Częstochowa - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
2 @ 1,21
Trefl Gdańsk - Jastrzębski Węgiel
2 @ 1,19
M.Cilic - I.Sijsling
1 @ 1,32
AKO: 1,90
Bukmacher:
Marathonbet
Stawka: 3j
Dwa mecze siatkarskiej Plusligi, w których to nie wyobrażam sobie innych
wyników jak zwycięstwa gości, czyli po prostu faworytów tych meczów. Jest to końcówka rundy zasadniczej więc nie liczę na żadne niespodzianki, oba zespoły walczą o jak najwyższe rozstawienie w fazie play-off.
Na każdej pozycji przewaga ZAKSY oraz Jastrzębskiego. Nie interesuje mnie czy zagra Bociek czy nie zagra, ponieważ Dominik Witczak spokojnie da ZAKSIE komfort w ataku co pozwoli wygrać z Częstochową. Liczę na dobrą grę Kooy'a oraz Ruciaka, jak dla mnie zespół z pod Jasnej Góry nie ma kim straszyć na tą chwilę takich zespołów jak Kędzierzyn-Koźle. Jastrzębski na fali, wygrywają wszystko jak idzie, szeroki skład, niesamowity Michał Kubiak oraz bardzo dobrze grający po kontuzji Michał Łasko. Świetny środek siatki, kto by nie zagrał to gra bardzo dobrze, rozgrywa Miśkin i robi to świetnie. Pozytywnym aspektem jest również dobra gra zmienników w ostatnim secie z Resovią co pozwoliło trochę odpocząć podstawowym zawodnikom Jastrzębskiego. Gdańsk co ma przegrać to przegrywa co ma wygrać to wygrywa, dzisiaj według mnie są na straconej pozycji, mimo całkiem niezłego składu nie widzę w tej drużynie tego czegoś, co pozwoliłoby im na walkę o czołowe lokaty. Przeciętność i jeszcze raz przeciętność.
Ostatnim spotkaniem na tym kuponie będzie mecz tenisa, Marin Cilic kontra Igor Sijsling, głównym argumentem jest dla mnie to kogo pokonali obaj panowie, a mianowicie Chorwat odprawił bez straty seta: Rosola, Tsongę oraz Murray'a zaś Holender: Youzhnego, Berrera oraz w trzech setach Kohlschreibera. Niech to będzie głównym powodem dlaczego warto zagrać w stronę Marina. H2H na korzyść Cilica w stosunku 2-0.
Częstochowa - ZAKSA Kędzierzyn-Koźle
2 @ 1,21 1-3
Trefl Gdańsk - Jastrzębski Węgiel
2 @ 1,19 0-3
M.Cilic - I.Sijsling
1 @ 1,32 2-1
2,7j