No to mamy trzeci dzień kwalifikacji. Dwa zespoły odpadną z dalszej rywalizacji a dwa inne awansują do etapu nowych Legend.
Quantum Bellator Fire – FaZe Clan
Na początek dnia pojedynek drużyn z bilansem 1-1 . Faworytem bukmacherów i to zdecydowanym jest europejski superteam. Czy słusznie?
Rosjanie w pierwszym spotkaniu ulegli NaVi 8-16, natomiast wczoraj ograli jednego z najsłabszych rywali w stawce, Flash 16-13. FaZe, jeden z głównych faworytów nie tylko tego etapu ale i całego majora na razie rozczarowuje – ledwo wygrany pojedynek z grającym z trenerem Liquid i wczorajsza zdecydowana porażka na rewelację turnieju, Vegę 6-16.
Co będzie dziś? Wygra FaZe , ale przecież nikt mądry nie zagra ich po kursie 1,01 czy 1,02. Linie oferowane przez bukmacherów też dość wysokie, chociaż wydaje mi się że może FaZE się obudzi, zwłaszcza, że QBF wczoraj naprawdę nie pokazało nic ciekawego. Kusi mnie żeby zaryzykować to
-8,5 w LVBet @1,85 ale jeszcze nie zdecydowałem .
Wynik:
6:16
Flash Gaming – Team EnVyUs
Pierwsze spotkanie ostatniej szansy w kwalifikacjach. Francuzi to chyba jedna z najbardziej przereklamowanych drużyn na obecnej scenie, ale jednak z Chińczykami powinni sobie poradzić. Bo przecież Chińczycy byli chwaleni za mecz z FaZe, gdzie mimo świetnego początku przegrali końcówkę 14-2 (z 2-9 na 16-11, wygrali tylko drugie pistolety i potem anty-eko). Wczoraj mecz z QBF , który moim zdaniem nie stał na zbyt wysokim poziomie. Francuzi pewnie wiele więcej nie ugrają (no chyba że będą mieć szczęście w losowaniu i trafią na QBF czy F3/Awangard w kolejnej rundzie) ale dziś powinni to wygrać. Tutaj jestem ciekaw banowania – Inferno które dwukrotnie grali Chińczycy do niedawna uchodziło za jedną z lepszych map Francuzów. Zobaczymy czy dziś znowu będzie interno
EnVyUs – 4,5 @1,65 STS
Wynik: 13:16
Misfits – Space Soldiers
Tutaj będę próbował
overa 26,5 @1,88 LVBet . Co prawda Misfits dotychczas dwa szybkie mecze: najpierw pewna wygrana na Flipside, wczoraj porażka na G2. Space Soldiers przegrało na Sprout , wczoraj wygrana na AVANGAR. Nie wiem, Turkom IMHO cały czas czegoś brakuje. Gdybym miał typować wygraną to wybrałbym chyba Misfits ale nie będę tego stawiał
Wynik:
13:16
Sprout - NaVi
Trudny mecz do typowania. Po pierwszym dniu NaVi było faworytem całego turnieju Challengers, wczoraj jednak porażka w słabym stylu z mousesports. Sprout po wygranej z Space Soldiers wczoraj ulegli wyraźnie Cloud9. Faworytem Ukraińcy ale czy 1,30 (STS) albo 1,35 (LV Bet) to warte grania? Nie sądze. Równie dobrze Sprout może to wygrać. Innocent sam w wywiadzie mówił że nie wiedzą czego po sobie oczekiwać, myślę że podobnie może być z NaVi. Ja próbuję mniej standardowo:
simple over 22,5 fraga @1,90 STS
Innocent rating HLTV over 0.9 @1,85 STS
Vega – G2
Vega jest rewelacją rozgrywek i jak sami przyznają ich styl niespecjalnie pasuje rywalom. Wczoraj ograli faworyzowane FaZe. Czy dziś uda im się ograć G2? Nie wiem, myślę że jeżeli do wczoraj ktokolwiek ich nie doceniał to się to powinno zmienić. Francuzi powinni to wygrać, ale odpuszczam grę pre, może
live coś poszukam
Renegades – Liquid
Renegades @2,10 LVBET
Po takim kursie to żal nie spróbować. Oba zespoły nieźle się znają (19 spotkań między zespołami), Liquid z trenerem. Porażka pierwszego dnia z FaZe, które na razie dalekie od formy i wygrana z Flipside które wydaje się jedną ze słabszych drużyn tutaj. Renegades ograli EnVy i przegrali z Vegą. Dla mnie mecz 55/45 dla Renegades więc po tym kursie trzeba spróbować
Flipside – AVANGAR – jeżeli cokolwiek to chyba
over 26,5 @1,80 LVBET. To może być powtórka z wczorajszego QBF – Flash.
mousesports – Cloud9 - C9 chyba delikatnym faworytem moim zdaniem .
C9 @1,94 LV Bet jest do grania wg mnie.