SK vs G2
G2 wygra mapę 1,42
G2 wygra mecz 2,35
STS
2:0
Twardo idę przeciwko Brazylijczykom. Nie przekonują mnie swoją grę. Popełniają masę błędów, które na ich szczęście przeciwnicy nie potrafili wykorzystać. Mouz mogło spokojnie ugrać mapę, ale po CT nie potrafią grać(nie tyle co SK było za silne, z każdym przeciwnikiem słabo grali po stronie broniącej).
G2 miało słabą sytuację po zaskakującej porażce z Immortals, ale odbili się od dna wygrywając zarówno z Brazylijczykami oraz ze Szwedami. Podoba mi się gra NBK'a. Gość, który był po prostu średniakiem przy Kennym czy Bodyym rozgrywa turniej życia. Jak to mówią "czyta grę". Skróty, wychylenia w odpowiednim momencie, wygrywanie 1v1 sprawia, że rundy Francuzom przychodzą w łatwy sposób.
Gdyby nie fakt, że zapewne SK picknie Overpassa, to zagrałbym za lekkie pieniądzę hendi -1,5 na G2, ale na wyżej wymienionej mapie po prostu są słabi, za słabi.
Sam Fer z Fallenem nie wystarczą na zatrzymanie trójkolorowych, którzy grają otwartego CS'a. Mógłbym go porównać do tego co gra SK, ale problemem Brazylijczyków jest to, że 1v1 wygrywają tylko z tego powodu, że przeciwnik nie spodziewa się skrótów 5 rund pod rząd. G2 szybko uczy się na błędach co było można już zauważyć po przegranej z Immortals.
O jedną wygraną mapę się nie boję, dlatego gram to dzisiaj w dubelku razem z Ligą Mistrzów. Za lekką stawkę gram w wygraną, gdyż jak dojdzie do ostatniej mapy, może wkraść się nerwówka, z którą Bralijczycy radzą sobie lepiej, co udowodnili już na paru turniejach. Chociaż mam nadzieję, że Shox odpowiednio poustawia swoich kolegów i dopną swego pokonując Brazylijczyków i zmierzą się w finale z (według mnie) North.
No i bez większej analizy
North vs Liquid
North -1,5 mapy
2,10 STS
Jedyna chyba rzecz do pogrania w tym spotkaniu warta zauważenia. Liquid już swoje osiągnęło, półfinał jako jedyna drużyna z Ameryki. Gdzie C9? Gdzie Optic? Nie ma, a jest Liquid, drużyna, którą wielu stawiało na odpadnięcie już w fazie grupowej, a Ci nie dość, że wyszli z grupy, to jeszcze w ćwierćfinale pokonali dobrze spisujące się EnVy.
Niby wygrali ostatnio na Duńczyków, ale powiedzmy sobie szczerze, North odpuściło już sobie ten mecz. Nie wiem czy się podłożyli, czy też nie (łatwiejszym przeciwnikiem dla nich wydaje mi się są Amerykańce niż NaVi), ale nie o tym teraz warto mówić.
Konfig, Magisk, Cajun, tych trzech graczy wystarczy by powstrzymać Liquid. Na swojej mapie, przewiduję wygraną do maksymalnie 7 rund, na mapie przeciwnika może być ciężej, ale nie daje Amerykańcom szans na większą liczbę rund niż 11. North wróciło do formy, aktualnie są po prostu za silni. Pograłem po pierwszej grze ich wygraną w tym turnieju i jestem niemalże pewny, że się na tym nie przejadę. Koniec marzeń amerykańskich zespołów na wygrywanie LAN'ów. Zakładam, że Europa długo nie zejdzie z podium (##wyjątkiem jest tylko i wyłącznie SK).