Bolton - Chelsea Londyn
(Bolton 0-1 goli)
The Blues już dziś pojadą do Boltonu po kolejne trzy oczka. Zawodnicy z Londynu są niekwestionowanym faworytem w tym meczu. Z pewnością większość ludzi postawi właśnie na nich jako na wygranych i pewnie zakład będzie dobry. Ja jednak zdecydowałem się na pewniejszy zakład, przynajmniej dla mnie. Chodzi o to, że gospodarze nie zdobędą więcej niż jednego gola. W ostatnich ośmiu wyprawach na Reebok Stadium, Chelsea strzeliła 18 bramek nie tracąc ani jednej. Silna obrona Bosingwa, Terry, Luiz i Cole powinna zagrać na zero z tyłu.
Twente Enschede (-1) - Excelsior Rotterdam
Po czwartkowej klęsce Wisły w spotkaniu z Twente, dziś o mniejszy wymiar porażki modlą się zawodnicy Excelsioru. Gospodarze, to główny faworyt do wygrania całej Eridivisie w tym sezonie. Są mega mocni na swoim stadionie, co świadczy liczba tylko trzech porażek od początku 2009 roku. W tym sezonie u siebie wygrali już z: AZ 2:0, Venlo 4:1 oraz Den Haag 5:2. Goście to czerwona latarnia ligi, która przegrywa wszystko co się da, no oprócz jednego remisu u siebie. Liczę na grad bramek i pewną wygraną Twente, wydaje mi się, że pokrycie handi będzie tylko kwestią czasu.
:siata: Copra Piacenza -
Itas Diatec Trentino (-1.5)
Mistrz Włoch wyrusza dziś do Piacenzy po kolejną wygraną. W tym sezonie drużyna z Trentino notuje dwie kolejne wygrane w trzech setach z Acqua Paradiso Monza Brianza oraz Fidią Padova. Świetnie w tych spotkaniach spisywał się Matey Kaziyski, który już od kilku sezonów jest wyróżniającą się postacią w tym zespole. Gospodarze jak narazie w tym roku mają na swoim koncie zaledwie jedną porażkę i to z beniaminkiem. Słaba postawa w pierwszym meczu z Fidią Padova skutkowała porażką 0:3, z tą samą Fidią z którą Itas wygrał gładko 3:0. W poprzednim sezonie Trentino pewnie wygrało w trzech setach, dziś za pewne będzie tak samo.
Kupon#2
Bolton - Chelsea Londyn
(Bolton 0-1 goli) - 1.21
1:5
Twente Enschede (-1) - Excelsior Rotterdam - 1.30
2:2
:siata: Copra Piacenza -
Itas Diatec Trentino (-1.5) - 1.45
2:3
Buk: Betsafe
AKO: 2.28
Stawka: 100 zł