Najefektywniejsze jest stawkowanie płaskie lub płaskie z bardzo nielicznymi wyjątkami. Czyli grasz każdy typ tak samo. Wiekszość ludzi zapiera się ze zmienne stawki są lepsze ale oni w 95% przegrywają. Natomiast są też ludzie, którzy faktycznie grają zmienną stawką i wygrywają np 1,2,3,4 lub 5 j ale to już są pro, ale i tak większosc profesjonalistów gra płasko
Nie znam ani jednego dobrego typera stosującego konsekwentnie płaską stawkę. Uważam, że najefektywniejsza jest właśnie zmienna stawka, prosty fikcyjny przykład:
Chce sobie zagrać na Skre (mecz siatkówki Skra - JW). Czytam sobie wiadomości na jakimś sportowym portalu, zbieram informacje aby później zadecydować czy typ faktycznie jest dobry. Znajduję informacje mówiącą, że pierwszy rozgrywający JW nie może zagrać. Złamał palec na treningu, wiem ze drugi jest dużo gorszy od niego. Patrze na kursy widze, ze jeszcze się nie zmieniły, jeszcze nie spadły. Pewność mojego typu oceniam na 85 %. Dlaczego więc mam zagrać ten mecz płaską stawką, a nie przyłożyć więcej ?
Generalizując: Dlaczego mam grać mecze których pewność oceniam od 20% do 99% powodzenia tą samą stawką? Przecież to nielogiczne, logika nakazuje grać mecze pewniejsze* większą stawką
Płaska stawka może być dobrym rozwiązaniem dla ludzi grających cały czas tylko i wyłącznie podobne zdarzenia np z kursem koło 2.0 i z przedziału pewności typu 45-55%. Jednak płaska stawka wynika w tym wypadku z zastosowania zmiennej.
Płaska stawka jest przede wszystkim dla ludzi nie potrafiących zarządzać własnym kapitałem - więc w zadnym razie nie dla profesjonalistów (nawiasem mówiąc ciekawi mnie kto dla Ciebie jest profesjonalistą).
Ogólnie post został napisany jakby był poparty badaniami praktycznymi, testami, a na pewno tak nie jest ponieważ takowe nie istnieją. Powyciągałeś sobie jakieś statystyki wyssane z palca - 95% ludzi grających zmienna stawką przegrywa? A niby skąd to wiesz? Większość "profesjonalistów" gra płaską stawką? - bzdura. Nikt dobry w świecie bukmacherki nie gra płaską stawka.
*przez stwierdzenie mecze pewniejsze należałoby raczej rozumieć większe okazje kursowe, bądź jak kto woli większe value.