No nie wiem czy będzie taki ciekawy jeśli mistrzostwo jeszcze przed startem sezonu ma już zapewniony Bayern. Jedyny klub który potrafił z pozytywnym skutkiem walczyć z monachijską maszyną była Borussia która się powoli rozsypuje mimo że jest naprawdę dobrze zarządzana. Odszedł Goetze, odchodzi Lewandowski czyli z trójki zawodników która "pociągneła" ten klub do sukcesów został tylko Reus o którym mówi się że też odejdzie. Wyprzedaż klubu zaczeła się już wcześniej oczywiście, Kagawa czy Sahin to też byli czołowi zawodnicy tego zespołu ale też zostali sprzedani (oczywiście jeden z nich wrócił ale to nie ma znaczenia). Chodzi mi głównie o to że polityka zespołu jest taka że odchodzą ci najlepsi i kupuję się młode gwiazdy. Reus kosztował sporo ale to wypaliło, tak samo było chociażby z Mychitarianem. BVB po prostu miała mnóstwo szczęścia z transferami bo kogo nie kupily praktycznie zawsze wypalało ale tak nie będzie zawsze. Moim zdaniem Lewandowskiego nie zastąpi ani Ramos ani tym bardziej Immobile. Reszta zespołów to już w ogóle nie ma żadnych szans. Poza tym mając króla strzelców który przecież odszedł właśnie do Bayernu to przecież BVB i tak miała mnóstwo straty do Monachijczyków. Dodatkowo Guardiola na pewno ściągnie kogoś kto niemal na pewno będzie grał na wysokim poziomie. Wiem że to dziwnie brzmi ale jest różnica między zakupem Ramosa z Herty a jakiegoś czołowego zawodnika z Realu czy Barcy (oczywiscie chodzi mi o większość takich transferów). Po prostu Bayern ma taką pozycję że mogą kupić niemal każdego a BVB musi (a raczej mają taką politykę transferową) się ograniczać do diamentów który trzeba oszlifować ale niektórzy po prostu są przeciętni i ich nie da się oszlifować dlatego zostają na zawsze dobrymi piłkarzami ale nic poza tym.podzielam Twoje zdanie zapowiada się ciekawy zawodnik w bundeslidze zawojuje w lidze ???? liczymy na to
Mylisz się, to nie szczęście. BVB ma bardzo dobry skauting. Więc dalej będą kupować tanich zdolnych, bo mają niemal 100% pewność, że wypalą. Na nowy sezon Dortmund ma trzech nowych napastników: Ciro Immobile, Adrián Ramos i Dong-Won Ji. Szczerze nie ma co płakać, bo to bardzo duże wzmocnienia. Dwaj pierwsi to dziś z mojej perspektyw mocni kandydaci na króla strzelców BL.BVB po prostu miała mnóstwo szczęścia z transferami bo kogo nie kupily praktycznie zawsze wypalało ale tak nie będzie zawsze.
Z tym nie polemizowałem .BVB ma za słaby skład żeby równać się z Bayernem więc dla mnie sezon w Niemczech jest już rozstrzygnięty
Moim zdaniem każdy z nich, Aubameyang może bo był zdaje się królem strzelców we Francji, Immobile był najlepszym strzelcem Serie A, Ramos chyba 12 goli (nie będę sprawdzał) w poprzednim sezonie.Dodam jeszcze że trochę dziwią mnie takie transfery BVB jeśli chodzi o napastników, mają przecież Aubameyanga i dodatkowo kupili trzech wspomnianych przez Ciebie zawodników. Czy ktoś z nich jest w stanie zapewnić BVB te 20 goli w Bundeslidze?
W 4? ???? Ja myślę, że oni ten sezon prześpią i nie wyjdą nawet ze swojej grupy w LM... No chyba, że ich transfery wystrzelą z golami.. Ale tak szczerze to moim zdaniem nic dwa razy się nie zdarza w przypadku takich średniaków składowych, jeżeli ich porównać do czołówki Europy i nie zajdą zbyt daleko w LM, a w Bundeslidze 2 lub 3 miejsce w zasięgu na pewno.BL BVB nie wygra, chyba że Bayern będzie grał poniżej oczekiwań. Jeśli Bayern zagra tak jak grał do wiosny ubiegłego sezonu tylko cały sezon, to na 10 kolejek przed końcem zapewni sobie zwycięstwo i wygra LM.
Natomiast BVB zajmie swoje 2 miejsce i raczej będzie w 8, może w 4 najlepszych drużynach LM.
BVB nie ma średniego składu. Weidenfeller to klasa światowa, Hummels to może najlepszy stoper na świecie, co najmniej absolutny top. Reus jest warty pewnie z 50 mln i to jeden z lepszych skrzydłowych na świcie. Aubameyang najszybszy piłkarz. Do tego nowy król strzelców ligi włoskiej – Immobile. Mychitarian, Gundogan. To jest skład lepszy niż dzisiaj ma Manchester United, porównywalny z Chelsea - I to nie jest teza na wyrost, bo BVB wydaje mi się na równych szansach z Chelsea by grało.W 4? Ja myślę, że oni ten sezon prześpią i nie wyjdą nawet ze swojej grupy w LM... No chyba, że ich transfery wystrzelą z golami.. Ale tak szczerze to moim zdaniem nic dwa razy się nie zdarza w przypadku takich średniaków składowych, jeżeli ich porównać do czołówki Europy i nie zajdą zbyt daleko w LM, a w Bundeslidze 2 lub 3 miejsce w zasięgu na pewno.
No widzisz, ja mam o tych zawodnikach inne zdanie, dla mnie to po prostu nie jest poziom BVB bo jednak między Torino czy Herthą to jest znaczna różnica.Moim zdaniem każdy z nich, Aubameyang może bo był zdaje się królem strzelców we Francji, Immobile był najlepszym strzelcem Serie A, Ramos chyba 12 goli (nie będę sprawdzał) w poprzednim sezonie.
Otóż to... jako fan Bayernu najchętniej widziałbym Hummelsa i Reusa w Monachium bo to jedni z najlepszych na świecie na swoich pozycjach. Mats może i najlepszy nawet. No ale przejście tego drugiego za rok bardziej prawdopodobne niż wychowanka Bayernu który jakoś obraził się na swój były klub.BVB nie ma średniego składu. Weidenfeller to klasa światowa, Hummels to może najlepszy stoper na świecie, co najmniej absolutny top. Reus jest warty pewnie z 50 mln i to jeden z lepszych skrzydłowych na świcie. Aubameyang najszybszy piłkarz. Do tego nowy król strzelców ligi włoskiej – Immobile. Mychitarian, Gundogan. To jest skład lepszy niż dzisiaj ma Manchester United, porównywalny z Chelsea - I to nie jest teza na wyrost, bo BVB wydaje mi się na równych szansach z Chelsea by grało.
Już byście chcieli podbierać kolejnych zawodników swoich rywali ???? ???? / oczywiście w formie żartu, a nie hejtuOtóż to... jako fan Bayernu najchętniej widziałbym Hummelsa i Reusa w Monachium
http://www.dailystar.co.uk/sport/football/392846/Bayern-Munich-set-to-seal-SHOCK-swoop-for-Liverpool-keeper-Pepe-ReinaBramkarz Pepe Reina opuści tego lata Liverpool. Hiszpan dołączy do Bayernu Monachium na zasadzie transferu definitywnego. Kwota transferu wyniesie około 2 mln funtów po tym, jak Liverpool zaakceptował propozycję niemieckiego klubu – poinformował Gary Jacob z The Times.
Wkrótce więcej informacji.
źródło: lfc.pl