Turniej się zaczyna na dobre dla nas obstawiających, bo3 to mniejsza loteria niż bo1, napiszę parę słów o meczach, które się zaczną gdy będę w pracy
EnvyUs - BIG
totalny nobet, dwie drużyny które mogą zagrać wszystko i nic, BIG jedzie na renomie z Majora, gdzie w grupowej zrobili 3-0, a tabsen urósł do miana top20 grajka, a prawda jest taka że są niestety przeciętni. Nie postawiłbym na nich ani grosza. Z drugiej strony EnvyUs a.k.a. odpady po francuskim superteamie. Widziałem typy na xms'a jako najlepiej fragującego na turnieju 50. wszyscy wiedzą co potrafi ScreaM, Sixer jest solidnym snajperem, ale nic poza tym, jak mówiłem mogą zagrać wszystko albo nic, mecz może iść w totalne 3 strony, albo 2 pierwsze mapy przekonująco wygrywane przez zespoły, które je wybiorą, albo 3 mapy na styku, albo szybkie 2:0 dla drużyny która zagra "lepsze nic". Kursy blisko siebie, można rzucać monetą IMO.
Heroic -
mousesports 2 @1.75 STS
Kto oglądał mecz mysz ten wie, kto nie oglądał niech żałuje. Wyglądało to jakoś tak:
5:14 -> 9:15 -> 19:15 dla SK. Totalny choke w drugiej połowie gdy już witali się z gąską. Heroic zaś nie pokazali nic przeciwko Gambit na mirage.
Skilowo mouz
Taktycznie 50/50 nawet ze wskazaniem na Heroic chociaż Snappi jako IGL jest lepszy niż ChrisJ to jednak ani jeden ani drugi mnie nie przekonuje. Oskar i ropz powinni to wyjąć samym talentem, oskar powinien ścisnąć JuGi'ego na pozycji snajpera i według mnie dwóch najlepszych graczy na serwerze będą miały myszy. Jeżeli nie trzech, bo Sunny nieźle się wkomponował w zespół.
Nie wiem czy 2:0 czy 2:1, ale stawiam na mousesports.