>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dyskusja o Tenisie - newsy, ciekawostki, przemyślenia

Status
Zamknięty.
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Nie zgadzam sie.
- Berdych wygral juz turniej w Paryzu w 2005 roku, gral w finalach w Madrycie i Miami
- Byl finalista Wimbledonu
- W pierwszej osemce touru to on juz jest ktorys raz z rzedu... (nie chce szukac ale postawie ze to juz gdzies bedzie 5-6 raz z rzedu), wiec o jakim przypadku tu mowa
- Nie jeden turniej czyni zawodnika

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Mecz Roanica z Berdychem był z serii 50 na 50 także nikt nie powinien narzekać po przegranej. A,że Berdych ma poważne braki w głowie w najważniejszych meczach to wiadome jest nie od dzisiaj ????

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Berdych kolejny raz utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma co na niego stawiać a grajek jako grajek jest najwyżej na poziomie 500ek. Aż dziw bierze gdy widze go w pierwszej ósemce Touru. Każdy kto dziś na niego pograł powinien z miejsca wpisać go na czarną listę.
Przychylam się do tej opinii. Zawiódł mnie solidnie też Berdych w tegorocznym US Open, gdy przegrał zupełnie bez walki, przeszedł obok meczu z Cilicem.

Ale z ty, wpisywaniem na czarną listę zalecam rozwagę, bo za chwilę nie będzie na kogo stawiać ???? Mnie ostatnio zawiódł Robert Bautista Agut, a wczoraj straciłem przez...Federera. Tu nie o nazwiska chodzi, tylko o to, co można z nich wycisnąć.

shakeyobody 2,1K

shakeyobody

Forum VIP
Przychylam się do tej opinii. Zawiódł mnie solidnie też Berdych w tegorocznym US Open, gdy przegrał zupełnie bez walki, przeszedł obok meczu z Cilicem.

Ale z ty, wpisywaniem na czarną listę zalecam rozwagę, bo za chwilę nie będzie na kogo stawiać ???? Mnie ostatnio zawiódł Robert Bautista Agut, a wczoraj straciłem przez...Federera. Tu nie o nazwiska chodzi, tylko o to, co można z nich wycisnąć.
Żeby nie było to nie stawiałem na niego w tym meczu a co do mojej osobistej czarnej listy to w tym momencie należy do niej tylko i wyłącznie Fognini. Spotkania Berdycha typuję ale w dużej większości szukam czegoś przeciw niemu ????

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Właśnie skończyłem oglądać mecz Wang Jimmy-Krajinovic Filip, faworytem był Krajinovic po kursie 1.50,a na Wanga było 2.50 w Bet365. Mecz zakończył się wynikiem bardzo szybkim 6:1, 6:2 dla Wanga. Ewidentnie widać,że to jest koniec sezonu i sporo tenisistów ma dość, odpuszczają mecze albo grają w tak katastrofalny sposób,że śmiało jak człowiek to ogląda to może stwierdzić,że mecz był ustawiony. Żeby nie było...nie nie płaczę tylko ostrzegam aby nie grać pod żadnym pozorem za większe kwoty w challengerach aż do końca roku. Serb grał tak beznadziejnie,że nie mogę dobrać słów. &quot;Setki&quot; niewymuszonych błędów, nie biegał do połowy piłek jak nie więcej. UWAŻAJCIE PANOWIE

Otrzymane punkty reputacji: +1
tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Zastanawiało mnie zestawienie NAJWIĘKSZYCH Z NAJWIĘKSZYCH niespodzianek w tym sezonie względem kursów,a kursy od bukmachera Pinnacle Sports (ustawiłem sobie skalę powyżej 9.00 mimo iż też jest multum po niższych oczywiście kursy wahają się zależnie od bukmacherów), a oto wyniki mojej pracy ;) Turnieje ATP oraz challengery. Sprawdzałem dość dokładnie,ale mogłem coś przeczyć. Nie wiem czy to było w tym sezonie,ale w jakimś challengerze padł kurs ponad 20.00 ale właśnie nie jestem pewny czy to był ten rok, jeśli ktoś pamięta sytuację to niech napisze.
Australia»ATP Australian Open (hard) Bautista-Agut R. - Del Potro J. 12.25
Australia»ATP Australian Open (hard) Wawrinka S. - Djokovic N. 9.95
Australia»ATP Hopman Cup (hard) Panfil G. - Raonic M. 16.00
Austria»ATP Kitzbuhel (clay) Dlouhy L. - Cecchinato M. 11.26
ATP Beijing (hard) Klizan M. - Nadal R. 9.60
China»ATP Shanghai (hard) Fognini F. - Wang C. 12.25
ATP French Open (clay)Dimitrov G. - Karlovic I. 10.25
Germany»ATP Stuttgart (clay) Elias G. - Hanfmann Y. 13.21
Japan»ATP Tokyo (hard) Wawrinka S. - Ito T. 9.93
Spain»ATP Barcelona (clay) Gabashvili T. - Ferrer D. 15.00
USA»ATP US Open (hard) Soeda G. - Hernandez O. 19.98!!!!!!!!!!!!!:grin:
United Kingdom»ATP Wimbledon (grass) Kyrgios N. - Nadal R. 10.10
ATP Davis Cup Tsonga J-W. - Gojowczyk P. 13.00
ATP Davis Cup Wawrinka S. - Golubev A. 13.00
ATP Davis Cup Group II Dzumhur D. - Kalovelonis M. 9.67
Oczywiście można na upertego jeszcze z 20 meczów dodać,ale tak jak wcześniej napisałem sugerowałem się kursami ???? A jeśli ktoś chce sobie jeszcze posprawdzać to proponuję http://www.oddsportal.com/tennis/results/. Także Panowie którzy gracie po kursach 1.01 za tysiące uważajcie bo prędzej czy później się przejdziecie ????
P.S Jaki była największa niespodzianka w tenisie ATP? Porażka Nadala z Darcisem gdzie w niektórzy bukach płacili na niego 61 http://www.tennisexplorer.com/match-detail/?id=1087986 czy coś innego? ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
http://www.oddsportal.com/tennis/world/atp-davis-cup/wawrinka-stanislas-golubev-andrey-KrpF6e85/
Tego Soedę to pamiętam, kwalifikacje do US Open. Co dziwne u niektórych bukmacherów na Soedę po prostu nie dało się zagrać, dość często tak jest u bet-at-home na live gdzie faworyt wygrywa już bardzo wysoko. Kurs na 0:2 był pewnie jeszcze większy, takim jednym meczem można sobie ustawić całe życie w następnym sezonie ???? .
Rok temu na Gonzaleza z Janowiczem było na dokładny wynik 3:0 około +20, +30.

bumbatyper 204

bumbatyper

Użytkownik
Podawanie argumentu, że na hali zawodnicy z Mastersa źle grają raczej już chyba wiemy mija się z celem. Dla tych szybko serwujących, to żaden handicap, a tylko przeszkoda. Mają oni bardzo duże trudności z utrzymaniem serwisu, przykład Murraya i Raonica z dzisiejszych meczy. Nie radzę się statystyką na hali sugerować. Ta nawierzchnia premiuję tych lubiących wymiany i trzymanie piłki w korcie.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Moja odpowiedź i pod nią się nadal podpisuję TUTAJ. Dwa udane turnieje w całym roku i dwa ćwierćfinały w Wielkim Szlemie przez cały sezon Poza tym nawet 1/4 w Mastersie, naprawdę super sezon Przypomnę że wygrał z kontuzjowanym Nadalem w finale AO...
Dobra .. .nie wyglupiajmy sie. Wawrinka najlepszy sezon w swojej dotychczasowej karierze gra.
Wygrany szlem to jest osiagniecie dla nielicznej grupy, ktore gwarantuje miejsce na kartach historii. Nie wiem jak w ogole mozna negowac taki wyczyn.
Poza tym wygrany turniej ATP Masters 1000 w Monte Carlo (a to niby nie jest turniej Masters Series), kolejny sukces.
Przeciez nikt nie osianal tak dobrych wynikow w tym sezonie poza Djokovicem i Nadalem. Mozna dyskutowac jeszcze o linii Wawrinka-Federer, ale Federer szlema nie wygral. Jesli chodzi o range i &quot;wartosc&quot; wygranych turniejow to Wawrinka jest trzecim graczem w sezonie.
Najwyzsza pozycja w rankingu ATP Wawrinki w tym sezonie (numer 3).
Juz pomijam fakt, ze swetnie gral na Wimbledonie, gdzie przegral z z Federerem i US Open, gdzie przegral w 5 setach z Nishikorim.
Na dzis jest w polfinale World Tour Finals. A za kilkanascie dni stanie przed szansa wygrania Pucharu Davisa wraz z reprezentacja Szwajcarii i zapisania kolejnej historycznej karty dla kraju i da siebie samego.
Probujac deprecjonowac wyniki Wawrinki, sam sobie szkodzisz co najwyzej. Serio.

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Dobra, wierzcie sobie w jego SUPER wyniki i stawiajcie miliony na niego, bo przecież wygrał Szlema w tym roku, więc jest kozakiem. A to że pokazał się dobrze tylko w 4 turniejach PRZEZ CAŁY ROK ???? to dla Was nic nie znaczy? ????
Pokolenie Januszy, że analizujecie tylko po osiągnięciach sprzed prawie roku/pół? W takim razie trwajcie w swoim błędzie a później nie płaczcie jak w środę, gdzie grał z DJOkiem. Przez cały dzień wszyscy grali na Stana, a jak dostał wyeb od Serba to nagle cisza i zero odzewu Januszy. Ale nieeeee, bo przecież ma wyniki dobre w tym roku to trzeba zagrać na Stana... Proszę pisać obiektywnie a nei po wynikach z dwóch turniejów... Proszę zdjąć klapki z oczu, bo od środy nikt tego nie uczynił.

Nie twierdzę że dzisiaj mecz jest przesądzony, bo to tylko sport, ale nei wmawiajcie mi że to super sezon Stana pod względem sportowym... 4 udane turnieje, a poza tym jeden ćwierćfinał przez cały rok, nr 3 hahaa A nikt nie napisał że Nadal walczy z kontuzją, Andy to samo... Ferrer również spadek formy. Więc o czym dyskutujemy? Jest #3 bo konkurencja się wykruszyła i tyle w temacie.
Może te liczby Was przekonają?
4 Wawrinka, Stan (SUI) 4,895 0 18
3000 punktów zdobył w ciągu dwóch turniejów + 2x 1/4 Szlemy 360 pkt = 3720
4895 - 3720 = 1175 pkt zdobył na pozostałych turniejach =&gt;&gt; śmiech

13.01.2014 Australian Open W 2,000
23.06.2014 Wimbledon Q 360
25.08.2014 US Open Q 360
26.05.2014 Roland Garros R128 10
ATP World Tour Masters 1000Date Tournament Round Points
13.04.2014 ATP World Tour Masters 1000 Monte Carlo W 1,000
10.08.2014 ATP World Tour Masters 1000 Cincinnati Q 180
27.10.2014 ATP World Tour Masters 1000 Paris R16 90
19.03.2014 ATP World Tour Masters 1000 Miami R16 90
06.03.2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells R16 90
11.05.2014 ATP World Tour Masters 1000 Rome R16 90
04.08.2014 ATP World Tour Masters 1000 Canada R16 90
04.05.2014 ATP World Tour Masters 1000 Madrid R32 10
05.10.2014 ATP World Tour Masters 1000 Shanghai R32 10
ATP World Tour 500Date Tournament Round Points
12.09.2014 Davis Cup - 175
20.10.2014 Basel R32 0
29.09.2014 Tokyo R32 0
Best of Other Countable TournamentsDate Tournament Round Points
30.12.2013 Chennai W 250
09.06.2014 London / Queen&#39;s Club S 90

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Dobra, a teraz pokaż cyferki konkurencji.

Lepiej raz wygrać szlema, niż cały rok kończyć turnieje np. na ćwierćfinale.
To nie pier.dolcie że ma super sezon, bo to tylko jeden turniej!!! Czy to tak trudno zrozumieć że tym jednym turniejem zapewnił sobie udział w F8?
Ale kogo staty? Djoka czy Fedexa? Bo z niektórych wpisów można wywnioskować że obu tych Panów Stachu powinien pokonać...

1 Djokovic, Novak (SRB) 10,010 0 17
2 Federer, Roger (SUI) 8,700 0 18

Dla Rogera skopiuje chociaż: ????

23.06.2014 Wimbledon F 1,200
25.08.2014 US Open S 720
13.01.2014 Australian Open S 720

10.08.2014 ATP World Tour Masters 1000 Cincinnati W 1,000
05.10.2014 ATP World Tour Masters 1000 Shanghai W 1,000
06.03.2014 ATP World Tour Masters 1000 Indian Wells F 600
13.04.2014 ATP World Tour Masters 1000 Monte Carlo F 600
04.08.2014 ATP World Tour Masters 1000 Canada F 600

F, 1/2, 1/2 w Szlemach
W, W, F, F, F w Mastersach haha

E.
BEZ ODBIORU. 3majcie się!

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Zuchmann ... po prostu nie rozumiesz wartosci i rangi wygrywanych turniejow. Jezlei ktos w sezonie wygrywa szlema i turniej masters series, osiaga najwzysza pozycje w karierze, rok konczy na 4 miesjcu w rankingu Race to jest to najlepszy sezon w karierze. Sa to osogniecie dzieki ktorym zawodnik zostanie zapamietany w historii sportu.
Jeszcze raz przypominam, ze w perspektywie jest jeszcze Puchar Davisa.
Mozesz teraz zaprezentowac wyniki pozostalych graczy. A najlepiej zacznij klasyfikacje od wygranych szlemow, turniejow Masters i tak dalej.
Ta klasyfikacja jest podobo do medalowej na olimpiadzie. Najpierw ranga jest ilosc zlotych medali, pozniej srebrnych itd. W tenisie jest analogicznie: najpierw szlemy, pzoniej Masters 1000, turnieje ATP 500, ATP 250. Nie wiem jak inaczje CI to wytlumaczyc.
Czekamy za to az przytoczysz nam osiagniecia punktowe innych rywali, chociaz wystarczy spojrzec na ranking The Race. Niestety to ze Ty trzymasz sie swojego slepo i zdanai nie zmienisz to wiemy. Nas obronia wyniki i cyferki, Ciebie co najwyzej wlasne teorie. I na tym zakonczmy.

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
To nie pier.dolcie że ma super sezon, bo to tylko jeden turniej!!! Czy to tak trudno zrozumieć że tym jednym turniejem zapewnił sobie udział w F8?
Dokladnie masz tak rozumiec. Zwyciezcy szlemow maja zagwarantowany udzial w World Tour Champions na koniec sezonu, niezaleznie od rankingu na jakim skoncza rok. Czwarte miejsce w rankingu The Race to prawie 4900 punktow Wawrinki i to nie jest sam szlem, bo chyab z dodawaniem problemow nie mamy.
To zes znalazl 3 zawodnikow z wieksza iloscia punktow !!! Niesamowite. Ciekawe czemu ta trojka tylko jest wyzej w klasyfikacji. Wynika ze pozostali tenisisci od 5 miejsca w dol mieli dramatyczny i tragiczny sezon.

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Ale czy ja mam jakiś problem że Stachu wygrał Szlema? NIEEEEEEE!!!
Wygrał, bo miał szczęście że Nadal miał kontuzję, tylko tyle napisałem!
Te 2000 pkt to prawie połowa tego co ugrał w tym sezonie!!! Jednym turniejem!!! Z tego JEDNEGO zdania można wywnioskować że sezon miał słaby, bo potrafił się skupić tylko na 4 turnieje!!! Nie wiem jak wam to prościej wytłumaczyć?? Już się nie da chyba!!
O brawo jesteś geniuszem, porównałeś top 3 do top 1 i 2.
Od tego się zaczęła rozmowa, od tego że pisaliście w środę że pewniakiem był Stachu z HC gemowym i do tego cały czas piję. Próbuję Wam uświadomić że jesteście w błędzie i nie zasługuję na tą pozycję.
To tak jak powiedzieć że Szop miał udany sezon bo w Paryżu doszedł do 1/2 czy do finału już nie pamiętam (fuksem bo wszyscy skupiali się na Londynie i oddawali mecze). Jednym turniejem zdobył tyle punktów że awansował do czołówki, a cały sezon grał kupę!
Tak samo jest w przypadku Stacha! Tylko że u niego to były 2 turnieje!
Może ktoś inny się wypowie i wytłumaczy im to...
Bez odbioru, idę na się napić.
Będę jutro.
Wawrinka miał najlepszy sezon w karierze, ale jego ogólna postawa i tak w tym sezonie to wciąż tylko przebłyski...
Ooooo 4 przebłyski!!! na cały rok :bawo: Dobre słowo w tym przypadku!!!

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Czlowiek, ktory pisal o slabym sezonie, teraz ogranicza sie do jednego meczu sprzed kilu dni. Faktycznie Twoj tok rozumowania nas przerasta.
Znalezli sie az 3 tenisisci, ktorzy w tym sezonie zapunktowali lepiej. Niesamowite.
P.S. Osbiscie uwazam, ze zawodnicy od 5 miejsca w dol powinni myslec nad zakonczeniem kariery z tak tragicznymi sezonami, skoro Wawrnika ich wyprzedzil szlemem, jakoscia wygranych tytulow i punktami.

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Dokladnie masz tak rozumiec. Zwyciezcy szlemow maja zagwarantowany udzial w World Tour Champions na koniec sezonu, niezaleznie od rankingu na jakim skoncza rok. Czwarte miejsce w rankingu The Race to prawie 4900 punktow Wawrinki i to nie jest sam szlem, bo chyab z dodawaniem problemow nie mamy.
To zes znalazl 3 zawodnikow z wieksza iloscia punktow !!! Niesamowite. Ciekawe czemu ta trojka tylko jest wyzej w klasyfikacji. Wynika ze pozostali tenisisci od 5 miejsca w dol mieli dramatyczny i tragiczny sezon.
Czlowiek, ktory pisal o slabym sezonie, teraz ogranicza sie do jednego meczu sprzed kilu dni. Faktycznie Twoj tok rozumowania nas przerasta.
Znalezli sie az 3 tenisisci, ktorzy w tym sezonie zapunktowali lepiej. Niesamowite.
P.S. Osbiscie uwazam, ze zawodnicy od 5 miejsca w dol powinni myslec nad zakonczeniem kariery z tak tragicznymi sezonami, skoro Wawrnika ich wyprzedzil szlemem, jakoscia wygranych tytulow i punktami.
Chyba jesteś naprawdę upośledzony, albo nie umiesz czytać ze zrozumieniem... przykre.
4900 pkt =&gt; To też Ci wyjaśniłem że to mało jak na super sezon i wyliczyłem Ci że 1900 na 14 turniejów to jest kpina dla zawodnika #3
1900/14= ???? średnio 3/4 runda, jak na TOP3 MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEGA wynik!!!
Dlaczego podałem tych zawodników (Djo, RF)? Bo tak jak pisaliście STAN ma super sezon i powinien poradzić sobie z jednym albo drugim.. TO WY TAK PISALIŚCIE W HP, czy wspominaliście w dziale, to nie moje BZDURY, a ja chciałem im wytłumaczyć że nie mają racji!!! Polegli już na pierwszym meczu z Serbem i ostrzegam ich tylko przed Rogerem!!!
Nie ograniczam się do jednego meczu, bo cały czas wyliczam mecze w których Stan grał kupę!!!
Tak przerasta Was mój tok rozumowania, bo przynajmniej wiem o czym piszę, a nie tak jak TY kręcisz się w kółko i sugerujesz mi coś o czym nie pisałem... np. to:
teraz ogranicza sie do jednego meczu sprzed kilu dni
Przemyśl sobie to jeszcze raz i cytuj moje słowa, a nie kogoś innego jak chcesz je wtoczyć do rozmowy!
Dokladnie masz tak rozumiec. Zwyciezcy szlemow maja zagwarantowany udzial w World Tour Champions na koniec sezonu, niezaleznie od rankingu na jakim skoncza rok.
Ja nie neguje regulaminu awansu do F8?! Nigdzie o tym nie pisałem, wręcz napisałem że tylko 1 turniejem zapewnił sobie w nim udział.
Dokladnie masz tak rozumiec.
No właśnie nie chce miotać sobie głowy wynikiem sprzed prawie roku, bo jak gram u bukmachera i nie chcę być Januszem wierzącym w to co TY, AKA i wielu innych którzy się nabierają na dziennikarskie ***** warte teksty typy: &quot;świetny sezon&quot;. Jeżeli tego nie zrozumiesz to nie masz czego szukać w bukmacherce, jeśli wyciągasz wniosek z jednego turnieju.!!! :zoltakartka:

Otrzymane punkty reputacji: +3
auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
Zwyciezcy szlemow maja zagwarantowany udzial w World Tour Champions na koniec sezonu, niezaleznie od rankingu na jakim skoncza rok.
To jest nieprawda.
Lista rankingowa zawodników zapraszanych do udziału w turnieju finałowym Masters jest budowana zupełnie inaczej.
W pierwszej kolejności dostaje się tam TOP7 rankingu ogólnego, w drugim rzucie dodaje się maksimum dwóch zwycięzców Szlema z pozycji 8-20. Więc gdyby np. Cilić wylądował po paryskim turnieju w trzeciej dziesiątce to do Londynu by nie miał prawa pojechać.

W razie braku wiedzy w temacie zainteresowanych odsyłam do oficjalnego regulaminu pt. &quot;2014 ATP Official Rulebook&quot;, rozdział czwarty.

Ja wiem, że na forum bajkopisarstwo jest w cenie, ale jednak spróbujmy trzymać merytoryczny poziom ;-)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom