Dyscyplina: piłka nożna, 1 Dywizja,
Dania.
Godzina: 18:00
Spotkanie: Silkeborg IF - Vendsyssel
Typ: Silkeborg IF
Kurs: 2,37
Bukmacher: Bet365
Analiza: Prezentuję mecz, który można określić derbami Jutlandii.
Gospodarze w minionym sezonie spadli z Superligi, gdzie zajęli ostatnie miejsce z koszmarnymi statystykami. Goście od 2010 roku są na tym poziomie rozgrywek, drugim najwyższym w Danii. Gospodarze zajmują 5 a goście 2 miejsce w tabeli. Ci drudzy, chyba po raz pierwszy w historii klubu mają szansę awansu do elity. Silkeborg też ma realne szanse na promocję. Nie jest to więc mecz o pietruszkę!
Silkeborg: miejsce 5 21 8-8-5 br.27:22, u siebie: 11 4-4-3 br.11:9. Średnia goli na mecz – 2,33.
Vendsyssel:: msc. 2 21 10-6-5 br. 27:22, wyjazd: 10 4-3-3 br. 10:10. Średnia goli na mecz – 2,33.
Over/under 2,5: Silkeborg 8:13. a Vendyssel 7:14.
W lepszej formie są miejscowi, przyjezdni na wiosnę mają wyraźną zadyszkę, przegrali 3 mecze pod rząd. Zresztą końcówka jesieni też była dla nich słaba:
Silkeborg: 6; 3-2-1 11:5, w domu: 3 2-1-0 7:3.
Vendsyssel 6 1-1-4 4:9, wyjazd: 3 0-1-2 4-9.Gospodarze w zimowym oknie transferowym pozbyli się 2 nieistotnych pomocników, skaperowali napastnika z Norwegii, który raptem w roku 2015 strzelił 1 bramkę. Dla nowego pracodawcy w 3 meczach nie punktował. Istotną informacją o zmianie kadrowej na dzisiejszy mecz jest brak ważnego obrońcy o nazwisku Gamelby z powodu czerwieni w ostatnim meczu. W podstawowej 11 pojawia się regularnie 14 nazwisk. Najlepszy strzelec zdobył 5 bramek – Thomsen, a 4 – Scheel.
Vendsyssel z kolei pozbył się 2 nieistotnych napastników, przyjęto jednego. Dotąd w 2 meczach nie strzelił jeszcze bramki, ale w sezonie strzelił ich 6. W podstawowej 11 powtarza się regularnie 13 nazwisk. Najlepsi strzelcy zdobyli po 4 bramki: Hansson i Okosun.
Statystyka H2H preferuje w 5 rozegranych spotkaniach gospodarzy: 3-1-1 br. 9:3, w mieście Silkeborg rozegrano 2 mecze: 1-0-1 br. 3:2. Zawsze padły 2 albo 3 bramki.
W obu drużynach najwięcej bramek strzelają nominalni pomocnicy, obie też charakteryzuje dążenie do posiadania piłki. Statystyki wskazują, że rzadko są w jej posiadaniu mniej niż przeciwnicy. Te dane są nieco lepsze dla Silkeborga. Za to we wspólnych meczach dotąd dominowali piłkarze miejscowi: 3 razy 60%-40%, raz było 50-50 (i wygrana Vendy 3:0), z 1 meczu nie mam statystyk.
Statystyki rzutów rożnych z meczy obu drużyn w tym sezonie wskazują, że tylko 4 razy wykonywano w nich mniej niż 6. Gdy drużyny te spotykały się ze sobą było od 6 do 9. W meczach gospodarzy 13/19 razy było 10+ rogów, u gości 10/23. Gospodarze u siebie tylko 2 razy wykonali ich mniej niż przyjezdni.
Zdecydowałem się typować w tym meczu zwycięstwo
Silkeborga, ze względu na aktualną formę, dane historyczne i statystyczne. Wszystkie te przesłanki faworyzują wskazany klub. Również miejsce rozgrywki będzie ich atutem, chociaż publika na tym 9-tysięcznym stadionie liczy zwykle tylko 1 do 2 tysięcy widzów. Myślę, że w trakcie meczu, w sprzyjającej sytuacji można się pochylić nad rożnymi. Pozdrawiam, nie wtopcie tak ja wczoraj w Serbii! Danię typuję na naszym forum po raz pierwszy!
Rezultat: 1:1 (0:1) 

Komentarz: Do 60' utrzymywała się przewaga posiadania piłki przez gości 45-55 %. Kilka razy obrona Silkeborga zachowała się niepewnie, w 35' znalazło to potwierdzenie bramkowe. Od 60' zarysowała się zmiana: na koniec meczu posiadanie piłki wyniosło 50-50 %. Akcje ofensywy gospodarza zazębiały się. Pomogła tu zamiana napastników, norweski nabytek Flo zszedł. W 83' gola strzelił Agger, napastnik (17/0) - jego dziewiczy gol w sezonie! Goście, dotąd dyskretnie gubiący sekundy, bronili odtąd remisu rozpaczliwie. 3 lub 4 sytuacje 100%, 2 tumulty podbramkowe, nie wykorzystał Silkeborg. Drużyny zarobiły po punkcie, a a ja: -100. :;/ ???? obrze, że na
live, widząc zmianę obrazu gry po 60' kupiłem (1X), co pozwoliło nawet zarobić. Na
live można też było zarobić na rogach, rozsądnie dyskontując informacje, które podałem w moim typie.