dostał 13 miesięcy, też zakończyło się ugodą o czym sam mówił. Trwało tyle bo musiał ustalić skąd zanieczyszczenie suplementów, które przyjmował. I te dwie sprawy są zupełnie różne. Wystarczy obejrzeć jego wywiad w Break Point.Majchrzak dostał 2 lata...
Wstępnie dostał 2 lata. Jak inne?dostał 13 miesięcy, też zakończyło się ugodą o czym sam mówił. Trwało tyle bo musiał ustalić skąd zanieczyszczenie suplementów, które przyjmował. I te dwie sprawy są zupełnie różne. Wystarczy obejrzeć jego wywiad w Break Point.
Tak w skrócie to WADA przyznała mu rację, że brał zanieczyszczone suplementy, ale ich to nie interesowało, bo go złapali - to tylko pokazuje, ze są równi i równiejsi.dostał 13 miesięcy, też zakończyło się ugodą o czym sam mówił. Trwało tyle bo musiał ustalić skąd zanieczyszczenie suplementów, które przyjmował. I te dwie sprawy są zupełnie różne. Wystarczy obejrzeć jego wywiad w Break Point.
wstępnie to groziło mu kilka lat.Wstępnie dostał 2 lata. Jak inne?
ja się tam nie znam na tych wszystkich przepisach, nie od dziś wiadomo że tym lepszym wolno więcej, co pokazuje choćby przykład Igi. Z tego co mówili w Break Poincie to sprawa Halep była najpoważniejsza z tych omawianych. Sprawa Sinnera mocno zbliżona do Igi. U Kamila tez chodziło co większe stężenie z tego co pamiętam. Ogólnie to przyłapywanie "za doping" gdzie stężenie jest śladowe i nie daje nawet w jednym procencie przewagi są śmieszne. Zawodnicy z topu są testowani po kilkanaście razy w roku więc gdyby chcieli coś przykoksić to wyjdzie w badaniu i nie ma takiej szansy.To jest właśnie żenada, że największą dla niego karą będzie opuszczenie "domowego" turnieju Masters 1000 w Rzymie. Skandal i żenada.
Mam nadzieje, że podobnie jak Kamil nie może grać w tenisa poza domowym kortem, wypowiadać się, brać udział w studiu.
Tak w skrócie to WADA przyznała mu rację, że brał zanieczyszczone suplementy, ale ich to nie interesowało, bo go złapali - to tylko pokazuje, ze są równi i równiejsi.
Kamil poszedłby na ugodę, bo nie wiadomo ile trwałaby cała walka o uniewinnienie, a jest spore prawdopodobieństwo, że trwałoby to dużo dłużej niż te 13 miesięcy. Wystarczy popatrzeć ile trwała sprawa Halep (tu też mam swoje zdanie w obliczu tego co wypływało o niej).