy, a żeby nie wytrzymać w najważniejszych momentach.

Co sądzicie o tym w ogóle projekcie Wengera na młodzież Arsenalu ? Nie chcę, żeby wyglądało, że się spinam, ale ogólnie to wygląda tak, że można się zachwycać grą Arsenalu, ale nigdy nic nie wygrali i nie zanosi się na to, żeby cokolwiek wygrali.

bo86bo 18,3K

bo86bo

Użytkownik
Jak jesteśmy przy Arsenalu - od kilku lat dwóch, trzech ciągle słyszy się o kontuzjach w Arsenalu, dzis mamy środek marca, wypadli Polacy, nie ma Djouru, Rvp się leczył, czy leczy, Song też miał kontuzję. Permanentnie jest szpital.I stąd moje pytanie - czy Wenger i szefostwo Arsenalu zastanawiało się nad tym problemem ? Czy może problemem jest słabe zaplecze medyczne ? Czy po prostu wytłumaczeniem jest to, że Wasi piłkarze są kontuzjogenni ?
Nie kontuzje są problemem a brak zmienników ;) popatrz na MUFC ciągle minimum 5 zawodników kontuzjowanych ale i tak chłopaki walczą bo jest równa, szeroka kadra... kadra złożona z dobrych zawodników a nie gwiazd a w AFC kto niby jest... Wenger upiera się przy swojej filozofii i dobrze ale szkoda,że klub nie zyskuje na tym nic. Poza tym to ich problem a nie United ;) Roman też zobaczył,że mlodzież nie ugra mu nic to zimą rzucić się hajsem i już widać progres... to będzie bardzo ciekawe zakończenie sezonu, nie zdziwi mnie wysoka lokata CFC ja typuje 2 miejsce i Liverpool ktory przy dobrych wiatrach wejdzie przed City

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Występujący w Championship Coventry City FC zwolnił szkoleniowca pierwszej drużyny Aidy&#39;ego Boothroyda.
Pod wodzą Boothroyda Coventry wygrało tylko jeden z szesnastu ostatnich ligowych spotkań i z 41 punktami po 36 meczach zajmuje dopiero 19. pozycję w tabeli. Drużynę opuścił także jego asystent Martin Pert, a inny szkoleniowiec pierwszej drużyny Steve Harrison i szef skautów Andy Torn zostali zawieszeni.
Nowy szkoleniowiec Coventry nie jest jeszcze znany. Wiadomo natomiast, iż będzie on dziesiątym trenerem klubu w ciągu ostatnich dziesięciu lat, od czasu gdy funkcję szkoleniowca przestał pełnić Gordon Strachan we wrześniu 2001.

L 0

lukasz150l

Użytkownik
Arsenal
Jeszcze chciałem cos dodać o szansach na mistrzostwo arsenalu...
Zgodzę się z tym że Arsenal ma słabych rezerwowych, którzy w pojedynkę napewno meczu nie wygrają...
Myślę, że mistrzostwo zdobędzie Arsenal bądź MU... Gdy widziałem ostatni mecz MU z Arsenalem to zauważyłem, że kanonierom brakuje pewnej mentalności (może są za młodzi aby wygrywać) za to MU czaruje w wykańczaniu akcji... Można powiedzieć że chociaż MU nie jest w formie to i tak mecze wygrywa...
Arsenal powinien teraz się wziąc do roboty aby puchar trafił na Emirates... Najważniejsze mecze to z MU i Liverpoolem (który jak narazie odrabia straty)

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Niemiecki bramkarz Jens Lehmann w tym tygodniu przejdzie testy w Arsenalu Londyn. Jeśli wypadną one pozytywnie, już w najbliższej kolejce ligi angielskiej może być w kadrze &quot;Kanonierów&quot; na mecz z West Bromwich Albion - poinformował niemiecki dziennik &quot;Bild&quot;. Na rozmowy z 41-letnim Lehmannem zdecydował się trener Arsene Wenger wobec kontuzji dwóch polskich bramkarzy - Wojciech Szczęsny leczy kontuzję palca dłoni i wróci na boisko za sześć tygodni, a Łukasz Fabiański jest po operacji barku i nie zagra już w tym sezonie. Jedynym zdrowym piłkarzem na tej pozycji w seniorskim zespole jest Hiszpan Manuel Almunia, dlatego też Wenger szuka dla niego zmiennika.
- Arsenal ma obecnie trudną sytuację z bramkarzami. Dlatego chętnie wskoczę do składu tej drużyny - powiedział Lehmann stronie internetowej dziennika &quot;Bild&quot;.Niemiec opuścił Arsenal trzy lata temu po pięcioletniej przygodzie w londyńskim klubie. W ubiegłym sezonie zakończył karierę jako zawodnik VfB Stuttgart. Dlatego przed podpisaniem umowy musi poddać się testom. Jeśli przejdzie je pozytywnie, zwiąże się z &quot;Kanonierami&quot; do końca sezonu i będzie mógł znaleźć się w kadrze zespołu już w najbliższym spotkaniu przeciwko West Bromwich Albion.

http://www.sport.pl

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom