>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Czeska Gambrinus Liga 2010/11

Status
Zamknięty.
leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Victoria Plzen - Hradec Kralove | Typ: Plzen - 1,33 ✅ 2-1

Plzen ma niepowtarzalną szansę na osiągnięcie bardzo dobrego wyniku w lidze. Po rundzie jesiennej gospodarze są liderem. Dzisiaj podejmują Hradec Kralove. Gościom udało się wywalczyć 11. pozycję i są jeszcze zagrożeni spadkiem. Potencjał drużyny w tym sezonie nie jest jednak zbyt okazały. Co więcej drużyna nie dokonała żadnych wzmocnień w przerwie. Najgorsze, że Hradec dzisiaj będzie bardzo mocno osłabiony. Nie zagra aż 4 podstawowych zawodników:
Woźniak (O, 17/0), Rezek (P, 15/0), Pilar (N, 17/2), Lindr (BR podstawowy)
Victoria Plzen u siebie jesienią zaliczyła bilans 6-2-0. Zdaje się, że lider rozgrywek, który gra bardzo dobrze w tym sezonie, powinien sobie poradzić z osłabionym przeciętniakiem.

S 22

slooz3

Użytkownik
Usti nad Labem - Sigma Olomounc under 2.5 Pinnacle Sports 1.73 ⛔(0:3)
Usti to zdecydowany outsider ligi, w rundzie jesiennej na wyjazdach przegrywali po 3,4 do zera. W meczach u siebie potrafili remisowac z mocniejszymi rywalami. Skład wzmocnił rezerwowy srodkowy obrońca Sigmy - Dvorak.
Ze strony Sigmy nie zagra najlepszy strzelec - Hubnik (legia) oraz 2gi strzelec i najlepszy asystent Jakub Petr(kontuzja) - Sigma powinna miec problemy ze strzelaniem bramek, gdyż prawdopodobnie zagrają w nowym zestawieniu 4-3-3 - z trzema nowymi napastnikami. Liczę, że od razu nie zaskoczy i gram under 2,5.

K 23

kajzer

Użytkownik
Ostrava - Sparta Praga
Wynik: 0-2 ✅
Typ:2
Kurs:2.20
I teraz nieco wyższy kurs postanowiłem nieco zaryzykować. Po długiej przerwie zimowej w końcu do gry wraca czeska liga w piłce nożnej. Jak wiadomo stawianie w pierwszych meczach o stawkę po tak długiej przerwie jest nieco ryzykowne ale co za tym idzie kursy są zdecydowanie wyższe ale kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. Goście byli typowani do walki o mistrzostwo przed startem sezonu, niestety początek mieli bardzo słaby i poniesli dość spore straty na szczęście końcówa rundy jesiennej było piorunująca dzięki czemu przesunęli się na drugą pozycję ale myślę, że nadal ich to nie satysfakcjonuje i dlatego będą dalej walczyć jak na razie ich starta wynosi 7 punktów do lidera ale mają jeden mecz mniej a jestem przekonany, że tak znakomita drużyna teraz będzie grało o wiele lepiej od początku i wygrywała mecz za meczem. Dzisiaj czeka ich dość łatwe zadanie ponieważ gospodarze nie należą do najsilniejszych ekip ligi o czym najlepiej świadczy dopiero 10 miejsce w ligowej tabeli i zaledwie 19 oczek na koncie. Myślę, że warto postawić na to spotkanie ponieważ kurs jest całkiem niezły gra bardzo dobra drużyna z dość słabą co prawda na wyjeździe ale mimo wszystko nie powinna mieć większych kłopotów z wygraniem.

Otrzymane punkty reputacji: +5
leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Plzen - Sparta Praga | Typ: 2 - 2,75 ⛔ 1-0

Po raz kolejny Panowie Oddsmakerzy się chyba przeszacowali.
Dlaczego faworytem w tym meczu jest Plzen? Dlatego, że jest liderem i nie przegrało jeszcze meczu u siebie - rozumiem. Jednak Sparta według mnie będzie pierwszym zespołem, który pokona rywala do mistrzostwa na jego terenie.
Mecz na szczycie. Na pewno tak można określić to spotkanie. Praktycznie o mistrzostwo walczą już tylko te dwie drużyny. W tej chwili strata Sparty do Victorii wynosi 2 punkty. Oznacza to mniej więcej tyle, że stołeczni mogą dzisiaj zasiąść na fotelu lidera. Wystarczy wygrać.
Goście mają zdecydowanie silniejszą kadrę. Pomimo wojaży w Lidze Europejskiej Sparta nie zaniedbała do końca rodzimej ligi. Po porażce z Liverpoolem goście skupiają się już tylko na walce w kraju. Nie ma nawet pucharu, liczy się tylko walka o mistrzostwo. Ten mecz jest niezwykle ważny, może przesądzić o końcowym sukcesie. Sparta jest najlepiej grającym zespołem na wyjeździe. Do tego w dobrej formie. Szkoda by było, gdyby zagrać nie mógł Sionko (P, 18/1). Jest to ten słynny &quot;Doubtful&quot;, czy niepewny występu. Z doświadczenia jednak wiem, że w ważnych meczach tacy piłkarze grają, więc liczę na to, że Sionko pojawi się na boisku.
Plzen u siebie prezentuje się wybornie (7-2-0). Jednak ostatnie wyniki i gra niekoniecznie zadowalają fanów i trenera miejscowych. Ostatnio remis ze średniakiem (Slovacko, 2-2). Wcześniej minimalna wygrana z Hradec Kralove (oglądałem mecz i miałem postawione na Plzen, ale wcale nie zachwycił, 2 gole późno zdobyte, win zasłużony, ale szału nie było). Ciężko mi uwierzyć, że ta drużyna może powalczyć z takim doświadczeniem, klasą i potęgą, jaką jest w Czechach Sparta. Do tego Victoria dzisiaj będzie osłabiona brakiem dwóch kluczowych i skutecznych pomocników. Ze składu wypadli Petrzela (P, 17/5) i Jiracek (P, 19/3). Tak naprawdę kadra gospodarzy jest wąska i ciężko powiedzieć, czy zdołają zastąpić tych piłkarzy wartościowymi zmiennikami.
Jeśli Victoria nie przegra u siebie ze Spartą to z kim? Ciężko mi uwierzyć, że do końca sezonu Plzen będzie bez porażki u siebie... Piękny kurs.
11 Spartan dziś zwycięży!

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Jablonec - Hradec Kralove | Typ: Jablonec - 1,55 ✅ 7-0

Gospodarze walczą o europejskie puchary, po dzisiejszym meczu mają szansę wskoczyć na 3. pozycję. Warto zwrócić uwagę, na świetną postawę Jablonca na własnym terenie. Prezentuje tutaj formę 7-3-1. Po restarcie ligi po przerwie zimowej Jablonec pokazuje się z bardzo dobrej strony. Najpierw u siebie pokonał pewnie Slovacko 3-0, a w poprzedniej kolejce na wyjeździe wygrał z Bohemians 1-0. Mogą mieć na to wpływ spore wzmocnienia dokonane w okienku transferowym. Klub sprowadził kilku niezłych piłkarzy, a nie stracił nikogo wartościowego. W bezpośrednich pojedynkach obu drużyn zazwyczaj górą był Jablonec. Po prostu w tej chwili o tym klubie można mówić w samych superlatywach.
Hradec Kralove jest w środku tabeli, ale wciąż należy do grupy drużyn, która musi walczyć o utrzymanie. Różnica między 7. Bohemians a 15. Ceskimi Budejovicami (spadek) wynosi tylko 6 punktów. W ostatnim meczu Hradec w końcu wygrał (Bohemians 2-0). Pozwoliło to na przesunięcie się na teoretycznie bezpieczne miejsce. Wcześniej goście ulegli liderowi z Pilzna (1-2). Mecz stał na bardzo niskim poziomie i żadna z drużyn nie pokazała nic ciekawego. Forma zatem może zostać określona jako przeciętna. Na wyjazdach Hradec słabo (1-1-7).
Porównując obie drużyny widać zdecydowaną przewagę gospodarzy.
W obu drużynach nie wystąpią podstawowi obrońcy.

Jablonec - Petr Zabojnik (O, 15/1)
Hradec Kralove - Radim Wozniak (O, 17/0) - kapitan zespołu

Liczę na to, że Jablonec udowodni na boisku swoje aspiracje oraz lepszą dyspozycję i zgarnie 3 punkty.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Dynamo Ceske Budejovice - Usti nad Labem

Mecz pomiędzy drużynami bezpośrednio zainteresowanymi utrzymaniem. Dynamo ma tylko 2 punkty przewagi nad Brnem. Usti jest ostatnie i z dorobkiem 15 punktów praktycznie skazane zostało na degradację, choć walka trwać będzie zapewne do końca sezonu.
Dynamo nie prezentuje się źle na swoim terenie. Bilansu 4-5-2 wstydzić się na pewno nie musi. Zdecydowanie większym problemem jest gra na wyjeździe, ale to inna bajka. Nie da się ukryć, że forma niespecjalnie dopisuje Budejovicom. W nowej rundzie nie potrafili jeszcze wygrać ani jednego meczu. Dzisiejsze spotkanie ma być symbolicznym przełamaniem. Mecz jest na tyle ważny, że trener Jaroslav Silhavy rzekomo ma pożegnać się z klubem jeżeli ten nie zgarnie dziś kompletu punktów. Na pewno jest to ogromny bodziec dla jego piłkarzy, bo z jednego z wywiadów, które miałem okazję czytać, wynika, że coach ma dobre stosunki ze swoimi podopiecznymi.
Usti nad Labem jest zdecydowanie najsłabszym zespołem w stawce Wyjazdowa forma (1-3-7) raczej słaba. Ostatnie wyniki również nie wróżą nic dobrego gościom. W poprzedniej kolejce doznali klęski na własnym terenie, przegrali bowiem z Victorią Plzen w stosunku 0-5. W szeregach gości zabraknie podstawowego defensora Milana Zachariasa (O, 15/0). H2H wygląda dobrze dla gospodarzy (2-1-0). Myślę, że Dynamo dołoży dzisiaj trzecie zwycięstwo do kolekcji i zgarnie jakże upragniony komplet punktów. Mobilizacja, z tego co wyczytałem, jest ogromna, a wygrana jest sprawą życia lub śmierci. Trzeba to po prostu zrobić.

Typ:
Dynamo CB 2-0 Usti nad Labem
✅✅✅
(2-0)

E 5

el-nino09

Użytkownik
Sparta Praga - Slavia Praga
Ten typ oparłem głównie na statystyce. Mówi się, że liczby nie kłamią, mam nadzieję że i dziś mnie nie oszukają.
Na 5 ostatnich spotkań u siebie w lidze czeskiej Sparta zanotowała cztery undery, większą ilością bramek niż dwie zakończył się tylko z najgorszą drużyną ligi.
Taką samą sytuację mamy jeśli chodzi o Slavię Praga, biorąc pod uwagę wyjazdy w lidze czeskiej.
Ponadto, tendencja underowa tych drużyn jeśli chodzi o H2H, na 10 ostatnich spotkań tylko w jednym padło więcej niż dwie bramki.

under 2,5
@1,60 Totomix
2:0 ✅

obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
Jablonec - C.Budejovice Handicap (0-1) 1 (5:0)✅:cool: @ 2.04 Unibet
W 24.Kolejce walczący o msce na podium Jablonec podejmuje mające 5pkt przewagi nad strefą spadkową C.Budejovice.
Gospodarze (13-5-5) na własnym boisku grają bardzo dobrze : 9-2-1 bramki 32:9. 6 zwycięstw odnieśli z handicapem.
Ostatnie 4 spotkania w domu to 4-0-0 bramki 15:3.
Ogólnie są niepokonani od 13 spotkań (10-3-0 bramki 34:9).
Goście wyjazdy to głównie wysokie porażki (0-4-7 bramki 7:24). 6 porażek z handicapem. ostatnich 6 wyjazdów to 0-0-6 bramki 2:17.
Wg mnie po takim kursie można spróbować, iż gospodarze pokonają Budejovice minimum 2-3:0.
ew.czysta 1 ~ 1.35✅

ultimate 68

ultimate

Użytkownik
vs

Spotkanie: Sparta Praga - Sigma Olomuniec
Typ: 1

Spotkanie na Generali Arena w Pradze otwiera 25 kolejkę czeskiej ekstraklasy. Druga w tabeli Sparta podejmuje czwartą Sigmę Olomuniec. Gospodarze bardzo dobrze prezentują się przed własną publicznością, na 11 spotkań u siebie wygrali 8-krotnie i tylko raz przegrali, a w ostatnich 5 meczach wygrali 3-krotnie strzelając w sumie 7 bramek (po 24 meczach mają ich na koncie 39). Sparta jest w tym sezonie zespołem z najlepiej funkcjonującą defensywą. W 24 dotychczasowych kolejkach 12-krotnie zachowali czyste konto, a w pozostałych meczach stracili łącznie tylko 15 bramek. Zespół gości, mimo dobrego 4 miejsca w tabeli nie uchodzi za drużynę dobrze grającą na wyjazdach. W 12 meczach tylko 3 zwycięstwa i aż 6 porażek, to wynik delikatnie mówiąc słaby. W ostatnich 5 &quot;wyjazdach&quot; Sigma przegrała 4-krotnie, w tym 3-krotnie do zera. To tylko zwiększa przewagę Sparty, która statystycznie jest drużyną lepszą i w moim przekonaniu ten mecz wygra (17 zwycięstw nad Sigmą w 33 konfrontacjach i tylko 5 porażek). Mój typ na to spotkanie: zwycięstwo Sparty Praga.​

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Teplice VS Sparta Praga​

Sparta gra dobrze i konsekwentnie i robi wszystko by dogonić lidera rozgrywek Victorie Plzen. Myślę, że dziś zwyciężą z drużyną Teplice, która zajmuje miejsce w środku tabeli i 3 mecze z rzędu musiała uznać wyższość rywali. Jest jeszcze jedna zależność, która mnie zainteresowała. W czterech ostatnio wygranych przez Spartę meczach zawsze strzelali po 2 gole. Idąc tym tropem podaję poniżej swoje typy, które mam nadzieje ktoś dziś wykorzysta. Pozdrawiam i życzę wygranych

Teplice VS Sparta Typ 2 Kurs 1,50
Ile goli strzeli zespół 2 ?? Powyżej 1,5 Kurs 1,65
Dokładny Wynik 1:2 Kurs 9
Dokładny Wynik 0:2 Kurs 7,25

Wszystkie kursy z bwin. Podałem dwa dokładne wyniki i oba zagrałem za kwotę 5 zł, gdyż uważam, że warto zaryzykować, a gdy jeden wejdzie będzie i tak spory plus.

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik

Sparta Praga - Liberec

W piątek o 20:15 na stadionie w Pradze zmierzą swoje siły miejscowa Sparta(2 miejsce) z Libercem (6 miejsce). Oba zespoły ostatnio są w dobrej formie ale Liberec już nie ma szans na puchary a Sparta walczy o mistrza. Drużyna Sparty traci 4 punkty do liderującego Plzen . Więc wygrywając piątkowy mecz zbliża się tylko na 1 punkt i zachowa szanse na mistrzostwo na 3 kolejki przed końcem. W pierwszym meczu między Slovanem Liberec a Spartą padł wynik 2-1 dla Sparty. Potrafili wygrać na wyjeździe więc dlaczego gdy walczą o mistrzostwo mają nie wygrać u siebie.
Typ:1
Kurs:1.42

redbet
3-2
Więcej na moim Blogu ZAPRASZAM

mesdved 27

mesdved

Użytkownik
AC SPARTA PRAGA – Hradec Kralove @ 1,30
TYP: AC SPARTA PRAGA
To spotkanie jest przekonywujące szczególnie ze względu na znakomitą postawę Sparty zarówno na własnym boisku, jak i ogólnie w ostatnich spotkaniach. Ich rywalom ciężko jest nawet z nimi zremisować. Nawet fakt, że goście w ostatnim czasie poprawili swoją grę, przestali notorycznie przegrywać, a nawet ich gra na wyjazdach wygląda dość przyzwoicie, nie zmienia to faktu, że do tej pory nie zmierzyli się z tak utytułowanym zespołem jak dzisiejsi gospodarze, którym z tym właśnie rywalem gra się dość przyjemnie w ostatnich latach.

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna: Czechy 1
Mlada Boleslav - Usti n. L.
over 4.5
4.10
Unibet

Na dzisiaj wybrałem mecz 1 ligi czeskiej. Jest to ostatnia 30 kolejka spotkań u naszych południowych sąsiadów. Mlada Boleslav plasuje się obecnie na 5 miejscu z szansami na awans na 4 pozycje. Usti na ostatnim miejscu bez szans na utrzymanie.

Gospodarze to ofensywnie grająca drużyna, zwłaszcza przed swoją publicznością. U siebie na 14 spotkań 11 razy mieli +2.5 gola. Jeśli chodzi o stawiany prze mnie over to w całym sezonie mieli 5 razy +4.5 gola. Goście na wyjazdach na 14 meczy 9 razy over 2.5 gola. W 29 spotkaniach zaliczyli 6 razy over 4.5 gola.

Zagra drużyna walcząca o 4 miejsce i ekipa z ostatniego miejsca już dawno pogodzona ze spadkiem. Gospodarze powinni w ostatnim swoim meczu przed swoją publiką wpakować gościom kilka bramek. Typuje 4:1 ,a zatem over 4.5 gola.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
29. i 30. kolejka czeskiej ekstra(?)klasy: Viktoria znaczy zwycięstwo, spadek Brna, Lafata królem
Autor: krzychu81 | 27 czerwca, 2011

Ta relacja jest trochę jak musztarda (w Czechach bardziej sos tatarski) po obiedzie, ale lepiej późno niż wcale! Mistrzem po raz pierwszy w historii została Viktoria Plzeň (zagra w eliminacjach Ligi Mistrzów), wicemistrzem Sparta (kwalifikacje Ligi Europy, wraz z trzecim Jabloncem i zdobywca pucharu – Mladą Boleslav). Prócz Ústí nad Labem z ligi spadła Zbrojovka…
Najważniejsze rozstrzygnięcia zapadły już w przedostatniej, 29. kolejce spotkań. Wtedy to właśnie stało się jasnym kto zostanie nowym mistrzem Czech i kto podzieli smutny los beniaminka z Ústí i opuści szeregi czeskich pierwszoligowców. Tego samego wieczora kiedy w Pilźnie zaczęto świętować, w Brnie i w Pradze rozpoczęła się żałoba…
Miasto położone na zachodzie Czech przeżywało jeden z największych sportowych sukcesów w swojej historii. Klub, który wychował takich piłkarzy jak Stanislav Štrunc (to właśnie jego nazwiskiem ochrzczono stadion Viktorki), Jiří Sloup, Jan Berger, Pavel Nedvěd czy Petr Čech wreszcie zakończył pierwszoligowy sezon na najwyższym stopniu podium. Mecz 29. kolejki z Baníkiem Ostrava, mogący zadecydować o tytule oglądał komplet widzów na stadionie, parę tysięcy na rynku Starego Miasta i kilkaset tysięcy… w całej Republice, bowiem tryumfu Viktorki chcieli też wszyscy Ci, którym wyczyny bramkostrzelnego zespołu trenera Pavla Vrby przypadły do gustu i ci, którzy… lubią oglądać upokorzoną Spartę. ????
70 zdobytych bramek i aż 69 punktów. Pierwszy w historii klubu tytuł nie mógł chyba przyjść w lepszym momencie, bowiem Viktoria obchodzi w tym roku 100. rocznicę powstania. Trener Vrba, kapitan Pavel Horváth, całkiem dobrzy, choć nie chciani w innych klubach piłkarze i wreszcie niezwykle ofensywny styl gry – oto pilzeńska recepta na sukces. Teraz czas na Ligę Mistrzów?
Gospodarze wprawdzie szybko zaczęli przegrywać z Baníkiem (po 90 minut w barwach rozegrali Polacy – Dawid Pietrzkiewicz i Łukasz Zejdler), ale potem z nawiązką odrobili golowe straty do rywala i „stary wyjadacz” Horváth mógł po meczu odebrać z rąk prezesa ČMFS Ivana Haška okazałe trofeum.
Smutek zapanował wówczas na stadionie Stínadla w Teplicach. Tam stołeczna Sparta też już przegrywała z Ústí nad Labem 0:1, by wygrać 3:1, ale zdobycie w tym sezonie większej ilości punktów i bramek niż w roku poprzednim, nie pozwoliło „Rudym” na obronę mistrzostwa…
W Příbrami w bezpośrednim pojedynku o być albo nie być w I lidze miejscowy Tomáš Wágner pogrążył swoim golem Zbrojovkę Brno. Szósty w dziejach klubu z drugiego co do wielkości miasta Republiki Czeskiej spadek do II ligi stał się faktem. Tym razem degradacja po 19 latach spędzonych w najwyższej klasie rozgrywkowej. Spadek niespodziewany, sensacyjny wręcz, bowiem Zbojovka miała (przynajmniej na przysłowiowym papierze) kadrę na środek tabeli – ciekawą mieszankę rutyny z młodością.
Mieszkańcy Pilzna świętują na Placu Republiki zdobycie przez Viktorię pierwszego w historii klubu mistrzostwa kraju (fot. Jiří Bervida, MF Dnes)
W związku z powyższymi wydarzeniami, jedynym istotnym rozstrzygnięciem 30. kolejki było tym samym zwycięstwo Davida Lafaty (FK Jablonec) nad swoim byłym (a może także i… przyszłym) partnerem w ataku Tomášem Pekhartem (obecnie Sparta Praha) w klasyfikacji najlepszych ligowych strzelców.
19 bramek (tylko 5 jesienią i aż 14 wiosną) dało snajperowi FK Jablonec nad Nisou, 29-letniemu Lafacie koronę króla strzelców czeskiej ekstra(?)klasy w sezonie 2010/2011. Dzięki jego trafieniom (m.in. trzem hat-trickom – z Libercem, Hradcem Králové i Czeskimi Budziejowicami) zielono-biali uplasowali się na trzecim stopniu ligowego podium. Teraz pytanie, czy Lafata zostanie w Czechach na kolejny sezon, czy może znów wyjedzie latem zagranicę?
Poza tym w ostatniej kolejce padły wyniki, które prowadziły do kosmetycznych tylko zmian w tabeli. I tak o jedno miejsce awansowały praska Slavia (łatwe 3:0 z Bohemians 1905 w rozgrywanym bez udziału widzów vršovickim derby; relacja z projekcji meczu na stadionie Bohemki TUTAJ. Z SKS i piłką na najwyższym poziomie żegnał się bramkarz Martin Vaniak, natomiast z Bohemką trener Pavel Hoftych), 1. FC Slovácko (remis 1:1 w Teplicach, gdzie karierę kończyła z kolei tamtejsza ikona - Pavel Verbíř) oraz 1. FK Příbram (wygrana na Bazalech pozwoliła wyprzedzić w tabeli tamtejszy Baník; bramkarz gości Aleš Hruška obronił rzut karny wykonywany przez Fernando Nevesa).
Świeżo upieczony mistrz kraju – Viktoria Plzeň, przegrał na wyjeździe ze Sigmą Olomouc, tracąc w ten sposób miano niepokonanej wiosną drużyny. Druga w tabeli Sparta mogła dzięki temu (i dzięki własnemu zwycięstwu z Hradcem Králové) przybliżyć się w końcowej tabeli do Viktorki na odległość jednego punktu.
Aż siedem goli oglądali obecni na meczu Zbrojovka Brno – FK Jablonec (3:4) a tylko o jedną bramkę mniej kibice w Libercu. Remisem 3:3 z Dynamem České Budějovice żegnał się tam z miejscową publiką trener Petr Rada, który w przyszłym sezonie zasiądzie na ławce Teplic. Co ciekawe, jego następcą w Slovanie będzie Jaroslav Šilhavý, tj. dotychczasowy szkoleniowiec… Dynama właśnie. Porażką w Mladé Boleslav zakończył fatalny sezon najsłabszy zespół ligowej stawki – FK Ústí nad Labem.
.
…………………….…………………….​
Wyniki – 29. kolejka:

1. FK Příbram – Zbrojovka Brno 1:0 (0:0)
53. Wágner.
Příbram: Hruška – Plašil, Nohýnek, J. Štochl, Divíšek – Klesa, Tarczal, P. Pilík (66. Videgla), Pleško – Koukal (90. Papšys) – Wágner (79. Huňa). Trener: Kopač.
Brno: Bureš – Pašek, Pernica, Migliorini, Husár – Rabušic, Rýdel, Borek (78. Simerský), Kalabiška – Došek, Šamánek (59. Valenta). Trener: Wagner.
Żółte kartki: Wágner, Huňa, Nohýnek (wszyscy Příbram)
Drukował: L. Kovařík
Widzów: 3.258
.

1.FC Slovácko – FK Mladá Boleslav 1:2 (1:0)
8. Ondřejka – 61. i 66. Řezníček
Slovácko: Filipko – Kubáň, Mezlík, Košút (62. Starý), Reinberk – Fujerik, Perůtka, J. Valenta, Ondřejka (76. Švancara) – Hlúpik (69. Daníček), Nestorovski. Trener: Soukup.
Ml. Boleslav: Miller – Kysela, Rolko, Dimitrovski (34. Johana), Šírl – Mendy, Kúdela, Opiela, Táborský (80. Dudka) – Kulič (55. Řezníček), Chramosta. Trener: Minář.
Żółte kartki: Košút, Fujerik – Táborský, Kysela, J. Valenta
Drukował: Nenadál
Widzów: 4.496
.

FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec 1:0 (1:0)
6. Fischer
Hradec: Lindr – Pávek, Wozniak, Hochmeister – Poděbradský, Janoušek, Klapka, Zelený (55. Rezek) – Fischer, Dvořák (70. Pokorný), Černý (75. Jandík). Trener: Kotal.
Liberec: Bičík – Gebre Selassie, Holeňák (51. Janů), Dejmek, Fleišman – Dočkal, Gecov (30. Krystan), Vácha, Breznaník – Štajner, Sivrič (80. Papoušek). Trener: Rada.
Żółta kartka: Gebre Selassie (Liberec)
Drukował: Makovička
Widzów: 3.446
.

Bohemians 1905 – FK Teplice 1:1 (1:0)
30. Sedláček – 58. Vondrášek
Bohemians: Sňozík – Jindřišek, Lukáš, Cseh, Bartek – Moravec, Držík, Sedláček (90. J. Marek), Štohanzl (90.+1 Budinský) – Škoda, Hartig (80. Potočný). Trener: Hoftych.
Teplice: Grigar – Rosa, Smejkal, Hošek, Ljevakovič – Verbíř (82. Kalivoda), Vachoušek (70. Došek), Čajič (87. Česlák), Mareš – Vondrášek, Mahmutovič. Trener: Plíšek.
Żółte kartki: Cseh, Štohanzl – Smejkal, Mareš
Drukował: Příhoda
Widzów: 3.321
.

SK Dynamo České Budějovice – SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
74. Hudson
Č. Budějovice: Křížek – Nitrianský, Lengyel (66. Horejš), Simič, Vulin (63. Petráň) – Hudson, Bakala, Otepka (90. Dvořák), Pecka – Stráský, Ondrášek. Trener: Šilhavý.
Olomouc: Blaha – Janotka, Škerle, Kučera (78. Koutný), Vepřek – Bajer, Rossi, Pospíšil (68. Doležal) – Navrátil (77. Tomeček), Šultes, Petr. Trener: Psotka.
Żółte kartki: Bakala, Stráský – Vepřek, Škerle
Drukował: K. Hrubeš
Widzów: 2.314
.

FC Viktoria Plzeň – FC Baník Ostrava 3:1 (2:1)
25. Jiráček, 31. Bakoš, 64. Horváth – 5. Lukeš
Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Ševinský, Bystroň, Limberský – Horváth, Jiráček – Petržela (78. Ďuriš), Kolář (86. Fillo), Rezek – Bakoš (90. Brezinský). Trener: Vrba.
Ostrava: Pietrzkiewicz – Marek, Frydrych, Bolf, Zejdler – Hušbauer, Greguš (46. Frejlach) – Šenkeřík, Lukeš, Šmejkal (66. Christu) – Ferenčík. Trener: Marko.
Żółte kartki: Marek, Greguš (obaj Ostrava)
Drukował: Zelinka
Widzów: 7.100 (komplet)
.

FK Ústí nad Labem – AC Sparta Praha 1:3 (1:1)
7. Jindráček – 37. i 57. Pekhart, 51. Kweuke
Ústí: Vorel – Polák, Džuban, Valenta, Dvořák – Stožický, Vrtělka, Lamešič, Volek (82. Holek) – Jindráček, Veverka (74. Krbeček). Trener: Habanec.
Sparta: Blažek – Kladrubský, Brabec, Řepka, Pamič – Sionko (89. Pavelka), Vacek, Matějovský, Podaný – Kerič (30. Kweuke), Pekhart. Trener: Chovanec.
Żółte kartki: Vrtělka, Džuban – Brabec, Podaný, Kladrubský, Matějovský
Drukował: Kocourek
Widzów: 2.028
.

FK Jablonec – SK Slavia Praha 2:2 (2:1)
26. Piták, 45. Třešňák – 19. Koreš, 61. Kaufman
Jablonec: Valeš – Eliáš, Pavlík, Beneš, Jablonský – Vošahlík (10. Třešňák, 71. Michálek), Loučka, Kovařík – Piták, M. Jarolím (84. Drsek) – Lafata. Trener: Komňacký.
Slavia: Vaniak – Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila – Černý (90. Milutinovič), L. Jarolím, Janda, Koreš (74. Hora) – Pospěch, Kisel. Trener: Petrouš.
Żółte kartki: Piták – Černý
Drukował: Ochotnický
Widzów: 3.722
.
Wyniki – 30. kolejka:

FC Slovan Liberec – SK Dynamo České Budějovice 3:3 (0:0)
58. i 71. Štajner, 87. Sivrič – 61. i 84. Chirkin, 87. Ondrášek
Liberec: Bičík – Gebre Selassie, Dejmek, Kelič (73. Papoušek), Fleišman – Dočkal, Gecov, Vácha (89. Zieris), Breznaník – Štajner – Hadaščok (62. Sivrič). Trener: Rada.
Č. Budějovice: Křížek – Bakala (81. Kaňák), Horejš (66. Pecka), Lengyel, Simič – Hudson, Otepka, Chirkin, Petráň (55. Šíma) – Stráský, Ondrášek. Trener: Šilhavý.
Żółta kartka: Lengyel (Č. Budějovice)
Drukował: Ardeleánu
Widzów: 3.495
.

FK Mladá Boleslav – FK Ústí nad Labem 2:0 (0:0)
61. Kulič, 74. Mendy
Ml. Boleslav: Miller – Kysela, Rolko, Johana, Šírl – Mendy (79. Ščuk), Procházka, Dimutsos (59. Dudka), Táborský – Řezníček, Chramosta (46. Kulič). Trener: Minář.
Ústí: Novák – Holek (60. Volek), Valenta (85. Zachariáš), Polák (46. Džuban), Dvořák – Stožický, Hyčka, Vrtělka, Lamešič – Jindráček, Krbeček. Trener: Habanec.
Żółte kartki: brak
Drukowała: Damková
Widzów: 2.214
.

AC Sparta Praha – FC Hradec Králové 3:1 (2:0)
4. Pekhart (rzut karny), 38. Kweuke, 90.+1 Zápotočný – 78. Pilař
Sparta: Blažek – Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič – Sionko, Vacek, Pavelka (81. Hušek), Kadlec (46. Kerič) – Pekhart (89. Zápotočný), Kweuke. Trener: Chovanec.
Hradec: Lindr – Pávek, Chleboun, Hochmeister – Poděbradský (70. Rezek), Fischer, Janoušek, Zelený – Štěpán (60. Hodas), Černý, Pilař (81. Jandík). Trener: Kotal.
Żółte kartki: brak
Drukował: K. Hrubeš
Widzów: 6.597
.

FK Teplice – 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
15. Rosa – 87. Hošek (samobójcza)
Teplice: Grigar – Vidlička, Hošek, Rosa, Vondrášek – Verbíř st. (90. Krátký), Ljevakovič, Čajič (75. Kalivoda), Mareš – Mahmutovič, Vachoušek (76. Verbíř ml.). Trener: Plíšek.
Slovácko: Heča – Reinberk, Kordula, Mezlík, Kubáň – Hlúpik, Daníček, Volešák, Valenta (90. Košút) – Nestorovski (46. Szmek), Ondřejka (69. Jeleček). Trener: Soukup.
Żółte kartki: Mahmutovič – Reinberk, Valenta
Drukował: Bílek
Widzów: 5.860
.

FC Baník Ostrava – 1. FK Příbram 0:2 (0:0)
46. Koukal, 77. Bolf (samobójcza)
Ostrava: Pietrzkiewicz – Frydrych, Bolf, Neves, Vašenda – Frejlach (71. Boháč), Hušbauer – Šenkeřík (46. Christu), Lukeš, Varadi – Ferenčík. Trener: Marko.
Příbram: Hruška – Plašil, Ricka, J. Štochl, Divíšek – Klesa (87. P. Pilík), T. Pilík (71. M. Štochl), Tarczal, Papšys – Videgla, Koukal (83. Mašek). Trener: Kopač.
Żółte kartki: Vašenda – Plašil, Tarzcal
Drukował: Býma
Widzów: 2.108
.

SK Slavia Praha – Bohemians 1905 3:0 (2:0)
33. Koreš, 45. Pospěch, 90. Čelůstka
Slavia: Vaniak – Kaufman, Čelůstka, Hubáček, Trubila – Černý (73. Milutinovič), Jarolím, Janda, Koreš (54. Hora) – Kisel – Pospěch (65. Vlček). Trener: Petrouš.
Bohemians: Sňozík – Cseh, Nikl, Lukáš, Jindřišek – Moravec, Sedláček (58. Potočný), Držík, Kraus (90. Hauer), Bartek – Hartig (40. Nešpor). Trener: Hoftych.
Żółte kartki: Kaufman, Černý – Sedláček, Hartig
Drukował: Jílek
Widzów: brak (stadion zamknięty dla kibiców)
.

SK Sigma Olomouc – FC Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)
63. i 72. Petr – 12. Kučera (samobójcza)
Olomouc: Drobisz – Janotka, Kučera, Škerle, Koutný – Rossi, Ordoš (59. Navrátil), Hořava – Petr (82. Bajer), Šultes, Schulmeister (65. Přikryl). Trener: Psotka.
Plzeň: Pavlík – Rajtoral, Ševinský, Brezinský, Limberský – Trapp (84. Sladký), Jiráček – Petržela, Fillo (56. Kolář), Ďuriš (56. Rezek) – Bakoš. Trener: Vrba.
Żółte kartki: Škerle, Šultes – Brezinský, Limberský
Drukował: Možíš
Widzów: 3.562
.

FC Zbrojovka Brno – FK Jablonec 3:4 (1:4)
11. i 55. Došek, 54. Dostálek, – 31. i 42. Lafata, 19. Třešňák, 35. Vaněk
Brno: Bureš – Pašek, Pernica, Simerský, Husár – Přerovský, Buchta, Dostálek (76. Borek), Kalabiška (83. R. Valenta) – Došek, Šamánek (46. Rabušic). Trener: Wagner.
Jablonec: Valeš – Uvíra, Pavlík, Beneš (54. Drsek), Jablonský – Vaněk (80. Eliáš), Jarolím (87. Michálek), Loučka, Kovařík – Třešňák, Lafata. Trener: Komňacký.
Żółte kartki: Přerovský – Jablonský, Loučka
Czerwona kartka: 62. Přerovský (Brno)
Drukował: Adámek
Widzów: 589
…………………….…………………….
Moment 29. kolejki:
Ufff, co za ulga! Wreszcie można świętować! Nie trzeba już uciekać Sparcie, można się wreszcie napić piwa, można się w końcu... ogolić! (fot. ČTK)
Moment 30. kolejki:
37-letni Richard Dostálek zawsze zostawiał na boisku sporo zdrowia i przysłowiowe &quot;serducho&quot;. Po ostatnim meczu w swej karierze, w którym zdobył zresztą jedną z bramek, zostawił również kibicom wszystkie niemal elementy swojego piłkarskiego stroju... (fot. fczbrno.cz)

…………………….…………………….
Jedenastka 29. kolejki:

Jiří Lindr (Hradec) – Tomáš Vondrášek (Teplice), Tomáš Košút (Slovácko), Michal Sedláček (Bohemians) – Michal Klesa (Příbram), Pavel Horváth (Plzeň), Petr Jiráček (Plzeň), Karol Kisel (Slavia) – Tomáš Pekhart (Sparta), Leonard Kweuke (Sparta), Jakub Řezníček (Ml. Boleslav).
.
Jedenastka 30. kolejki:

Aleš Hruška (Příbram) – Ondřej Kušnír (Sparta), Ondřej Čelůstka (Slavia), Vitali Trubila (Slavia) – Pavel Verbíř (Teplice), Michal Klesa (Příbram), Grigori Chirkin (Budějovice), Jiří Štajner (Liberec) – Jakub Petr (Olomouc), Jakub Řezníček (Boleslav), David Lafata (Jablonec).
…………………….…………………….
Piłkarz 29. kolejki:

Tomáš Pekhart. Młody napastnik Sparty Praha nie poddał się w walce o koronę króla strzelców i dzięki dwóm trafieniom do siatki FK Ústí nad Labem wyrównał się przed ostatnią kolejką swoją golową zdobyczą z prowadzącym dotychczas Davidem Lafatą z Jablonca.
.
Piłkarz 30. kolejki:

David Lafata. Ten z kolei w ostatnim swoim ligowym występie w sezonie 2011/2012 nie dał się Pekhartowi… Zdobył dwa gole w Brnie i (przy jednym tylko trafieniu swojego rywala) sięgnął po zasłużone (bardzo długo przewodził najlepszym snajperom) miano najskuteczniejszego ligowego kanoniera.

…………………….…………………….
Końcowa tabela sezonu 2010/2011 (dzięki uprzejmości eFotbal.cz):

Kolejno: miejsce, klub, awans/spadek, liczba rozegranych spotkań, l. zwycięstw, l. remisów, l. porażek, stosunek bramek, l. punktów.

Kolejno: miejsce, klub, awans/spadek, liczba rozegranych spotkań, l. zwycięstw, l. remisów, l. porażek, stosunek bramek, l. punktów.
…………………….…………………….
Najlepsi strzelcy w sezonie 2010/2011:

19 goliDavid Lafata (Jablonec),
18 goli – Tomáš Pekhart (Jablonec/Sparta),
14 goli – Leonard Kweuke (Sparta),
13 goli – Daniel Kolář (Plzeň),
12 goli – Michal Hubník (Olomouc),
11 goli – Jan Rezek (Plzeň),
10 goli – Bony Wilfried (Sparta), Aidin Mahmutović (Teplice), Jan Nezmar (Liberec), Zdeněk Ondrášek (Č. Budějovice),
9 goli – Marek Bakoš (Plzeň), Jiří Štajner (Liberec), Marek Kulič (Ml. Boleslav), Karel Piták (Jablonec),
8 goli – Andrej Kerić (Liberec/Sparta), Milan Škoda (Bohemians),
7 goli – Zbyněk Pospěch (Slavia), Jan Chramosta (Ml. Boleslav), Jakub Petr (Olomouc), Milan Petržela (Plzeň), Jakub Řezníček (Ml. Boleslav), Pavel Šultes (Olomouc), Petr Švancara (Slovácko), Pavel Horváth (Plzeň), Jakub Mareš (Teplice), Zdeněk Koukal (Příbram), Karol Kisel (Slavia).

-------------------------------

▶http://www.myfootballway.com/2011/06/27/29-i-30-kolejka-czeskiej-ekstraklasy-viktoria-znaczy-zwyciestwo-spadek-brna-lafata-krolem/

Podsumowanie ostatnich kolejek w czeskiej Gambrinus Lidze. Dla śledzących rozgrywki w Czechach polecam tego bloga;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom