ja28
Użytkownik
Masz ciągle problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Faworyt to faworyt czyli drużyna na którą buk dał niższy kurs co jest bezpośrednio związane z prawdopodobieństwem. Ja pisałem o piłce nożnej a nie siatce. Jeżeli kurs na gospodarza jest 1,8 a na gości 2,8 to faworytem buka jest gospodarz obojętnie czy Ci sie to podoba czy nie. Ten weekend nie był wyjątkowy, faworyci w piłke nożną wygrali 64% wszystkich spotkań (do statystyki ujęte są te ligi na które większość buków oferuje zakłady), a to że wśród wygranych byli również faworyci z największych klubów to jest mało istotne. Dla statystyki zarówno Manchester UTD jak i LKS Nieciecza mają taką samą wagę czyli pojedyńczą jednostkę. I to że Manchester UTD zremisował zamiast wygrać to tylko 1 pkt w statystyce, a to że Ty grałeś na jego wygraną to Twój problem, z punktu widzenia statystyki to "mniej niż zero".Tak jak to czyni użytkownik Ja28, który pisze o skuteczności zwycięstw faworytów 63 procent. Takie podejście kompletnie mnie nie przekonuje. Bo przecież mecz II ligi rumuńskiej i mecz siatkarskiej Grand Prix nie są ze sobą sprzężone i każdy wynik może paść. Tak jak piszesz, że to mało realne by faworyci wygrali 290/300 spotkań. Racja, ale to jest realne, i to nie jest zadanie z matematyki na ile sposobów można usadzić uczniów w szkolnych ławkach. W ten weekend w najważniejszych rozgrywkach faworyci wygrywali, z największych klubów piłkarskich nie wygrał chyba tylko Manchester United, więc skuteczność ponad 90 procent. To są prawdziwi faworyci, a nie sugerowanie się, że jest kurs 1,8 czy 1,5 to ktoś koniecznie musi wygrać.
Człowieku utworz sobie własną prywatną statystyke w której umieścisz drużyny wg. własnego kaprysu i przestań pisać bzdury.Nie można się sugerować kursami że jest 1,3 i jakiś rumuński zespół II ligi musi koniecznie wygrać. Wielcy faworyci czyli mistrzowie najważniejszych lig, uczestnicy LM z najlepszych piłkarsko krajów: MU, Barcelona, Arsenal, Chelsea, Bayern, Lyon, Marsylia, Porto, Ajax.
Skończ już występy w tym temacie bo ciągle sie kompromitujesz. ????