>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czy wyplata jest objeta podatkiem ?

lbj 142K

lbj

Użytkownik
Witam serdecznie. Czy wyplata z internetowego bukmachera kwoty 500-1000zl jest objeta jakims podatkiem przy odbiorze z banku/przelewie na konto/rozliczeniu PIT ? ???? Mam na mysli rivalo, bet-at-home, comeon, bet365 etc.

lbj 142K

lbj

Użytkownik
Ogolnie za duzo sie nie dowiedzialem, bo jacys znawcy prawa pisali o jakichs przestepstwach i karach kolegialnych co mnie absolutnie rozbawilo, bo doskonale wszyscy wiedza, ze setki tysiecy ludzi w naszym kraju bezprawia &quot;uprawia&quot; bukmacherke w tego typu serwisach by uniknac podatku. Co za tym idzie wszyscy wyplacaja z nich pieniadze i jeszcze NIGDY, ale to NIGDY nie slyszalem, by ktos mial z tego tytulu jakiekolwiek problemy.
Co wiecej nasz polski mlody milioner pokerzysta zostal objety podatkiem, gdy o nim uslyszano, ze gral sobie ze swojego mieszkanka w Internecie w kasynie i zarabial gruby hajs lecz rzecz jasna nie zostal prawnie pociagniety do odpowiedzialnosci.
Pytanie moje brzmi czy po przelaniu 1000zl z rivalo.com na moje konto bankowe bede musial to zarejestrowac w PIT nastepnego roku czy po prostu jestem zwolniony z wszelkiej zbednej dokumentacji ?

ogarnijsie 279

ogarnijsie

Użytkownik
Ogolnie za duzo sie nie dowiedzialem, bo jacys znawcy prawa pisali o jakichs przestepstwach i karach kolegialnych co mnie absolutnie rozbawilo, bo doskonale wszyscy wiedza, ze setki tysiecy ludzi w naszym kraju bezprawia &quot;uprawia&quot; bukmacherke w tego typu serwisach by uniknac podatku. Co za tym idzie wszyscy wyplacaja z nich pieniadze i jeszcze NIGDY, ale to NIGDY nie slyszalem, by ktos mial z tego tytulu jakiekolwiek problemy.
Co wiecej nasz polski mlody milioner pokerzysta zostal objety podatkiem, gdy o nim uslyszano, ze gral sobie ze swojego mieszkanka w Internecie w kasynie i zarabial gruby hajs lecz rzecz jasna nie zostal prawnie pociagniety do odpowiedzialnosci.
Pytanie moje brzmi czy po przelaniu 1000zl z rivalo.com na moje konto bankowe bede musial to zarejestrowac w PIT nastepnego roku czy po prostu jestem zwolniony z wszelkiej zbednej dokumentacji ?
Odpowiedź na to pytanie brzmi nie. Jako, że w takim rivalo nie można grać legalnie to po prostu nie można od wygranej odprowadzić podatku. To tak jakbyś pracował na czarno i chciał to uwzględnić w PIT. Totalnie bez sensu.
A jak chcesz żeby nie mieć takich transakcji odnotowanych na koncie w banku to załóż sobie Skrilla i wypłacaj kasę z bankomatu. Drożej ale poczucie anonimowości i komfortu może być tego warte.

Do góry Bottom