15:00 Gambit - GODSENT (ESEA MDL)
Wczoraj grałem przeciwko obu ekipom i bety były zielone. Teraz mierzą się ze sobą więc ktoś wygrać musi. Wydaje mi się, że Gambit. Dlaczego? Przede wszystkim GODSENT to bardziej znana marka niż Pride więc raczej nie powinno dojść do zlekceważenia przeciwników. A, że Gambit grać potrafi jak im się chce i im zależy to udowadniali nie raz. Szwedzi to obecnie wg mnie bardzo przeciętna ekipa ze znaną (po rozpadzie fnatic) nazwą. Zwłaszcza, jeżeli chcą powalczyć o awans do ESL PL powinni zacząć wygrywać bo bilans 6-4 po 10 meczach w takiej lidze nie powala. GODSENT rozegrało zaledwie 4 pojedynki i legitymuje się bilansem 2-2. Pride wygrało grając właściwie w 3 osoby ale super mecz zagrał minise. No i Szwedzi cały czas ze standinem który właściwie co mecz zamyka tabelę. Naprawdę w Szwecji nie dało się znaleźć nikogo lepszego?
Szczerze to miałem proponować -3,5 na Gambit ale patrząc na mapy to będzie overpass, mirage lub train. (IMO oczywiście) Jedni i drudzy lubią te mapy ale i jedni i drudzy są chimeryczni. Taki hc w formule ujemnej jest o tyle fajny że wchodzi nawet przy dogrywce (np. 19:15 czy 22:18) ale mimo wszystko zagram sobie over rundowy. Oczywiście oba bety mogą wejść jednocześnie (np. 16-11, 16-12, 19-15), ze stawkami nie szaleję bo to jednak internetowe BO1 a Gambit miewa różny stosunek do ESEA MDL - z tym składem powinni walczyć o awans do Pro Ligi (co najmniej) a w poprzednim sezonie byli od tego dalecy.
Jak to wygląda na poszczególnych mapach?
de_overpass
Ostatnie mecze GODSENT - porażki z Fragsters (wczoraj 12-16), AVANGAR (13-16), Alternate Attax (11-16), wcześniej wygrana z AVANGAR (16-7).
Gambit trzykrotnie grało tą mapę podczas ostatniego eventu w Kijowie - wygrana z NaVI (16-13) i fnatic (16-6), porażka z HR (8-16).
de_mirage
Gambit na Starladderze dwie porażki z HR (10-16) i NaVI (13-16), wcześniej wysokie wygrane w ESEA MDL z Alternate Attax (16-11) i Fragsters (16-4).
GODSENT ostatnie 4 mirage wygrane: z BIG i Nemigą (po 16-14), Epsilon (16-7) i Valiance (16-8), porażka z NaVI do 8 w meczu o utrzymanie w ESL PL
de_train
Gambit na 6 ostatnich trainów 5 porażek ale rywale (z wyjątkiem SuperJymy) to zdecydowanie silniejsi rywale: Astralis, Heroic, mousesports czy NaVi. Ta jedyna wygrana vs Unity. w ESEA MDL wygrali tutaj też z aAa 16-1
GODSENT na trainie porażki z Windigo i BIG, wcześniej wygrane mapy z SuperJymy, HAVU , Alternate AttaX czy Heroic
over 26,5 rundy @1,97 LVBET 3/10
Gambit -3,5 @1,87 LVBET 2-3/10
Gambit @ 1.45 LVBET 4-5/10
Wynik: 16:2 (14:1;2:1) train Myślałem że GODSENT się bardziej postawi, ale jak się w CT ugrywa 1 rundę to nie ma o czym marzyć