Z tego co wyczytałem, Ronaldo ma jutro rozpocząć mecz na ławce rezerwowych. Co więcej, nieobecni będą Carvalho, Pepe, Khedira i Özil, którzy dostali wolne od trenera.
Przewidywany skład: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo; Granero, Xabi Alonso; Di María, Benzema, Pedro León; Higuaín.
Z jednej strony fajnie że trener daje odpocząć kluczowym zawodnikom, mając na uwadze zbliżając się Gran Derbi, ale oby trzeci raz z rzędu Real nie przejechał się na trzecioligowcu.
Sam Mourinho zapowiadał, że w tym roku poważnie podejdą do Pucharu Króla, myślę więc że słowa dotrzyma i Real bez żadnych problemów awansuje dalej/
Co do postu wyżej i over 1,5 do przerwy, myślę że warto zagrać, kurs na poziomie 1,8 jest dość zachęcający i bardzo prawdopodobny. Mimo, że nie zagra cała podstawowa jedenastka, powiedzmy sobie że żaden z piłkarzy w szerokiej kadrze nie znalazl się w Realu przypadkowo, i nawet ci siedzący na co dzień na ławce, są w stanie zdystansować rywala. Zwłaszcza, że każdy będzie chciał zagrać jak najlepiej i pokazać, że to właśnie jemu nalezy się miejsce w podstawowej 11.