U
0
Usunięty użytkownik 168903
Gość
Moim zdaniem sprawa jest oczywista, ale moze ktos wyczerpujaco wyjasni?
Jak to jest z podatkiem w naziemnych.
Moim zdaniem sprawa jest oczywista. Im wiecej meczow na kuponie tym lepiej, poniewaz podatek rozklada sie na wieksza liczbe meczow, a wiec jest mniejszy od pojedynczego.
Wezmy przyklad 1 meczow po kursie 1,1
A wiec ako wynosi 1,1 do dziesiatej czyli 2,69.
Odejmujac podatek mamy ako 2,34
A teraz gramy 10 singli
1 * 1,1 * 0,88 = 0,968
To do potegi dziesiatej mamy 0,72 a wiec przy zalozeniu ze wszystko trafimy uzyskamy 0,77 stawki po 10 meczach!!
Podalem przyklad, gdzie bardziej oplaca sie grac jak najwiecej meczow na kuponie, bo podatek rozklada sie na wiecej meczow.
Ale moze sa sytuacje, kiedy lepiej oplaca sie single? Albo to nie ma znaczenia?
Pytam bo jakis kolo rzucil sie jak kogut na niedzielny rosol na mnie (typowy objaw po amfetaminie), gdzie pokazalem przyklad, no ale argumenty nie dzialaja w pewnych sytuacjach i przypadkach
Mi chodzi o merytoryczne rozlozenie, moze ktos sie podejmie?
Jak to jest z podatkiem w naziemnych.
Moim zdaniem sprawa jest oczywista. Im wiecej meczow na kuponie tym lepiej, poniewaz podatek rozklada sie na wieksza liczbe meczow, a wiec jest mniejszy od pojedynczego.
Wezmy przyklad 1 meczow po kursie 1,1
A wiec ako wynosi 1,1 do dziesiatej czyli 2,69.
Odejmujac podatek mamy ako 2,34
A teraz gramy 10 singli
1 * 1,1 * 0,88 = 0,968
To do potegi dziesiatej mamy 0,72 a wiec przy zalozeniu ze wszystko trafimy uzyskamy 0,77 stawki po 10 meczach!!
Podalem przyklad, gdzie bardziej oplaca sie grac jak najwiecej meczow na kuponie, bo podatek rozklada sie na wiecej meczow.
Ale moze sa sytuacje, kiedy lepiej oplaca sie single? Albo to nie ma znaczenia?
Pytam bo jakis kolo rzucil sie jak kogut na niedzielny rosol na mnie (typowy objaw po amfetaminie), gdzie pokazalem przyklad, no ale argumenty nie dzialaja w pewnych sytuacjach i przypadkach
Mi chodzi o merytoryczne rozlozenie, moze ktos sie podejmie?