Czech Republic - Croatia
Typ: obie strzelą - TAK
Kurs: 2.20
Czechy podobnie jak Słowacja kilka dni temu mogą dzisiaj sprawić niespodziankę, dlatego uważałbym z graniem mocno w stronę Chorwatów. Kurs około 1.95 - według mnie adekwatny do ryzyka. Chorwaci od radości do łez można powiedzieć... W pierwszym występie we francuskim turnieju Chorwaci pokonali Turków 1:0 po bramce Luki Modricia. Krótko po meczu do chorwackiej ekipy dotarła smutna wiadomość o śmierci ojca piłkarza ich reprezentacji Srny. Piłkarze ponoć beczeli jak owce... nie wiem czy to wpłynie na ich dzisiejszą postawę, oby nie.
Chorwackie media podają, że to nie jedyne tragedie, jakie spotkały Chorwatów bezpośrednio przed albo w trakcie Euro 2016 - obrońca Domagoj Vidy stracił wujka, a bramkarz Lovre Kalinić dziewczynę...
Chorwaci są w świetnej sytuacji, gdyż ewentualne drugie zwycięstwo, przy jednoczesnej wygranej broniącej tytułu Hiszpanii (do tej pory 1:0 z Czechami) z Turcją da już za kilkadziesiąt godzin awans do 1/8 finału.
Przypuszczalne składy (grupa D, piątek, godz. 18.00, Saint-Etienne):
Czechy: Petr Cech - Pavel Kaderabek, Tomas Sivok, Roman Hubnik, David Limbersky - Vladimir Darida, Jaroslav Plasil - Borek Dockal, Tomas Rosicky, Ladislav Krejci - Tomas Necid.
Chorwacja: Danijel Subasic - Darijo Srna, Vedran Corluka, Domagoj Vida, Ivan Strinic - Luka Modric, Milan Badelj - Marcelo Brozovic, Ivan Rakitic, Ivan Perisic - Mario Mandzukic.
Jak będzie wyglądało to spotkanie? Na pewno twarda i nieustępliwa walka o każdy centymetr boiska. Dla Czechów to mecz jak powiadają "o wszystko". Czy stać ich na bramkę dobrze dysponowanej defensywie Chorwatów? Ja myślę że tak. Dzisiaj BTS na ten proponuję.