kapszti
Forum VIP
Dzisiaj rewanż na Serra Dourada, gdzie Goias będzie podejmować Sao Paulo. Przed tygodniem 2:0 wygrało SPFC i wydawać by się mogło, że już po wszystkim ale po tym co w weekend zobaczyłem w wykonaniu SPFC to nie jestem aż tak przekonany. Przegrali 4:2 z Botafogo, a obrona po prostu się skompromitowała, bo gole jakie tracili, to aż nie przystoi juniorom tracić, a co dopiero ekipie, która ma walczyć o zwycięstwo w lidze... Dzisiaj Sampa w ustawieniu 3-5-2 które jest wyjątkowo ofensywne. 3 stoperów będzie na dobrą sprawę tworzyć obronę, bo na bokach mamy Douglasa i Corteza, a oni zapewne zabawią z przodu, gdyż bardzo lubią atakować. W środku pomocy Casemiro jedynie taki defensywny, a przed nim Jadson i Cicero, którzy wspomogą Lucas i Luisa Fabiano. Tak więc wygląda, że Emerson Leao chce tam zaatakować, a nie czekać na ataki Goias. Jednak to właśnie gospodarze muszą również atakować, bo mają co odrabiać. Trener Enderson Moreira w weekend wystawił rezerwy na mecz w Natal przeciwko Americe i skończyło się to tragicznie, bo przegrali aż 5:2, a bramki jakie tracili również obronie dobrej oceny nie dają ale jak pisałem to były rezerwy. Jednak dzisiaj aż tak różowo nie będzie, bo zabraknie kontuzjowanych Valmira Lucasa(stoper), Amaral(def pomocnik), Felipe Amorim(ofe pomocnik). Dziwi mnie, że Goias wyjdzie tylko z jednym napastnikiem czyli Iarleyem, bo uważam, że przydałby się tutaj Junior Vicosa, który ostatnio strzelił właśnie gola w lidze. No ale to decyzja trenera i tyle. Ja tam uważam, że czeka nas ciekawy mecz i padnie kilka goli, bo Goias z pewnością ruszy do ataku, a że obrona Sao Paulo do mocnych nie należy to pewnie wpadnie coś do bramki Denisa, a w drugą stronę to też jestem spokojny o bramki.
Goias: Harlei; Ernando, Rafael Tolói e Lacerda; Peter, Thiago Mendes, Ramon, Thiago Humberto, Ricardo Goulart e Egídio; Iarley
Sao Paulo: Denis; Rhodolfo, Bruno Uvini e Edson Silva; Douglas, Casemiro, Cícero, Jadson e Cortez; Lucas e Luis Fabiano
Over 2,5 @ 1,65 Tobet2:2