Przyznaje, że ładnie Gowin go przejrzał. Co do samego wywiadu żenada w wykonaniu redaktorka. Ciekawe ile ma płacone od "legalnych" za te pytania.
z artykulu pisanego przez Stanowskiego z 2 tygodnie temuPropozycja ministerstwa finansów â za którą kciuki ściskają tzw. âlegalniâ â polega na tym, by wypłoszyć wszystkich zagranicznych operatorów, puścić do nich przekaz ânie zbliżajcie sięâ, a następnie jeszcze zablokować ich strony w internecie. Dla âlegalnychâ byłoby to wspaniałe rozwiązanie. Mogliby dalej w całości przerzucać podatek na graczy (w momencie zawarcia zakładu), nie musieliby się mierzyć z zagraniczną konkurencją, mogliby po prostu przymusić rodzimych graczy do korzystania z ich nieatrakcyjnej oferty.
Tylko co miałoby z tego państwo?
Znikome wpływy podatkowe, odcięcie polskiego sportu od oczywistych źródeł finansowania (w Anglii jest prawie 300 zarejestrowanych operatorów, niemal każdy kogoś sponsoruje), wydatki na zabawę w blokowanie i ściganie, przy czym kilka krajów uznało już, że jest to gra niewarta świeczki, wojna nie do wygrania.
Patrząc na rachunek zysków i strat, wyobrażam sobie, że gdzieś bokiem muszą krążyć wielkie pieniądze. Utwierdziło mnie w tym przekonaniu śniadanie EGBA, gdzie zjawiło się dwóch dziennikarzy, którzy znienacka zaczęli zadawać niezwykle ostre i kompletnie irracjonalne pytania. Jakby byli opętani, a mnie nos podpowiadał, że nie opętani, tylko opłaceni. W stylu: czy to nie oszustwo, że zagraniczni bukmacherzy â gdyby weszła inna ustawa â mieliby tak po prostu wejść na polski rynek, bez płacenia wielkich kar za lata poprzednie?
Nie rozumiałem, za co te kary i nie rozumiałem przede wszystkim, czy ustawa ma zachęcać do zarejestrowania się, czy zniechęcać? Dziennikarz chciał odwetu podczas gdy ustawodawca powinien z otwartymi ramionami zakrzyknąć: zapraszam! Ale nie miałem złudzeń, że ów dziennikarz był odpowiednio poinstruowany przed spotkaniem.
Sebastian Ogórek zapytał Gowina również o jego zdaniem podejrzaną zbieżność projektów Polski Razem oraz postulatów zgłaszanych przez European Gaming & Betting Association.[...]
No to wszystko już jest jasne. Tak jak pisałem Juroszek zrobi wszystko co może żeby tylko zablokować "nielegalnych". Nie ma się co dziwić, że sts jest znienawidzony przez wielu graczy. Dobrze, że jest ten temat i niech wszyscy widzą co wyprawia Juroszek.
z artykulu pisanego przez Stanowskiego z 2 tygodnie temu
rzecz jasna mowa o tym samym "dziennikarzu" co z filmiku
ogoreq,ktory zawsze mowi o "polskich legalnych firmach" obserwuje z calej "legalnej" branzy
tylko Juroszka ????
http://sds7.wp.tv/2932097-h.webmW linku do e-play wywala teraz u mnie error,
ale w zapowiedzi do tego wywiadu też się przewija komsomolska czujność:
http://e-playbet.com/gowin-o-przypadku-i-hakowaniu-kolejne-echa-projektow-ustaw/
dodaj w tym punkcie z uberem ze Juroszkowi nielegalna konkurencja przeszkadza tylko wtedy gdy sam na niej traci,w innycy przypadkach bardzo chetnie sam wspiera szara strefy gdy tylko oferuje wyzsze i lepsze uslugi analogicznie do zakladow sportowych gdzie 95% polskiego rynku ani mysli grac w polskich "legalnych" firmachPrezes firmy STS grywa u nielegalnych włoskich bukmacherów?
https://niegramwsts.wordpress.com/ (punkt 11.)
Wiem, że stare, ale jare ????
Wpis ma charakter wyłącznie informacyjny.
Bardzo ładnie,W 3 dni zanotowaliśmy 226 [...]
Paranoja co za idioci, szczególnie ten ogorek na swoim profilu jakie bzdury pisze hahahaha.
Haha ale ktoś pięknie "zaorał" tym wpisem :grin:Ja się nie zakładam ja tylko daje koledze kasę lub on mi daje kasę w zależności jaki mamy danego dnia nastrój. Nie jest to nic innego jak prezent, ponieważ uważam że mu się należy... a jaki jest powód mojego gestu to już moja prywatna sprawa.