Nie widzę tematu pod jutrzejsze lany więc kilka szybkich przemyśleń tutaj, w temacie ogólnym:
Nie lubię obstawiać Best of 2. Jak kogoś interesuje rozpiska na cały turniej, to spokojnie jest do znalezienia tutaj:
https://www.hltv.org/news/25426/toyota-master-bangkok-set-to-start
Co do samego obstawiania. Będzie ciężko podać coś konkretnego. Z grupy A faworytem będą na pewno Renegades, TyLoo i AGO dla których tło stanowić powinny Team One i Alpha Red. Nie wiem co myśleć o Renegades - z jednej strony fajnie prezentowali się w północnoamerykańskich dywizjach ECS i ESL PL, z drugiej quali do minora im już nie wyszły. Awansowali ale tak nie do końca przekonująco - zgubiona mapa na Tainted Minds czy przegrany finał głównej drabinki (i to w Best of 3) na Grayhound. Jakieś drobne ryski są.
W grupie B walka o zwycięstwo rozstrzygnąć się powinna między Heroic a Kinguin, a o to trzecie premiowane miejsce walczyć powinno MVP PK i pro100. Zespoły z CIS bardzo niewygodne, ale faworytem chyba jednak gracze z Korei. Jeśli miałbym coś wybierać na jutro (ale raczej delikatnie):
04:00 Renegades - AGO (mapa 2) @2.30 STS
04:00 Kinguin - MVP PK (mapa 1) @1.72 Totalbet
06:30 Kinguin - 5Power @1.97 (trójdrogowo) - est value IMHO - kurs Totalbet
W ogóle kursy bardzo różne w zależności od buka, polecam sprawdzić u kilku. Na takie AGO przeciwko TyLoo Totalbet daje 2.95 a
Fortuna 4.60.
Oczywiście obok tego turnieju startuje także finałowy turniej ECS w Teksasie. Zaledwie 8 drużyn w stawce i początek w Bo1 nie sprzyja obstawianiu. Faworytem całego turnieju oczywiście Astralis.
https://www.hltv.org/news/25423/ecs-s6-finals-viewers-guide
Co do jutrzejszych par - nie wiem co sądzić o Astralis. Długo się przygotowywali - bootcamp połączony z wakacjami po Nowym Jorku spowodował że nie ma mowy o problemach ze strefą czasową itp. Ale dla mnie cechą charakterystyczną tej formacji było często wolne wchodzenie w turnieje. Na pewno ich nie postawię. Dalej mamy mecz mouz z MiBR. Brazylijczycy w kryzysie ale mają chyba delikatną przewagę puli map nad mouz. Może skończyć się mirage więc będzie równo. Chociaż równie dobrze może być cache lub dust - MiBR musi wybanować tylko nuke i traina, a mouz przydałoby się uniknąć overpasa, inferno, cache i dusta. Dlatego jeśli bym coś grał to za drobne na MiBR
MiBR @2.02 Totalbet
W drugiej grupie równie trudne do obstawiania mecze. Liquid z North raczej ze wskazaniem na Amerykanów ale przy ich problemach natury psychicznej nie widzę żadnego value. Skończy się inferno/nuke wg mnie. W drugim starciu w tej grupie także w roli delikatnego faworyta widzę zespół z
USA, ale tam może być naprawdę równe spotkanie.
NRG @2.00 Totalbet