>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dlaczego tak nie grać?

V 0

vodzu91

Użytkownik
Witam,
Być może powinno być pod innym działem, ale jako, że jestem tu nowy pisze w dziale dla początkujących ;) (proszę przenieść jeśli uważacie za stosowne).

Chodzi mi o następujących sposób gry:
Dziś wszedłem na bwin, zakłady live mecz towarzyski FK Jeglava - FC Daugava. Trwa druga połowa (około 50 min) kurs na remis 4,2. Zakładamy, że stawiam przykładowo 100 zł. Gospodarz strzelił na 1-1 kurs na remis oczywiście spada. Rosną pozostałe. 68 min- kurs na FK 4,0, na 1 i 3,9 na 2. Stawiam 100 zł na jednych i taką samą kwotę na drugich.

I teraz proszę o wytłumaczenie gdzie jest haczyk?
Jeśli nie ma to wygrywam w każdym przypadku:
- 0- 120 zł na czysto.
- 1- 100 zł
- 2- 90 zł

Pozdrawiam

V 0

vodzu91

Użytkownik
Stawiam w ostatnim najlepszym momencie (w miare wysoki kurs na 2 i mało minut do konca) na zwycięstwo gościa np 1000 zł po kursie 1,2 i tak wychodzę 100 zł na +. Oczywiście zawsze może się mecz obrócić i znowu być remis, a wtedy lecimy w plecy ponad 6 stow..

ester 87

ester

Użytkownik
Stawiam w ostatnim najlepszym momencie (w miare wysoki kurs na 2 i mało minut do konca) na zwycięstwo gościa np 1000 zł po kursie 1,2 i tak wychodzę 100 zł na +. Oczywiście zawsze może się mecz obrócić i znowu być remis, a wtedy lecimy w plecy ponad 6 stow..
Hehe, nawet znam osoby które próbowały tak grać... Cóż jeśli chcesz stracić parę stówek/tysiaków - doskonały sposób. Póki co odesłałbym jednak do podstaw - przed wszystkim pojęcia value.

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Nie wiem co będziesz grał live, i jak duże masz doświadczenie w typowaniu, jeszcze rozumiem chcesz grać piłkę nożną live.
Wg mnie typowanie live piłki ma sens tylko wtedy gdy widzisz albo w TV mecz albo na stadionie, lub w jakiś sposób go oglądasz.
Co do typowania live - to był już pewien agent (kto ma wiedzieć to wie ;) ) co dał bodajże 2000zł po kursie 1.01 live bo typował under 3,5 gola drużyny rumuńskie przy stanie 1-0 (i 80 minuta jakoś tak) i PRZEGRAŁ Z KRETESEM.
Ale twój cyrk(gra) twoje małpy (pieniądze) ;)

bludek 367

bludek

Użytkownik
zakłady live mecz towarzyski FK Jeglava - FC Daugava. Trwa druga połowa (około 50 min) kurs na remis 4,2. Zakładamy, że stawiam przykładowo 100 zł. Gospodarz strzelił na 1-1 kurs na remis oczywiście spada. Rosną pozostałe. 68 min- kurs na FK 4,0, na 1 i 3,9 na 2. Stawiam 100 zł na jednych i taką samą kwotę na drugich.

I teraz proszę o wytłumaczenie gdzie jest haczyk?
Jeśli nie ma to wygrywam w każdym przypadku:
- 0- 120 zł na czysto.
- 1- 100 zł
- 2- 90 zł
1. Nie da się łatwo wyciągnąć kasy z zakładów live. To, że kilka meczy ułoży się &#39;zgodnie z planem&#39; nie wiele znaczy. Na powyższym przykładzie - w 68 min. mogło być już 0:2 i ciężko byłoby to skontrować.

2. Różnie także rozkładają się kursy - często w 70 min. mimo remisu jedna z drużyn jest wyraźnie faworyzowana.

3. Możesz też nabawić się nerwicy, jeśli dotychczas nie grałeś na live zbyt wiele. Złożenie zakładu trwa kilkanaście sekund. Każda groszowa zmiana kursu w trakcie zawierania, to konieczność zawierania go od nowa (kilka sekund przechodzący pasek). Dosyć ryzykowane jest, więc wyczekiwanie jak najdłużej z kontrowaniem, a z drugiej strony łapanie najwyższych kursów daje największy zysk.

Jeśli nie przeszkadza Ci nic z powyższych punktów. Jeśli już masz wystarczając kapitał - pamiętaj ew. wtopa 1100zł (w wypadku gdy mecz się odwróci diametralnie) to kilkanaście kolejnych zakładów trafionych, żeby wyjść na 0 - to nie zabieraj się za granie takich meczy jak ten, który podałeś. Towarzyski mecz, dwóch ogórkowych drużyn. W poważniejszych meczach zdarzają się błędy na live (&#39;za które bukmacher nie ponosi odpowiedzialności&#39;) i korekty wyniku / kursów ze znacznym opóźnieniem. Zdarza się, że korzystne dla Ciebie zakłady zostaną anulowane, bo bukmacher stwierdzi, że świadomie chciałeś wykorzystać ich błąd, więc tu też musisz uważać.

Sam sposób gry nie jest do końca zły - bo wszystko co w praktyce na dłuższą metę przynosi zysk jest dobre. Tylko przemyśl sobie dobrze to wszystko, bo wtopić kasę jest bardzo łatwo.

Jesteś gotowy stawiać 100zł i ew. kontrować to za 1000zł, żeby mieć zysku kilka %. Niby łatwy zarobek, ale te mecze, które bwin oferuje na live, nie zawsze jest gdzie oglądać (żeby mieć 100% pewności wyniku), czasem też mecze są wycofywane z oferty w trakcie gry, lub po prostu zakłady są na kilka min. blokowane, a wtedy nici z kontrowania.

W 0

wiater

Użytkownik
też tak kiedyś próbowałem, ale mozna bardzo łatwo tak stracić kase, bo:
*drużyna która wygrywała 1:0 może strzelić na 2:0 to wtedy kurs jest zazwyczaj poniżej 1,1, a co jeśli kurs spadnie do 1,01?? ;D
*mogą zawiesić kurs
*limit obstawiania (za wysoka wygrana, stawka)
wg. mnie lepiej sie opłaca obstawiać mecz w którym jest się pewnym że padnie bramka progresją ten sposób że np.
czy padnie gool między1 a 10 minutą?? / jeśli nie to stawka *2 i między 11 a 20 minutą i tak do puki nie trafi sie bramki ;D jedyna wada to że moze zostać zawieszony zakład przed strzeleniem bramki, ale wtedy możemy kontynuować progreśję na inny meczu.

Do góry Bottom