No Ja osobiście liczyłem na finał Ence - NRG i nawet już rozliczałem powoli wygrane pieniądze z zakładu na Ence, który byłby underdogiem pewnie w starciu z jankesami. A tutaj o dziwo mecz
Finlandia -
Rosja, starcie byłoby bardzo elektryzujące z przyczyn polityczno - historycznych w hokeju, piłce nożnej itd, ale w Csie raczej średnio. Na
BAH Ence wisi po 1.44, mimo, że według mnie wygrają finał to po takim kursie nie mam zamiaru grać. Jeśli podskoczy jeszcze kurs do 1.50 to puszcze singla.
Kurs podskoczył, więc jak pisałem wcześniej gram singla tylko w tym spotkaniu.
Ence - Vega Squadron - 1.50
BAH
Powiem szczerze, że stawiałem w półfinale na Ence w starciu z Optic, obejrzałem cały mecz i jestem utwierdzony w przekonaniu, że Finlandczycy zgraną trofeum. Grają niesamowicie spokojnie, opanowanie i bez nerwów. Odbijanie bomby nie stanowi dla nich żadnego problemu, jak widać w sytuacjach wysoce stresowych dają sobie radę - to bardzo ważne w CS-sie, jak i zresztą w życiu. O dziwo, bo taki Sergej ma 16 lat, więc szacunek.
Spotkanie odbędzie się w formacie B05 co oznacza - jak wszyscy tu wiedzą zapewne, że walka toczy się do 3 wygranych map. Kto pierwszy ten lepszy. Teraz tak mapy:
Według mnie bany pójdą na Overpass (80%) i Nuke (100%). Perm ban Vegi to Nuke, a Ence Cache, jednak po wczorajszym występie na tej mapie i po tym jak Vega wygrała z NRG na Overpassie to mam wrażenie, że bany polecą właśnie w taki sposób.
Reszta map:
1. Train - według mnie zdecydowana przewaga Ence, którzy są w stanie każdego pokonać na tej mapie. Ich gra w terro - miód malina.
2. Mirage - jak dla mnie druga mapa dla Ence. Vega gra chimerycznie strasznie.
3. Dust II - Ence 70-30
4. Cache 50-50
5. Inferno - 60-40 dla Vega Squadron - ich najlepsza mapa. Pewnie będzie ich pierwszy pick.
Nie potrafię dostrzec gdzie Rosjanie uzyskają przewagę. Być może są bardziej obyci w meczach pod dużym stresem - czytaj Major. Publika będzie po ich stronie, kolejny atut, ale czy to wystarczy na świetnie grającego Allu i społkę? Moim zdaniem nie.
Let's go ENCE. Tak btw - uwielbiam tę drużynę i szczerze im kibicuję.