>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Corona Extra

corona 49

corona

Użytkownik
Wrzesień #1

???? Greg Jones (+3 gemy) - Matthias Bachinger 1 - 1.62 5:7 4:6 ⛔
???? S.W. Hsieh/J. Zheng - V. King/Y. Shvedova 2 - 1.45 6:2 6:7 9:11 ✅

Buk: Tobet
AKO: 2.35
Stawka: 40 zł

Strata: ⛔ 40 zł

corona 49

corona

Użytkownik
Wrzesień #2
???? Benoit Paire - Marco Crugnola 1 - 1.25 4:6 6:4 6:7 ⛔
???? Pavol Cervenak - Walter Trusendi 1 - 1.53 0:6 3:6 ⛔
Buk: Bet365
AKO: 1.91
Stawka: 55 zł

Strata: 55 zł ⛔

corona 49

corona

Użytkownik
Październik
???? Marsel Ilhan - Florent Serra ✅
W ostatniej rundzie kwalifikacyjnej do turnieju rozgrywanego w Pekinie (ATP 500), zmierzą się zawodnicy z Turcji oraz Francji. Wg mnie faworytem tego spotkania jest młodszy Ilhan. Zajmuje on w tej chwili 113 miejsce w rankingu ATP, a był już nawet 87. Mierzący 190 cm wzrostu, słynie z bardzo dobrego serwisu, lubi grać zarówno na hardzie jak i ziemi. Po drugiej stronie Serra, który ostatnio słabiutko spisuje się w całym cyklu. Swoje najlepsze lata ma już za sobą, czasem błyśnie w jakimś challengerze ale nic po za tym. Jak dla mnie kurs w granicach 1.60 na Turka się opłaca.

???? Marach O / Qureshi A U H - Kohlmann M / Waske A ✅
W finale zawodów deblowych rozgrywanych w Bankoku spotkają się drużny Marach O / Qureshi A U H oraz Kohlmann M / Waske A. Jak dla mnie faworyt tego spotkanie jest jeden i jest to para Austiacko-Pakistańska. Po świetnym półfinale w którym odprawili z kwitkiem Bolelli S/Fognini F powinni sobie poradzić, również w finale. W meczu z Włoską parą mieli niesamowite statystyki po pierwszym serwisie wygrywali 92% piłek, a po drugim podaniu 91%. Mimo, że jest to ich pierwszy turniej w takim składzie, bardzo dobrze sobie radzą i wydaje mi się, że 34 latków z Niemiec powinni pokonać.

Kupon#1

???? Marsel Ilhan - Florent Serra 1 - 1.60 ✅ 7:6 6:2
???? Marach O / Qureshi A U H - Kohlmann M / Waske A 1 - 1.55 ✅ 7:6 7:6

Buk: Betsafe
AKO: 2.48
Stawka: 100 zł

Wygrana: 248 zł (Zysk: 148 zł)

corona 49

corona

Użytkownik
⚽ Bolton - Chelsea Londyn (Bolton 0-1 goli)
The Blues już dziś pojadą do Boltonu po kolejne trzy oczka. Zawodnicy z Londynu są niekwestionowanym faworytem w tym meczu. Z pewnością większość ludzi postawi właśnie na nich jako na wygranych i pewnie zakład będzie dobry. Ja jednak zdecydowałem się na pewniejszy zakład, przynajmniej dla mnie. Chodzi o to, że gospodarze nie zdobędą więcej niż jednego gola. W ostatnich ośmiu wyprawach na Reebok Stadium, Chelsea strzeliła 18 bramek nie tracąc ani jednej. Silna obrona Bosingwa, Terry, Luiz i Cole powinna zagrać na zero z tyłu.

⚽ Twente Enschede (-1) - Excelsior Rotterdam
Po czwartkowej klęsce Wisły w spotkaniu z Twente, dziś o mniejszy wymiar porażki modlą się zawodnicy Excelsioru. Gospodarze, to główny faworyt do wygrania całej Eridivisie w tym sezonie. Są mega mocni na swoim stadionie, co świadczy liczba tylko trzech porażek od początku 2009 roku. W tym sezonie u siebie wygrali już z: AZ 2:0, Venlo 4:1 oraz Den Haag 5:2. Goście to czerwona latarnia ligi, która przegrywa wszystko co się da, no oprócz jednego remisu u siebie. Liczę na grad bramek i pewną wygraną Twente, wydaje mi się, że pokrycie handi będzie tylko kwestią czasu.

:siata: Copra Piacenza - Itas Diatec Trentino (-1.5)
Mistrz Włoch wyrusza dziś do Piacenzy po kolejną wygraną. W tym sezonie drużyna z Trentino notuje dwie kolejne wygrane w trzech setach z Acqua Paradiso Monza Brianza oraz Fidią Padova. Świetnie w tych spotkaniach spisywał się Matey Kaziyski, który już od kilku sezonów jest wyróżniającą się postacią w tym zespole. Gospodarze jak narazie w tym roku mają na swoim koncie zaledwie jedną porażkę i to z beniaminkiem. Słaba postawa w pierwszym meczu z Fidią Padova skutkowała porażką 0:3, z tą samą Fidią z którą Itas wygrał gładko 3:0. W poprzednim sezonie Trentino pewnie wygrało w trzech setach, dziś za pewne będzie tak samo.

Kupon#2

⚽ Bolton - Chelsea Londyn (Bolton 0-1 goli) - 1.21
⚽ Twente Enschede (-1) - Excelsior Rotterdam - 1.30
:siata: Copra Piacenza - Itas Diatec Trentino (-1.5) - 1.45

AKO: 2.28

corona 49

corona

Użytkownik
Nie mogłem już edytować więc cytuję...

⚽ Bolton - Chelsea Londyn (Bolton 0-1 goli) ✅
The Blues już dziś pojadą do Boltonu po kolejne trzy oczka. Zawodnicy z Londynu są niekwestionowanym faworytem w tym meczu. Z pewnością większość ludzi postawi właśnie na nich jako na wygranych i pewnie zakład będzie dobry. Ja jednak zdecydowałem się na pewniejszy zakład, przynajmniej dla mnie. Chodzi o to, że gospodarze nie zdobędą więcej niż jednego gola. W ostatnich ośmiu wyprawach na Reebok Stadium, Chelsea strzeliła 18 bramek nie tracąc ani jednej. Silna obrona Bosingwa, Terry, Luiz i Cole powinna zagrać na zero z tyłu.

⚽ Twente Enschede (-1) - Excelsior Rotterdam ⛔
Po czwartkowej klęsce Wisły w spotkaniu z Twente, dziś o mniejszy wymiar porażki modlą się zawodnicy Excelsioru. Gospodarze, to główny faworyt do wygrania całej Eridivisie w tym sezonie. Są mega mocni na swoim stadionie, co świadczy liczba tylko trzech porażek od początku 2009 roku. W tym sezonie u siebie wygrali już z: AZ 2:0, Venlo 4:1 oraz Den Haag 5:2. Goście to czerwona latarnia ligi, która przegrywa wszystko co się da, no oprócz jednego remisu u siebie. Liczę na grad bramek i pewną wygraną Twente, wydaje mi się, że pokrycie handi będzie tylko kwestią czasu.

:siata: Copra Piacenza - Itas Diatec Trentino (-1.5) ⛔
Mistrz Włoch wyrusza dziś do Piacenzy po kolejną wygraną. W tym sezonie drużyna z Trentino notuje dwie kolejne wygrane w trzech setach z Acqua Paradiso Monza Brianza oraz Fidią Padova. Świetnie w tych spotkaniach spisywał się Matey Kaziyski, który już od kilku sezonów jest wyróżniającą się postacią w tym zespole. Gospodarze jak narazie w tym roku mają na swoim koncie zaledwie jedną porażkę i to z beniaminkiem. Słaba postawa w pierwszym meczu z Fidią Padova skutkowała porażką 0:3, z tą samą Fidią z którą Itas wygrał gładko 3:0. W poprzednim sezonie Trentino pewnie wygrało w trzech setach, dziś za pewne będzie tak samo.

Kupon#2

⚽ Bolton - Chelsea Londyn (Bolton 0-1 goli) - 1.21 ✅ 1:5
⚽ Twente Enschede (-1) - Excelsior Rotterdam - 1.30 ⛔ 2:2
:siata: Copra Piacenza - Itas Diatec Trentino (-1.5) - 1.45 ⛔ 2:3

AKO: 2.28
Strata: 100 zł

corona 49

corona

Użytkownik
???? Marsel Ilhan - Marinko Matosevic ✅
W przedostatnim turnieju z cylku ATP World Tour Masters 1000, który rozpoczyna właśnie dziś rano kwalifikacje, zmierzą się Ilhan oraz Matosevic. Jak dla mnie to właśnie Ilhan jest tu faworytem, jak już wcześniej pisałem posiada on bardzo dobry serwis, który na twardej nawierzchni bardzo się przydaje. W ostatnim tygodniu po przejściu kwalifikacji poległ niestety z F.Lopezem w dwóch setach, ale i tak nie ma co płakać pierwszy serwis wygrywany na poziomie ok 70% w meczu z 28 rakietą świata pokazuje, że umie on korzystać se swojego podania. Matosevic ostatnio przegrywa prawie wszystko i dość słabo się prezentuje. Ilhan już raz w tym roku pokonał Marinko było to w kwalifikacjach do RG i padł wtedy wynik 6:2 6:3. W ubiegłym roku udanie przeszedł kwal. do tego Mastersa pokonując Rogera-Vasselina oraz Gimeno-Travera, a w pierwszej rundzie przegrał 1:2 z Bellucim. Moim zdaniem Ilhan ma bardzo wielką szansę by dziś wyjść zwycięsko z tego pojedynku.

???? Donald Young - Michael Yani ✅
Po świetnym występie w tegorocznym US Open, Donald kontynuuje swoją dobrą passę. W ubiegłym tygodniu zdołał dojść do finału turnieju w Bankoku, jednak tam lepszy okazał się Andy &quot;Wiewiór&quot; Murray. Young przeżywa życiowe chwile teraz, uplasował się na 49 miejscu w rankingu ATP i z pewnością może jeszcze kilka oczek awansować jeżeli zdoła coś ugrać w tym turnieju. Bo jak już pokazał wcześniej, na hardzie to on potrafi grać. Jego rywalem w pierwszym spotkaniu o Szangchaj Rolex Masters będzie Michael Yani, który ma już na karku prawie 31 lat. Yani ostatnio słabiutko się spisuje zdołał ostatnio tylko wygrać z Hiroki Kondo, który w rankingu jest 526. Amerykanie grali już se sobą czterokrotnie i bilans tej rywalizacji jest 3:1 dla dwudziestoletniego Younga, który dziś spokojnie powinien ten bilans poprawić.

⚽ Kostaryka - Brazylia ✅
Niby towarzysko to towarzysko, ale w meczu między Kostaryką i Brazylią faworyt jest tylko jeden. Z tego co udało mi się dowiedzieć to trener Mano Menezes chce to spotkanie wygrać i dobrze się zaprezentować przed środową potyczką z Meksykiem. Dlatego do składu powołał takie gwiazdy jak: Julio Césara (Inter Mediolan), Daniel Alves (Barcelona), David Luiz (Chelsea), Neymar (Santos) czy świetny Hulk (Porto). Na uwagę zasługuje fakt, że do kadry wraca Ronaldinho, który swoimi świetnymi występami w Flamengo ma szansę na kolejny występ w roli Kanarka. Co do składy Kostaryki to nie udało mi się znaleźć całej ekipy, który została powołana na to spotkanie, ale kto by to nie był to i tak raczej sobie nie poradzą z Brazylijską sambą.

Kupon#3

???? Marsel Ilhan - Marinko Matosevic - 1.55 ✅ 6:3 6:0
???? Donald Young- Michael Yani - 1.20 ✅ 7:6 6:4
⚽ Kostaryka - Brazylia - 1.35 ✅ 0:1

AKO: 2.51
Wygrana: 251 zł (Zysk: 151 zł) ✅

corona 49

corona

Użytkownik
???? Flavia Penetta - Agnieszka Radwańska ✅
Isia ma szansę na drugi finał z rzędu, a kto wie może i drugą kolejną wygraną w turnieju z cyklu WTA. Na jej przeszkodzie stoi Włoszka Flavia Pennetta. Dla obu zawodniczek będzie to trzecie spotkanie i według mnie to właśnie Polka ma większe szanse. Po pokonaniu Zheng oraz Arvidsson i kreczu Ivanovic staje na przeciw zawodniczka grająca z głębi kortu. Jak dla mnie Włoszka gra dziś tylko dlatego, gdyż Wozniacka nie potrafiła wczoraj utrzymać swojego podania. W decydującym secie miała 6:5 30:30 i swoje podanie więc, po prostu brak słów na &quot;numer 1&quot;. Isia natomiast ciągle pokazuje, że poprawiła swoje podanie i w decydujących momentach sięga po asy. Jak dla mnie Agnieszka dziś awansuje do finału bez dwóch zdań. Dzielnie walczy o awans do najlepszej 8 w tym roku. Z pomocą Tomka Wiktorowskiego to ona dziś powinna być lepsza w tym spotkaniu półfinałowym.

???? Jo-Wilfried Tsonga - Tomas Berdych (over 9.5 gema 1 set) ✅
Drugi półfinał w turnieju w Pekinie, w którym spotkają się zawodnicy z Francji oraz Czech. Ciężko wytypować w tym spotkaniu faworyta, gdyż obydwa zawodnicy prezentują bardzo dobrą formę w tych zawodach. Obaj posiadają bardzo, ale to bardzo dobre podanie, które bardzo ciężko odebrać przeciwnikowi, a zwłaszcza w pierwszym secie. Trochę się zdziwiłem, że będzie to dla nich pierwsze spotkanie w karierze, a przecież zaliczają się oni do ścisłej czołówki już od kilku ładnych lat. Każdy co ma jakieś pojęcie o tenisie, dobrze wie jakim wielkim atutem jest dobre mocne podanie na twardej nawierzchni, a Ci dwaj właśnie taką zaletę posiadają. Dlatego wg mnie najpewniejszym typem na to spotkanie będzie to, że w pierwszym secie padnie więcej gemów niż 9.5.

Kupon#4

???? Flavia Penetta - Agnieszka Radwańska - 1.43 ✅ 2:6 4:6
???? Jo-Wilfried Tsonga - Tomas Berdych (over 9.5 gema 1 set) - 1.55 ✅ 4:6

AKO: 2.15
Stawka: 80 zł

Wygrana: 172 zł (Zysk: 92 zł)

corona 49

corona

Użytkownik
???? UNICS Kazań - Montepaschi Siena (-2.5) ✅
W pierwszym spotkaniu grupy D tegorocznej euroligi, los skojarzył Rosyjski UNICS Kazań oraz Włoski klub Montepaschi Siena. Oprócz tych ekip w grupie D są jeszcze takie zespoły jak: FC Barcelona, Union Olimpja, Asseco Prokom oraz Galatasaray Stanbuł. Według dużej liczby ekspertów jest to najsilniejsza grupa w tym roku. Z pewnością faworytami są drużyny z Barcelony oraz Sieny. Warto jednak zwrócić uwagę na Turecką ekipę, w tym sezonie Galatasaray może trochę namieszać w kilku spotkaniach. Tacy gracze jak Zaz Pachulia, Songalia czy Jaka Lakovic to bardzo doświadczeni zawodnicy, którzy potrafią wygrywać z najlepszymi. Wracając do spotkania rosyjsko-włoskiego, trzeba powiedzieć, że UNICS wraca do Euroligi po kilku latach przerwy. Dla przypomnienia dodam, że w ubiegłym roku przegrali batalie z belgisjkim Charleroi w drugiej rundzie kwalifikacyjnej. Natomiast zawodnicy Motnepaschi to ubiegłoroczny uczestnik półfinału tych rozgrywek, jednak musieli uznać wyższość Panathinaikosu Ateny 69:77.
UNICS w tym sezonie gra na aż trzech frotnach, mowa tutaj o Lidze Rosyjskiej, Lidze VTB oraz Eurolidze. Jak narazie dość średnio im idzie, ale pamiętajmy to dopiero początki. W rodzimej lidze przegrali jak narazie jedyny swój mecz z Spartak Primorie 73:80, w VTB wygrali dwa spotkania z o wiele słabszymi ekipami, czyli z Astana 77:63 oraz Nizhny Novgorod 83:75. Jednak w spotkaniu z zdecydowanie lepszą drużyną jaką jest Khimki Moskwa przegrali 74:76. Trener Pashutin opiera grę swojego zespołu na starym wydze Kellym McCartym, który zdecydowanie jest liderem tego zespołu. Na uwagę zasługują tacy zawodnicy jak Wilkinson, Jawai czy Domercant. Po triumfie w EuroCupie. Brak Marko Popivica, który odszedł do Żalgirisu odbije się na zespole, wybrany w ubiegłym sezonie MVP EuroCup nadawał świetne tempo akcjom oraz świetnie rozdawał piłki sowim kolegom. W dzisiejszym spotkaniu zabraknie w ekipie z Kazania Terrella Lydaya (pierwsza piątka EuroCup 2010/11), który ma kontuzję.
Włoska ekipa startuje do tegorocznej Euroligi z wielkimi aspiracjami, kto wie może i znowu zagrają w FinalFour. Po dwóch pewnych wygranych w lidze z Teramo Basket 75:67 oraz Venezia 86:67, dziś o wiele większe wyzwanie stoi przed podopiecznymi Simone Pianigianiego. Zespół z Sieny ma naprawdę świetną kadrę w tym sezonie, tacy zawodnicy jak McCalebb, Andersen, Zisis, Lawrynowic, Stonercook czy Aradori znowu będą królować we Włoszesz, ale w Eurolidze, też zaliczają się do faworytów. W ubiegłym roku zdecydowanie grali swój basket wyeliminowali między innymi Olimpiakos. W ubiegłym roku na inaugurację Włosi wygrali z Cholet Basket 76:44.
Według mnie w tej silnej jak nie najsilniejszej grupie, każdy nawet Ci najmocniejsi powinni zacząć z wysokiego C i odrazu zaliczyć zwycięstwo. Personalnie drużyna UNICS jest o wiele, wiele słabsza od swoich rywali. W ekipie Montepaschi jest wielu zawodników, którzy spokojnie mogą zrobić różnicę w meczu, tak jak i zapewnić zwycięstwo dziś. Po średnim starcie w tym roku UNICSU dziś powinni przegrać. Uważam, że Siena pokaże, że najlepsza czwórka w ubiegłym roku to nie przypadek.

Kupon #5
???? UNICS Kazań - Montepaschi Siena (-2.5) - 1.90 ✅ 71:79
Buk: bet365
AKO: 1.90
Stawka: 150 zł

Wygrana: 285 zł (Zysk: 135 zł)

Otrzymane punkty reputacji: +4
corona 49

corona

Użytkownik
???? Asseco Prokom - Galatasaray Stanbuł ✅

I znowu grupa D, a więc spotkanie jedynego Polskiego klubu w tych rozgrywkach czyli Asseco Prokom podejmuje na własnym parkiecie przyjezdnych z Turcji, a mianowicie Galtasaray Stanbuł. Z braku czasu, krótko ale konkretnie.

A więc, Turcy przyjeżdżają do Polski z serią trzech wygranych spotkań w Eurolidze, fakt że były to spotkania kwalifikacyjne ale wygrali nie byle z kim: PAOK Saloniki, Villeurbanne Asvel Lyon oraz Lietuvos Rytas. Wszystko pewnie i zdecydowanie a co najważniejsze, wszystkie spotkania byłe meczami wyjazdowymi. W tym sezonie ekipa ze Stanbułu bardzo się postarała, by trener Mahmuti miał z czego wybierać przy ustalaniu pierwszej piątki. Tacy zawodnicy jak: Arslan, Lakovic, Songalia czy Pachulia, spokojnie powinni dać radę z Polską drużyną. W lidze jak narazie idzie im równie dobrze co w rozgrywkach europejskich. Notując jedną wyjazdową wygraną z Oldin Erdine przewodzą w TBL.

Asseco niby ciągle najlepsze w Polsce, ale według mnie w tym roku ekipa z Trójmiasta nie zdoła obronić mistrzowskiego tytułu w rodzimej lidze, a w Europie będzie jeszcze ciężej o jakiś sukces czy nawet awans do następnej rundy. Jak sam Pacesas powiedział, wszyscy w naszej grupie mają nas za zespół, który będzie przynosił tylko punkty rywalom i to według mnie sama prawda. O ile z UNICSem oraz Unionem może jakimś cudem nawiążemy walkę, to z Barceloną, Sieną oraz Stanbułem nie ma co się bić. W lidze jak wiadomo Asseco nie gra, gdyż dostał taryfę ulgową. W Superpucharze dość śmiesznie przegrał z Polpharmą Starogard, który wygrała tylko i wyłącznie na życzenie Prokomu. Co do ligi VTB to bilans jedna wygrana i jedna przegrana nie zachwyca. Wygrana z Azovmash&#39;em z Urkainy i przegrana i to wyraźna z Lokomotiv-Kuban. Niby są tacy zawodnicy jak Gee, Lafayette czy Brown, ale jak dla mnie to ta drużyna jest poprostu słaba. To nie jest już ten sam skład z przed 2-3 lat kiedy takie drużyna jak Olimpiakos czy CSKA wyjeżdżały z niczym z Trójmiasta.

Mimo, że kurs spadł i jeszcze nie dawno było można go złapać na granicy 1.80 to według mnie warto zagrać i po 1.60. Prokom jest słaby i nie radzi sobie jeszcze w tym sezonie. Fakt nie mieli jeszcze okazji zagrać z czołówką z Europy, ale może to i dobrze bo sromotna klęska prędzej czy później w tej grupie przyjdzie. Glata kontynuuje serię samych zwycięstw i wydaje mi się, że po tym spotkaniu ta seria będzie przedłużona. Mam nadzieję, żę Turcy pokażą miejsce w szeregu Asseco i pewnie wygrają tą inaugurację Euroligi.

Kupon #6

???? Asseco Prokom - Galatasaray Stanbuł - 1.60 ✅ 72:76

AKO: 1.60
Stawka: 150 zł

Wygrana: 240 zł (Zysk: 90 zł)

corona 49

corona

Użytkownik
???? Panathinaikos Ateny(-5.5)- Unicaja Malaga ✅

Po środowych jakże emocjonujących spotkaniach, czas na czwartkowy wieczór z Euroligą. Wczoraj wszystko było po mojej myśli i choć zawodnicy Galatasaray powinni solidnie przyłożyć się do treningu rzutów wolnych to szczęśliwie wygrali. Dziś ze wszystkich zaplanowanych spotkań, wybrałem mecz pomiędzy obrońcami tytułu czyli Panathinaikosem Ateny, a Unicaja Malaga. Jest to spotkanie w grupie B, w której oprócz wyżej wymienionych ekip znalazły się takie kluby jak: CSKA Moskwa, KK Zagrzeb, Brose Basket oraz Żalgiris Kowno.

Gospodarze jak już wcześniej wspomniałem to obrońcy mistrzowskiego tytułu Euroligi. W tym sezonie również można zaliczyć zespół z Aten do ścisłego grona faworytów. Jeden z największych pod względem zgromadzonych tytułów na starym kontynencie zespół, prowadzony jest przez nie zwykle wybuchowego szkoleniowca jakim bez wątpienia jest Zeljko Obradovic. Trener zapewne deleguje pierwszą piątkę w następującym składzie: Diamantidis, Logan, Sato, Batiste oraz Maric. Na ławce znajdziemy takich zawodników jak między innymi: Calathes czy Jasiekevicius. W tym sezonie Koniczynki rozegrali tylko jedno spotkanie w pucharze Grecji z Maroussi wygrany 93:61. W poprzednim sezonie na inaugurację Euroligi Ateńczycy wygrali wyjazdowe spotkanie z Pamesą Valencia 72:56, dlatego też i dziś spodziewam się takiego wyniku.

Goście z HIszpanii to w tej chwili lider hiszpańskiej ACB. Z trzema kolejnymi wygranymi (Gran Canaria, Obradoiro oraz Brues) przewodzą w tabeli. Ładnie wygląda ten komplet zwycięstw, ale jak widać po drużynach są to typowe średniaki w Hiszpanii. W składzie Malagi mamy między innymi: Fitch&#39;a oraz Freelanda. Na uwagę zasługuje, też Garbajosa jednak dziś zabraknie tego zawodnika. Jak dla mnie to Garbajosa jest liderem swojego zespołu fakt, że coraz rzadziej wznosi się na wysoki poziom, to jego doświadczenie jest nie zwykle cenne. Z pewnością brak takiego zawodnika może odbić się na drużynie.

Obie drużyny spotykały się już na europejskich parkietach pięciokrotnie na boisku w Atenach, bilans tych euroligowych potyczek sprzyja zdecydowanie Grekom, gdyż prowadzą oni 4-1. Ostanie spotkanie miało miejsce w styczniu tego roku w fazie grupowej i padł wtedy wynik 82:56. Grecy u siebie na jakże nie zwykle gorącym parkiecie, z tysiącami zdesperowanych kibiców powinni spokojnie wygrać. Kibiców nie powinno zabraknąć, jak zresztą na każdym meczu swojej drużyny. Liczę na dobre spotkanie w którym Panathinaikos pokaże, że i w tym roku powinien zagrać co najmniej w finalfour. Handicap w postaci co najmniej sześciu punktów powinien być tylko formalnością w pokaźnym zwycięstwie Koniczynek.

Kupon #7

???? Panathinaikos Ateny (-5.5) - Unicaja Malaga 1.47 Bet365 ✅ 98:77

AKO: 1.47
Stawka: 200 zł

Wygrana: 294 zł (Zysk: 94 zł)

corona 49

corona

Użytkownik
???? Unicaja Malaga - Żalgiris Kowno (+10.5) ✅
Nie mam czasu na analizę, ale wg mnie warto zagrać na Żalgiris. Za drobne zagrane win Żalgirisu.

Kupon #8
???? Unicaja Malaga - Żalgiris Kowno (+10.5) - 1.47 ✅ 85:78
AKO: 1.47
Stawka: 200 zł

Wygrana: 294 zł (Zysk: 94 zł)

corona 49

corona

Użytkownik
???? KK Zagreb - Panathinaikos Ateny (-11.5) ✅

Z zaplanowanych na dziś czterech spotkań w Eurolidze, wszystkie wyglądają arcyciekawie i w prawie każdym spotkaniu jest ewidentny faworyt. Pod lupę wziąłem mecz, który zostanie rozegrany w Chorwacji, gdzie miejscowy klub KK Zagrzeb podejmie w swojej hali obrońców tytułu Panathinaikos Ateny. Dla obu drużyn będzie to drugie spotkanie w tegorocznej edycji tych rozgrywek. W pierwszym meczu gospodarze ulegli na wyjeździe z niemieckim Brose Basket dość wyraźnie, bo aż 65:96, natomiast goście dzisiejszego pojedynku wygrali i to pewnie w swojej hali z Unicaja Malaga 98:77.

Gospodarze od ostatniego spotkanie w Eurolidze rozegrali jeden mecz w rodzimej lidze. Przeciwnikiem była drużyna Unionu Olimpija, którzy wygrali po dogrywce 91:90. Wyróżniającymi się postaciami w tych spotkaniach byli tacy zawodnicy jak: Simon Krunoslav (w meczu z Brose zdobył 14 pkt, w meczu z U.Olimpija 19 pkt), na uwagę zasługują jeszcze Mario Kasun oraz Sean Gregory May, którzy w obu spotkaniach mieli dwucyfrowe zdobycze punktowe. W lidze Adriatyckiej dość słabo się spisują w tym sezonie w czterech meczach udało im się wygrać tylko raz i to z dość średnią drużyną jaką jest Budućnost.

Goście z Grecji po perfekcyjnej inauguracji w Eurolidze, następnie pewnie wygrali mecz ligowy, w którym przeciwnikiem była ekipa Arisu Saloniki. Koniczynki zwyciężyły 84:72 najlepszymi strzelcami byłi: R. Sato oraz I.Vougioukas, którzy zdołali rzucić po 13 oczek. W pierwszym meczu Euroligowym bardzo dobre spotkanie rozegrał Diamantidis, którzy rzuciłą 17 oczek oraz zaliczył 7 aysty. Świetnie wspierali go Sato, Calathes, Smith, Kaimakoglou oraz Jasikevicius, wszyscy mieli ponad dziesięć punktów na swoim koncie. Drużyna z Aten to świetny zespół, dużo bardzo dobrych zawodników z szeroką kadrą, trener Zeljko Obradovic ma w kim wybierać i dziś nic innego nie może się zdarzyć jak pewna wygrana gości.

Gospodarze mogą tylko starać się o jak najmniejszą przegraną dzisiejszym meczu. Wydaje mi się, że goście wygrają różnicą ok 15-16, w każdym meczu w tym sezonie rzucali oni ponad 84 punkty i ich wygrane były większe niż 12 oczek. Tak więc również i dziś liczę na taką wygraną. Mam nadzieję, że przy większym prowadzeniu Koniczynki nie odpuszczą sobie tego meczu tylko zagrają na maksimum cały mecz, co będzie skutkowało wysokim wynikiem.

Kupon #9

???? KK Zagreb - Panathinaikos Ateny (-11.5) 1.90 ✅ 62:81

AKO: 1.90

Wygrana: 190 zł (Zysk: 90 zł)

corona 49

corona

Użytkownik
???? Anadolu Efes Stanbuł (Over 82 pkt.)- Belgacom Spirou Basket ⛔

W drugiej kolejce grupy C spotkają się ekipy z Turcji czyli Anadolu Efes Stanbuł oraz Belgijska drużyna Belgacom Spirou Basket. Obie drużyny spotkały się już dwukrotnie na europejskich parkietach miało to miejsce w sezonie 2001/2002 i wtedy oba kluby wygrała na swoim parkiecie, a więc bilans tych pojedynków jest remisowy. Wg mnie bilans ten dziś poprawi drużyna z Turcji, gdyż jest to o wiele lepszy klub niż rywale.

Gospodarze przystępują do tego spotkania z passą trzech kolejnych zwycięstw w tym sezonie. Dwie wygrane miały miejsce w TBL (Turecka Liga Koszykówki), na polu pokonanych Efes zostawił: Erdemir 89:53 oraz Aliaga Petkim 80:65. W Eurolidze jak narazie w jedynym spotkaniu w tym sezonie Turcy wygrali w wyjazdowym spotkaniu z Partizanem Belgrad 73:84. Świetnie w tamtym spotkaniu zaprezentowali się: Savanovic, Vujacic oraz Kinsey. Razem z takimi zawodnikami jak Ilyasova czy Tunceri skład tej drużyny wygląda na prawdę solidnie.

Goście to typowy średniak w Europie. Jeszcze w Eurocupie mogliby rywalizować o jakieś wyższe cele to w Eurolidze nie ma na to szans. Po pierwszej porażce tydzień temu, na swoim parkiecie zebrali sromotne lanie od Realu Madryt (76:100). W weekend również nie było wiele do radości, gdyż znowu na swoim parkiecie schodzili pokonani z parkietu po meczu z Generali Okapi Aalstar (68:76). Skład Belgów jest bardzo słaby nie ma tam wielkich gwiazd, ale na szczególną uwagę zasługuje najlepszy w tym zespole Demond Mallet, który przeciwko Realowi zdobył, aż 27 punktów, natomiast w weekend nie na wiele się zdało jego 21 oczek. Mallet to już doświadczony zawodnik, który ma za sobą występy między innymi w DKV Joventucie Badalona czy Turk Telekom. Ekipa ze Stanbułu powinno go szczególnie mocno pokryć.

Jak dla mnie faworytem i to niekwestionowanym są gospodarze. Wydaje mi się, że powinni oni sobie dziś urządzić prawdziwą strzelnicę pod koszem Belgów. Efes w tym sezonie w każdym z trzech spotkań rzucał ok. 80 oczek lub więcej (z Erdemiere 89, z Partizanem 84, z Aligą 80). Natomiast goście z Belgacom tracili ok 80 oczek, a nawet 100 tak jak z Realem. Uważam, że Trucy mają w swoim składzie na prawdę świetnych zawodników i bardzo dobrych strzelców. Moim typem na ten mecz będzie zakład, że gospodarze rzucą więcej niż 82 oczka. Jak dla mnie to bardzo dobrym tym, tym bardziej, że na bardzo gorącym terenie jakim jest Stnabuł ciężko się gra słabszym drużynom.

Kupon #10

???? Anadolu Efes Stanbuł (Over 82 pkt.)- Belgacom Spirou Basket - 1.85 ⛔ 79:80

Buk: Tobet
AKO: 1.85

Strata: 100 zł

Do góry Bottom