>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusje nt. angielskiej piłki nożnej

Status
Zamknięty.
dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Brad Guzan wypożyczony do Hull City

Hull City potwierdził wypożyczenie bramkarza Aston Villi Brada Guzana. Zawodnik spędzi w Hull jeden miesiąc.
26-letni Amerykanin polskiego pochodzenia Brad Guzan trafił do Aston Villi z CD Chivas w 2008 roku. Pełnił jednak tylko rolę zmiennika swojego rodaka Brada Friedela i nie zaliczył zbyt wielu występów w pierwszej drużynie &quot;The Villans&quot;.
Guzan ma na koncie dziewiętnaście występów w reprezentacji USA. Znalazł się w 23-osobowej kadrze amerykańskiej reprezentacji na Mistrzostwa Świata w RPA, ale nie zaliczył tam ani jednego występu.
Bardzo prawdopodobne, że piłkarz już w najbliższą sobotę, w meczu jego nowego klubu z Leicester City w ramach rozgrywek Championship, otrzyma szansę debiutu.​

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP

&quot;Czerwone Diabły&quot; mają nowego bramkarza. Tomasz Kuszczak może być jednak spokojny. I to przez najbliższe kilka lat. Edwin Van der Sar zapisał swojego syna do szkółki Manchesteru United.
Joe Van der Sar na razie ma grać w drużynie U-12. Nie jest to jeszcze oficjalna wiadomość, choć taką informację podała większość stron internetowych związanych mniej lub bardziej z klubem z Old Trafford.
- Joe miał grać w polu, ale jednak zmieniono mu pozycję na bramkarza. To wcale nie musi być taki zły pomysł - żartuje papa Van der Sar.
Z byłymi bramkarzami &quot;Czerwonych Diabłów&quot; powiązane są w podobny sposób inne przypadki. Syn Lesa Sealeya (zmarł w 2001 roku na atak serca w wieku 43 lat), Joe, swego czasu był golkiperem juniorskich drużyn West Ham United. Zdecydowanie głośniej było o synu legendy United, Petera Schmeichela. Kasper (na zdjęciu po lewej) nie zdołał zadomowić się w składzie rywala zza miedzy, Manchesteru City (8 występów) i obecnie broni bramki Leeds United.
Najlepszym przykładem kontynuowania tradycji ojca na naszym &quot;podwórku&quot; jest w ostatnich latach Wojciech Szczęsny, który jest synem byłego bramkarza m.in. Legii Warszawa i Widzewa Łódź, Macieja. Gwoli przypomnienia, Szczęsny junior jest zawodnikiem Arsenalu, a niedawno zaliczył debiut w Premier League. Żeby wszystko ładnie się wiązało w jedną całość, do tego wydarzenia doszło w meczu przeciwko... Manchesterowi United.

http://www.eurosport.com

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Pomocnik Birmingham City Lee Bowyer zaakceptował karę zawieszenia na trzy mecze za jego brutalny atak na zawodnika Arsenalu Londyn Bacarny Sagnę. Zawodnik z tego powodu nie będzie mógł wystąpić w w meczach z Blackpool (Premier League), Millwall (Puchar Anglii) i West Hamem (Puchar Ligi).
- Akceptujemy decyzję. Teraz zagramy w trzech najbliższych meczach bez Bowyera - powiedział menedżer klubu Alex McLeish.
źródło : anglia.goal.pl

stary-wariat 14

stary-wariat

Użytkownik
Ben Arfa na stałe w Newcastle

&quot;Hatem Ben Arfa jest już definitywnie zawodnikiem Newcastle United. Angielski klub wykupił reprezentanta Francji z Olympique Marsylia. 23-letni piłkarz podpisał ze Srokami 4,5-letni kontrakt.

Ben Arfa obecnie wraca do zdrowia po złamaniu nogi w meczu z Manchesterem City w październiku. Przed tym zdarzeniem zdołał rozegrać jedynie cztery spotkania.

- Jestem zachwycony, że Newcastle United pozyskało mnie na zasadzie definitywnego transferu. Jestem bardzo szczęśliwy, że mogę związać swoją przyszłość z tym klubem - powiedział Ben Arfa.&quot;​

premiership.pl​

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Tak sobie przeglądałem ofertę Tobet i trafiłem , przynajmniej tak mi się wydaje na dość ciekawy i w miarę pewny typ. otóż typ H2H
⚽ Manchester City - Chelsea
Kurs na MC 1.80
Kurs na CFC 1.90
The Blues mają już 7 pkt straty do City. I praktycznie minimalne szanse na mistrzostwo. Sam Carlo ostatnio powiedział w wywiadzie , że szanse na tytuł są minimalne. Piłkarze na pewno też to czują i dalej mogą grać tak jak grają obecnie. A jak grają chyba każdy wie. Fatalna forma. Wczoraj dali się nawet Wilkom ograć , które do wczoraj było ostatnie w tabeli. Co prawda rewanż teraz jest na Stamford ale już w tamtym roku The Citiznes pokazało że Chelsea na Stamford im nie groźne gdzie wygrali wtedy 2:4. Chelsea ma ogromne problemy w tym sezonie i sądzę , że The Citiznes w końcowym rozrachunku powinni być lepsi od rywali. A kurs bardzo fajny

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Roy Keane nie jest już trenerem Ipswich Town

Irlandczyk Roy Keane nie jest już trenerem piłkarzy Ipswich Town. Były wieloletni kapitan Manchesteru United został zwolniony z pracy po serii słabych wyników. Zastąpi go dotychczasowy asystent - Ian McParland.

Zmiana szkoleniowca nastąpiła w bardzo ważnym dla &quot;The Tractor Boys&quot; momencie: w niedzielę zagrają na wyjeździe z Chelsea w trzeciej rundzie Pucharu Anglii, a 12 stycznia - na swoim stadionie z Arsenalem w półfinale Pucharu Ligi.

W rozgrywkach The Championship (odpowiednik polskiej 1. ligi) Ipswich poniósł siedem porażek w ostatnich dziewięciu meczach i w tabeli spadł na 19. miejsce.

źródlo

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
Pomocnik Tottenhamu wypożyczony

Birmingham City pozyskało na zasadzie wypożyczenia Davida Bentleya z Tottenhamu.
26-letni pomocnik został sprowadzony do ekipy &quot;Kogutów&quot; za 15 milionów funtów w czerwcu 2008 roku z Blackburn Rovers. Ostatnio jednak stracił miejsce w podstawowym składzie. W obecnym sezonie rozegrał zaledwie dwa ligowe mecze.​

sergiu 123

sergiu

Użytkownik

Dżeko piłkarzem City!
Edin Dżeko podpisał 4,5-letni kontrakt z Manchester City. Angielski klub zapłacił za napastnika VfL Wolfsburg 27 milionów funtów.

24-letni snajper będzie mógł zadebiutować już za tydzień. 15 stycznia The Citizens zmierzą się z Wolverhampton.

- Już od dłuższego czasu miałem zmienić klub, ale Wolfsburg nie chciał mnie sprzedać. Aż do dziś. Cieszę się, że będę grał w klubie o tak dużych ambicjach. Oglądałem mecze City w telewizji. Teraz chcę już zakończyć medialne plotki. Zamierzam skupić się tylko i wyłącznie na grze w piłkę - powiedział Bośniak.

- Nie przyszedłem tu tylko dla pieniędzy. Trener Mancini przekonał mnie, że to jest najlepszy wybór. Ta drużyna walczy o mistrzostwo Anglii. Takie są też moje marzenia. Jestem podekscytowany możliwością gry u boku takich graczy, jak Carlos Tevez czy bracia Toure. Do tej pory mogłem ich widzieć tylko w telewizji.

- Nie chcę rozmawiać o sobie. Moje umiejętności ocenią inni. Mogę jednak zapewnić, iż nie boję się wyzwań i wiem, że stać mnie na wiele. Nie mogę się już doczekać spotkania z kibicami i poznania wszystkich ludzi w klubie.

Edin Dżeko jest wychowankiem Żeljeznicaru Sarajewo. Od roku 2007 bronił barw VfL Wolfsburg, gdzie trafił za kwotę 4 milionów euro. Dla niemieckiego klubu rozegrał 111 meczów, strzelając 66 goli.​

źródło: futbol.pl

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Grający ostatnio w Aston Villi Steve Sidwell został zawodnikiem Fulham. Zawodnik przeszedł dzisiaj badania medyczne i podpisał trzyipółletni kontrakt.
Fulham zapłaci za 28-letniego zawodnika około 3,5 miliona funtów. Wcześniej faworytem do pozyskania Sidwella był West Ham.
Sidwell był zawodnikiem Aston Villi od sezonu 2008/09. W tym czasie rozegrał 45 spotkań i zdobył trzy gole. W obecnym sezonie zanotował tylko cztery występy. Wcześniej grał m.in. w Reading i przez rok w Chelsea.

http://www.eurofutbol.pl

stoper06 17

stoper06

Użytkownik
Liverpool FC potwierdził, że Roy Hodgson opuścił klub za porozumieniem stron. Od meczu z Manchesterem United klub poprowadzi Kenny Dalglish.
Główny właściciel, John Henry, skomentował: - Jesteśmy wdzięczni za starania Roya przez ostatnich 6 miesięcy, ale obydwie strony uznały, że jego odejście ze stanowiska menedżera będzie najlepsze dla klubu. Życzymy mu wszystkiego najlepszego w przyszłości.
Roy Hodgson powiedział: - Otrzymanie propozycji kierowania Liverpoolem Football Club było wielkim przywilejem. Każdy trener byłby zaszczycony mogąc poprowadzić klub z tak niesamowitą historią, tradycją i fenomenalnymi kibicami. Liverpool jest jednym z największych klubów świata. Jednak ostatnie miesiące były największym wyzwaniem mojej kariery. Jest mi bardzo przykro, że nie byłem w stanie stworzyć mojego zespołu, że nie miałem czasu na sprowadzenie nowych piłkarzy do klubu podczas tego okienka transferowego i że nie byłem w stanie stać się częścią procesu odbudowania Liverpoolu. Klub posiada kilku świetnych, światowej klasy zawodników, z którymi współpraca była przyjemnością i życzę kadrze wszystkiego dobrego w dalszej części sezonu. Dziękuję tym, z którymi blisko współpracowałem w klubie za ich lojalność i wsparcie podczas tego próbnego okresu i na koniec, oczywiście dziękuję fanom Liverpoolu, wasza pasja i poświęcenie dla klubu poprowadzą jeszcze Liverpool na szczyt.
Legenda klubu Kenny Dalglish przejmie kontrolę nad zespołem już od niedzielnego meczu trzeciej rundy FA Cup przeciwko Manchesterowi United na Old Trafford.
- Jesteśmy zachwyceni faktem, iż Kenny Dalglish zgodził się poprowadzić zespół w niedzielnym spotkaniu, a także w pozostałej części sezonu - dodał Henry.
- Kenny to nie tylko legendarny piłkarz. To trzeci menadżer Liverpoolu pod względem osiągnięć. Mamy niezwykłe szczęście i wdzięczność, że zgodził się objąć zespół w środku tego sezonu.
Prezes Tom Werner powiedział:
- Nikt kto dba o ten wspaniały klub nie był zadowolony z wyników w trakcie sezonu i byliśmy zmuszeni rozważyć różne opcje, które okażą się najlepsze dla przyszłości. Kenny przyniesie sporo doświadczenia jako menadżer i przywódca na resztę tego sezonu.
LFC.pl

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Bramkarz Manchesteru United Ben Amos do końca sezonu będzie grać na wypożyczeniu w Oldham Athletic. Swój pobyt w Hull golkiper Arsenalu Vito Mannone przedłużył do czerwca.
James Tavernier (Newcastle) przez miesiąc będzie grał w Gateshead. Przez taki sam okres czasu Michael Kay (Sunderland) będzie występować w Tranmere, natomiast Ashley Eastham (Blackpool) trafił do Cheltenham.
20-letni Ben Amos wystąpił w tym sezonie w spotkaniu Ligi Mistrzów z Valèncią, a także w meczu Carling Cup z Wolverhampton.
22-letni Włoch Vito Mannone gra w Anglii od 2005 roku. Ma za sobą 6 występów w Premier League, a w obecnych rozgrywkach siedmiokrotnie zagrał w Championship w barwach Hull.
19-letni środkowy obrońca James Tavernier jest wychowankiem Leeds. 25 sierpnia 2010 r. wybiegł po raz w pierwszym składzie &quot;Srok&quot; w meczu Carling Cup z Accrington.
Żadnych gier w pierwszym zespole Sunderlandu w ostatnich miesiącach nie zaliczył 21-obrońca Michael Kay.
19-letni obrońca Ashley Eastham rundę jesienną spędził na wypożyczeniu w Carlisle.

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
kilka nowych ciekawych newsow:

West Ham beat Aston Villa to Wayne Bridge loan signing
▶ http://www.talksport.co.uk/sports-news/football/premier-league/transfer-rumours/4396/6/west-ham-beat-aston-villa-bridge-loan-signing

David Beckham willing to take wage cut to secure Tottenham loan
▶ http://www.guardian.co.uk/football/2011/jan/10/david-beckham-tottenham-hotspur-loan-deal

Harry Redknapp remains hopeful that David Beckham will play for Tottenham
▶ http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/tottenham-hotspur/8252117/Harry-Redknapp-remains-hopeful-that-David-Beckham-will-play-for-Tottenham.html

Newcastle reported to have appointed controversial Iranian businessman Kia Joorabchian as a football advisor
▶ http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/864018/kia-joorabchian-to-lead-newcastle-clear-out?&amp;amp;cc=5901

Birmingham &amp; Aston Villa are trying to lure MF Charlie Adam from Blackpool
▶ http://www.guardian.co.uk/football/2011/jan/10/birmingham-city-transfer-deals

Chelsea weighing up £3m move for wantaway Everton star Steven Pienaar
▶ http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1345933/Chelsea-weighing-3m-Steven-Pienaar.html#ixzz1AjrWpNDG

Juventus primed to make sensational swoop for misfiring Liverpool star Fernando Torres
▶ http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1346068/Juventus-set-swoop-Fernando-Torres.html#ixzz1Ajrz9gTm

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
David Bentley przenosi się do Birmingham City. 26-letni skrzydłowy został wypożyczony do końca sezonu.
Benltey przeszedł dzisiaj testy medyczne i podpisał umowę z Birmingham. Klub z St Andrews&#39; będzie wypłacał piłkarzowi przez sześć miesięcy wynagrodzenie.
- Klub pozyskał Davida Bentley&#39;a na zasadzie sześciomiesięcznego wypożyczenia - czytamy na oficjalnej stronie internetowej Birmingham.
www.transfery.info
-------
Arsenal Londyn potwierdził wypożyczenie 18-letniego Wellingtona da Silve. Brazylijczyk jest świeżym nabytkiem Kanonierów, zakontraktowanym dokładnie 31 grudnia 2010 roku.
Zawodnik może występować na pozycji skrzydłowego lub napastnika. Były gracz Fluminese spędzi kilka najbliższych miesięcy w hiszpańskim Levante.Klub z Londynu jest przekonany, iż to wypożyczenie jest świetnym pomysłem i wszyscy mają nadzieje, że pomoże to 18-latkowi rozwinąć się tak dobrze jak niegdyś Carlos’owi Veli.
www.transfery.info
---------
West Ham United wzmocniło linię defensywną zatrudniając Wayne&#39;a Bridge&#39;a [fot]. 30-letni zawodnik został wypożyczony do końca sezonu z Manchester City. Reprezentant Anglii może zadebiutować w barwach Młotów w sobotnim meczu z Arsenalem.
Bridge, który był na Upton Park we wtorek i oglądał zwycięstwo WHU nad Birmingham City (2:1) w Pucharze Ligi, ma za sobą grę w dwóch innych klubach z Londynu - Chelsesa i Fulham. W ekipie Citizens w tym sezonie zagrał w lidze w zaledwie trzech meczach.
źródło: anglia.goal.pl
---------

Szkoleniowiec norweskiego Molde i jednocześnie były zawodnik Manchesteru United Ole Gunnar Solskjær pozyskał z drużyny &quot;Czerwonych Diabłów&quot; 20-letniego pomocnika Magnusa Eikrema.
Manchester zastrzegł sobie jednak możliwość wykupienia Norwega, który nie rozegrał jeszcze żadnego meczu w barwach pierwszej drużyny &quot;Czerwonych Diabłów&quot;/
Eikrem podpisał z Molde trzyletni kontrakt.
www.eurofutbol.pl
--------------------------------
Czwartoligowe Barnet wypożyczyło z Wolverhampton młodego prawego obrońcę Johna Dunleavy&#39;ego.
19-letni defensor był kapitanem młodzieżowych reprezentacji Irlandii, a także rezerw Wolverhampton. Dunleavy nie grał jeszcze w seniorskim zespole.

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
David Bentley przenosi się do Birmingham City. 26-letni skrzydłowy został wypożyczony do końca sezonu.

Benltey przeszedł dzisiaj testy medyczne i podpisał umowę z Birmingham. Klub z St Andrews&#39; będzie wypłacał piłkarzowi przez sześć miesięcy wynagrodzenie.

- Klub pozyskał Davida Bentley&#39;a na zasadzie sześciomiesięcznego wypożyczenia - czytamy na oficjalnej stronie internetowej Birmingham.
5 newsów do góry ;)

Everton wypożyczył Yakubu

Everton wypożyczył na pół roku do Leicester Yakubu Aiyegbeniego.
28-letni napastnik Yakubu Aiyegbeni jest zawodnikiem Evertonu od 2007 roku. Wcześniej występował m.in. w Portsmouth i Middlesbrough. Strzelił 21 goli w 57 spotkaniach reprezentacji Nigerii. W tym sezonie Premier League zdobył 1 bramkę w 13 meczach.​

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Roque Santa Cruz został wypożyczony z Manchesteru City do Blackburn Rovers do końca sezonu.
Paragwajski napastnik zadebiutuje w nowym-starym klubie już w weekendowym meczu przeciwko Chelsea Londyn. Do Blackburn wraca po półtora roku spędzonym w Manchesterze.
- Czuję się tak jakbym wracał do domu. To była najłatwiejsza decyzja w mojej karierze. Chcę grać w piłkę i strzelać bramki znowu. To dla mnie prawdziwa szansa na udowodnienie sobie czegoś po frustrującym okresie. Każdy wie co Blackburn dla mnie znaczy - powiedział Santa Cruz.
Nie wiadomo czy Blackburn otrzyma możliwość wykupienia Paragwajczyka po zakończeniu sezonu. - Staramy rozmawiać się z Manchesterem City na temat opcji zakontraktowania Roque na koniec sezonu, jednak jeszcze nie wiem czy tak będzie. Będziemy o to pytali, ale nie wiemy oni się zgodzą - przyznał Steve Kean, menadżer Rovers.
transfery.info

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Martin O&#39;Neill is being lined up to replace Avram Grant as manager of West Ham after Saturday&#39;s match against Arsenal, BBC Sport understands.
The Hammers are bottom of the Premier League, although Grant has lost only one of his last seven games in charge.
O&#39;Neill, 58, quit Aston Villa out of the blue on the eve of this season.
&quot;O&#39;Neill and West Ham have been in talks over the last week and it seems he will be the new manager,&quot; said BBC sports news correspondent Dan Roan.
&quot;My understanding is Avram Grant will be sacked following West Ham&#39;s match against Arsenal at Upton Park.
&quot;We haven&#39;t had anything official yet from the club but this is what sources are indicating to us.
&quot;There was a board meeting on Wednesday after which club owners David Sullivan and David Gold refused to publicly back their man and it seems a decision has been taken and this will be Grant&#39;s last match in charge.&quot;
Israeli Grant, who succeeded Gianfranco Zola in June, led West Ham to their worst ever start in the Premier League, with his side winning only two games before the end of November.
However, recent positive results, including the 2-1 defeat of Birmingham in the first leg of their Carling Cup semi-final on Tuesday, suggested he might have won a reprieve.
And on Friday the 55-year-old declared himself unworried by speculation concerning his future at the club.
&quot;It doesn&#39;t concern me. I have a job here and I have to focus on that. I love the vision of the club. It&#39;s a big, big challenge,&quot; he said.
&quot;We have made progress on the football side. We are at the bottom but we are not worse than any of the seven teams down there.
&quot;We are two points from 14th place. I think we are doing the right things. I do not think we will be bottom at the end of the season. If I thought that I would not be here.&quot;
Northern Irishman O&#39;Neill made his name as a manager at Wycombe Wanderers, leading them into the Football League for the first time.
He had a short spell at Norwich before landing the top job at Leicester in 1995, where he won the League Cup twice.
O&#39;Neill&#39;s next stop was Celtic, where he won the domestic treble in his first season, led them to the 2003 Uefa Cup final and won three League titles and three Scottish Cups in total.
After a brief period out of the sport to care for his sick wife, O&#39;Neill joined Villa in 2006, leading the Midlands club to sixth in the Premiership for three seasons running.
However, he resigned in August 2010, five days before the start of the new season, reportedly because he was unhappy with the transfer funds available.
&quot;The understanding from sources close to him is he&#39;s not finished with football and he still believes he has the desire and hunger it takes to manage at the top level,&quot; added Roan.
&quot;I wouldn&#39;t be surprised if West Ham offered him some kind of short-term contract, perhaps a six-month contract, highly incentivised, trying to ensure that they do survive.&quot;
▶ http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/teams/w/west_ham_utd/9362709.stm

EDIT BY DOBERMAN

BBC informuje, że Martin O&#39;Neill po dzisiejszym spotkaniu z Arsenalem zastąpi Avrama Granta na stanowisku menedżera West Ham.
58-letni Martin O&#39;Neill ma za sobą bardzo udaną karierę piłkarską, m.in. zdobył dwukrotnie Puchar Europy z Nottingham Forest, a w reprezentacji Irlandii Północnej rozegrał 64 mecze i strzelił 8 goli.
Jako menedżer prowadził m.in. Leicester (awans do Premier League, dwukrotne zdobycie Pucharu Ligi), Celtic (po trzy mistrzostwa i Puchary Szkocji, finał Pucharu UEFA) oraz Aston Villę (finał Pucharu Ligi), którą opuścił przed początkiem obecnego sezonu.
West Ham zajmuje obecnie ostatnią, 20. pozycję w lidze. &quot;Młoty&quot; awansowały do półfinału Carling Cup, gdzie w pierwszym spotkaniu pokonały 2-1 Birmingham.

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Makoun w Aston Villi

Zagrożona degradacją z Premier League Aston Villa pozyskała z Olympique Lyon kameruńskiego pomocnika Jeana Makouna.

27-latek podpisał z nowym klubem kontrakt warty 6 milionów funtów i obowiązujący do 2014 roku. Będzie mógł występować na boiskach dopiero po uzyskaniu pozwolenia na pracę, którego wyrobienie zajmie do dwóch tygodni.

Aston Villa przez trzy ostatnie sezony kończyła na szóstej pozycji, jednak teraz po 21. kolejkach zajmuje 18. pozycję. Trenerem drużyny jest Gerard Houllier, który w przeszłości prowadził drużynę Lyonu.

Prince de Belial 1,5M

Prince de Belial

Forum VIP
Okazuje się, że Martin O&#39;Neill nie przejmie na razie West Hamu. Odrzucił on ofertę tego klubu
mimi, iż oferował on 3 miliony funtów bonusu w wypadku utrzymania tej drużyny w najwyższej
klasie rozgrywek. Co za tym idzie Avram Grant na razie pozostaje trenerem popularnych młotów.

West Ham &#39;committed&#39; to retaining Avram Grant as manager

West Ham United say they are committed to retaining their manager Avram Grant after weeks of speculation over his future at Upton Park.

The Israeli appeared on the brink of the sack, with reports suggesting he would be replaced by Martin O&#39;Neill following Saturday&#39;s home game against Arsenal, which West Ham lost 3-0.

O&#39;Neill is said to have turned down the opportunity to take over from Grant, despite the apparent offer of a £3m bonus if he kept the club in the Premier League.

The club has now issued a statement insisting that Grant will remain in charge, despite the club sitting bottom of the Premier League with just four wins from their first 20 matches.

&quot;The club are committed to retaining Avram Grant as manager and have identified potential transfer targets to give us the best possible chance of retaining Premier League status,&quot; a statement on the club&#39;s website said.

▶ http://www.guardian.co.uk/football/2011/jan/18/west-ham-avram-grant-manager
▶ http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/867284/avram-grant-saved-as-martin-o&amp;#39;neill-snubs-west-ham-united

inne wiadomosci:

West Ham to launch loan bid for Joe Cole
▶ http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/867377/west-ham-to-launch-loan-bid-for-joe-cole?cc=5901

Steven Pienaar close to Tottenham move after £3m fee agreed with Everton
http://www.telegraph.co.uk/sport/football/teams/everton/8265068/Steven-Pienaar-close-to-Tottenham-move-after-3m-fee-agreed-with-Everton.html

Liverpool striker Ryan Babel revealed he is keen to return to Ajax on loan as part of potential deal for Luis Suarez
▶ http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/867382/liverpool-forward-ryan-babel-talks-up-prospect-of-luis-suarez-swap?cc=5901

Sven Goran Eriksson is trying to entice Thierry Henry back into English football at Leicester City
▶ http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1348054/Sven-Goran-Eriksson-wants-Thierry-Henry-Leicester-City.html

Sunderland are lining up Tottenham FW Roman Pavlyuchenko to replace Darren Bent
▶ http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1347922/Darren-Bent-set-24m-switch-Aston-Villa-Sunderland-eye-Roman-Pavlyuchenko.html

Otrzymane punkty reputacji: +4
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom