>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

DKB Handball Bundesliga 2012/2013

Status
Zamknięty.
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 6. serię spotkań

Po krótkiej przerwie na zgrupowanie kadry niemieckiej i dwa mecze towarzyskie z Serbią wracają rozgrywki Bundesligi. Szczególnie ciekawie zapowiada się mecz Lubbecki z Fuchse Berlin. Gospodarze to zespół bardzo niebezpieczny u siebie. Obecny sezon zaczęli bardzo dobrze. Widać pozytywne zmiany po zwolnieniu przed sezonem słabego trenera Baura i zatrudnieniu Gennadija Chalepo. Doszło dwóch dobrych skrzydłowych i zespół prezentuje się solidnie. Fuchse to czołówka Bundesligi, ale na wyjazdach zespół słabszy.

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

Otrzymane punkty reputacji: +1
adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Wg mnie bardzo propozycja do dubla na dzisiaj. Przede wszystkim Kilonia dobrze zaczęła sezon, ale straciła już punkciora w Berlinie. Wiadomo, że jest to pewnie jeden z lepszych zespołów świata.
Ale grają z bardzo bardzo solidną drużyną z Magdeburga, z którą nigdy lekko im się nie grało - niedziwne, swego czasu, no dawno temu, walczyły te zespoły o mistrza, ale to bardziej melodia przeszłości.
Kilonia na każdej pozycji absolutnie czołowi gracze świata: Palmarsson, Jicha itd. W dotychczasowych meczach zwykle Kilonia nie napotykała na opór, bo w pewnych momentach rywale puchli. Czy SCM też spuchnie? No mi się zdaje, że jak najbardziej stać ich by na kontakcie dłuższą chwilę pograć. W sobotę mecz w Madrycie z Atletico i to na nim bardziej się już kilończycy będą skupiać w pewnym momencie meczu jak odjadą na te 4-6 bramek. A tak szybko IMO nie odjadą, bo Weber i spółka potrafią z tymi mocnymi grać, nawet na wyjazdach. Taki handicap w starciach Kiel - SCM zwykle bywał przez dzisiejszych gości pokrywany. Do tego dochodzi fakt weekendowego starcia gigantów w Madrycie oraz co chyba najważniejsza - największa od paru lat siła drużyny Bartka Jureckiego. Jak dla mnie do dubla jak śmietana.
SC Magdeburg +8.5 @ 1.55 B365 ✅ 33:30

Otrzymane punkty reputacji: +13
nikkol 277

nikkol

Forum VIP
SC Magdeburg +8.5 @ 1.55 B365
Typ absolutnie do grania. Kilonia ostatnio zawodzi, nie zdziwiłbym się jeśli Magdeburg przegrał nieznacznie w końcówce. Powinni dotrzymać kroku Zebrom do 40-45 minuty, więc polecam granie:
Magdeburg HT +3,5 @1.85 Bet365 ✅
Magdeburg HT +4,5 @1.53 bwin ✅
Magdeburg HT +5,5 @1,34 bwin ✅
o 20.15 retransmisja z oczyszczonymi przerwami na Orange Sport.
idealnie

Otrzymane punkty reputacji: +14
dani222 144

dani222

Użytkownik
KIEL - MAGDEBURG (h -6.5) 1. 1.85 fortuna.
Moje spojrzenie na ten mecz jest takie, że DO TEJ GRANICY można grać 1,typ 60-40 %,ale ten mecz to sprawdzian dla gospodarzy przed wyjazdowym hitem z Atletico z którym przegrali ostatnio w Super Globe. Kiel nie miał jeszcze okazji dobrze ,,otworzyć&quot; sezon u siebie z lepszym rywalem, zechcą pokazać formę i ją utrzymać przez cały mecz. Równy skład pozwala im na to. Goście przegrali ostatnio na wyjezdzie z Lubecke 5-ma (wygrywając do przerwy 1-nym).Zależy czy Kiel będzie się chciało, myślę że okoliczności sprzyjają i nie będzie odpuszczania.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 7. serię spotkań

Dzisiaj rozpoczynamy kolejną serię meczów Bundeslidze. Kanał Sport1, strona Laola1.tv transmitują spotkanie Gummersbach - Hamburg. Dzisiaj też odbywa się mecz Neuhausen z Kiel. Kiel to absolutnie najlepszy zespół w lidze niemieckiej, mający największy budżet. Neuhausen przed sezonem był typowany na ostatnie miejsce, do tego najmniejszy budżet. Ciekawie zapowiada się mecz Minden - Lubbecke. U gospodarzy może wrócić już rozgrywający Doder. Goście to zespół, który poczynił duży postęp w porównaniu z poprzednim rokiem.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 8. serię spotkań​

Tą serię spotkań rozpoczynamy hitem. Zmierzą się ze sobą Rhein Neckar Lowen i Flensburg. Gospodarze po dużych zmianach, ale prezentują się bardzo dobrze. Wrócił Groetzky, normalnie używani są bracia Guardiola. Flensburg to oczywiście czołówka Bundesligi i na pewno podejmie walkę o zwycięstwo.
Jutro dojdzie do kolejnych dwóch pojedynków. Beniaminek Minden będzie musiał zmierzyć się z Hamburgiem bez dwóch najlepszych graczy: Doder i Biblija. Fuchse zagra na wyjeździe z Grosswallstadt. Niedostępny będzie nadal Konstantin Igropulo.

Zdarzenie: Lowen - Flensburg✅(30:27)
Typ: Lowen
Kurs: 1,90
Stawka: 4j /10j
Bukmacher: Bet365, Expekt
; Betfair 1,95
Data spotkania: 09.10.2012 godz. 20:15

Gospodarze stracili wielu zawodników przed sezonem, ale przyszli też dobrzy piłkarze. Bardzo wzmocniła się obrona. Doszli bardzo solidni: Petersson i bracia Guardiola. Dobrze wygląda duet bramkarzy: Stojanović i Landin. Po kontuzji wrócił Groetzky, który według mnie razem z Gensheimerem tworzą najlepszą parę skrzydłowych w lidze. Flensburg jest słabszy na wyjazdach. Dwa dni temu grali mecz na wyjeździe z Partizanem. Na pewno będą dodatkowo zmęczeni, bez specjalnego przygotowania przed dzisiejszym pojedynkiem. Według mnie zespoły prezentują zbliżony poziom, więc wystawiłbym kurs około 1,60 na gospodarzy.

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń​

Otrzymane punkty reputacji: +1
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 9. serię spotkań​

Przed nami kolejna seria spotkań Bundesligi. Dzisiaj zostanie rozegrany mecz Flensburg - Lemgo. Flensburg u siebie bardzo mocny, ale jest też w trakcie rozgrywek LM. W ten weekend bardzo ważny wyjazd do Hiszpanii. Lemgo w tym sezonie jest w głębokim kryzysie. Przed rozgrywkami duże problemy finansowe. Były menadżer Volker Zerbe, który zrezygnował z powodu problemów zdrowotnych został niedawno oskarżony o oszustwa finansowe. Teraz doszły duże problemy z kontuzjami. Długotrwale kontuzjowani są Johansson, Dietrich, Haenen. Dzisiaj nie zagrają też Hermann, Schneidar. Wielu graczy jest tuż po kontuzjach.

Otrzymane punkty reputacji: +2
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 10. serię spotkań

Dzisiaj zaczynamy spotkaniem na szczycie: Hamburg - Kiel. Hamburg z problemami kadrowymi. Nieobecni na parkiecię będą: Bitter, Carlsen, Jansen i Lackovic. Trener Schwalb ma nadzieję na powrót dzisiaj Lijewskiego i Hensa, ale oni jeśli zagrają to bez większego przygotowania. Kiel w LM doznało pierwszej porażki w ważnym meczu od długiego czasu przeciwko Veszprem.
W niedzielę dojdzie do drugiego pojedynku czołowych drużyn. Flensburg u siebie będzie walczył z Fuchse Berlin. W tym sezonie Berlin znacząco osłabił się odejściem Peterssona. Słabo prezentuje się Igropulo. On i Bult słabo grają w obronie. Po urazie powinien wrócić Christophersen. Grał on już przeciw Lubbecke w pucharze, ale dosyć krótko i słabo.

Otrzymane punkty reputacji: +5
czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Lemgo - Burgdorf
Burgdorf 2.40 2/10
✅

Obydwie drużyny spotkały się parę dni temu w pucharze niemiec. Całe spotkanie kontrolowała druzyna Burgdorf która wygrała 33-30. Lemgo w lidze idzie kiepsko wygrali tylko dwa spotkania a siedem przegrali. Goście są druzyna lepszą i po takim kursie grzechem było by nie spóbować.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Lemgo - Hannover-Burgdorf⛔(30:32)
Typ: Lemgo
Kurs: 1,95
Bukmacher: Bwin, Pinnacle
; Bet365 2,00
Data spotkania: 28.10.2012 godz. 17:30

Lemgo dzisiaj bez Schneidera, Bechtloffa, Kehrmanna i Johanssona. Gospodarze z każdym sezonem się osłabiają, ale to nadal dobry zespół. Ostatnie dwa mecze dosyć słabe, ale myślę, że były trochę odpuszczone. Na wyjazd do Flensburga nie zabrano kilku graczy, żeby się wyleczyli z urazów. Później mecz pucharowy z Hannoverem, ale puchar nie jest zbyt ważny dla Lemgo. Podczas ostatniego meczu do gry wrócili Dietrich, Hermann. Dzisiaj spodziewam się lepszej gry po tych graczach. Lemgo nadal wygląda nieźle na tle gości. Dużo lepsza para bramkarzy, dobrzy skrzydłowi powinni wykorzystywać błędy gości. Hannover w tym sezonie znacząco się wzmocnił, ale cały czas to nie jest zespół solidny. Według mnie zdecydowanie za niski kurs na nich na wyjeździe. Goście bez długotrwale kontuzjowanych: Mario Clößner i Csaba Szücs. Według mnie Lemgo powinno wygrać.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 11. serię spotkań

11. serię spotkań ropoczynami meczami na szczycie tabeli: Kiel - Flensburg i Hamburg - Lowen. W pierwszym meczu zdecydowanym faworytem jest Kiel. Gospodarze dzisiaj bez Rene Toft Hansena. U gości po urazie wraca obrońca Karlsson, a występ Kaufmanna i Svan Hansena rozstrzygnie się przed pierwszym gwizdkiem. W drugim meczu Hamburg podejmie niepokonane Rhein Neckar Lowen. Hamburg bez długotrwale kontuzjowanych: Jansena, Bittera, Carlena. Ze złamanym palcem ma grać Blażenko Lacković. Po słabszym okresie Hamburg poprawił swoją grę. Bardzo aktywny jest Kraus.

adqs 3,5K

adqs

Forum VIP
Kraus rzeczywiście po powrocie w końcu zaczyna przypominać siebie, ciężko jednak jest mi osobiście typować tutaj wynik. Wiele będzie zależało od dyspozycji bramkarzy, Skandynawski pokaz siły: Beutler vs Landin. O ile Beutler ma tam jeszcze dobrego dublera w osobie Tahirovicia, tak w Lwach tylko i wyłącznie Landin, bo Stojanović jakoś ostatnio nie pokazuje cudów.
Druga linia jak najbardziej fajna po obu stronach, teoretycznie nie są to najlepsi zawodnicy świata (w Lwach), ale zestawienie: Sesum, du Rietz, Petersson, Guardiola i Schmidt na mnie działa osobiście bardzo pozytywnie. W Hamburgu bardziej ograni zawodnicy jak Lackovic, Duvnjak, Lijewski, ww. Kraus i Hens.
Na skrzydłach po odejściu Cupicia spodziewałem się padaki, ale na tym skorzysta przede wszystkim kadra Niemiec, bo zestaw Grecki-Gensheimer jest przyszłością handballa za Odrą. Hamburg to znowu ograne nazwiska z Jansenem i Lindbergiem na czele...
Na kole siła jak najbardziej na duży plus dla gospodarzy, wiemy kim jest Igor Vori wszyscy doskonale. Personalnie delikatne wskazanie na HSV, hala też, forma jest niewiadomą. Raczej nie ma sensu ruszać tego 1,7-1,8 jednak, bo nie lubię przeciw Lwom grać, a i kurs wyższy na HSV jest niemal pewnikiem, bo zawsze 1:0 Lwy mogą prowadzić, i wtedy kurs wzrasta nam o 0,1-0,15 automatycznie. Hamburg ostatnio bardzo ładny mecz przeciwko Kilonii, zabrakło doświadczenia, ciekawe jak będzie dziś, ale doświadczenie tym razem ich stroną.

W Kilonii wiadomo, kto jest faworytem, kursy jednak podobne jak w meczu z Hamburgiem, tyle, że on był grany w Hamburgu. Raczej te 1,28-1,3 można i łapać do pseudodubli z Barcelonami, ale nie wiem czy jest sens.
Ja tu jednak widzę, że Kaufmann może nie zagrać, więc delikatnie druga linia się nam osłabi, ale Atlason powinien go godnie zastąpić, bo jak dla mnie jest zawodnikiem lepszym, daje więcej drużynie. Subiektywna ma opinia. Poza tym to Andersson w bramce to jest denerwujący typ, mam szacunek do tego bramkarza, ale jego styl bronienia jest mało efektowny - jak dla mnie ;) Jeżeli nie zagrałby Lasse Svan, to Flensburg ma nielada problem na prawym skrzydle.
Kilonia słabo wchodzi w mecze, ale to co potrafi robić z rywalem na przestrzeni dajmy na to 5 minut, to ich. Np. 6:0 w 5 minut i to nie z Grosswalsdadt, tylko z Atletico czy np. Hamburgiem. Omeyer chyba powoli gaśnie, miewa tylko przebłyski, dużo więcej czasu ostatnio dostaje Palicka.
Gram HT/FT, bo naprawdę Flensburg ma dobrą kadrę, dobrych graczy i niezłe wyniki. Oby tutaj to pokazali... W końcowym rozrachunku to jednak THW powinno być wygranym, bo nie wyobrażam sobie, by stracili jakieś punkty w najbliższym czasie, jak dotąd jedynymi pogromcami ich są Veszprem i Atletico (KMŚ) i tak po dzisiejszym dniu zostanie. Mecz od 19:30!
Kiel - SGF
2/1 (HT/FT) @ 6.5 B365
⛔

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 12. serię spotkań

12. serię spotkań rozpoczynamy pojedynkiem Flensburga z Magdeburgiem. Mecz będzie transmitowany na stronie Laola1.tv oraz u bukmacherów Bet365, Bwin. Jutro zagra Lubbecka z Hamburgiem. Lubbecka w tym sezonie poczyniła duży postęp. Dobrą pracę wykonują trener Chalepo oraz sprawadzony przed sezonem skrzydłowy Wilke. Hamburg jest faworytem, ale Lubbecka u siebie jest bardzo groźna dla każdego.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 13. serię spotkań​

Dzisiaj przed nami 3 pojedynki. Najciekawsze wydają sie mecze Magdeburg - Hannover i Goppingen - Hamburg. Przed meczem delikatne spadki na Hannover. Magdeburg w ostatnim czasie prezentuje się słabiej. Kilku zawodników po kontuzjach. Hannover przed sezonem dokonał wielu wzmocnień. Po urazie wrócił Szucs. Skład wydaje się dosyć dobry. Kanał Sport1 transmituje dzisiaj mecz Goppingen - Hamburg. Transmisja będzie dostępna też na stronie Laola1.tv i u bukmacherów: Bet365, Bwin

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 14. serię spotkań​

Dzisiaj rozpoczynamy pojedynkiem Magdeburg - Fuchse Berlin. Magdeburg w ostatnich kolejkach prezentował gorszą formę. Gospodarze bez bramkarza Gustavssona, pod znakiem zapytania jest występ bramkarza Eijlersa i obrońcy Landsberga. Fuchse, podobnie jak Magdeburg, w lekkim kryzysie. Nadal kontuzjowany jest skrzydłowy Richwien, dzisiaj nieobecny jest bardzo ważny Christophersen.
Jutro pojedynek najlepszych drużyn w Bundeslidze: Rhein Neckar Lowen i Kiel.
W tej rundzie 3 mecze będą transmitowane: Magdeburg - Fuchse Berlin, Lowen - Kiel, Lemgo - Gummersbach. Powyższe mecze można obejrzeć na stronie Laola1.tv

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy na 15. serię spotkań​

Zdarzenie: HBW Balingen-Weilstetten - Grosswallstadt⛔(30:24)
Typ: Grosswallstadt+2,5
Kurs: 1,85
Bukmacher: Tobet, Expekt

Data spotkania: 07.12.2012 godz. 19:45

Bardzo ważny pojedynek na dole tabeli. Balingen ma do tej pory lepsze wyniki niż goście, ale nie skreślałbym Grosswallstadt. Balingen zanotował kilka bardzo dobrych wyników, szczególnie zwycięstwo nad Lubbecke na wyjeździe przy fatalnej sytuacji kadrowej było największą niespodzianką obecnego sezonu. Nadal gospodarze maja problemy kadrowe. Długotrwale kontuzjowani są Wolfgang Strobel, Mario Vuglac, Sascha Ilitsch, Matthias Puhle i Fabian Gutbrod. Dzisiaj po urazie powinien wrócić bardzo ważny w ataku Schlinger, ale pewnie w ograniczonym wymiarze czasowym. Nieźle prezentuje się nowy bramkarz Katsigiannis. Grosswallstadt według mnie zaczyna lepiej się prezentować po słabym początku. Wąski skład został niedawno wzmocniony dobrym rozgrywającym Pomeranzem. Długotrwale kontuzjowani są Karason i Liebald. Myślę, że goście powinni powalczyć o zwycięstwo. Zespoły preferują wyrównane mecze. Według mnie Grosswallstadt nie powinno przegrać więcej niż 2 bramkami.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Za nami pierwsza runda Bundesligi. W ten weekend zostanie rozegrana 1. kolejka drugiej rundy.
Tabela​

Liderem jest Rhein Neckar Lowen. Świetny początek sezonu. Jedna, ale bardzo dotkliwa porażka u siebie z Kiel. Druga część sezonu pewnie będzie gorsza. W ostatnich tygodniach duży spadek formy (gorszy okres zaczął się od kontuzji Gensheimera). Drugie miejsce zajmuje Kiel. Po bardzo długim okresie bez porażki przytrafiły w tym sezonie 3 przegrane: Veszprem, Celje i najbardziej zaskakująca: u siebie z osłabionym Melsungen. Wskutek kontuzji dalszą pozycję zajmuje Hamburg. Dobrze się trzyma Flensburg. W trakcie sezonu trzy poważne kontuzje w składzie: Djordjić, Kaufmann i Atlason. Duży postęp zanotowały: Hannover-Burgdorf, Wetzlar, Melsungen, które wyprzedziły Magdeburg i Goppingen. Na dole tabeli też ciekawa sytuacja. Pewne spadku może być Essen. W składzie kilku utalentowanych graczy, ale skład młody ze słabą obroną. Zaskakuje niezła sytuacja zespołu Neuhausen, którego utrzymanie byłoby ogromnym zaskoczenie. W tej rundzie bardzo słabe wyniki zanotowały zasłużone kluby dla niemieckiej piłki ręcznej: Grosswallstadt, Lemgo, Gummersbach.

Kursy​

Zdarzenie: Lubbecke - Lemgo✅(23:25)
Typ: Lemgo+2Ah
Kurs: 1,83
Stawka: 3j /10j
Bukmacher: Bet365
; Pinnacle 1,90
Data spotkania: 22.12.2012 godz. 19:00

Lubbecke w ostatnim okresie w dużym kryzysie. Po świetnym początku zespół notuje serię porażek. Dzisiaj nie zagra zawieszony przez trenera z powodów dyscyplinarnych D. Svensson, pod znakiem zapytania stoi występ Arne Niemeyera, który jest chory. Ostatnie mecze ze słabym poziomem. Zastępcy Niemeyera i D. Svenssona to Arnaudovski (w tym sezonie wraca po poważnej kontuzji) i młody Niewrzawa. Lemgo dzisiaj bez długotrwale kontuzjowanych: Johanssona, Ziekera oraz Finna Lemke. Skład wygląda nieźle. Wielu bardzo doświadczonych zawodników. Po problemach z urazami Lemgo wydaje się wracać do dobrej dyspozycji. Według mnie Lemgo nie powinno przegrać wyżej niż 2 bramkami.

W 30

wladyslaw50

Użytkownik
Kursy​

Zdarzenie : Flensburg-H. - Kiel
Typ: Flensburg-H. +3Ah
Kurs: 2,09
Bukmacher: Bet365

Przy takim handicapie polecam grać . Flensburg u siebie nie zaznał goryczy porażki w tym sezonie. O obu drużynach nie ma co pisać, bo każdy wie że to światowa czołówka. Moim zdaniem lekkim faworytem jest gospodarz tego spotkania a 3 bramkowy handicap to pewne zabezpieczenie.

// Flensburg oczywiście nadal bez Djordjicia, Kaufmanna i Atlasona. Hopkirk

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Wetzlar - Fusche Berlin
Typ: 2 ✅✅✅ (25:27)
Unibet 1,55
Trzeba trochę odkurzyć temat w najlepszej lidze na świecie. Dziś pierwszy mecz 30 kolejki i wielkimi krokami zbliżamy się do zakończenia sezonu a co za tym idzie walka u europejskie puchary wkroczyła w decydującą fazę.
No cóż, gospodarze na solidnym 8 miejscu po 3 ostatnich wygranych z rzędu (trzeba jednak przyznać, że nie grali z najmocniejszymi rywalami) ale niestety bez większych szans na grę w pucharach w najbliższym sezonie. Goście zaś przeciwnie. Obecnie 4 miejsce gwarantujące grę w EHF Cup lecz tylko 1 punkt straty do trzeciego Flensburga i miejsca gwarantującego grę w Lidze Mistrzów. Lisy o te miejsce na pewno powalczą - jestem tego więcej niż pewny. Dzisiaj po prostu trzeba zrobić pierwszy krok. A, że Rittal - Arena nie jest jakąś twierdzą myślę że nie powinno być z tym większych problemów. Goście podchodzą do meczu z Wetzlar w świetnych nastrojach po fantastycznej wygranej w ostatniej kolejce z Rhein - Neckar Lowen 32:26. Mózg drużyny w formie -&gt;6 bramek Jaszki w tym meczu, strzelba Lisów Igropulo w formie-&gt;również 6 bramek i do tego dalszą passę fenomenalnych występów w bramce notuje ostatnia ostoja czyli Silvio Heinevetter. Ogólnie kadra bez kontuzji więc czego chcieć więcej.
Na pewno nie będzie to łatwy mecz ale jeśli Fusche zagra 60 minut na swoim solidnym poziomie to spokojnie zainkasuje zwycięstwo na obcym terenie. Stawiam 2. Powodzenia !

Otrzymane punkty reputacji: +2
maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Niemcy - Bundesliga
Spotkanie: Hamburg - Fusche Berlin
Typ: HT/FT 2/2 ⛔ (15:14/ 28:25)
Kurs: 4,50
Bukmacher: Unibet
Analiza:

No cóż, korzystam i próbuje bo po prostu trzeba. Nie rozumiem wg kursów na to spotkanie, dla mnie szanse są 50 na 50 a może i nawet trochę więcej w stronę gości biorąc pod uwagę ostatnią formę lisów. Ja dokładam to tego prowadzenie do przerwy bo Fusche świetnie gra pierwsze połowy a jeśli będą mieli to spotkanie wygrać to tak powinno być i w tym spotkaniu.
Sytuacje w tabeli na 3 kolejki przed końcem sezonu mamy taką, że HSV walczy o EHF Cup a Fusche o Ligę Mistrzów więc motywacja jest po stronie gości. Myślę że gospodarze miejsce pucharowe są w stanie spokojnie wywalczyć w 2-óch ostatnich kolejkach. Do tego mają jeszcze przed sobą 1 czerwca turniej final four LM (gdzie pewnie też już są po trochu myślami) i teoretycznie tam mogą sobie wywalczyć miejsce w LM na przyszły sezon (chodź na to szanse są niezbyt duże).
Do tego arena O2 World Hamburg nie jest ostatnio jakąś twierdzą nie do zdobycia ( wygrana 1 golem z cieniutkim Goppingen i 2 porażki na ostatnie 3 mecze u siebie). Lisy zaś 3 ostatnie wyjazdowe mecze ligowe wygrały bardzo pewnie.
Jeśli chodzi o składy to są one bardzo porównywalne. Jednak jeśli chodzi o formę to już uważam że różnica jest po stronie Lisów. Jacha dzieli i rządzi ostatnimi czasy z kim i gdzie popadnie. Do tego wspierany przez przeżywających swoją drugą młodość skrzydłowych rozgrywających odpowiednio Ikera Romero i Konstantina Igropulo. Do całości mamy w bramce Silvio Heinevettera, który w obecnej formie bije na głowę wszystkich bramkarzy Hamburga razem wziętych.
No to myślę, że tyle argumentacji a jak będzie przekonamy się na meczu, myślę jednak, że lisy w obecnej formie są w stanie spokojnie wywieźć zwycięstwo z obcego terenu. Powodzenia !
No cóż, Jaszka tylko potwierdził fenomenalną dyspozycję (8 bramek + 2 asysty) ale niestety brakło wsparcia ze strony bocznych rozgrywających, którzy ewidentnie nie mieli dziś formy strzeleckiej.
Ostatnie 2 kolejki zadecydują o tak ważnych miejscach w tabeli.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom