>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Double progresja - stały zysk co zdarzenie

arturm 0

arturm

Użytkownik
Witam.
Chciałem się podzielić z Wami moim sposobem na grę (wymyśliłem go sobie sam, ale nie daję głowy, że gdzieś wcześniej się na forum nie pojawił).
System polega na obstawianiu zakładów dwudrożnych takich jak over/under itp.
najlepiej rozpisać sobie dwie kolumny A i B i pod nimi rozpisywać swoje zyski/straty.
Działa to tak:
1. zakładamy jaką stawkę chcemy wygrywać co zdarzenie (5zł)
2. wybieramy jakiekolwiek zdarzenie dwudrożne i w kolumnie A obstawiamy typA(over) a w kolumnie B typB(under) PS: OVER/UNDER DLA TEGO SAMEGO ZDARZENIA) i dobieramy takie stawki, żeby przy danym kursie wyjść na czysto (wygrana - wkład dotychczasowy) nasze założone 5zł
3. jeżeli zakład w kolumnie A wygra, jestesmy 5zł na czysto, a w kolumnie B mamy strate
4. wybieramy kolejne zdażenie i stawkujemy tak aby w kolumnie A wyjść znowu WYGRANA - KOSZT = 5ZŁ, a w kolumnie B zwiększamy stawkę uwględniając poprzednią porażkę w tej kolumnie, czyli WYGRANA - AKTUALNY WKŁAD - POPRZEDNI WKŁAD = 5zł.
5. punkt 4 powtarzamy w zależności która kolumna się zwróci...
ja tak grałem przez kilka dni, jednak zatrzymałem się na 7 poziomie w jednej z kolumn i nie chciałem dalej ryzykować.
System jest opłacalny, gdyż grając zakłady live np. tenis na wygranie gema albo koszykówka na piąty, dziesiąty, piętnasty... punkt jesteśmy w stanie wygenerować kilkadziesiąt pozycji dziennie... czyli KILKADZIESIĄT*5zł.
Przy znajomości excela można w kilka minut wygenerować tabelkę która po wpisaniu obu kursów i zaległości obliczy nam stawkę dla zysu na czysto 5zł.
jeżeli znajdą się chętni zamieszczę pozniej swoje tabelki z gry i wykres zysków

arturm 0

arturm

Użytkownik
i oczywiście zgadzam się z tym co pewnie zauważycie, że przy dalszych etapach i kilku wpadkach pod rząd w jednej kolumnie inwestuje się nawet kilka stówek żeby zarobić te nasze 5zł... jednak za darmo nic nie ma i idealnego systemu też nie ma.
Uważam, że system jest godny uwagi i gwarantuje stabilne zyski.
Jego jedynym minusem jest to samo co przy progresji... czarna seria.

S 49

slon89

Użytkownik
&quot;System&quot; już kilkakrotnie podawany na forum. Mam do Pana pytania czym to sie różni od zwykłej progresji może tym że napewno jedna z dwóch lini przechodzi na wyższy poziom. Zakłady u/o, p/np mają kurs ~1.85 na takie kursy było grane na tym forum lay faworyta i po 10miesiącach gry przegrana 100tys zł. Więc gdzie tkwi fenomen Pana gry.

arturm 0

arturm

Użytkownik
Grając w ten sposób każde zdarzenie jest zwycięskie w jednej z dwóch kolumn, Natomiast grając zwykłą progresję na 2 różne zespoły możemy przez kilka kolejnych spotkań nie doczekać się wygranej.

poniżej wykres zysków.. widać, że zyski są bardzo regularne. mi przydarzyła się seria 7 porażek w jednej z kolumn i to juz było za dużo jak na moj portfel. Jednak można zastosować mniejsze stawkowanie niż 5zł lub zwiększyć swój budżet startowy.

S 49

slon89

Użytkownik
Niechce niszczyć Pana marzeń o łatwym zdobyciu kasy, ale chyba Pan nie rozumie że czarna seria nawet powyżej 7 poziomów w jednej kolumnie będą sie zdarzać więc moje pytanie brzmi gdzie tkwi fenomen tej odmiany progresji? Podczas 8 niepowodzeń zysk z drugiej kolumny gdzie będzie 8 trafień dając nawet kurs 2 daje 5zł razy 8 zwycięstw łącznie niebagatela 40zł a koszt pechowej kolumny? Chyba trochę większy niż te 40zł.

K 107

krisu3

Użytkownik
Nie jestem zwolennikiem grania dwóch progresji czy to O/U czy parzyste/nieparzyste bo podwajamy sobie szansę czarnej serii. Grając na przykład tylko over i trafiając go 8 razy z rzędu mamy radochę, że tak dobrze idzie. Niszczy nas tylko 8 razy under. Przy grze równoległej rewelacyjna złota seria w jednej linii oznacza czarną rozpacz w drugiej.

cock 756

cock

Użytkownik
Jeżeli masz przegrać to i tak przegrasz. Nie ma znaczenia, czy grasz równolegle odwrotną progresję, bo powieźć ma jedna z nich. Generująca zysk nie nadąży za rosnącymi stratami.
Przerzucenie zobowiązań? Też nic nie da, bo przy kursie 1,85-2,00 potrzebujesz do wykładniczych potencjalnych zyskow mnożnika x3.

G 0

greg3518

Użytkownik
Na stronie sportingbet w meczach pilki noznej na live jest czasami wystawiana opcja -nastepny rzut wolny od minuty... lub tez ,,nastepny wrzut z autu od minuty&quot;
Kursy na druzyny wahaja sie w granicach 1.85-1.9, tutaj mamy tez tylko dwie opcje. Jak myslicie, czy mozna by to wykorzystac do takich wlasnie progresji jakie zaproponowal autor tematu?
Czy tez obstawiac zwykla progresja np. na to ze nastepny rzut wolny bedzie dla np.faworyta? Wiem ze jest tu troche loterii, lecz te zdarzenia sa dosyc czesto w meczu dla obu stron.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
i oczywiście zgadzam się z tym co pewnie zauważycie, że przy dalszych etapach i kilku wpadkach pod rząd w jednej kolumnie inwestuje się nawet kilka stówek żeby zarobić te nasze 5zł... jednak za darmo nic nie ma i idealnego systemu też nie ma.
Uważam, że system jest godny uwagi i gwarantuje stabilne zyski.

Jego jedynym minusem jest to samo co przy progresji... czarna seria.

&quot;Jego jedynym minusem jest to samo co przy progresji... czarna seria.&quot;

Otóż wcale nie , gdyż właśnie czarna seria może stać się tu kluczem do sukcesu: wystarczy przecież tak prowadzić grę , że np. przy grze zdarzeń dwudrożnych z równymi kursami po 1.85 ( choć spokojnie można wyszukać i takie z kursami po 1.9 lub nawet z kursami 1.9-1.95 ) po otwarciu obu lini A i B , grę w trafionej linii kontynuować ze stawką pochodzącą z wygranej , zaś w linii nietrafionej ponownie grać stawką 1j. z pierwszego etapu.

Tak więc rozpoczynając grę od stawek po 1j. i analizując ją w tym przykładzie kursami po 1.85 - dwukrotne pod rząd trafienie w którejś z obu linii daje wtedy wygraną 3.42 bo 1*1.85=1.85*1.85=3.42 ( netto 0.42j. gdyż koszt własny w linii trafionej to 1j. a koszt gry w linii nietrafionej to 2j. ) , trzykrotne pod rząd trafienie daje wygraną 6.33 ( netto 2.33j. ) czterokrotne pod rząd trafienie daje wygraną 11.7j. ( netto 6.7j. ) pięciokrotne pod rząd trafienie to wygrana 21.64j. ( netto 15.64j. ) itd.

Te w/w zyski dotyczą kompleksowego rozliczania gry wg stawkowania w obu liniach razem - a przecież można prowadzić je oddzielnie , każdą na swoim rozrachunku.

Z powyższego wychodzi, że zgodnie z tym co przedstawiłem w tym modelu gry z przerzucaniem wygranych jako nowych stawek na kolejny etap , pozornie paradoksalnie ale czarna seria jest sojusznikiem a nie wrogiem... i zyski można generować już przy podwójnych kolejnych trafieniach w obrębie którejś z obu linii.

Weźmy bowiem dla przykładu grę w linii A , prowadzoną ze stałą płaską stawką 1j. po kolejnych przegranych i 3 takie &quot;pudła&quot; , to wtedy koszt gry 3j. zaś wejście na kolejny etap podnosi koszt gry do 4j. i teraz następuje trafienie , które powstrzymuje już przyrost kosztów i kolejną grę finansujemy już z tej wygranej 1*1.85=1.85 , tak więc drugie z rzędu trafienie to 1.85*1.85=3.42 a trzecie z rzędu trafienie to gra ze stawką 3.42*1.85=6.33j. dające wyjście na plus z zyskiem 2.33j. - wobec ogólnego kosztu 4j. a 6.33-4=2.33j.

I sytuacja 2 kolejnych przegranych: koszt gry 2j. i wchodzimy na etap trzeci ze stawką 1j. co daje łączny koszt 3j. mając trafienie grę #4 zaczynamy od stawki 1.85*1.85=3.42 , zaś ta wygrana stanowiąc stawkę na etapie #5 da 3.42*1.85=6.32 a zysk netto to 6.33-3=3.32.

Przy 4 kolejnych przegranych i wygranej w 5. podejściu koszt gry to 5j. i kolejne 3 trafienia ( etapy 5;6;7) to zysk netto 1.33j. gdyż wygrana na etapie piątym to 1.85 , na etapie szóstym 1.85*1.85=3.42 a na siódmym 3.42*1.85=6.33

Tak więc przy 2 kolejnych przegranych i 3 trafieniach zysk wyniesie 3.32
a tak jak przedstawiłem poprzednio 3 przegrane i 3 wygrane to zysk 2.33j.
natomiast 4 przegrane i 3 wygrane to zysk 1.33j.

Oczywiście pamiętajmy, że kolejne przegrane w jednej linii powodują zatrzymanie przyrostu kosztu gry w innej linii i dają tam zysk.

Reasumując: przy takim podejściu to symetryczne naprzemienne trafienia w obu liniach granych np. na under/over czy Parzyste/Nieparzyste stają się problemem a nie czarna seria kolejnych pudeł.

P.s: oczywiście to co napisałem ,rozbiega się z pomysłem zawartym w tytule tego wątku i nie daje zysku po każdej kolejce.

.

S 4

sempre46

Użytkownik
@edi8
czterokrotne pod rząd trafienie daje wygraną 11.7j. ( netto 6.7j. ) pięciokrotne pod rząd trafienie to wygrana 21.64j. ( netto 15.64j. ) itd.
to jeśli w pięciu wygranych kiedy to mamy 15,64j zysku i stawiamy je po raz szósty i przegrywamy to mamy stratę 15,64j a mamy wygraną w linii B za 1j po kursie 1,85 to wychodzi nam spora strata i jak to ma się bilansować?

K 107

krisu3

Użytkownik
Reasumując: przy takim podejściu to symetryczne naprzemienne trafienia w obu liniach granych np. na under/over czy Parzyste/Nieparzyste stają się problemem a nie czarna seria...
Wtedy naszą czarną serią robi się przeplatanka, na którą jest taka sama szansa, przynajmniej w parzystych/nieparzystych ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@edi8

to jeśli w pięciu wygranych kiedy to mamy 15,64j zysku i stawiamy je po raz szósty i przegrywamy to mamy stratę 15,64j a mamy wygraną w linii B za 1j po kursie 1,85 to wychodzi nam spora strata i jak to ma się bilansować?
Po pierwsze , wg mnie ewentualna a zawsze możliwa strata , zawsze wynika tylko i wyłącznie z sumy poniesionych nakładów a nie z zysków spodziewanych od danej inwestycji , o czym już pouczał pannę Łęcką kupiec ale przecież szlachcic Stanisław Wokulski w &quot;Lalce&quot; Bolesława Prusa ???? a zatem tą stratą może tu być jedynie faktycznie wydana na grę kwota i przy modelu wspólnego liczenia nakładów na linię A i B , wejście na 6. ( ten już przegrany ) etap to przecież łączny koszt dopiero 6.15j. j. co wynika z kwoty 1 j. wydanej na grę w linii np. A i 6 jednostek wydanych na grę w linii B , co daje razem 7j. ale rozpatrujemy tu w tej fazie gry przegraną w linii A i pierwsze trafienie w linii B , które da wygraną 0.85j. netto.
Tak więc 7-0.85=6.15j.

Przy oddzielnym rozrachunku , dojście do gry na 6. etapie np. w linii A to koszt tej 1 jednostki wydanej na początku , bo kolejne wygrane ( przypominam: przy rozpatrywaniu &quot;czarnych serii&quot; w jednej z linii ) to już tylko efekt kuli śnieżnej , od tych zainwestowanych 1j. a następnie trafionej serii kolejnych po nim zdarzeń.

Odnosisz się do zaprezentowanych przeze mnie wyliczeń dla możliwych różnych &quot;czarnych serii&quot; a nie do realnej gry , w której to sam gracz ocenia ryzyko i podejmuje decyzję kiedy i czy ( będąc już na plusie ) ma przestać dalej grać i albo wyjść z gry z mniejszym zyskiem bądź - w zależności od tej w/w oceny - ryzykować i podejmować kolejną grę o ew. podwyższenie tego zysku.
Co było lepszym wyborem , zawsze przekonujemy się niestety już po...

Pozdrawiam

.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Wtedy naszą czarną serią robi się przeplatanka, na którą jest taka sama szansa, przynajmniej w parzystych/nieparzystych ????
Rozwiązaniem tej sytuacji może być równoległe granie na oba te warianty - oczywiście w ramach oddzielnych budżetów a nawet samych w nich 2 linii , w ramach gry na przeplatankę i na czarną serię kolejnych trafień ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Oczywiście ,że wszystko zależy od gracza i jego decyzji .A ten sposób gry oceniłbym jako &quot;w koło Macieju&quot; :)
Jeżeli ktoś wychwyci w wynikach bardzo silny trend dla takiej gry , w której cykle identycznych rozstrzygnięć mają charakter kilkukrotnych a naprzemiennych ciągów W/D np:WWWW-DDDDDD-WWWW-DDDD czy też under/over 2.5 lub 5.5 :UUUU-OOOO-UUUUUUUU-OOOOO oraz takie naprzemienne krótkie ciągi jak U-O-U-O-U-O-U-O bądź
W-L-W-L-W-L-W-L-W czy P/N N/P to może mu to podchodzić pod taką grę - jeśli nie ma innych pomysłów :razz:

.

A 498

addam44

Użytkownik
edi8&gt;&gt;&gt;ale czy Lalka Prusa jest jeszcze w ...lekturach szkolnych?;-)
Bo jak nie to 90% mlodych adeptow bukmacherki nie kuma aluzji ????

S 49

slon89

Użytkownik
Troche dziwnie wszyscy rozumiecie pojęcie &quot;czarnej serii&quot; jedni myślą że to seria under czy over a inni że np. różnego rodzaju przeplatanki tych wyników. A ja myślę że czarna seria to ciąg występujących po sobie niepożądanych wyników. Żadna z metod opisanych powyżej nie działa w przypadku wystąpienia owej serii.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Cykliczność i falowość jest podstawą i istotą ogromnej większości zjawisk w wielu dziedzinach naszego życia i przedmiotem analiz pozostają ich cechy, choćby długość tych określonych cykli czy fal.
Dotyczy to także bukmacherki a na jej gruncie za pomocą różnorakich technik staramy się m.in. wychwycić to co może być przydatne jako informacja mogąca wspomóc typowanie , oparta o dane statystyczne dla rekordów w badanych elementach czy segmentach takich jak np. serie określonych wyników W-D-L , u/o , BTS , HT/FT lub jeszcze inne obszary.

@slon89,
Podana przez Ciebie ogólna definicja &quot;czarnej serii&quot; jako ciągu niepożądanych wyników , mieści przecież w sobie WSZYSTKIE dotąd tu wymienione i nazwane z imienia zarówno serie takie jak under/over czy przeplatanki itp. więc nie jest żadnym błędem czy niewłaściwym postępowaniem ściśłe ich z nazw a przykładowe tu przedstawienie.

Bowiem w ogólnym zbiorze np. aut mieszczą się także takie ich wersje jak choćby cabrio , combi czy sedan i bez tegoż konkretnego doprecyzowania , sam termin auto nie zawsze wystarczy do tego , aby dowiedzieć się o jakim modelu nadwozia mowa.

....................

@slon89 &gt;&gt;&gt; mam ściśle personalnie do Ciebie adresowaną taką uwagę i proszę abyś ją sobie głęboko przemyślał:

Pojawiają się tu na FB Twoje coraz częstsze wpisy , w formie komentarzy do wypowiedzi innych użytkowników - ale także ( niestety ) coraz częściej robione są one praktycznie wyłącznie z pozycji kogoś NIBY to w bukmacherce bardziej doświadczonego , mądrzejszego , mającego jakieś w niej sukcesy i osiągnięcia , kogoś kto w życiu tego forum i dla dobra jego użytkowników położył tu znaczący wkład - ale po zapoznaniu się ze zarchiwizowanymi wszystkim wpisami w profilu użytkownika @slon89 , niczego takiego nie odnalazłem co w najmniejszym stopniu upoważniałoby Cię do tego mentorskiego tonu , jaki odbieram z Twoich wpisów.

Nie mam zatem naprawdę zielonego pojęcia , skąd w Tobie te coraz bardziej mnie irytujące Twoje zachowanie , nie mające cienia umocowania czy uzasadnienia ani w Twoim stażu na tym forum , ani merytorycznej zawartości w przeczytanych przeze mnie wszystkich 71 wpisach Twego autorstwa.
Zatem na ten moment przyjmij ode mnie :zoltakartka: i mam nadzieję , że lektura tego mojego wpisu wpłynie na Ciebie motywująco do pracy nad sobą , szczególnie na odcinku zjechania w dół z nadmiernie eksponowanym ego domorosłego mędrca , pokroju tego dzisiejszego wpisu:

&quot;Troche dziwnie wszyscy rozumiecie pojęcie &quot;czarnej serii&quot; jedni myślą że to seria under czy over a inni że np. różnego rodzaju przeplatanki tych wyników&quot; - przynajmniej do czasu , gdy nie zostanie to podparte uprawniającymi to w jakimś stopniu Twoimi osiągnięciami i zasługami na FB i dla FB.

Przed kolejnym swoim odniesieniem się do wypowiedzi innych - miej w pamięci to , co sam o sobie tu w innym wątku napisałeś:

&quot;Wszystkie moje testy skończyły sie minusem lub były nieopłacalne w stosunku do ryzyka i czasu.&quot; bo to najdobitniej określa Twoją dotychczasową pozycję i miejsce w lokalnym szeregu , które jednak bardzo często w myślach opuszczasz , jakby lewitując i spoglądając na społeczność FB z góry i tak też się do niej odnosząc.

Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom