Kraus rzeczywiście po powrocie w końcu zaczyna przypominać siebie, ciężko jednak jest mi osobiście typować tutaj wynik. Wiele będzie zależało od dyspozycji bramkarzy, Skandynawski pokaz siły: Beutler vs Landin. O ile Beutler ma tam jeszcze dobrego dublera w osobie Tahirovicia, tak w Lwach tylko i wyłącznie Landin, bo Stojanović jakoś ostatnio nie pokazuje cudów.
Druga linia jak najbardziej fajna po obu stronach, teoretycznie nie są to najlepsi zawodnicy świata (w Lwach), ale zestawienie: Sesum, du Rietz, Petersson, Guardiola i Schmidt na mnie działa osobiście bardzo pozytywnie. W Hamburgu bardziej ograni zawodnicy jak Lackovic, Duvnjak, Lijewski, ww. Kraus i Hens.
Na skrzydłach po odejściu Cupicia spodziewałem się padaki, ale na tym skorzysta przede wszystkim kadra Niemiec, bo zestaw Grecki-Gensheimer jest przyszłością handballa za Odrą. Hamburg to znowu ograne nazwiska z Jansenem i Lindbergiem na czele...
Na kole siła jak najbardziej na duży plus dla gospodarzy, wiemy kim jest Igor Vori wszyscy doskonale. Personalnie delikatne wskazanie na HSV, hala też, forma jest niewiadomą. Raczej nie ma sensu ruszać tego 1,7-1,8 jednak, bo nie lubię przeciw Lwom grać, a i kurs wyższy na HSV jest niemal pewnikiem, bo zawsze 1:0 Lwy mogą prowadzić, i wtedy kurs wzrasta nam o 0,1-0,15 automatycznie. Hamburg ostatnio bardzo ładny mecz przeciwko Kilonii, zabrakło doświadczenia, ciekawe jak będzie dziś, ale doświadczenie tym razem ich stroną.
W Kilonii wiadomo, kto jest faworytem, kursy jednak podobne jak w meczu z Hamburgiem, tyle, że on był grany w Hamburgu. Raczej te 1,28-1,3 można i łapać do pseudodubli z Barcelonami, ale nie wiem czy jest sens.
Ja tu jednak widzę, że Kaufmann może nie zagrać, więc delikatnie druga linia się nam osłabi, ale Atlason powinien go godnie zastąpić, bo jak dla mnie jest zawodnikiem lepszym, daje więcej drużynie. Subiektywna ma opinia. Poza tym to Andersson w bramce to jest denerwujący typ, mam szacunek do tego bramkarza, ale jego styl bronienia jest mało efektowny - jak dla mnie
Jeżeli nie zagrałby Lasse Svan, to Flensburg ma nielada problem na prawym skrzydle.
Kilonia słabo wchodzi w mecze, ale to co potrafi robić z rywalem na przestrzeni dajmy na to 5 minut, to ich. Np. 6:0 w 5 minut i to nie z Grosswalsdadt, tylko z Atletico czy np. Hamburgiem. Omeyer chyba powoli gaśnie, miewa tylko przebłyski, dużo więcej czasu ostatnio dostaje Palicka.
Gram HT/FT, bo naprawdę Flensburg ma dobrą kadrę, dobrych graczy i niezłe wyniki. Oby tutaj to pokazali... W końcowym rozrachunku to jednak THW powinno być wygranym, bo nie wyobrażam sobie, by stracili jakieś punkty w najbliższym czasie, jak dotąd jedynymi pogromcami ich są Veszprem i Atletico (KMŚ) i tak po dzisiejszym dniu zostanie. Mecz od 19:30!
Kiel - SGF
2/1 (HT/FT) @ 6.5 B365