>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Dania - Dyskusja, Newsy, Transfery, Zakłady Długoterminowe, Typy

Ciapekzk 153,8K

Ciapekzk

Użytkownik
2 kolejka Superligi Danii
Niektórzy lubią ligę Włoska, Hiszpańska, Angielska. Polską Ekstraklasę, a ja lubię piłkę nożna w Danii.
Od lat typuje wyniki w tej lidze. Po prostu sentyment do tego kraju.
Poprzednia kolejka to 5 trafnych na 6 + dwa dokładne wyniki.
Zobaczymy co wyjdzie mi z typów na 2 kolejkę.
Przypomnę
Jest to... takie wstępne spojrzenie na temat i bez konkretnych stawek.
Po prostu pierwsza myśl jaka mi przychodzi do głowy.

Piatek
Aarhus – Randers 1-2
remis (1-1)
AGF zdobyło jeden punkt w Hadeslev prowadzą po 40 sekundach meczu, ale generalnie nie wypadli dobrze. Randers był nie zbyt przekonujący w meczu z Velje, a jedynie nieuwaga pozwoliła im zdobyć punkt. To są derby Jutlandii Wschodniej więc nie zdziwię się jak padnie remis.

Sobota
FC Kopenhaga – Vejle 2-0 :)‼‼:eek:
Kopenhaga wygra (2-0)
FC Kopenhaga rozpoczęła sezon znakomicie, zdobywając trzy punkty w meczu z Viborgiem tworząc mnóstwo szans, ale w obronie? Średnio.
Vejle nie jest oczywiście drużyną o najwyższej jakości... jeszcze ale zagrali fajnie z Randers. Tu jednak będzie trudno o punkty, a i chyba o bramki.

Niedziela
Odense – Viborg 3-1
BTtS, remis (2-2)

OB przyjechało do Herning z defensywnym nastawieniem, a FCM samo dało im szanse na strzelanie goli i nawet wygraną. Viborg zasłużenie przegrał z FCK ale Ogólnie rzecz biorąc, VFF zagrał dobry mecz i raczej nie chciałby zaczynać od dwóch przegranych.
OB nagle są faworytami, ale Viborg ma dobrą drużynę.

Silkeborg – Frederica 0-2
Silkeborg wygra (2-0)

Silkeborg pod każdym względem, nie potrafił dorównać Brondby i zasłużenie przegrał.
Fredericia zdobyła bramkę już po minucie meczu z FCN, ale potem rzeczywistość dała o sobie znać i piłkarze z Północnej Zelandii zdobyli trzy gole. Tutaj Frederica również nie będą mieli punktów po tym meczu. Nie lubią grać na sztucznej trawie, a SIF jest mocniejszy.

FCN – Brondby 0-1
BTtS (1-2)
FC Nordsjaelland zdobyło oczekiwane trzy punkty i w pełni na nie zasłużyło, ale musi działać w tym okienku transferowym, bo na razie z tym zespołem nie widzę ich w pierwszej szóstce.
Brondby w końcu pokazał „ogień” i pokonali bezdyskusyjnie Silkeborg 3-0.
Obie drużyny przystępują do meczu z pewnością siebie, ale to Brondby ma więcej jakości.

Poniedziałek
FCM – Sonderjyske 6-2
FCM wygra (3-1)
FCM rozpoczęło mecz popełniając dwa ogromne błędy i przegrywało z OB 0-2. Potem stworzyli mnóstwo sytuacji i byli lepszą drużyną, ale zabrakło czasu na wygraną.
Sonderjyske mnie zaskoczyło. Niespodziewany początek meczu u siebie z AGF, a mimo to mają punkt. To daje pewność siebie, ale w Herning nie wygrają.
FCM jest silny. Błędy indywidualne zostaną wyeliminowane i gospodarze to wygrają.

Powodzenia :coffee: (y) ;)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1462
stanley-63 1,5M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Dania / Division 1
Godzina 19:00
Spotkanie : Horsens : Kolding
Typ : Kolding over 1.5 gola
Kurs : 2.55
Bukmacher : Superbet

Początek sezonu o awans do Superligi w Dywizji 1 a mnie zainteresowało spotkanie Horsens z Kolding , w pierwszym meczu Horsens zremisowało z Aarhus 0:0 , co do Kolding to ci zanotowali komplet pkt wygrywając a Aalborg 1:0 , w poprzednim sezonie w dwumeczu dwa razy lepsze Kolding najpierw u siebie 2:0 i wyjazd 3:2 i myślę że dziś goście mogą wyjechać z Horsens z jakimś dorobkiem pkt , Horsens w tym pierwszym meczu z Aarhus zobaczyło 6 zółtek i czerwoną czyli sporo nerwowości w ich grze , a ogólnie to Horsens u siebie z Kolding ma spory problem aby zgarnąć pełną pulę dlatego liczę też n bramki a konkretnie 2 po stronie gości tak jak to miało miejce w poprzednim sezonie no i sam kurs na dwa gole gości mocno mnie kusi !

stanley-63 1,5M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Dania Superliga
Godzina 18:00
Spotkanie : FC Kopenhaga : Vejle
Typ : over 2.5 gola / obie strzelą
Kurs : 2.25

No zapewne faworyt tutaj jest jeden a mianowicie FC Kopenhaga ale liczę że gości stać tutaj na bramkę , Kopenhaga w pierwszej kolejce grała wyjazd z Viborgiem i tutaj nie było lekko łatwo i przyjemnie bo wygrać wygrali 3:2 ale mocno musieli się napocić abu zgarnać pełną pulę , Vejle z kolei zremisowało u siebie z Randers 1:1 , dlaczego liczę na bramkę gości ? a no FC Kopenhaga jak wiemy gra kwalifikacje do LM i po pierwszym meczu u siebie z Dritą mają wynik 2:0 ale czeka ich za parę dni rewanż w Kosowie stąd liczę że dziś nie zagrają na 200% bo trzeba rozkładać siły i na ligę i co najważniejsze kwalifiakcje , po drugie to w czterech kolejnych meczach Vejle z Kopenhagą do Vejle z bramką liczę na może 2:1 !

stanley-63 1,5M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Dania Superliga
Godzina 18:00
Spotkanie : Nordsjalland : Brondby
Typ : Nordsjalland over 1.5 gola
Kurs : 2.17

Gram w stronę gospodarzy bo Brondby zapewne bardziej będzie skupione na meczu rewanżowym kwalifikacji do LK bo sami sobie skomplikowali awans do półfinału w pierwszym meczu na Wyspach Owczych gdzie zapewne byli murowanym faworytem a tu masz HB Torshavn w 89 minucie gry doprowadziło do remisu 1:1 , fakt że w rewanżu na Brøndby Stadion (Brøndby) znowu będzie 100% faworytem ale już nie takie cuda piłka nam dostarczyła że może być róznie , ale wracając do meczu liczę że gospodarze powinni być bardziej aktywni a że mecze z Brondby dostarczają sporo emocji i bramek bo np ostatni meczu tutaj to wynik 2:2 mecz wcześniejszy też tutaj to 4:1 i że Brondby myślę że będzie myślami w następnym meczu to biorę dzis dwie bramki Nordsjalland !

Ciapekzk 153,8K

Ciapekzk

Użytkownik
Zapowiedz 3 kolejki Duńskiej Superligi

1753982712264.png

Ostatnio nie było już tak różowo, ale trzy trafione mecze plus dokładny wynik nie przynoszą wstydu tym bardziej, że jak podkreślam jest to pierwsza moja myśl jaka przychodzi mi do głowy patrząc na zestaw ligowej kolejki.
To, co każdy z czterech „europejskich zespołów” zaprezentował w zeszłym tygodniu, nie było imponujące. Muszą skupić się na kwalifikacjach, oszczędzać zawodników. Może to przynieść korzyści innym drużynom Superligi w tej rundzie.
No to zaczynamy:

Piątek 01/08
Fredericia – FC Kopenhaga (1-3)
Kopenhaga wygra
Pierwszy mecz i od razu mieszane uczucia, ale realnie.
Fredericia rozegrała świetny mecz w Silkeborgu i zasłużenie wygrała 2-0! To daje ogromnego kopa klubowi i drużynie, a teraz mecz z mistrzami.
FCK zagrało we wtorek w europejskich pucharach całkiem nieźle, wcześniej Kopenhaga „super kontrolowane” spotkanie z Vejle. Różnica w jakości między obiema drużynami jest zbyt duża. Ten mecz musi zostać wygrany przez FCK i zostanie wygrany, a Frederica zostaje na pocieszenie strzelenie gola.

Vejle – Odense (1-2)
OB wygra
Vejle przegrało w Parken w meczu, w którym grało w dobrą piłkę nożną, jednak nie miało szans w starciu z dużo lepszym przeciwnikiem. Odense było zdecydowanie lepsze w meczu z Viborgiem i nagle „mieszkańcy” Fioni stali się faworytami po doskonałym początku ligi i mają duze szanse na wywiezienie trzech punktów z Norreskove.

Niedziela 02/08

Sonderjyske – FC Nordsjaelland (2-1)
Sonderjyske wygra
Sonderjyske zostało zmiażdżone w Herning w poniedziałek. Wiele rzeczy im nie wychodziło, ale mimo wszystko oddali 20 strzałów na bramkę FCM. Po kilku dniach regeneracji muszą po prostu się lepiej skupić. FC Nordsjaelland zagrał słaby mecz przeciwko Brondby. Brakuje im płynności w ataku i... Benjamina Nygrena. FCN musi kupić kilku nowych zawodników, zanim okno transferowe zostanie zamknięte, jeżeli chce się liczyć w lidze. Jak na razie na to nie wygląda i dla mnie pierwsze zwycięstwo gospodarzy.

Randers FC – Silkeborg IF (2-0)
Randers wygra
Przez 45 minut wydawało się, że Randers wyraźnie przegra w Aarhus, ale odwrócili losy meczu i w drugiej połowie grali już inaczej. Jeżeli wygrają ten mecz mogą początek zaliczyć do udanych.
Silkeborg zagrał beznadziejnie w meczu z Fredericią dzisiaj grają z Akureyri i myślę, że jednak awansują.
Mają bałagan w drużynie. Mattson na wylocie więc muszą coś kupić bo inaczej 'czarna dupa” będzie tym bardziej, ze w lidze nie strzelają goli.

AGF – FC Midtjylland (1-1)
BTtS
AGF po prostu nie może wygrać. Zagrali świetną pierwszą połowę przeciwko Randers, a potem dostali po czterech literach.
Oglądałem mecz FCM na Betclic. Po słabym początku meczu potem pokazali show Simsira i Franculino w ataku, ale obrona dziurawa jak sito.
W normalnych okolicznościach zdecydowane zwycięstwo FCM, ale w czwartek FCM będzie musiał rozegrać bardzo trudny mecz w Szkocji więc otwiera się szansa dla Aarhus.

Brondby IF – Viborg FF (1-0)
Brondby wygra
Brondby nie zagrało jakiegoś wielkiego meczu w Farum z FCN, ale grało mądrze i zdobyło trzy punkty na sztucznej murawie po raz pierwszy od 2022 roku. Viborg był dobry przez 45 minut, ale potem było już po meczu, bo Odense odleciało. Mimo meczu w kwalifikacjach widzę tutaj wygraną gospodarzy, tym bardziej, ze mają dobre wspomnienia z meczy z Viborgiem na własnym boisku.

To tyle ode mnie, a teraz zobaczymy co nasze i Duńskie kozaki pokarzą w europejskich kwalifikacjach. Moje typy na ich występy znajdziesz w moim dziale.
Miłego wieczoru. 🍺

Do góry Bottom