Lyon vs Lille
Typ - X2
Bukmacher - Betgun
Kurs - 1,57
Obie drużyny prezentuja bardzo podobną formę i na pierwszy rzut oka trudno wskazać faworyta. Wydaje mi się jednak, że oba zespoły dadzą w tym meczu odpocząć kilku podstawowym zawodnikom. Już za kilka dni obie ekipy czekają bardzo trudne mecze ligowe. Lyon jedzie na gorący teren do Montpellier a Lille zagra na Stade Velodromme z Marsylią. Jeżeli moja teoria się sprawdzi to w zdecydowanie lepszej sytuacji będzie Lille, które ma według mnie lepszych a już napewno bardziej doświadczonych zmienników. Trener Lille, Rudy Garcia bardzo często stosuje rotację w składzie i trzeba przyznać, że ta taktyka przynosi efekty. Lille ma chyba najbardziej wyrównany skład w całej Ligue1 a Garcia potrafi w mistrzowski sposób to wykorzystać. Wystarczy wspomnieć, że do pierwszego składu nie zawsze łapią się tacy piłkarze jak Tulio de Melo, Jeleń, Rozehnal, Obraniak czy Bonnart. Lyon z kolei dawno już nie miał tak wąskiej kadry. Do pierwszego zespołu próbują się przebić tacy zawodnicy jak Umititi, Pied, Fofana czy Kolodziejczak. Niestety są to raczej gracze przeciętni i niedoświadczeni. Dodatkowo Lyon ma bardzo poważny problem ze środkiem obrony. W kadrze na ten mecz znalazł się tylko jeden środkowy obrońca - Dejan Lovren. Według mnie mecz będzie zacięty, ale zwycięzcą zostaną goście.
Kadra OL:
Lloris, Valverde, Réveillère, Dabo, Kolodziejczak, Cissokho, Lovren, Umtiti, Fofana, Källström, Gonalons, Gourcuff, Grenier, Ederson, Pied, Briand, Bastos, Lacazette, Lisandro.
Kadra Lille:
Balmont, Basa, Bonnart, Bruno, Chedjou, Cole, Debuchy, Digne, Enyeama, Gueye, Hazard, Jeleń, Landreau, Mavuba, Obraniak, Payet, Pedretti, Rodelin, Rozehnal, Souare.
Ostatnie mecze pomiedzy tymi drużynami:
2011-10-23 20:00 Lille - Lyon 3-1
2011-02-27 20:00 Lille - Lyon 1-1
2010-10-17 20:00 Lyon - Lille 3-1
2010-04-11 16:00 Lyon - Lille 1-1
2009-12-06 20:00 Lille - Lyon 4-3
2009-03-07 20:00 Lille - Lyon 2-0
2009-03-04 19:45 Lille - Lyon 3-2