Wszystkie kursy pochodzą z bet365.
Virtus.Pro vs dignitas - 1 Virtus.Throw is real. 1-14 po stronie Ct na de_cache ? ????
Kurs - 1.4
Dignitas dziś dwie zmiany w team. Odszedł ich najlepszy gracz aizy i Pimp ,który również był mocnym zawodnikiem. Ich miejsce zajęli k0nfig i Rubino. K0nfig to młody i podobno perspektywiczny zawodnik ,chociaż jak dla jego talent to kwestia dyskusyjna. Nie wiedzę go w którejś z Top10 ,czy nawet Top15 drużyn. Rubino każdy zna - Norweg ,który gra solidnie ,ale pewnego poziomu nigdy nie przeskoczy. Dignitas i Virtus.Pro niedawno wrócili z tego samego lana (którego Virtus Pro wygrało ,po drodze eliminując właśnie dignitas wynikiem 2-1) ,więc oba zespoły nie miały za dużo czasu na odpoczynek i przede wszystkim na trening. Wszyscy wiemy jak grają zespoły po zmianach w drużynie. Grają po prostu słabiej. Trzeba od nowa ustalać pozycję, przygotowywać taktyki. Nie da się założyć ,że przyjdzie ktoś nowy i od razu wpasuj się do drużyny ,do tego potrzeba wiele czasu, a ile czasu miało dignitas ? 1 dzień. Do tego zmienili aż 2 graczy ! W porównaniu z naszą polską drużyną ,która ze sobą gra już ponad 2 lata wygląda to blado. Vp zawsze było lepsze od dignitas (Vp tier 1 ,a dignitas tier 2) ,więc teraz ,po zamianach, ta różnica będzie jeszcze bardziej widoczna. Gramy tutaj BO1 ,a mapa do de_cache. Nazwałbym ja mapą neutralną ,gdyż nie jest to mapa na której Vp i dignitas grają super ,lecz mimo wszystko solidniejszą marką na tej mapie wydaje mi się na ,że jest nasza
polska drużyna. Obie drużyny potrzebują punktów w tej WAŻNEJ lidze (duża pula nagród + spory prestiż) ,dlatego na pewno nie zobaczymy tu odpuszczania. Vp musi wygrać ,żeby pozostać w walce o awans ,to samo tyczy się ich dzisiejszych przeciwników. Kurs 1,4 to jak dla mnie przesada. Taki powinien być gdyby dignitas grał w swoim starym składzie ,ale teraz ? Jak Duńczycy mają rywalizować z lepszą do siebie drużyną ,kiedy 1 dnia tracą swojego najlepszego zawodnika + Pimpa ? To się nie może udać ,za mało czasu na przygotowanie. Stawiam na zdecydowane Vp.
Natus Vincere vs Penta - 1 14-16 z fnatic, po czym przegrywają 12-16 z Petną ????
Kurs - 1,16
Penta typowy tier 3 ,przed chwilą dostali oklep od Gamers2.
Niemcy bez szans na awans ,są przedostatni w grupie i dostarczają tylko punktów tym najlepszym. Navi ich przeciwieństwo - są 3 (awansują 4 zespoły na 12) i walczą o awans. Są mocny zespołem ,można ich zaliczyć spokojnie do tier 1. Różnica poziomów i klas ogromna. Potrzebują punktów ,a ten mecz powinien być dla nich formalnością. Ostatni pokonali Petnę 2-0 ,a niemieccy gracze nie zdobyli nawet 10 rund na którejś z map
Mousesports vs SK Gaming - 1 0-16 :grin::grin::grin:
Kurs - 1.4
SK ostatnie w grupie. Grają po prostu fatalnie i już dawno odpadli z wali o awans ,chociaż ,czy ktokolwiek uważał ,że mają oni na niego szansę ? Mousesports rozkręca się, ostatni doszli do finałów lana CEVO ,gdzie odpadli z Virtus.Pro. Niko to bestia, która potrafi wygrywać mecze w pojedynkę. Kiedyś nawet grał przed chwilę w SK ,więc na pewno wie dużo o ich dzisiejszych przeciwnikach. Jedyny słaby punkt tej drużyny to gobb ,lecz widząc wczorajszą formę jego kompanów jestem o ten mecz spokojny. Kurs znowu przesadzony ,Mousesports wciąż może awansować i na pewno powalczą o zwycięstwo. Są drużyną po prostu lepszą od SK ,która swoją drogą też całkiem niedawno wymieniła dwóch zawodników. Niestety była ta zamiana typu "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Z drużyny słabiej, stali się drużyną jeszcze słabszą. Format meczu to Bo1 na train. SK zajmuje ostatnie miejsce w grupie i niby mają pokonać mousesports ? Oj nie sądzę.
Dignitas vs Fnatic - 2
Kurs 1.25
O dignitas pisałem troszkę wyżej ,więc nie będę się powtarzał. Jeżeli chodzi o fnatic ,to Ci też dziś zamienili 1 zawodnika - za pronaxa wszedł dennis. Sytuacja ma się jednak zupełnie inaczej ,niż jeżeli chodzi o tą zmianę w drużynie, ponieważ dennis już grywał w fnatic jak stan-in + kiedyś grał w LGB razem z olofem i krimzem ,dlatego chłopaki super się znają. Do dignitas doszła dwójka zupełnie nowych graczy ,a do fnatic 1 i to dobrze znany na scenie i obeznany z drużyną. Fnatic również o wiele lepsze niż dignitas. Ta sama liga ,znowu Bo1. Mapa to inferno. Fnatic jak wygląda nieźle ,a aktualnie grają przeciwko Navi. Moim zdaniem łykną oni dignitas na luzaku.
Polecam połączyć to w AKO. Kurs wychodzi 2.85. Wchodzę w to 6/10